X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście dziwna sprawa...
    Choć z tego co pamiętam chyba Joozfka dostała swój kocyk, nawet go tu pokazywala, Joozfka Prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, no może bajkopisarstwo się nie przełoży na oszustwo - może się dziewczyna ogarnie i zrealizuje zamówienie, z tego co pamiętam niektóre laski dostały swoje zamówienie, Jooozefka chwaliła że doszło i że ładne i solidne - może Pieluszkową przerosła sytuacja, a nie jest to celowe... albo to jam naiwna.
    No a ja mam takie dziwne wrażenia co do ruchów - dziecko ostatnio było ułożone główkowo, a ruchy czuję nisko, co wydaje mi się zaskakujące. Z boku wyżej czuję ewentualnie takie wypychanie, rozpychanie niż mocne ruchy, a takie intensywniejsze to właśnie nisko.
    Zaczęły mi też doskwierać bóle (chyba) spojenia - tak w kościach jakby, i do tego wczoraj mnie cbwycił taki jakby skurczo-ból centralnie mega nisko, jakby w kroczu. Nie woem czy to norma wszystko i efekty rosnącej ciąży, czy coś się dzieje, a wizytę mam za tydzień.

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, przeglądałam naszą (rewelacyjną!) pierwszą stronę i to mi się rzuciło w oczy - https://mamaginekolog.pl/przeziebienie-w-ciazy/

mam pytanie do mam z doświadczeniem o body kopertowe - słyszałam, że pierworódkom łatwiej w to dziecię omotać, ze względu na strach w pierwszych dniach przed zrobieniem dziecku krzywdy podczas przebierania - prawda to? Zamówiłam chyba ze 3 szt, zastanawiam się, czy dokupić więcej, czy lepiej zwykłe.

Invis, Zuza91 lubią tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, na tym etapie, to ruchy moim zdaniem nadal czuć dosłownie wszędzie :) ja mam takie z 3 stron brzucha jednocześnie i sie zastanawiam co on tam robi! Dzis na pobraniu krwi to mi brzuch tak skakał, że aż się pielęgniarka śmiała, że mam żywe dziecko.....taaaa...ono ma być oazą spokoju a nie tam podskakiwać....ciężkie życie mnie czeka ;)

Na uspokojenie po raz kolejny przytoczę słowa mojego gina, który przed wyjazdem na urlop (oczywiście swój ;) dał mi dobrą radę. Jeśli nie ma krwawienia ani żaden płyn się nie wydostaje w ilościach hurtowych tzn że wszystko w normie. Ruchy mogą być raz słabsze, raz mocniejsze, tu poboli tu pociągnie, wszystko w normie. We wspomnianych dwóch przypadkach od razu do szpitala, w pozostałych, znosimy uroki ciąży. tego się trzymam i nie panikuję, serio dobrze to wpływa na psyche

Pani Moł lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byście dziewczynki miały rację :)

Pani Moł - moja też była główkowo ułożona a ruchy czuję bardziej nisko i po środku ;) tak jakby plecy i tyłek wypinała po prawej stronie na wysokości pępka i lekko poniżej. Żebra mam nietknięte póki co ;)
    I zdecydowanie ciśnie na spojenie.. I mam wrażenie, że też na odbyt :/

Wczoraj zrobiłam sobie spacer - tak około 3km. I spojenie boli bardziej. Jak jeden dzień nie łażę nigdzie to jest lepiej :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla - ja nie wiem czy te body kopertowe to takie super.. jak podczas prasowania je całkiem rozpięłam to stwierdziłam, że jeszcze ja to sobie poradzę z ich zapięciem, ale mój mąż to by miał problem.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla mnie było latwiej na początku. Ale jak doszlam do wprawy to wolalam te wkladane przez głowę. Jakoś sprawniej mi szło. Używałam tych kopertowych ale tylko w najmniejszej wersji.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Zuza, przeglądałam naszą (rewelacyjną!) pierwszą stronę i to mi się rzuciło w oczy - https://mamaginekolog.pl/przeziebienie-w-ciazy/

mam pytanie do mam z doświadczeniem o body kopertowe - słyszałam, że pierworódkom łatwiej w to dziecię omotać, ze względu na strach w pierwszych dniach przed zrobieniem dziecku krzywdy podczas przebierania - prawda to? Zamówiłam chyba ze 3 szt, zastanawiam się, czy dokupić więcej, czy lepiej zwykłe.

ja kupiłam tylko takie, przecież te zapięcia nie są jakieś kłopotliwe, a idea jest taka że rozkładasz to na płasko rozpiętę, kładziesz na tym malucha i nie przeciskasz głowy, nie naciągasz, podciągasz etc. Pewniej się czujesz i noworodek też nie irytuje się tak mocno ubieraniem. Wiadomo jak podrośnie, główka stabilniejsza to można i zwykłe zakładać, chociaż jak widziałam przebierane dzieci to najbardziej tego wciągania przez głowę nie lubiły chyba :)
    Ja dzieci nie mam, nie mówię z doświadczenia, ale co gdzieś czytałam o ubieraniu maluchów to wszyscy polecali kopertowe na początek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mietata, może i faktycznie trzeba do tego podejść w ten sposób i martwić się ewentualnie, jak ruchów nie czuć albo coś się wydostaje na zewnątrz.

Body kopertowe - kupiłam kilka sztuk na początek, z takiego właśnie wyszłam założenia, że będzie łatwiej takiego maluszka w to odziać. :) Ale doświadczenia brak, w życiu noworodka nie ubierałam, ani nie przewijałam ani niccc.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do PIELUSZKOWEJ - tak ogolbie w zasadzie chcialam napisac ze na forach niestety czesto zdazaja sie trole. I czasem robia to poprostu dla zabawy. Trzeba miec naprawde zryty beret zeby pare miesiecy udawac kogos innego (nie mowie tu o pielkuszkowej teraz). Na moich kwietniowkach tez byla taka laska, strasznie dziwna sprawa byla z nia. Tak wiec uwazajcie. Ja nigdy nie podaje adresu, nie wklejam zdjec, ni epodaje zadnych danych personalnych. Mojego synka nie pokazalam do tej pory. Moze to nie fair w stosunku do innych ale ja tez od innych tego nie wymagam.

pernilla wrote:

Ja te kopertowe bardzo lubie.

Co do przekladnia przez glowke to jest prosty sposob tez na to - glowke dziecka kladzie sie na juz rozlozonym sweterku/bodziaku etc (w sensie na takim gniazdu z dziura w srodku) i przeklada przez glowke - brzmi logicznie i prosto a niewiele osob tak robi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyny, ratujcie - nie jesten w stanie odgrzebać wpisów z czasu, gdy byłyście orzeziębione, a mnie wczoraj dopadło takie przeziębienie, że nocy nie przespałam, z nosa leje się ciurkiem i ciągle kaszlę.

Gorączki nie ma, więc chyba nie jechać do llekarza? Piję mleko z czosnkiem i miodem, herbatki z cytryną i imbirem i kupiłam syrop prenalen.

Nie wiem, co jeszcze mogę zrobić? Kiedyś pisałyście coś jeszcze o jakimś syropie z cebuli chyba?

A nawet jakbys miala goraczke to ci lekarz nie pomoze jesli to tylko przeziebienie.
    Ja przechodzilam grype w ciazy. Bralam paracetamol i tyle.

Zuza91 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Psotka - http://tajo-photography.pl :)

A wiesz moze jakie maja ceny?
    Co ciekawe znalazlam nawet tam zdjecia z mojego miasta w ktorym mieszkam (w De) :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w III trymestrze aaaaaa ale to brzmi :)

kochane ja miałam wczoraj wieczór pełen atrakcji bo na parkingu wjechał we mnie sąsiad i jeszcze na mnie nawrzeszczał wrr mąż sie wsciekła i wezwał policje czekaliśmy az koles wróci a dziś załatwiam sprawy ubezp i lakiernika

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A wiesz moze jakie maja ceny?
    Co ciekawe znalazlam nawet tam zdjecia z mojego miasta w ktorym mieszkam (w De) :D
    Szczerze mówiąc nie orientuję się, nic jeszcze z nimi nie robilam, znajomym kilkorgu robili ślubne sesje, zawsze z efektem oszałamiającym :) ale o ceny nie pytałam, a pewnie i tak slubne to inny cennik niż za krótsze sesje.

• Aasha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    No ja właśnie dzięki rzęskom nie musiałam się malować, i to była ta wygoda :)
    Ja się czuję bez lekkiego makijażu brzydko i jakoś...domowo. Mój mąż za to mówi, że najbardziej lubi mnie bez makijażu. Byc może więc robię to źle :D

Invis, ja też robiłam - i rzęsy, i paznokcie. Ale po tym jak trafiłam do szpitala i dostałam nakaz leżenia, musiałam odwołać kolejne wizyty. Wiadomo, lepiej się czułam taka "ogarnięta", ale bez przesady, to nie koniec świata :-) Rzęsy zawsze można wytuszować, a po urodzeniu będzie można spokojnie wrócić do tych zabiegów.:)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyjaciółkę fotografkę, więc ona robi mi/Nam zdjęcia za darmo :) Dziś o 15 wizyta i się stresuję, bo śniło mi się, że miałam skurcze i rozwarcie, masakra :/ Ciekawa jestem czy mała już się odwróciła główą w dół czy nie...

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body też wolalam zwykle wkladane przez głowę, kopertowe za dużo roboty. Oczywiście każdemu spasuje co innego.

Iza twoja 3 z przodu robi wrażenie, kciukibza wizytę, obawy ma każda z nas ale jeśli realnie nic się nie dzieje to nie ma się czym stresowac !

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameelka, na Tobie 3 robi wrażenie, a mnie stresuje :D Teoretycznie zostało mi 68 dni, a to tyle co nic :o

Co do ubierania, przewijania, kąpania niemowlaka to nie mam stresu, jako nastolatka często zajmowałam się siostrzeńcem - na wakacje i ferie zimowe do siostry jeździłam :)
    Na początku mogę mieć lekkie obawy, ale myślę, że szybko przejdą :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia....że nie mam wyjścia. Jeśli ja albo mąż nie podniesiemy, nie nakarmimy i nie ubierzemy to nikt za nas tego nie zrobi :) na tym filozofowanie się kończy.
    Dzieci są delikatne, ale jeszcze nie słyszałam o przypadku żeby rodzic jakiekolwiek uszkodził :P

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A nawet jakbys miala goraczke to ci lekarz nie pomoze jesli to tylko przeziebienie.
    Ja przechodzilam grype w ciazy. Bralam paracetamol i tyle.

Poszłam do lekarza, dostałam większą dawkę paracetamolu, spray do nosa i syrop na gardło. Jak do 3 dni nie przejdzie, mam wziąć antybiotyk. U mnie o tyle może być gorzej, że mam astmę oskrzelową i w ciąży żadnych leków na nią brać nie mogę, a infekcje zaraz mi idą na oskrzela, dlatego się tak wystraszyłam :( A 3 tygodnie temu skończyłam antybiotyk na pęcherz i nie chciałabym znowu go brać.

No ale - Wy przeżyłyście przeziębienia, to bez przesady, żebym aż tak histeryzowała. Muszę skę ogarnąć :P

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ