WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Ja też mam problemy z żołądkiem, przypuszczam, że to dlatego że jest teraz ściśnięty i jak mała mi jeszcze tam posmyra to już w ogóle...

Dziewczyny pomóżcie... którą kołderkę byście wybrały? Zaraz wkleję linki

https://marex.info.pl/kolderka-poduszka-niemowlak-90x120

http://www.smyk.com/medical-antyalergiczny-komplet-poscieli-dla-niemowlat-90x120-cm-40x60-cm.html

http://etygrysek.pl/Pokoj-dziecka/Posciel/Wklad-koldrapoduszka/12090/KOLDRAPODUSZKA-FUN-UNIWERSALNA-12090.html

ja kupiłam podusie w IKEI miałam tez kołderke ale i tak na conajmniej 4 miesiace nie bedzie potrzebna wiec kupiłam rozek i jest ok

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, no już mi smaku narobiłyście, toż zaraz nie wytrzymam.... ale ja muszę doczekać, nie po to mam wielki telewizor 4k i płacę ciężkie pieniądze za HBO żeby tu teraz w pracy na małym kompie to oglądać ;P
    ...jeszcze godzinka i już - jakoś przeżyłam ten pierwszy dzień i tylko jedna osoba jest na mnie obrażona (widzę jej minę zza okularów, jakby mogła użyłaby zaklęcia avada kedavra, a jakby miała smoki to już od rana krzyczałaby DRACARYS ;P),

prezesowa dzwoniła i powiedziała że w razie czego mogę z domu pracować, także spoko - mogę sobie wybrać czy jechać czy nie jechać.

Aaaaa- dziołchy - przez was wydałam dziś prawie 6 stów w necie! Kupiłam wszystkie te pierdoły o których pisałyście (ja zbierałam linki i robiłam z tego listę, jak o tym pisałyście i jak zobaczyłam dziś, że tyle już tego wyszło to postanowiłam listę zamknąć i wszystko zamówić)
    ...no więc zamówiłam:
    - śpiworek do wózka/fotelika i mufka (takie jak ma invis),
    - śpiworek do spania,
    - 2x kocyki minki (jeden zimowy, drugi większy),
    - dwie poduszeczki motylki,
    - 2 prześcieradełka do wózka,
    - 2 prześcieradełka do tej dostawki snuz pod (okazało się że będą pasować takie jak do prostokątnego wózka gondoli)
    - ochraniacz na materacyk do dostawki (tez będzie pasował taki jak do gondoli);
    - dwa rożki;
    - 6 pieluch flanelowych;

Do tego już w promocji 2 komplety pościeli, plus wypełnienie do nich - czyli kołdra i poduszka - ale to już na to większe łóżeczko - więc nie wiem po co ja teraz kupiłam, promocja była i już mi odwaliło - zresztą te pościele były w takim wzorze jak wszystko co kupiłam, a ja tak lubię jak wszystko do siebie pasuje no i o ;/ z tym że ten komplet (2x zmiana pościeli plus wypełnienie) to już i tak tylko 150 pln, więc, przy takiej sumie to już i tak bez różnicy. No i wypłata w piątek, a do piatku zęby w ścianę ;P
    Za to wszystko będzie w kotki :)

Boszz, miałam to kupować na raty, ale stwierdziłam ze nie chcę już więcej o tym myśleć i że lepiej będzi eza jednym zamachem - jak przy zerwaniu bandaża... :P

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wichrowe, to się jesień nazywa i nadchodzi hehe ;) żeby nie powiedzieć, że to zima hihi.
    BTW zazdroszczę wszystkim fankom GoT które nie oglądały jeszcze najnowszego odcinka....oj kopara opada, miłej rozrywki :)

Dzięki jesteś wielka! Kompletnie zapomniałam by nagrać nowyodcinek

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Ja też mam problemy z żołądkiem, przypuszczam, że to dlatego że jest teraz ściśnięty i jak mała mi jeszcze tam posmyra to już w ogóle...

Dziewczyny pomóżcie... którą kołderkę byście wybrały? Zaraz wkleję linki

https://marex.info.pl/kolderka-poduszka-niemowlak-90x120

http://www.smyk.com/medical-antyalergiczny-komplet-poscieli-dla-niemowlat-90x120-cm-40x60-cm.html

http://etygrysek.pl/Pokoj-dziecka/Posciel/Wklad-koldrapoduszka/12090/KOLDRAPODUSZKA-FUN-UNIWERSALNA-12090.html

O masz ci los! ja nie pomogę bo ja nie wiedziałam, że te pościele się czymś różnią - nawet nie wiem jak ta moja co ją zamówiłam wygląda - tylko że biała ;P.
    Przeczytałam że antyalergiczna, że rozmiar ok, do tego 2x zmiana pościeli z bawełny (jeden komplet łączony z minky, drugi zwykły), wybrałam wzory i tyle.
    ja to jeszcze tyle rzeczy nie wiem, ale nie chcę już o tym myśleć, ważne że zamówiłam i koniec i kropka - jak przyjdzie to wszystko to wam zdjęcie wrzucę, choć pewnie żadnej się nie spodoba bo wszystko szare, czarne, albo gdzieniegdzie czerwone ;P

zi13nafan2lh9052.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wichrowe, to się jesień nazywa i nadchodzi hehe ;) żeby nie powiedzieć, że to zima hihi.

To nie u mnie ;) Dla mnie jesień to radość, początek, szczęście i WRESZCIE energia do życia, którą lato ze mnie wysysa. Najpiękniejszy czas dla mnie, ale i zimę lubię. I te ciemne poranki, ach <3 A nie jak teraz, 8 rano i lampa w twarz ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:

To nie u mnie ;) Dla mnie jesień to radość, początek, szczęście i WRESZCIE energia do życia, którą lato ze mnie wysysa. Najpiękniejszy czas dla mnie, ale i zimę lubię. I te ciemne poranki, ach <3 A nie jak teraz, 8 rano i lampa w twarz ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zaczęłam cieszyć się to ciążą. I tak jakoś mniej stresować. No to dzisiaj zrobiłam morfologię i mocz. I wyszły leukocyty (3-5) i dość liczne bakterie w moczu :/ Ehh.. jutro wizyta. Zastanawiam się czy jeszcze jutro rano zrobić posiew czy czekać co gin powie i zrobić następnego dnia. Czy ten 1 dzień robi różnicę?

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mężem wczoraj rozpakowaliśmy wszystkie rzeczy które będą prane i odczepialiśmy metki. Dziś wzięłam się za pranie, białe pieluchy i środek gondoli już w pralce. Tych prań to będzie z 5 albo i 10 ;p boję się prać te nowe kolorowe, żeby nie farbowały, więc jakoś sensownie sobie to podzieliłam i mam 3 gromadki samych kocyków, pieluch itp, a gdzie ubranka. Pierwsze pranie robię w zwykłym płynie do białego/kolorów, drugie już będę robić w loveli, a później prasowanie. Cała góra prania :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a33981a1f1.jpg

Dziś poszłam po prześcieradło do wózka, żeby razem już wyprać i okazało się że w dwóch dość dużych sklepach są tylko różowe lub w serduszka, kwiatuszki. Nic dla małego mężczyzny. W ogóle więcej jest wszystkiego dziewczęcego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 16:44

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Katarzynaa, na pewno więcej jest dla dziewczynek..

Xaha, a może jednak weźmiesz ten większy rozmiar kołderki? Ten 130cm?

Jacky mam zupełnie tak samo jak Ty, przez te twardnienia brzucha też zaczełam się spinać i denerwować uplywającym czasem.. Też przyspieszam przygotowania, w razie gdyby i tym razem czekał mnie szpital..

Kameelka, dobrze pamietasz, jutro wizyta, znowu coś mamy podobnie;)

Annggela, śliczny brzuszek:)

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela brzuszek pierwsza klasa :)

Katarzyna też mi się wydaje że w sklepach wszystko dla dziewczynek, niestety ;) może dlatego że ja od początku na dziewczynkę nastawiona a tu psiukus :D

Hej mamuśki was też plecy tak bolą mocno przy myciu podłóg, zamiataniu? Został mi jeden pokój ale stwierdziłam że sobie poleże :)

annggela lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Invis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe, mój mąż jak mnie widzi z miotłą,odkurzaczem czy mopem to od razu mnie goni i już nie pozwala nic takiego robić. No ale ja lubię mieć zrobione NATYCHMIAST, więc właśnie sama łapię za mopa i dopiero wtedy on zaczyna działać :P A plecy to mnie teraz bolą nawet przy głupim leżeniu... dzisiaj to pierwszy taki dzień kiedy ani nie gotowałam ani poza wypakowaniem zmywarki nic nie zrobiłam. Teraz wypiłam kawę, zbieram siły i będę robiła "plamy" na ścianie w pokoju Mieszka- wczoraj kupiłam 3 próbki farb (mój mąż stwierdził że to wszystko to samo, a dla mnie dylemat nie z tej ziemi :D) i trzeba się na którąś zdecydować.
    https://zapodaj.net/images/916c84178d9ce.jpg

Problemu by nie było gdyby podłoga była biała/jasnoszara, bo z najmilszą chęcią walnęłabym ciemno szare ściany <3 ale że podłoga jest ciemnobrązowa... to hmm mam dylemat. Za kolorami nie jestem- w naszym domu kolorowy pokój ma jedynie moja córka- Powder Pink Beckersa i na jednej ścianie tapeta w kolorowe romby. Poza tym absolutnie wszędzie białe ściany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 17:34

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, doskonale rozumiem Twoje dylematy ;) ja jeszcze nie zdecydowałam się na kolor do kuchni.A to już trochę trwa

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ja bym stawiała na szarość z tych 3 widziałam w necie sporo połączeń szarego z ciemnym brazem ewentualnie jeżeli chciałabyś zachować takie kolory brązowo beżowe to ta vanilla. Niestety ten karmel pod światlo może łapać odcienie różu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 17:59

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za przypomnienie o GoT :) idę zerknąć czy coś w necie jest żeby można obejrzeć. Mam wrażenie że ta seria chyba najlepiej jest poklejona niż piprzednie

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis też walczę z tym problemem wybrałam farbę duluxa ale coraz bardziej wydaje mi się być za ciemna mimo że panele mam w szarości jasnej, głupieje powoli z tymi kolorami :) Szukam też tapety jak ten dinozaur :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d5124f99b8b.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c7b313e7141.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 18:11

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe spora różnica z tym co na opakowaniu jeśli chodzi o kolor. Patrzyłam do salonu (bo planowaliśmy odświeżenie na wiosnę) ten odcień w internecie ale stanowczo muszę zmienić typ :) koniec końców ustaliliśmy z mężem że remont to już taki większy zrobimy za około 3 lata więc teraz wszystko wstrzymane.

mhsv9vvj9veszbog.png

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Invis ja bym stawiała na szarość z tych 3 widziałam w necie sporo połączeń szarego z ciemnym brazem ewentualnie jeżeli chciałabyś zachować takie kolory brązowo beżowe to ta vanilla. Niestety ten karmel pod światlo może łapać odcienie różu :(
    Ja tez bym brała po prostu szary - ten beckersowy jak i light grey (ktory mam w sypialni do ciemnych paneli) sa neutralne i bez dodatku bezu czy niebieskiego, zawsze sie obronia.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ja ostatnio zaczęłam cieszyć się to ciążą. I tak jakoś mniej stresować. No to dzisiaj zrobiłam morfologię i mocz. I wyszły leukocyty (3-5) i dość liczne bakterie w moczu :/ Ehh.. jutro wizyta. Zastanawiam się czy jeszcze jutro rano zrobić posiew czy czekać co gin powie i zrobić następnego dnia. Czy ten 1 dzień robi różnicę?
    Nie robi. Poczekaj na wizyte, moze nie bedzie konieczny posiew, czasem po prostu tak wychodzi

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze na puszce jest kolor farby o co najmniej ton jaśniejszy niż wychodzi na ścianie. Warto o tym pamiętać.

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja (w zasadzie mężu) będę malować salon na szaro, a pokój córki ma szaro + pudrowy róż właśnie, w takie skosy jakby :)

Kuchnię pomaowaliśmy na szmaragdową toń Magnata - bardzo spoko odcień, a cała reszta w domu biała :) jeszcze kminię czy sypialni z tej bieli nie rypnąć na granatowo - kusi ogromnie!

Wichrowe - właśnie też te półeczki w netto widziałam:) wczoraj babki wypakowywały.

Co do GoT :O :O czekam tez na 20:10 - ja nie wytrzymałam i widziałam leak ale mąż nie widział i nie chciał z neta oglądać, tylko na legalu w HBO. Też mu zazdroszczę, że to jeszcze przed nim!!!

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ