Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
NW wrote:Dziewczyny, a ja zupełnie z innej beczki.
Nie wiem, czy to przypadek, czy ja jestem "wyjątkowym" egzemplarzem.
Od jakiegoś tygodnia mam wrażenie, że wszystko mi z rąk leci, że z dnia na dzień robię się coraz bardziej niezdarna. Coś rozleję, rozsypię, a najgorzej jak obiad wieloskładnikowy - wszystko wszędzie jest! Co chwila jak na złość leci na podłogę, by się schylić - kiedy człowiekowi już coraz ciężej
Czy to tylko takie moje wrażenie, czy może Wam też jakieś "chochliki" dokuczają w ten sposób?
Cieszę się, że już zdecydowałam się na zwolnienie z pracy i tylko w domu tak rozrabiam -
Apropos chorych dzieci - mojej znajomej urodził się w połowie sierpnia synek bez jednej rączki, a z drugą słabo wykształconą. Ciąża wzorowa, na usg nikt nic nie zauważył, oboje z mężem są w szoku, przecież wszystko było dobrze. Widziałam się z nią 2 albo 3 tygodnie przed porodem, była taka szczęśliwa, miała syndrom wicia gniazda, no promieniała dziewczyna, a tu takie przykre zaskoczenie przy porodzie.
W każdym razie prośba do was dziewczyny - jeśli macie namiary na kogoś kto ma dziecko z podobnymi problemami to proszę podeślijcie kontakt, znajomi na ten moment szukają specjalistów i informacji, aby możliwie jak najwcześniej i jak najlepiej pomóc na tyle ile się da swojemu dziecku, aby ułatwić mu życie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 19:31
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:23
Zuza2323, Charlutek, Mamatobe♥, Kaczuszka86, moremi, Holibka, Natalala, antonna, Invis, wichrowe_wzgórza, Biedroneczka83, Pani Moł, Zuza91, Majblanca, Katarzyna87, sara9555, IZA92, annggela lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, maly 1500 gr, nadal glowka w dol, wszystko inne, lacznie z ktg tez w normie. Ja schudlam 200 gr haha
Nic tylko opijac
Kaczorka, Mamatobe♥, Asia_89, Holibka, antonna, Zuza2323, Biedroneczka83, Pani Moł, Majblanca, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Asia_89 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5290f05b9736.jpg
To ja w 30 tygodniu ciąży
Ale pokaźny brzuszekładny!
Heh, ja swoje zdjęcie wczoraj kuzynce wysłałam to stwierdziła, że mało mnie jak na ten miesiąc ciąży. A Luśka niby nie mała. Może się dobrze poskładała w brzuchu :p
Też mi ostatnio wszystko z rąk leci. Na szczęście jeszcze nic nie zepsułam
Za to mąż się śmieje zawsze z mojej miny, którą robię i która ma mówić, żeby za mnie to podniósł
Holibka - to jest przerażające, że tyle człowiek przechodzi badań USG i dopiero po porodzie się dowiaduje, że z dzieckiem nie do końca jest jednak wszystko ok.
Ciężko jest mi sobie wyobrazić, jak można było nie zauważyć braku rączki..
A co do pieluszkowej.. nawet nie chce mi się wkurzać. Osoba, która tak postępuje chyba musi być już nieszczęśliwa, bo chora. Zdrowy na umyśle człowiek nie trudziłby się tyle czasu, żeby wyłudzić tych parę groszy. -
Holibka wrote:
Apropos chorych dzieci - mojej znajomej urodził się w połowie sierpnia synek bez jednej rączki, a z drugą słabo wykształconą. Ciąża wzorowa, na usg nikt nic nie zauważył, oboje z mężem są w szoku, przecież wszystko było dobrze. Widziałam się z nią 2 albo 3 tygodnie przed porodem, była taka szczęśliwa, miała syndrom wicia gniazda, no promieniała dziewczyna, a tu takie przykre zaskoczenie przy porodzie.
W każdym razie prośba do was dziewczyny - jeśli macie namiary na kogoś kto ma dziecko z podobnymi problemami to proszę podeślijcie kontakt, znajomi na ten moment szukają specjalistów i informacji, aby możliwie jak najwcześniej i jak najlepiej pomóc na tyle ile się da swojemu dziecku, aby ułatwić mu życie.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
30.10.2017 - Levi
Katarzyna87 wrote:Ja się porodu nie boję, wiem co mnie czeka, wiem że boli. Teraz już nie ma odwrotu.
Boję się za to reakcji starszej córki. Będzie miała zaledwie 2 latka. Moje oczko w głowie. Teraz będzie musiała być tą drugą, bo choćbyśmy nie wiadomo jak ppdziałali z mężem to on synka przecież nie nakarmi. Może to głupie, ale nie chcę by jej było źlena myśl o rozstaniu na czas szpitala mnie trzęsie z tęsknoty.
Dziewczyny, które mają dwójkę, jak Wasze pociechy dały radę?
Kochana ja sie tego samego boje, Dorianek to mami cycekpóki co mu tłumacze z w brzuszku jest dzidzia ale on puka i brzuch i pokazuje ze nic nie ma hehe. Bólu sie nie boje porodowego tylko co bedzie z moim dzieckiem , nikt z Pl nie kozę do nas przylecieć i pomoc
stresuje sie tym coraz bardziej. Mam super koleżankę i ona zaproponowała pomoc ale wiadomo ze bym wolała mieć go przy sobie.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:23
-
Asia_89 wrote:No właśnie mam całkiem spory ten brzuszek
4 września USG III trymestru więc dowiem się ile Mały już waży, ale zapewne dużo bo non stop się wierci a jego ruchy czuje baaaardzo mocno
Ma miejsce, to się wierci
Ja mam dzień po Tobie USG III trymestruI ciekawa jestem co tam zobaczę :p
-
Nie miesci się w głowie, że człwoeik ma tyle wizyt, tyle USG zrobionych i nikt niczego nie zauważa? Współczuję, ale wiem też, że takie dzieci też potrafią sobie świetnie radzić!
Co do niezdarności- oj zdarza się, zdarza. Ostatnio wyciąganie miliona misek, talerzy itd przy gotowaniu to norma, aż mój się dziwi, że tyle możnaCo do dolegliwości ciążowych to czuję też jakby poluzowały mi się wszystkie stawy, noga na prostej drodze potrafi mi się wykręcić..
USG III trymestru mamy 6 września, jestem ciekawa czy uda nam się jakieś foto buźki dostać, bo łożysko na przedniej ścianie mam. -
Holibka wrote:Ja mam usg 3 trymestru dopiero w 34 tygodniu, to będzie 18 września i też nie mogę się doczekać
Holibka już Ci ktoś na ten temat pisał, ale nie widziałam, żebyś odpisała. Czemu tak późno masz to USG? Wg internetów to do 32 tc się je robi :>👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Holibka już Ci ktoś na ten temat pisał, ale nie widziałam, żebyś odpisała. Czemu tak późno masz to USG? Wg internetów to do 32 tc się je robi :>
No właśnie też mnie to zastanawia, tak wyznaczył lekarz, dobrze wiedział że to 34 tydzień. Myślisz, że powinnam się upomnieć o wcześniejszy termin? Ciekawe czy to coś zmieni.
Na jednej ze stron znalazłam takie info: " trzecim trymestrze czeka cię też co najmniej jedno badanie USG w 36.-37. tygodniu. Warto wiedzieć, że jest ono oficjalnie zalecane i refundowane przez NFZ. Wielu lekarzy uważa jednak, że badanie USG warto wykonać także w 28.-30. tygodniu. Za nie, niestety, trzeba zapłacić z własnej kieszeni."
A ja właśnie na NFZ teraz chodzę bo zdecydowałam się na szpital, w którym ten lekarz pracuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 15:32
-
Holibka wrote:No właśnie też mnie to zastanawia, tak wyznaczył lekarz, dobrze wiedział że to 34 tydzień. Myślisz, że powinnam się upomnieć o wcześniejszy termin? Ciekawe czy to coś zmieni.
Szczerze mówiąc nie wiem, czemu akurat w tych konkretnych tygodniach to się powinno zrobić, a nie później, czy wcześniej. Ale myślę, że warto, żebyś się zorientowałaMoże któraś dziewczyna o tym czytała i mogłaby się wypowiedzieć?
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja to usg lll trymestru mialam chyba dzisiaj. Ale jakies takie malo spektakularne bylo. Mierzyli tylko obwod glowki, kosc udowa, brzuszek i sprawdzala nerki. Juz nawet sie zastanawialam czy to nie bylo zwykle badanie usg, ale w karcie ciazy mam wpisane usg lll trymestru.
Nie pomyslalam, zeby zapytac, bo 2 tyg temu tez mialam dosc szczegolowe badanie lacznie z dopplerem i to dzisiejsze wydalo mi sie zwykla rutyna.Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
30.10.2017 - Levi
Charlutek wrote:Btw. Pieluszkowa sie odezwala i podala numer nadania paczki, wiec te oskarzenia chyba troche za szybko padly...
Tak, do mnie też się odezwała.
Ponoć ktoś z forum dostał do niej numer telefonu. Szkoda, że nie wiemy kto, bo może szybciej by się wyjaśniło co i jak. -
Mamatobe♥ wrote:No i mąż na sesję się zgodził żebym sama sobie zrobiła. Co byście zrobiły na moim miejscu? Niby mówi że on będzie miał pamiątek aż nad to jak się młody urodzi a skoro ja chce to on się zgadza.
takie zdjęcia samej mamy też mogą być super
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023