X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, jak Cię tak chwyciło z nagła to może się skonsultuj z położną albo doktorem? Oby to przeszło jak najszybciej!

Wichrowe, ja właśnie wczoraj widziałam czadowe niskie półeczki na książki, do których dziecko sobie samo dosięga i książki są frontem do czytelnika i już w sumie chciałam kupić :D ale jeszcze nie możemy się zagracać póki jeszcze na okno czekamy i w związku z tym remont się wydłuża. Myślę, że dzieci czytają jak w odpowiednim momencie odpowiednią książkę się im wsadzi w rękę :)

• Morien Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej:)
    lubię tę stronę - tzn best belly, ale to forum mnie lekko denerwuje, bo nie umiem się na nim odnaleźć.

i nie mogę nadążyć za Waszymi wpisami ;(
    co do płci Maleństwa - u nas miał być chłopak na 80% aż tu się nagle okazało, że będzie Córa...Mąż zrobił minę, jak 5 zł, bo już chciał bramki kupować i w piłkę grać..
    ja nie wiem, co faceci mają z tym, że Syn to Syn..

pozdrawiam z mojej kanapy - mega wygodnej, ale dzisiaj nie mogę sobie tu miejsca znaleźć:(
    Morien

agagaga, KasiaHaBe, antonna, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

Morien
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Kameelka, to mietata jak zwykle coś fajnego znalazła i w dobrej cenie:
    https://sprzedajemy.pl/lozko-dzieciece-drewniane-domek-80x160-70x140-hit-torun-02d8b2-nr46429212to
    ...to już takie na przszyszłość dla siedzącego i pełzającego szkraba, ale idealne zastępstwo dla tych szczebelkowcyh, co ja ich nie lubię i powodowały u mnie koszmary i darcie potworne (bo mi się z więzieniem kojarzyły tylko nie umiałam mówić żeby to rodzicom wytłumaczyć :)

Kurcze na komórce nie widzę...linku nie przekleje...zalukam jak wreszcie będę mieć dostep do laptopa... Skoro tak chwalicie

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    specjalnie dla ciebie - wrzuciłam zdjęcie na zapodaj ;P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/849ac7bb036f.jpg

zi13nafan2lh9052.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciezaroweczki :) nie było mnie tu dobry miesiąc ale nie miałam nawet kiedy zajrzeć . 3 tyg wakacji w Pl a teraz siedzę od 2 tyg z extra dwójka dzieci, wiec mój dzień jazdy wyglada tak samo, sprzątanie i gotowanie :/ na szczęście juz od soboty będę tylko z mężem i synkiem. U mnie juz 10 kg na plusie jestem przerażona ale dużo nadrobiłam przez wakacje i tak apetyt został na słodkie i nie tylko. Ja juz cała wyprawke mam prócz ciuszków które dojada do mnie we wrześniu, narazie mam na rozm 56 i póki co tyle starczy.
    Czy któraś z was tez ma duże problemy z nogami ? Mi w tej ciąży jeszcze bardzie pogarsza sie stan nóg czyli wychodzą żylaki i ogromne pajączki :/ młody jest tak nisko, ze siedząc czuje ruchy na nodze :/ jest to dziwne uczucie . Wrzucam fotę z dzis . Z boczku bardzo ładnie i zgrabnie sie prezentuje :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ea26a3699d7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 13:40

antonna, wichrowe_wzgórza, Kaczuszka86, Mamatobe♥, Pani Moł, Majblanca lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena jest faktycznie zachęcająca zwłaszcza, że widziałam inne domki, bez tej podstawy dla materaca za 800 zł np ten
    domek-moon-lozeczko-szary.jpg

mam zamiar skontaktować się ze sprzedawcą i podpytać co i jak, dam znać jak będę miała szczegóły. Ich łóżeczka są w dwóch rozmiarach dł 140 i 160 więc w sumie zajmuje to tyle samo miejsca co łóżeczko ze szczebelkami.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie na temat pasa poporodowego i ewentualnie gorsetu. Mnie przy pierwszej ciąży bardzo namawiała mama. Nie dałam się namówić bo wydawało mi się to zbyteczne. Ona twierdziła, że dzięki niemu wygląda jak wygląda. A figurę ma ekstra. Teraz się zastanawiam. Co wy na to???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 13:47

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam że 20 lat temu moja kuzynka takie ustrojstwo nosiła. Nie wiem w czym to pomaga, ale uciskanie całego brzucha tuż po porodzie to mimo wszystko warto skonsultować z lekarzem, na własną rękę ja chyba nie będę próbowała, ale podpytam na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzięki! rzeczywiście fajne ;-)
    Angela masz ładny szpiczasty brzuch, mój bardziej zabi i wyżej a jestem tydz za tobą

• mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dziś koleżanka z pracy powiedziała, że w czasie urlopu baaardzo mi się brzuch powiększył i wyglądam w końcu na 5 miesiąc hehe.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Hej dziewczeta, ja wlasnie wracam od lekarza. Mialam powtarzane badanie cukru, tym razem tak jak w polsce na czczo i dostalam zastrzyk w dupe haha hemoglobine ze wzgledu na konflikt serologiczny.

A tak to strasznie chce mi sie spac, wstalam dzisiaj po 5, zeby zdazyc do lekarza na 8, wiec jak dojade do domku to od razu polegne na kanapie.

I dzisiaj nasza 8. rocznica slubu, wiec wieczorem jakas romantyczna (albo i nie) kolacja :)

My 8 mamy jutro :) w piątek mieliście wesele? A tak w ogóle to gratuluje :) i życzę kolejnych szcześliwych i pełnych miłości :)

Charlutek lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morien wrote:
    Hej, hej:)
    lubię tę stronę - tzn best belly, ale to forum mnie lekko denerwuje, bo nie umiem się na nim odnaleźć.

i nie mogę nadążyć za Waszymi wpisami ;(
    co do płci Maleństwa - u nas miał być chłopak na 80% aż tu się nagle okazało, że będzie Córa...Mąż zrobił minę, jak 5 zł, bo już chciał bramki kupować i w piłkę grać..
    ja nie wiem, co faceci mają z tym, że Syn to Syn..

pozdrawiam z mojej kanapy - mega wygodnej, ale dzisiaj nie mogę sobie tu miejsca znaleźć:(
    Morien

U nas dokładnie to samo :) z 80% Adasia wyszła 100% Ania :) mąż nie doszedł do siebie do dziś a minęło już jakieś tygodnie :) Za to córki w siódmym niebie <3

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moł, właśnie w gazetce Netto chyba widziałam takie, super :) Ja mam zamiar młodej czytać od początku, ale zacznę od swoich lektur póki będzie średnio kumata :D

Morien, a mój się cieszy z dziewuchy tak samo jakby chłopak miał być. To ja wolałam syna, ale od razu zaakceptowałam co ma być ;) Bałam się, że będę rozczarowana, ale nie, ani troszkę o dziwo. Na szczęście lekarz wcześniej nie zgadywał, dopiero na połówkowym stwierdził i powiedział, że chłopa z tego za cholerę nie będzie.

annggela, no 3 trymestr jak się patrzy :) Fajnie :)

agagaga, nam mówiła fizjoterapeutka uroginekologiczna, że ABSOLUTNIE NIE. Że jest to wręcz szkodliwe. Tylko ćwiczenia, metody "naturalne" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 14:21

annggela lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre rady i miłe słowo. Ja czuję się już lepiej, ale to było 6 godzin meczarni, a jak żołądek przestał boleć, to pozostały mdłości. Teraz jestem trochę słaba ale wracam do żywych- na szczęście mąż powinien być w domu za jakieś pół godziny. Niestety nawet nie dałam rady ugotować obiadu.

Jeśli chodzi o pas poporodowy to mojemi brzuszkowi pomógł po porodzie z córką. Ale nie zakładałam go od razu bezpośrednio po porodzie. Tym razem również się zaopatrzylam w taki- nie wiem jednak jak to się ma po cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 14:23

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co z nogami nic nie mam, pajączków więcej chyba też się nie pokazuje niż miałam.
    Ale mięśnie brzucha :O Ja nie wiem czy to dlatego, że mam z natury b.dobre + wyćwiczone, czy co, ale czuję się co jakiś czas jakbym poprzedniego dnia nawalała trening brzuszkowy na siłce :/ Nawet do tyłu ciężko mi się odgiąć, takie mam zakwasy :O Dziwny objaw rośnięcia.

Do tego jakoś rozmemłuję się psychicznie, sama nie wiem czego chcę, nawet nie wiem jak to nazwać.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe, to się jesień nazywa i nadchodzi hehe ;) żeby nie powiedzieć, że to zima hihi.
    BTW zazdroszczę wszystkim fankom GoT które nie oglądały jeszcze najnowszego odcinka....oj kopara opada, miłej rozrywki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 14:46

pako_mrrr, Pani Moł lubią tę wiadomość

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakos spielam poslady i postawilam sie troche do pionu. Wczesniej bylo mi niedobrze samej ze soba, a teraz po ponad tygodniu problemow ze skurczami i twardnieniami brzucha zmienialam troche swiatopoglad ;-) popralam i poprasowalam ubranka malej, skompletowalam wyprawke na gemini, mysle ze we wrzesniu juz ja sfinalizuje, kupilam starszakowi ubrania na jesien zeby byl tez ogarniety. Zostalo mi wypranie fotelika samochodowego i gondoli bo poki co stoja w piwnicy. A w weekend jedziemy ogladac meble do pokoju mlodego. Jakos mam przeczucie ze musze wszystko miec w miare ogarniete w razie gdybym musiala polozyc sie do szpitala, bo maz bedzie czekal do ostatniej chwili i tego nie zalatwi. Bardzo chcialabym odpieluchowac starszaka zanim urodzi sie mala, ale narazie jest tylko jedna wielka histeria wiec nie naciskam, chociaz przyznam ze byloby to ogromnym odciazeniem...

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata - to ja, to ja, ja jeszcze nie widziałam - czekam jak szary człowiek, do 20:10 żeby z mym m. obejrzeć na HBO :)

mietata, Pani Moł lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wichrowe, to się jesień nazywa i nadchodzi hehe ;) żeby nie powiedzieć, że to zima hihi.
    BTW zazdroszczę wszystkim fankom GoT które nie oglądały jeszcze najnowszego odcinka....oj kopara opada, miłej rozrywki :)

my się domyśliliśmy, jak się skończy ten odcinek, więc nie było wielkiego zaskoczenia. Ale i tak był fajny :) Nie będę pisać więcej, żeby nie spojlerować.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet jak się domyślałyśmy, to w sumie wizualnie piękne widowisko :)

ja sobie chyba walnę po szkole rodzenia ten odcinek, a co, kto zabroni :)

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ