X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście dziwna sprawa...
    Choć z tego co pamiętam chyba Joozfka dostała swój kocyk, nawet go tu pokazywala, Joozfka Prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, no może bajkopisarstwo się nie przełoży na oszustwo - może się dziewczyna ogarnie i zrealizuje zamówienie, z tego co pamiętam niektóre laski dostały swoje zamówienie, Jooozefka chwaliła że doszło i że ładne i solidne - może Pieluszkową przerosła sytuacja, a nie jest to celowe... albo to jam naiwna.
    No a ja mam takie dziwne wrażenia co do ruchów - dziecko ostatnio było ułożone główkowo, a ruchy czuję nisko, co wydaje mi się zaskakujące. Z boku wyżej czuję ewentualnie takie wypychanie, rozpychanie niż mocne ruchy, a takie intensywniejsze to właśnie nisko.
    Zaczęły mi też doskwierać bóle (chyba) spojenia - tak w kościach jakby, i do tego wczoraj mnie cbwycił taki jakby skurczo-ból centralnie mega nisko, jakby w kroczu. Nie woem czy to norma wszystko i efekty rosnącej ciąży, czy coś się dzieje, a wizytę mam za tydzień.

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, przeglądałam naszą (rewelacyjną!) pierwszą stronę i to mi się rzuciło w oczy - https://mamaginekolog.pl/przeziebienie-w-ciazy/

mam pytanie do mam z doświadczeniem o body kopertowe - słyszałam, że pierworódkom łatwiej w to dziecię omotać, ze względu na strach w pierwszych dniach przed zrobieniem dziecku krzywdy podczas przebierania - prawda to? Zamówiłam chyba ze 3 szt, zastanawiam się, czy dokupić więcej, czy lepiej zwykłe.

Invis, Zuza91 lubią tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, na tym etapie, to ruchy moim zdaniem nadal czuć dosłownie wszędzie :) ja mam takie z 3 stron brzucha jednocześnie i sie zastanawiam co on tam robi! Dzis na pobraniu krwi to mi brzuch tak skakał, że aż się pielęgniarka śmiała, że mam żywe dziecko.....taaaa...ono ma być oazą spokoju a nie tam podskakiwać....ciężkie życie mnie czeka ;)

Na uspokojenie po raz kolejny przytoczę słowa mojego gina, który przed wyjazdem na urlop (oczywiście swój ;) dał mi dobrą radę. Jeśli nie ma krwawienia ani żaden płyn się nie wydostaje w ilościach hurtowych tzn że wszystko w normie. Ruchy mogą być raz słabsze, raz mocniejsze, tu poboli tu pociągnie, wszystko w normie. We wspomnianych dwóch przypadkach od razu do szpitala, w pozostałych, znosimy uroki ciąży. tego się trzymam i nie panikuję, serio dobrze to wpływa na psyche

Pani Moł lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byście dziewczynki miały rację :)

Pani Moł - moja też była główkowo ułożona a ruchy czuję bardziej nisko i po środku ;) tak jakby plecy i tyłek wypinała po prawej stronie na wysokości pępka i lekko poniżej. Żebra mam nietknięte póki co ;)
    I zdecydowanie ciśnie na spojenie.. I mam wrażenie, że też na odbyt :/

Wczoraj zrobiłam sobie spacer - tak około 3km. I spojenie boli bardziej. Jak jeden dzień nie łażę nigdzie to jest lepiej :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla - ja nie wiem czy te body kopertowe to takie super.. jak podczas prasowania je całkiem rozpięłam to stwierdziłam, że jeszcze ja to sobie poradzę z ich zapięciem, ale mój mąż to by miał problem.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla mnie było latwiej na początku. Ale jak doszlam do wprawy to wolalam te wkladane przez głowę. Jakoś sprawniej mi szło. Używałam tych kopertowych ale tylko w najmniejszej wersji.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Zuza, przeglądałam naszą (rewelacyjną!) pierwszą stronę i to mi się rzuciło w oczy - https://mamaginekolog.pl/przeziebienie-w-ciazy/

mam pytanie do mam z doświadczeniem o body kopertowe - słyszałam, że pierworódkom łatwiej w to dziecię omotać, ze względu na strach w pierwszych dniach przed zrobieniem dziecku krzywdy podczas przebierania - prawda to? Zamówiłam chyba ze 3 szt, zastanawiam się, czy dokupić więcej, czy lepiej zwykłe.

ja kupiłam tylko takie, przecież te zapięcia nie są jakieś kłopotliwe, a idea jest taka że rozkładasz to na płasko rozpiętę, kładziesz na tym malucha i nie przeciskasz głowy, nie naciągasz, podciągasz etc. Pewniej się czujesz i noworodek też nie irytuje się tak mocno ubieraniem. Wiadomo jak podrośnie, główka stabilniejsza to można i zwykłe zakładać, chociaż jak widziałam przebierane dzieci to najbardziej tego wciągania przez głowę nie lubiły chyba :)
    Ja dzieci nie mam, nie mówię z doświadczenia, ale co gdzieś czytałam o ubieraniu maluchów to wszyscy polecali kopertowe na początek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mietata, może i faktycznie trzeba do tego podejść w ten sposób i martwić się ewentualnie, jak ruchów nie czuć albo coś się wydostaje na zewnątrz.

Body kopertowe - kupiłam kilka sztuk na początek, z takiego właśnie wyszłam założenia, że będzie łatwiej takiego maluszka w to odziać. :) Ale doświadczenia brak, w życiu noworodka nie ubierałam, ani nie przewijałam ani niccc.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do PIELUSZKOWEJ - tak ogolbie w zasadzie chcialam napisac ze na forach niestety czesto zdazaja sie trole. I czasem robia to poprostu dla zabawy. Trzeba miec naprawde zryty beret zeby pare miesiecy udawac kogos innego (nie mowie tu o pielkuszkowej teraz). Na moich kwietniowkach tez byla taka laska, strasznie dziwna sprawa byla z nia. Tak wiec uwazajcie. Ja nigdy nie podaje adresu, nie wklejam zdjec, ni epodaje zadnych danych personalnych. Mojego synka nie pokazalam do tej pory. Moze to nie fair w stosunku do innych ale ja tez od innych tego nie wymagam.

pernilla wrote:

Ja te kopertowe bardzo lubie.

Co do przekladnia przez glowke to jest prosty sposob tez na to - glowke dziecka kladzie sie na juz rozlozonym sweterku/bodziaku etc (w sensie na takim gniazdu z dziura w srodku) i przeklada przez glowke - brzmi logicznie i prosto a niewiele osob tak robi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, ratujcie - nie jesten w stanie odgrzebać wpisów z czasu, gdy byłyście orzeziębione, a mnie wczoraj dopadło takie przeziębienie, że nocy nie przespałam, z nosa leje się ciurkiem i ciągle kaszlę.

Gorączki nie ma, więc chyba nie jechać do llekarza? Piję mleko z czosnkiem i miodem, herbatki z cytryną i imbirem i kupiłam syrop prenalen.

Nie wiem, co jeszcze mogę zrobić? Kiedyś pisałyście coś jeszcze o jakimś syropie z cebuli chyba?

A nawet jakbys miala goraczke to ci lekarz nie pomoze jesli to tylko przeziebienie.
    Ja przechodzilam grype w ciazy. Bralam paracetamol i tyle.

Zuza91 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Psotka - http://tajo-photography.pl :)

A wiesz moze jakie maja ceny?
    Co ciekawe znalazlam nawet tam zdjecia z mojego miasta w ktorym mieszkam (w De) :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w III trymestrze aaaaaa ale to brzmi :)

kochane ja miałam wczoraj wieczór pełen atrakcji bo na parkingu wjechał we mnie sąsiad i jeszcze na mnie nawrzeszczał wrr mąż sie wsciekła i wezwał policje czekaliśmy az koles wróci a dziś załatwiam sprawy ubezp i lakiernika

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A wiesz moze jakie maja ceny?
    Co ciekawe znalazlam nawet tam zdjecia z mojego miasta w ktorym mieszkam (w De) :D
    Szczerze mówiąc nie orientuję się, nic jeszcze z nimi nie robilam, znajomym kilkorgu robili ślubne sesje, zawsze z efektem oszałamiającym :) ale o ceny nie pytałam, a pewnie i tak slubne to inny cennik niż za krótsze sesje.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    No ja właśnie dzięki rzęskom nie musiałam się malować, i to była ta wygoda :)
    Ja się czuję bez lekkiego makijażu brzydko i jakoś...domowo. Mój mąż za to mówi, że najbardziej lubi mnie bez makijażu. Byc może więc robię to źle :D

Invis, ja też robiłam - i rzęsy, i paznokcie. Ale po tym jak trafiłam do szpitala i dostałam nakaz leżenia, musiałam odwołać kolejne wizyty. Wiadomo, lepiej się czułam taka "ogarnięta", ale bez przesady, to nie koniec świata :-) Rzęsy zawsze można wytuszować, a po urodzeniu będzie można spokojnie wrócić do tych zabiegów.:)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyjaciółkę fotografkę, więc ona robi mi/Nam zdjęcia za darmo :) Dziś o 15 wizyta i się stresuję, bo śniło mi się, że miałam skurcze i rozwarcie, masakra :/ Ciekawa jestem czy mała już się odwróciła główą w dół czy nie...

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body też wolalam zwykle wkladane przez głowę, kopertowe za dużo roboty. Oczywiście każdemu spasuje co innego.

Iza twoja 3 z przodu robi wrażenie, kciukibza wizytę, obawy ma każda z nas ale jeśli realnie nic się nie dzieje to nie ma się czym stresowac !

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka, na Tobie 3 robi wrażenie, a mnie stresuje :D Teoretycznie zostało mi 68 dni, a to tyle co nic :o

Co do ubierania, przewijania, kąpania niemowlaka to nie mam stresu, jako nastolatka często zajmowałam się siostrzeńcem - na wakacje i ferie zimowe do siostry jeździłam :)
    Na początku mogę mieć lekkie obawy, ale myślę, że szybko przejdą :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia....że nie mam wyjścia. Jeśli ja albo mąż nie podniesiemy, nie nakarmimy i nie ubierzemy to nikt za nas tego nie zrobi :) na tym filozofowanie się kończy.
    Dzieci są delikatne, ale jeszcze nie słyszałam o przypadku żeby rodzic jakiekolwiek uszkodził :P

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A nawet jakbys miala goraczke to ci lekarz nie pomoze jesli to tylko przeziebienie.
    Ja przechodzilam grype w ciazy. Bralam paracetamol i tyle.

Poszłam do lekarza, dostałam większą dawkę paracetamolu, spray do nosa i syrop na gardło. Jak do 3 dni nie przejdzie, mam wziąć antybiotyk. U mnie o tyle może być gorzej, że mam astmę oskrzelową i w ciąży żadnych leków na nią brać nie mogę, a infekcje zaraz mi idą na oskrzela, dlatego się tak wystraszyłam :( A 3 tygodnie temu skończyłam antybiotyk na pęcherz i nie chciałabym znowu go brać.

No ale - Wy przeżyłyście przeziębienia, to bez przesady, żebym aż tak histeryzowała. Muszę skę ogarnąć :P

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ