WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :) poruszyłyście furę tematów.

Montessori to temat rzeka :) bardzo mądre i ciekawe założenia przydatne w wychowaniu dziecka. Przedszkole do mnie przemawia ale szkoła montessori w naszym systemie edukacji, sama nie wiem. Czy dzieci ją kończące dadzą sobie radę w szarej rzeczywistości? Żeby te szkoły działały jak trzeba wiele musi się zmienić. Niestety. :(

PsotkaKotka dlaczego chcesz szukać innego? Doczytałam, że chodzi o ogród :) cała reszta Ci odpowiada? Ciekawa jestem opinii a temat tych metod.

U nas leniwy weekend rodzinny. Dawno takiego nie było. Tata dumny bo nasza córa, w końcu, nauczyła się jeździć na rowerze. Prób było już wiele :)

A ja zaczęłam odczuwać super mocne i bolesne kopniaki. Brzuch wygląda wtedy jakby siedział tam kosmita. Mała obróciła się głową na dół. :) mam nadzieję, że tak zostanie i poród SN będzie nam dany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:33

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę tylko o przedszkolu, potem normalna szkoła. Raczej ze względu na język chcemy posłać w przyszłości malucha do jakiejś szkoły europejskiej, z resztą pewnie do czasu podstawówki to może nas w PL już nie być, jeszcze za daleka przyszłość ;)
    ale dla malucha to metoda super, to fakt

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Moremi w mojej szkole rodzenia utwierdzają mnie tylko w przekonaniu, że spokojnie można po cc próbować sn. Że te pęknięcia są jakimś mega rzadkim zjawiskiem. Jutro znowu poruszę ten temat z lekarką... Ona mi odradza, ale chyba z tego względu "że tak bezpieczniej". Jutro prawdopodobnie oceni mi bliznę na macicy, bo musi być odpowiednia, by próbować sn. A ja nie chcę tego koszmaru po cc przechodzic kolejny raz...:( Tym bardziej, że Mała jest raczej główką w dół od dłuższego czasu, bo czkawkę czuję bardzo nisko;) Wtedy przez poł. miednicowe wyboru nie miałam..
    Lekarz mi pozwala i nawet się cieszy, że chcę spróbować, ale ten komentarz położnej mnie rozwalił.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Invis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ledwo żyje. O 5 rano jak mąż wstawal do pracy wzięłam żelazo (jakieś nowe ktore mi gin przepisala). Zasnelam i śniło mi się, że strasznie boli mnie brzuch. Później z tego bólu się przebudzilam i okazało się że to nie sen. Wydaje mi się że żołądek... ale jakos wysoko, na samym środku, pod piersiami ehhh... do tej pory ból nie odpuścił, a bylam juz na kibelku i wymiotowalam (wczesniej zjadlam cos na szybko i wzięłam no-spe). Nie wiem co jeszcze robic. Do tego okropny ból pleców i mdłości....

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata świetne to łóżeczko:) Szkoda, że nie mamy dodatkowego pokoju;)

Odnośnie żłobka. Ja pracuję w "zwykłym", ale bardzo duzy nacisk kładziemy na wspieranie dzieci w dążeniu do samodzielności. Tak na przyszłość dziewczyny- najważniejsze są OSOBY tworzące i pracujące w takim miejscu. Uważam, że to, co oferuje dana placówka jest ważne ( bo to miejsce, w ktorym dziecko ma się rozwijać i kształtować), ale nie ma nic ważniejszego od zapewnienia dzieciom poczucia bezpieczeństwa, akceptacji, więzi, uśmiechu i sporej dawki świetnej zabawy. U nas jest sporo zajęć dodatkowych, czasem mam wrażenie, że dzieci są tym wszystkim zmęczone i mają ochotę na zwykłą, spontaniczną zabawę. Nie ma co bać się żłobka, rodzic od razu pozna po zachowaniu dziecka, czy jest mu tam dobrze. Kiedy wbiega z uśmiechem do środka i nie chce z tamtąd wyjść, możecie spać spokojnie.

Przedszkole- trochę inna bajka. Bardzo podoba mi sie pedagogika planu daltońskiego i żałuję, że w pkolu w mojej córki nie pracuje się w ten sposób.

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Invis, współczuję... Może to po prostu jakiś wirus?

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nawet za 1000 dopłaty nie dała nikomu się wtrącać :P
    W ogóle wolimy żłobek, niż oddanie dziecka np.mojej mamie. Ona była super przy mnie, ale teraz to po pierwsze ma pieluszkowe zapalenie mózgu, jest zbyt nerwowa, wie zawsze lepiej, uszczęśliwia na silę i...poglądy ma nie nasze do końca a myślę że uwielbiałaby po cichu indoktrynować :D

A pierwsze co zaplanuję u dziecka w pokoju to półki na książki ♡ Nie mogę się doczekać, jak te wszystkie książki dostanie :) Jestem szalona na tym punkcie, mam nadzieję że będzie uwielbiała czytać.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham ja dziś tez jakaś kopnięta zaraz zmykam do sklepu a potem chyba zlegne na kanapie i tyle

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta, ja wlasnie wracam od lekarza. Mialam powtarzane badanie cukru, tym razem tak jak w polsce na czczo i dostalam zastrzyk w dupe haha hemoglobine ze wzgledu na konflikt serologiczny.

A tak to strasznie chce mi sie spac, wstalam dzisiaj po 5, zeby zdazyc do lekarza na 8, wiec jak dojade do domku to od razu polegne na kanapie.

I dzisiaj nasza 8. rocznica slubu, wiec wieczorem jakas romantyczna (albo i nie) kolacja :)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz galgan chodzi do samorzadowego p kola na osiedlu i uważam że jest wspaniałe. Zgadzam się z mamą kituszek że to ludzie tworza miejsce. Pożatym p kole chocby nie wiem jakie miało metody ideologie itd.nie wychowa dziecka i nie nauczy wszystkiego od tego są rodzice.

• mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, ale jak masz do wyboru fajne przedszkole, w którym panują pewne zasady, które ci pasują, i jest najbliżej, to po co wybierać inne :)
    a co do ludzi pracujących cóż...przekonać się można dopiero po jakimś czasie, a przedszkole zawsze można zmienić.
    z resztą żłobek przedszkole to dopiero za ponad rok. Ja wyboru nie mam, zero rodziny i innych którzy mogliby dziecia popilnować więc jestem zdana na placówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 12:08

moremi lubi tę wiadomość

• agagaga Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Nasz galgan chodzi do samorzadowego p kola na osiedlu i uważam że jest wspaniałe. Zgadzam się z mamą kituszek że to ludzie tworza miejsce. Pożatym p kole chocby nie wiem jakie miało metody ideologie itd.nie wychowa dziecka i nie nauczy wszystkiego od tego są rodzice.

Jak najbardziej masz rację. Moja córka też chodzi do zwykłego. Sama pracuję z dziećmi i dlatego ciekawią mnie opinie rodziców, których dzieci chodzą do tych specjalnych :) Mam też koleżankę, która pracuje w przedszkolu Montessori i uważam, że jest trochę zbytnio "nakręcona" tylko na to :)

Invis pamiętam, że tardyferon też okupiłaś problemami żołądkowymi. Może tak kiepsko tolerujesz żelazo?

wichrowe_wzgórza ja niestety mam negatywne doświadczenia ze żłobkami. Dziecko się jeszcze nie urodziło a ja już ogarnęłam temat opieki do czasu przedszkola. Mam wspaniałą ciocię, która nie zrobi nic bez mojej wiedzy i zgody i ona już się zgodziła zostać nianią :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 12:18

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście odleglosc też ważna bo jednak rano przed wyjściem do pracy każda minuta się liczy. A w okresie zimowym to już w ogole czad jak trzeba ubrac siebie, takiego 3 latka co to ledwo ubrany zaraz zacznie wrzeszczec siku dojść, rozebrac...uff aż mi się gorąco zrobiło jak sobie przypomniałam:)

Agaga co do zlobkow mam podobne zdanie, u nas z kolei była niania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 12:22

• Morien Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny:)
    proszę o dopisanie do listy -

Morien, termin porodu 27.11.2017 - DZIEWCZYNA

pozdrawiam i dziękuję:)

wichrowe_wzgórza, IZA92, Zuza2323, KasiaHaBe, Biedroneczka83, Mamatobe♥, Majblanca lubią tę wiadomość

Morien
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma na szczęście tak, że częściowo pracuję zdalnie więc żłobek to u nas max 2 razy w tygodniu na jakieś 6h.
    Potem jak podrośnie to może iść do przedszkola na pełen etat, lepiej ten czas wykorzysta i on i ja :)

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się melduję z pracy :)
    Udało mi się szczęśliwie dojechać - tym razem bez przygód. Ach, już od rana miałam spięcie z zołzą co tu siedzi i wszystkich wkurza (już doszliśmy do wniosku ż eona ma coś z głową), ale od razu ja usadziłam i cicho siedzi :) Mój kolega powiedział że strasznie tęsknił i będzie mu tego brakowało bo nikt jej tak usadzić nie potrafi jak ja. Możliwe że jej nie będzie jak wrócę, bo zarząd też się za nią wziął - gdyż nic nie robi. A wiecie o co się do mnie przyczepiła? Po 5 minutach jak przyszłam? Bo zaczęłam rozmawiać z klientami, przez telefon! Nosz kurde, to jest moja praca - ja jestem właśnie od kluczowych klientów i mi płacą żeby ci klienci byli zadowoleni, a ona że ja jej przeszkadzam i ona się skupić nie może - btw ciekawe na czym ona się tak skupiała, bo właśnie wyszło że nic nie zrobiła od początku roku (zaraz zadzwoniła do mnie koleżanka, że ta jej awanturę zrobiła, że jej nikt nie powiedział że ja dziś przyjdę - toż przecież ona nie jest niczyim zwierzchnikiem żeby się jej ktoś musiał tłumaczyć).
    Mietata super to łóżeczko, już sobie zapisałam w moim schowku- zaraz będzie że ci drugie łóżeczko podbiorę - co ja bym zrobiła bez ciebie i bez was dziewczyny, ja wam ciągle coś podbieram jak tylko zobaczę ;P
    Invis - ja jestem specjalistką od bóli żołądka - żołądek właśnie boli tak na środku na samej górze pod mostkiem, czasem wędruje aż jakby serce bolało. To są takie fale - że czasem aż się oddechu nie da złapać (ja jestem starym wrzodowcem i miałam już tyle zapaleń żołądka że głowa mała). Niestety nospa w tabletce na to nie pomoże - bo tabletka wpadnie do tego bolącego żołądka i tam on ją zacznie trawić a ona tez jest drażniąca ;/
    Jeśli to to, to musisz nie jeść jakiś czas i pij łyczkami ciepły rumianek (mięta też pomaga, ale może w pierwszej fazie wywołać wymioty, więc ja wolę rumianek). Jak ci nie przejdzie, to trzeba do szpitala na kroplówkę. Mogłaś sobie podrażnić błonę śluzową (tak jak ja w czerwcu), bo przecież te magnezy i żelaza to działają drażniąco i po jakimś czasie co wrażliwsi mogą odczuwać jakieś nieprzyjemne skutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 12:48

zi13nafan2lh9052.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Morien :)

Dla mnie optymalnie byłoby np. 1x babcia nr 1, 1x babcia nr 2, a pozostałe 2+1 między żłobkiem a opiekunką.
    A jak będzie tak będzie, niech się najpierw urodzi...zdrowa. USG mam za 10 dni... W moje urodziny :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za super lozeczko macie... Chyba mi umknął wpis? ZdjęciA?

Wichrowe To oczywiście przyspieszone the best życzenia. Ja wizytuje jutro mama kituszek też jeśli db pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 12:47

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problemy z żołądkiem, przypuszczam, że to dlatego że jest teraz ściśnięty i jak mała mi jeszcze tam posmyra to już w ogóle...

Dziewczyny pomóżcie... którą kołderkę byście wybrały? Zaraz wkleję linki

https://marex.info.pl/kolderka-poduszka-niemowlak-90x120

http://www.smyk.com/medical-antyalergiczny-komplet-poscieli-dla-niemowlat-90x120-cm-40x60-cm.html

http://etygrysek.pl/Pokoj-dziecka/Posciel/Wklad-koldrapoduszka/12090/KOLDRAPODUSZKA-FUN-UNIWERSALNA-12090.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 12:48

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka, to mietata jak zwykle coś fajnego znalazła i w dobrej cenie:
    https://sprzedajemy.pl/lozko-dzieciece-drewniane-domek-80x160-70x140-hit-torun-02d8b2-nr46429212to
    ...to już takie na przszyszłość dla siedzącego i pełzającego szkraba, ale idealne zastępstwo dla tych szczebelkowcyh, co ja ich nie lubię i powodowały u mnie koszmary i darcie potworne (bo mi się z więzieniem kojarzyły tylko nie umiałam mówić żeby to rodzicom wytłumaczyć :)

zi13nafan2lh9052.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ