Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Xaxa wrote:Ja też mam problemy z żołądkiem, przypuszczam, że to dlatego że jest teraz ściśnięty i jak mała mi jeszcze tam posmyra to już w ogóle...
Dziewczyny pomóżcie... którą kołderkę byście wybrały? Zaraz wkleję linki
https://marex.info.pl/kolderka-poduszka-niemowlak-90x120
http://www.smyk.com/medical-antyalergiczny-komplet-poscieli-dla-niemowlat-90x120-cm-40x60-cm.html
http://etygrysek.pl/Pokoj-dziecka/Posciel/Wklad-koldrapoduszka/12090/KOLDRAPODUSZKA-FUN-UNIWERSALNA-12090.html
ja kupiłam podusie w IKEI miałam tez kołderke ale i tak na conajmniej 4 miesiace nie bedzie potrzebna wiec kupiłam rozek i jest ok -
ech, no już mi smaku narobiłyście, toż zaraz nie wytrzymam.... ale ja muszę doczekać, nie po to mam wielki telewizor 4k i płacę ciężkie pieniądze za HBO żeby tu teraz w pracy na małym kompie to oglądać ;P
...jeszcze godzinka i już - jakoś przeżyłam ten pierwszy dzień i tylko jedna osoba jest na mnie obrażona (widzę jej minę zza okularów, jakby mogła użyłaby zaklęcia avada kedavra, a jakby miała smoki to już od rana krzyczałaby DRACARYS ;P),
prezesowa dzwoniła i powiedziała że w razie czego mogę z domu pracować, także spoko - mogę sobie wybrać czy jechać czy nie jechać.
Aaaaa- dziołchy - przez was wydałam dziś prawie 6 stów w necie! Kupiłam wszystkie te pierdoły o których pisałyście (ja zbierałam linki i robiłam z tego listę, jak o tym pisałyście i jak zobaczyłam dziś, że tyle już tego wyszło to postanowiłam listę zamknąć i wszystko zamówić)
...no więc zamówiłam:
- śpiworek do wózka/fotelika i mufka (takie jak ma invis),
- śpiworek do spania,
- 2x kocyki minki (jeden zimowy, drugi większy),
- dwie poduszeczki motylki,
- 2 prześcieradełka do wózka,
- 2 prześcieradełka do tej dostawki snuz pod (okazało się że będą pasować takie jak do prostokątnego wózka gondoli)
- ochraniacz na materacyk do dostawki (tez będzie pasował taki jak do gondoli);
- dwa rożki;
- 6 pieluch flanelowych;
Do tego już w promocji 2 komplety pościeli, plus wypełnienie do nich - czyli kołdra i poduszka - ale to już na to większe łóżeczko - więc nie wiem po co ja teraz kupiłam, promocja była i już mi odwaliło - zresztą te pościele były w takim wzorze jak wszystko co kupiłam, a ja tak lubię jak wszystko do siebie pasuje no i o ;/ z tym że ten komplet (2x zmiana pościeli plus wypełnienie) to już i tak tylko 150 pln, więc, przy takiej sumie to już i tak bez różnicy. No i wypłata w piątek, a do piatku zęby w ścianę ;P
Za to wszystko będzie w kotki
Boszz, miałam to kupować na raty, ale stwierdziłam ze nie chcę już więcej o tym myśleć i że lepiej będzi eza jednym zamachem - jak przy zerwaniu bandaża...
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
mietata wrote:wichrowe, to się jesień nazywa i nadchodzi hehe
żeby nie powiedzieć, że to zima hihi.
BTW zazdroszczę wszystkim fankom GoT które nie oglądały jeszcze najnowszego odcinka....oj kopara opada, miłej rozrywki
Dzięki jesteś wielka! Kompletnie zapomniałam by nagrać nowyodcinek -
Xaxa wrote:Ja też mam problemy z żołądkiem, przypuszczam, że to dlatego że jest teraz ściśnięty i jak mała mi jeszcze tam posmyra to już w ogóle...
Dziewczyny pomóżcie... którą kołderkę byście wybrały? Zaraz wkleję linki
https://marex.info.pl/kolderka-poduszka-niemowlak-90x120
http://www.smyk.com/medical-antyalergiczny-komplet-poscieli-dla-niemowlat-90x120-cm-40x60-cm.html
http://etygrysek.pl/Pokoj-dziecka/Posciel/Wklad-koldrapoduszka/12090/KOLDRAPODUSZKA-FUN-UNIWERSALNA-12090.html
O masz ci los! ja nie pomogę bo ja nie wiedziałam, że te pościele się czymś różnią - nawet nie wiem jak ta moja co ją zamówiłam wygląda - tylko że biała ;P.
Przeczytałam że antyalergiczna, że rozmiar ok, do tego 2x zmiana pościeli z bawełny (jeden komplet łączony z minky, drugi zwykły), wybrałam wzory i tyle.
ja to jeszcze tyle rzeczy nie wiem, ale nie chcę już o tym myśleć, ważne że zamówiłam i koniec i kropka - jak przyjdzie to wszystko to wam zdjęcie wrzucę, choć pewnie żadnej się nie spodoba bo wszystko szare, czarne, albo gdzieniegdzie czerwone ;P -
To nie u mnieDla mnie jesień to radość, początek, szczęście i WRESZCIE energia do życia, którą lato ze mnie wysysa. Najpiękniejszy czas dla mnie, ale i zimę lubię. I te ciemne poranki, ach
A nie jak teraz, 8 rano i lampa w twarz ;]
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
To nie u mnieDla mnie jesień to radość, początek, szczęście i WRESZCIE energia do życia, którą lato ze mnie wysysa. Najpiękniejszy czas dla mnie, ale i zimę lubię. I te ciemne poranki, ach
A nie jak teraz, 8 rano i lampa w twarz ;]
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja ostatnio zaczęłam cieszyć się to ciążą. I tak jakoś mniej stresować. No to dzisiaj zrobiłam morfologię i mocz. I wyszły leukocyty (3-5) i dość liczne bakterie w moczu
Ehh.. jutro wizyta. Zastanawiam się czy jeszcze jutro rano zrobić posiew czy czekać co gin powie i zrobić następnego dnia. Czy ten 1 dzień robi różnicę?
-
Ja z mężem wczoraj rozpakowaliśmy wszystkie rzeczy które będą prane i odczepialiśmy metki. Dziś wzięłam się za pranie, białe pieluchy i środek gondoli już w pralce. Tych prań to będzie z 5 albo i 10 ;p boję się prać te nowe kolorowe, żeby nie farbowały, więc jakoś sensownie sobie to podzieliłam i mam 3 gromadki samych kocyków, pieluch itp, a gdzie ubranka. Pierwsze pranie robię w zwykłym płynie do białego/kolorów, drugie już będę robić w loveli, a później prasowanie. Cała góra prania
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a33981a1f1.jpg
Dziś poszłam po prześcieradło do wózka, żeby razem już wyprać i okazało się że w dwóch dość dużych sklepach są tylko różowe lub w serduszka, kwiatuszki. Nic dla małego mężczyzny. W ogóle więcej jest wszystkiego dziewczęcegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 16:44
Syn
-
Tak Katarzynaa, na pewno więcej jest dla dziewczynek..
Xaha, a może jednak weźmiesz ten większy rozmiar kołderki? Ten 130cm?
Jacky mam zupełnie tak samo jak Ty, przez te twardnienia brzucha też zaczełam się spinać i denerwować uplywającym czasem.. Też przyspieszam przygotowania, w razie gdyby i tym razem czekał mnie szpital..
Kameelka, dobrze pamietasz, jutro wizyta, znowu coś mamy podobnie;)
Annggela, śliczny brzuszek:)
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Annggela brzuszek pierwsza klasa
Katarzyna też mi się wydaje że w sklepach wszystko dla dziewczynek, niestetymoże dlatego że ja od początku na dziewczynkę nastawiona a tu psiukus
Hej mamuśki was też plecy tak bolą mocno przy myciu podłóg, zamiataniu? Został mi jeden pokój ale stwierdziłam że sobie poleżeannggela lubi tę wiadomość
-
Mamatobe, mój mąż jak mnie widzi z miotłą,odkurzaczem czy mopem to od razu mnie goni i już nie pozwala nic takiego robić. No ale ja lubię mieć zrobione NATYCHMIAST, więc właśnie sama łapię za mopa i dopiero wtedy on zaczyna działać
A plecy to mnie teraz bolą nawet przy głupim leżeniu... dzisiaj to pierwszy taki dzień kiedy ani nie gotowałam ani poza wypakowaniem zmywarki nic nie zrobiłam. Teraz wypiłam kawę, zbieram siły i będę robiła "plamy" na ścianie w pokoju Mieszka- wczoraj kupiłam 3 próbki farb (mój mąż stwierdził że to wszystko to samo, a dla mnie dylemat nie z tej ziemi
) i trzeba się na którąś zdecydować.
https://zapodaj.net/images/916c84178d9ce.jpg
Problemu by nie było gdyby podłoga była biała/jasnoszara, bo z najmilszą chęcią walnęłabym ciemno szare ścianyale że podłoga jest ciemnobrązowa... to hmm mam dylemat. Za kolorami nie jestem- w naszym domu kolorowy pokój ma jedynie moja córka- Powder Pink Beckersa i na jednej ścianie tapeta w kolorowe romby. Poza tym absolutnie wszędzie białe ściany.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 17:34
-
Invis ja bym stawiała na szarość z tych 3 widziałam w necie sporo połączeń szarego z ciemnym brazem ewentualnie jeżeli chciałabyś zachować takie kolory brązowo beżowe to ta vanilla. Niestety ten karmel pod światlo może łapać odcienie różu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 17:59
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Dzięki dziewczyny za przypomnienie o GoT
idę zerknąć czy coś w necie jest żeby można obejrzeć. Mam wrażenie że ta seria chyba najlepiej jest poklejona niż piprzednie
Invis też walczę z tym problemem wybrałam farbę duluxa ale coraz bardziej wydaje mi się być za ciemna mimo że panele mam w szarości jasnej, głupieje powoli z tymi kolorami
Szukam też tapety jak ten dinozaur
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d5124f99b8b.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c7b313e7141.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 18:11
-
Mamatobe spora różnica z tym co na opakowaniu jeśli chodzi o kolor. Patrzyłam do salonu (bo planowaliśmy odświeżenie na wiosnę) ten odcień w internecie ale stanowczo muszę zmienić typ
koniec końców ustaliliśmy z mężem że remont to już taki większy zrobimy za około 3 lata więc teraz wszystko wstrzymane.
Kaczuszka86 wrote:Invis ja bym stawiała na szarość z tych 3 widziałam w necie sporo połączeń szarego z ciemnym brazem ewentualnie jeżeli chciałabyś zachować takie kolory brązowo beżowe to ta vanilla. Niestety ten karmel pod światlo może łapać odcienie różu9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Paulina099 wrote:Ja ostatnio zaczęłam cieszyć się to ciążą. I tak jakoś mniej stresować. No to dzisiaj zrobiłam morfologię i mocz. I wyszły leukocyty (3-5) i dość liczne bakterie w moczu
Ehh.. jutro wizyta. Zastanawiam się czy jeszcze jutro rano zrobić posiew czy czekać co gin powie i zrobić następnego dnia. Czy ten 1 dzień robi różnicę?
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyJa (w zasadzie mężu) będę malować salon na szaro, a pokój córki ma szaro + pudrowy róż właśnie, w takie skosy jakby
Kuchnię pomaowaliśmy na szmaragdową toń Magnata - bardzo spoko odcień, a cała reszta w domu białajeszcze kminię czy sypialni z tej bieli nie rypnąć na granatowo - kusi ogromnie!
Wichrowe - właśnie też te półeczki w netto widziałam:) wczoraj babki wypakowywały.
Co do GoTczekam tez na 20:10 - ja nie wytrzymałam i widziałam leak ale mąż nie widział i nie chciał z neta oglądać, tylko na legalu w HBO. Też mu zazdroszczę, że to jeszcze przed nim!!!