X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam się nad sesją głowić. U nas nest taki duet fotografek, które robią czadowe zdjęcia ' takie trochę baśniowe, może coś z mojego pyska i brzuszyska wykrzeszą...
    Ślubny nasz forograf to super gość, ale jest z Bydgoszczy - tam mieliśmy ślub i sesję w okolicy.
    Wrzucam fotki tych zielonogórskich fotografek z ich strony - taki to klimacik :) przerysowany taki czasem, ale mnie jara :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbdb6d9c9a44.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2facf6981ecc.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6888bda66d16.jpg

moremi, Zuza2323, Mamatobe♥ lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A z jakiej strony zamawiasz?
    Akurat te z Tanią książka.

My mamy wszystkie sesje na luzie. Teraz w dżinsach i białych koszulkach. Później zrobimy właśnie na czarnym tle w czarnych koszulkach.
    Synek miał dodatkowo z wózkiem drewnianym i misiem. My usadzenia w taki sposób, że później zrobimy w podobnej pozie, ale z noworodkiem. Pomysłów jest mnóstwo. I wiem, że w lustrze i na zdjęciach komórką wygląda się średnio, ale z tych zdjęć jestem baaaaaaaardzo zadowolona.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mietata Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, coś w sobie mają te fotki, ale ja chyba wolę coś naturalnego, tzn nas, a brzuch przy okazji :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sesje ciazowa to raczej chcialabym zrobic bo wydaje mi sie ze to dosyc fajna pamiatka ale jeszcze pewna na 100% nie jestem bo jak na razie nie wiem czy bede na silach a wygladam tez juz co raz gorzej wiec musialoby to byc w najblizszym czasie. Strasznie nie podobaja mi sie moje ramiona zawsze byly spore ale teraz sa ogromne :p

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie foty tych babek uwielbiam, czasem są takie mroczne, czasem bajkowe, niektóre rozdziawiają mi gębę. Z mężulem też by było spoko! :) jako współsprawca zamieszania mógłby się na zdjęciu objawić ;)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Jesli chodzi o sesje ciazowa to raczej chcialabym zrobic bo wydaje mi sie ze to dosyc fajna pamiatka ale jeszcze pewna na 100% nie jestem bo jak na razie nie wiem czy bede na silach a wygladam tez juz co raz gorzej wiec musialoby to byc w najblizszym czasie. Strasznie nie podobaja mi sie moje ramiona zawsze byly spore ale teraz sa ogromne :p

Ja mam znowu problem z udami i boczkami.. boję się, że na fotkach byłoby widać głównie te części ciała :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sesję w połowie września :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie czuję ladnie ani atrakcyjnie, do tego dość prywatnie ten temat traktuję i nie mam ochoty paradować z tym bebzolem przed kimś, albo pozować albo udawać naturalnośc i niepozowanie. I szkoda mi kasy też :P

Też mnie ciąża dopada, jak chodzę. I schylać się cora ciężej...

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bez męża? kurcze my sesję ciążową rozpatrywaliśmy głównie we dwoje. Żadnego pokazywania brzucha (a co do kompleksów, dziewczyny te fotki są tak mega przerobione, że byście się zdziwiły widząc oryginał ;) tzn pokazywanie ale w sukience.
    raczej tych fotek na przedpokoju wieszać nie będziemy, będą dla nas, ale mimo całkiem ładnego brzuszka, braku rozstępów i nadal niezłej figury jakiejś buduarowej sesji ciążowej nie planuję ;)

Dziewczyny, jeśli skończyły wam się jakieś kosmetyki to w Rossmanie jest własnie promocja -49% cey wyjściowej jeśli się kupi 2 kosmetykiz tej promocji. Było sporo do wyboru, ja wzięłam balsam i masło palmersa, w sumie 1 mazidło wyszło praktycznie gratis :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł zdjęcia piękne *.*

Co do sesji ciążowej, chciałabym ale wszystkie robione są na jeden kopyto moje dwie kuzynki robiły i co ? Te same ujęcia ciuchy tylko modelki inne :) I jeszcze trzeba za to zapłacić 250 zł.... Ale, ale takie zdjęcia jak Pani Moł tu pokazuje hmm z wielką chęcią. Niestety mój mąż nie jest za takim wydaniem kasy i tu jest już ciężej :D
    Co prawda jak się ostatnio zobaczyłam na zdjęciach wyglądam jak wieloryb :D A płacić za zdjęcia na których będę brzydko wyglądać to mnie nie przekonuje :D więc już sama nie wiem :)

Mnie ciąża dopada już od dawna ciężko chodzić, o schylaniu nie wspomnę. Ale ja głupia zamiast leżeć i odpoczywać to nieee jeszcze kilka kartonów poprzenosze :D A tymczasem idę na drugie mieszkanie po mikrofale:D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • antonna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze maz da sobie pstryknac ze mna kilka zdjec :D chociaz nie lubi pozowac ;)
    Brzuch moge pokazac na sesji, ale zadnych cyckow itp :D No i ja sie dogadalam tak, ze fotograf nie moze moich zdjec wrzucic na swoja strone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 17:16

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Zaczęłam się nad sesją głowić. U nas nest taki duet fotografek, które robią czadowe zdjęcia ' takie trochę baśniowe, może coś z mojego pyska i brzuszyska wykrzeszą...
    Ślubny nasz forograf to super gość, ale jest z Bydgoszczy - tam mieliśmy ślub i sesję w okolicy.
    Wrzucam fotki tych zielonogórskich fotografek z ich strony - taki to klimacik :) przerysowany taki czasem, ale mnie jara :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbdb6d9c9a44.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2facf6981ecc.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6888bda66d16.jpg

Woooo A mi się baaaardzo podobaja szkoda ze tak daleko, ale zapisuje w pamieci z nadzieja że znajdę coś podobnego!!!
    Pani Moł a podasz link do ich strony? To zalukam jutro w domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 17:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Woooo A mi się baaaardzo podobaja szkoda ze tak daleko, ale zapisuje w pamieci z nadzieja że znajdę coś podobnego!!!
    Pani Moł a podasz link do ich strony? To zalukam jutro w domku.
    Tu jest ich fejsbuk:
    https://www.facebook.com/TaJo-photography-155807884467596/
    A tu ich strona www:
    http://tajo-photography.pl

Wiele ich sesji zwala z nóg, jesli się lubi taki klimat. A ja luuubięęę :) mistrzynie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też lubię!! :) obczaje dokładnie str.dzięki p.Moł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 18:19

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

A w ten piątek, po 3 latach noszenia, ściągam rzęsy :P ktoś zna ten ból? :D ciekawe jak szybko się przyzwyczaję...

Invis a dlaczego ściągacz? Tak poporstu czy sa jakies przeciewskazania do porodu albo masz doświadczenia okoloporodowe i "rzęsowe"
    Bo ja właśnie chciałam zakładać.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to 3 lata noszenia rzęs, jak to ściągać??? :O

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 3 lata łącznie bo zapewne średnio 1x3 tygodnie chodziła na uzupełnianie ;-).
    Ja nosiłam 2 lata i teraz miałam ponad roczną przerwę ( po ściągnięciu pierwszy tydzien dramat- czułam się jak łysa ;-p)
    Ale właśnie na czas porodu i jak młody się pojawi to chciałam cały czas wyglądać dobrze (taki komfort psychiczny) ale właśnie INVIS pisała ze ściąga i sie zmartwiłam czy są jakieś przeciwwskazania...

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Invis a dlaczego ściągacz? Tak poporstu czy sa jakies przeciewskazania do porodu albo masz doświadczenia okoloporodowe i "rzęsowe"
    Bo ja właśnie chciałam zakładać.

Ciężko mi już wyleżeć na uzupełnianiu... więc generalnie stwierdziłam, że zrobię sobie przerwę, tym bardziej że swoje rzęski mam podobno w bardzo dobrym stanie. Ale jednak człowiek się przyzwyczaił do tej pełnej, zawsze zrobionej oprawy oka :) Z tego co mi wiadomo, nie ma żadnych przeciwwskazań okołoporodowych. Z jednej strony byłoby bardzo wygodnie mieć rzęsy po porodzie, bo nie wiadomo jak będzie z czasem aby się umalować żeby jakoś wyglądać- z drugiej strony boję się, że będę chodzić bez uzupełnienia dłuższy czas, bo nie będę miała czasu jechać dopełnić... a tego bardzo nie lubię.

Wichrowe - widać, że jesteś zupełnie nie w temacie :D Chodzi o przedłużanie rzęs.

Majblanca lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    No 3 lata łącznie bo zapewne średnio 1x3 tygodnie chodziła na uzupełnianie ;-).
    Ja nosiłam 2 lata i teraz miałam ponad roczną przerwę ( po ściągnięciu pierwszy tydzien dramat- czułam się jak łysa ;-p)
    Ale właśnie na czas porodu i jak młody się pojawi to chciałam cały czas wyglądać dobrze (taki komfort psychiczny) ale właśnie INVIS pisała ze ściąga i sie zmartwiłam czy są jakieś przeciwwskazania...

No ja chodziłam na uzupełnienie średnio co 4 tygodnie bo dość dobrze mi się trzymają, poza tym robiłam 3:1. Z tego co wiem żadnych przeciwwskazań nie ma, więc spokojnie. Może i robię błąd, nie wiem- uprzedziłam moją kosmetyczkę, że mogę wrócić do niej absolutnie w każdej chwili :D

Majblanca lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się boję tego uzupełniania ze nie będę miała jak wyskoczyć ale mój M. mówi ze on zostanie z małym zebym ja mogła sobie spokojnie wyjść.
    Robię to dla własnej psychiki bo wiem ze jeśli sie zapuszczę to i psychicznie podupadne.
    Hehe moj M. chyba tez to wie dlatego tak ochoczo zzapewnia ze on się zajmie młodym ;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ