WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, jak Cię tak chwyciło z nagła to może się skonsultuj z położną albo doktorem? Oby to przeszło jak najszybciej!

Wichrowe, ja właśnie wczoraj widziałam czadowe niskie półeczki na książki, do których dziecko sobie samo dosięga i książki są frontem do czytelnika i już w sumie chciałam kupić :D ale jeszcze nie możemy się zagracać póki jeszcze na okno czekamy i w związku z tym remont się wydłuża. Myślę, że dzieci czytają jak w odpowiednim momencie odpowiednią książkę się im wsadzi w rękę :)

• Morien Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej:)
    lubię tę stronę - tzn best belly, ale to forum mnie lekko denerwuje, bo nie umiem się na nim odnaleźć.

i nie mogę nadążyć za Waszymi wpisami ;(
    co do płci Maleństwa - u nas miał być chłopak na 80% aż tu się nagle okazało, że będzie Córa...Mąż zrobił minę, jak 5 zł, bo już chciał bramki kupować i w piłkę grać..
    ja nie wiem, co faceci mają z tym, że Syn to Syn..

pozdrawiam z mojej kanapy - mega wygodnej, ale dzisiaj nie mogę sobie tu miejsca znaleźć:(
    Morien

agagaga, KasiaHaBe, antonna, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Morien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Kameelka, to mietata jak zwykle coś fajnego znalazła i w dobrej cenie:
    https://sprzedajemy.pl/lozko-dzieciece-drewniane-domek-80x160-70x140-hit-torun-02d8b2-nr46429212to
    ...to już takie na przszyszłość dla siedzącego i pełzającego szkraba, ale idealne zastępstwo dla tych szczebelkowcyh, co ja ich nie lubię i powodowały u mnie koszmary i darcie potworne (bo mi się z więzieniem kojarzyły tylko nie umiałam mówić żeby to rodzicom wytłumaczyć :)

Kurcze na komórce nie widzę...linku nie przekleje...zalukam jak wreszcie będę mieć dostep do laptopa... Skoro tak chwalicie

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    specjalnie dla ciebie - wrzuciłam zdjęcie na zapodaj ;P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/849ac7bb036f.jpg

zi13nafan2lh9052.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciezaroweczki :) nie było mnie tu dobry miesiąc ale nie miałam nawet kiedy zajrzeć . 3 tyg wakacji w Pl a teraz siedzę od 2 tyg z extra dwójka dzieci, wiec mój dzień jazdy wyglada tak samo, sprzątanie i gotowanie :/ na szczęście juz od soboty będę tylko z mężem i synkiem. U mnie juz 10 kg na plusie jestem przerażona ale dużo nadrobiłam przez wakacje i tak apetyt został na słodkie i nie tylko. Ja juz cała wyprawke mam prócz ciuszków które dojada do mnie we wrześniu, narazie mam na rozm 56 i póki co tyle starczy.
    Czy któraś z was tez ma duże problemy z nogami ? Mi w tej ciąży jeszcze bardzie pogarsza sie stan nóg czyli wychodzą żylaki i ogromne pajączki :/ młody jest tak nisko, ze siedząc czuje ruchy na nodze :/ jest to dziwne uczucie . Wrzucam fotę z dzis . Z boczku bardzo ładnie i zgrabnie sie prezentuje :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ea26a3699d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 13:40

antonna, wichrowe_wzgórza, Kaczuszka86, Mamatobe♥, Pani Moł, Majblanca lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena jest faktycznie zachęcająca zwłaszcza, że widziałam inne domki, bez tej podstawy dla materaca za 800 zł np ten
    domek-moon-lozeczko-szary.jpg

mam zamiar skontaktować się ze sprzedawcą i podpytać co i jak, dam znać jak będę miała szczegóły. Ich łóżeczka są w dwóch rozmiarach dł 140 i 160 więc w sumie zajmuje to tyle samo miejsca co łóżeczko ze szczebelkami.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie na temat pasa poporodowego i ewentualnie gorsetu. Mnie przy pierwszej ciąży bardzo namawiała mama. Nie dałam się namówić bo wydawało mi się to zbyteczne. Ona twierdziła, że dzięki niemu wygląda jak wygląda. A figurę ma ekstra. Teraz się zastanawiam. Co wy na to???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 13:47

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam że 20 lat temu moja kuzynka takie ustrojstwo nosiła. Nie wiem w czym to pomaga, ale uciskanie całego brzucha tuż po porodzie to mimo wszystko warto skonsultować z lekarzem, na własną rękę ja chyba nie będę próbowała, ale podpytam na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzięki! rzeczywiście fajne ;-)
    Angela masz ładny szpiczasty brzuch, mój bardziej zabi i wyżej a jestem tydz za tobą

• mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dziś koleżanka z pracy powiedziała, że w czasie urlopu baaardzo mi się brzuch powiększył i wyglądam w końcu na 5 miesiąc hehe.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Hej dziewczeta, ja wlasnie wracam od lekarza. Mialam powtarzane badanie cukru, tym razem tak jak w polsce na czczo i dostalam zastrzyk w dupe haha hemoglobine ze wzgledu na konflikt serologiczny.

A tak to strasznie chce mi sie spac, wstalam dzisiaj po 5, zeby zdazyc do lekarza na 8, wiec jak dojade do domku to od razu polegne na kanapie.

I dzisiaj nasza 8. rocznica slubu, wiec wieczorem jakas romantyczna (albo i nie) kolacja :)

My 8 mamy jutro :) w piątek mieliście wesele? A tak w ogóle to gratuluje :) i życzę kolejnych szcześliwych i pełnych miłości :)

Charlutek lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morien wrote:
    Hej, hej:)
    lubię tę stronę - tzn best belly, ale to forum mnie lekko denerwuje, bo nie umiem się na nim odnaleźć.

i nie mogę nadążyć za Waszymi wpisami ;(
    co do płci Maleństwa - u nas miał być chłopak na 80% aż tu się nagle okazało, że będzie Córa...Mąż zrobił minę, jak 5 zł, bo już chciał bramki kupować i w piłkę grać..
    ja nie wiem, co faceci mają z tym, że Syn to Syn..

pozdrawiam z mojej kanapy - mega wygodnej, ale dzisiaj nie mogę sobie tu miejsca znaleźć:(
    Morien

U nas dokładnie to samo :) z 80% Adasia wyszła 100% Ania :) mąż nie doszedł do siebie do dziś a minęło już jakieś tygodnie :) Za to córki w siódmym niebie <3

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł, właśnie w gazetce Netto chyba widziałam takie, super :) Ja mam zamiar młodej czytać od początku, ale zacznę od swoich lektur póki będzie średnio kumata :D

Morien, a mój się cieszy z dziewuchy tak samo jakby chłopak miał być. To ja wolałam syna, ale od razu zaakceptowałam co ma być ;) Bałam się, że będę rozczarowana, ale nie, ani troszkę o dziwo. Na szczęście lekarz wcześniej nie zgadywał, dopiero na połówkowym stwierdził i powiedział, że chłopa z tego za cholerę nie będzie.

annggela, no 3 trymestr jak się patrzy :) Fajnie :)

agagaga, nam mówiła fizjoterapeutka uroginekologiczna, że ABSOLUTNIE NIE. Że jest to wręcz szkodliwe. Tylko ćwiczenia, metody "naturalne" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 14:21

annggela lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre rady i miłe słowo. Ja czuję się już lepiej, ale to było 6 godzin meczarni, a jak żołądek przestał boleć, to pozostały mdłości. Teraz jestem trochę słaba ale wracam do żywych- na szczęście mąż powinien być w domu za jakieś pół godziny. Niestety nawet nie dałam rady ugotować obiadu.

Jeśli chodzi o pas poporodowy to mojemi brzuszkowi pomógł po porodzie z córką. Ale nie zakładałam go od razu bezpośrednio po porodzie. Tym razem również się zaopatrzylam w taki- nie wiem jednak jak to się ma po cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 14:23

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co z nogami nic nie mam, pajączków więcej chyba też się nie pokazuje niż miałam.
    Ale mięśnie brzucha :O Ja nie wiem czy to dlatego, że mam z natury b.dobre + wyćwiczone, czy co, ale czuję się co jakiś czas jakbym poprzedniego dnia nawalała trening brzuszkowy na siłce :/ Nawet do tyłu ciężko mi się odgiąć, takie mam zakwasy :O Dziwny objaw rośnięcia.

Do tego jakoś rozmemłuję się psychicznie, sama nie wiem czego chcę, nawet nie wiem jak to nazwać.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe, to się jesień nazywa i nadchodzi hehe ;) żeby nie powiedzieć, że to zima hihi.
    BTW zazdroszczę wszystkim fankom GoT które nie oglądały jeszcze najnowszego odcinka....oj kopara opada, miłej rozrywki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 14:46

pako_mrrr, Pani Moł lubią tę wiadomość

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakos spielam poslady i postawilam sie troche do pionu. Wczesniej bylo mi niedobrze samej ze soba, a teraz po ponad tygodniu problemow ze skurczami i twardnieniami brzucha zmienialam troche swiatopoglad ;-) popralam i poprasowalam ubranka malej, skompletowalam wyprawke na gemini, mysle ze we wrzesniu juz ja sfinalizuje, kupilam starszakowi ubrania na jesien zeby byl tez ogarniety. Zostalo mi wypranie fotelika samochodowego i gondoli bo poki co stoja w piwnicy. A w weekend jedziemy ogladac meble do pokoju mlodego. Jakos mam przeczucie ze musze wszystko miec w miare ogarniete w razie gdybym musiala polozyc sie do szpitala, bo maz bedzie czekal do ostatniej chwili i tego nie zalatwi. Bardzo chcialabym odpieluchowac starszaka zanim urodzi sie mala, ale narazie jest tylko jedna wielka histeria wiec nie naciskam, chociaz przyznam ze byloby to ogromnym odciazeniem...

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - to ja, to ja, ja jeszcze nie widziałam - czekam jak szary człowiek, do 20:10 żeby z mym m. obejrzeć na HBO :)

mietata, Pani Moł lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wichrowe, to się jesień nazywa i nadchodzi hehe ;) żeby nie powiedzieć, że to zima hihi.
    BTW zazdroszczę wszystkim fankom GoT które nie oglądały jeszcze najnowszego odcinka....oj kopara opada, miłej rozrywki :)

my się domyśliliśmy, jak się skończy ten odcinek, więc nie było wielkiego zaskoczenia. Ale i tak był fajny :) Nie będę pisać więcej, żeby nie spojlerować.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet jak się domyślałyśmy, to w sumie wizualnie piękne widowisko :)

ja sobie chyba walnę po szkole rodzenia ten odcinek, a co, kto zabroni :)

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ