X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW wrote:
    Dziewczyny, a ja zupełnie z innej beczki.

Nie wiem, czy to przypadek, czy ja jestem "wyjątkowym" egzemplarzem.
    Od jakiegoś tygodnia mam wrażenie, że wszystko mi z rąk leci, że z dnia na dzień robię się coraz bardziej niezdarna. Coś rozleję, rozsypię, a najgorzej jak obiad wieloskładnikowy - wszystko wszędzie jest! Co chwila jak na złość leci na podłogę, by się schylić - kiedy człowiekowi już coraz ciężej :D

Czy to tylko takie moje wrażenie, czy może Wam też jakieś "chochliki" dokuczają w ten sposób? ;)

Cieszę się, że już zdecydowałam się na zwolnienie z pracy i tylko w domu tak rozrabiam :)
    Oj tak mi tez wszystko z rak leci i co chwile cos musze stluc... Ostatnio w ciagu dwoch dni stluklam butelke, solniczke i talerz ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam coś z hormonami dzisiaj oglądam sobie film "był sobie pies" wiecie specjalnie taki lekki a płacze na nim hahaha szok :D i jakąś dziwnie rozpalona jestem... ciężki dzień

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos chorych dzieci - mojej znajomej urodził się w połowie sierpnia synek bez jednej rączki, a z drugą słabo wykształconą. Ciąża wzorowa, na usg nikt nic nie zauważył, oboje z mężem są w szoku, przecież wszystko było dobrze. Widziałam się z nią 2 albo 3 tygodnie przed porodem, była taka szczęśliwa, miała syndrom wicia gniazda, no promieniała dziewczyna, a tu takie przykre zaskoczenie przy porodzie.

W każdym razie prośba do was dziewczyny - jeśli macie namiary na kogoś kto ma dziecko z podobnymi problemami to proszę podeślijcie kontakt, znajomi na ten moment szukają specjalistów i informacji, aby możliwie jak najwcześniej i jak najlepiej pomóc na tyle ile się da swojemu dziecku, aby ułatwić mu życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 19:31

age.png

age.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:23

Zuza2323, Charlutek, Mamatobe♥, Kaczuszka86, moremi, Holibka, Natalala, antonna, Invis, wichrowe_wzgórza, Biedroneczka83, Pani Moł, Zuza91, Majblanca, Katarzyna87, sara9555, IZA92, annggela lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, maly 1500 gr, nadal glowka w dol, wszystko inne, lacznie z ktg tez w normie. Ja schudlam 200 gr haha ;) Nic tylko opijac :)

Kaczorka, Mamatobe♥, Asia_89, Holibka, antonna, Zuza2323, Biedroneczka83, Pani Moł, Majblanca, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_89 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5290f05b9736.jpg

To ja w 30 tygodniu ciąży ;)

Ale pokaźny brzuszek :) ładny!

Heh, ja swoje zdjęcie wczoraj kuzynce wysłałam to stwierdziła, że mało mnie jak na ten miesiąc ciąży. A Luśka niby nie mała. Może się dobrze poskładała w brzuchu :p

Też mi ostatnio wszystko z rąk leci. Na szczęście jeszcze nic nie zepsułam :)
    Za to mąż się śmieje zawsze z mojej miny, którą robię i która ma mówić, żeby za mnie to podniósł ;)

Holibka - to jest przerażające, że tyle człowiek przechodzi badań USG i dopiero po porodzie się dowiaduje, że z dzieckiem nie do końca jest jednak wszystko ok.
    Ciężko jest mi sobie wyobrazić, jak można było nie zauważyć braku rączki..

A co do pieluszkowej.. nawet nie chce mi się wkurzać. Osoba, która tak postępuje chyba musi być już nieszczęśliwa, bo chora. Zdrowy na umyśle człowiek nie trudziłby się tyle czasu, żeby wyłudzić tych parę groszy.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:

Apropos chorych dzieci - mojej znajomej urodził się w połowie sierpnia synek bez jednej rączki, a z drugą słabo wykształconą. Ciąża wzorowa, na usg nikt nic nie zauważył, oboje z mężem są w szoku, przecież wszystko było dobrze. Widziałam się z nią 2 albo 3 tygodnie przed porodem, była taka szczęśliwa, miała syndrom wicia gniazda, no promieniała dziewczyna, a tu takie przykre zaskoczenie przy porodzie.

W każdym razie prośba do was dziewczyny - jeśli macie namiary na kogoś kto ma dziecko z podobnymi problemami to proszę podeślijcie kontakt, znajomi na ten moment szukają specjalistów i informacji, aby możliwie jak najwcześniej i jak najlepiej pomóc na tyle ile się da swojemu dziecku, aby ułatwić mu życie.
    Zawsze dziwilo mnie, jak mozna nie zauwazyc na usg, ze dziecko nie ma raczek czy nozek, przeciez po to robi sie to szczegolowe badnie polowkowr. Nie wiem czy to wina lekarza czy sprzetu. Takie rzeczy nie powinny sie zdarzac. W kazdym badz razie duzo sily i optymizmu dla kolezanki!

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ja się porodu nie boję, wiem co mnie czeka, wiem że boli. Teraz już nie ma odwrotu.

Boję się za to reakcji starszej córki. Będzie miała zaledwie 2 latka. Moje oczko w głowie. Teraz będzie musiała być tą drugą, bo choćbyśmy nie wiadomo jak ppdziałali z mężem to on synka przecież nie nakarmi. Może to głupie, ale nie chcę by jej było źle :( na myśl o rozstaniu na czas szpitala mnie trzęsie z tęsknoty.
    Dziewczyny, które mają dwójkę, jak Wasze pociechy dały radę?

Kochana ja sie tego samego boje, Dorianek to mami cycek :D póki co mu tłumacze z w brzuszku jest dzidzia ale on puka i brzuch i pokazuje ze nic nie ma hehe. Bólu sie nie boje porodowego tylko co bedzie z moim dzieckiem , nikt z Pl nie kozę do nas przylecieć i pomoc :( stresuje sie tym coraz bardziej. Mam super koleżankę i ona zaproponowała pomoc ale wiadomo ze bym wolała mieć go przy sobie.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:23

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_89 wrote:
    No właśnie mam całkiem spory ten brzuszek ;)
    4 września USG III trymestru więc dowiem się ile Mały już waży, ale zapewne dużo bo non stop się wierci a jego ruchy czuje baaaardzo mocno :)

Ma miejsce, to się wierci ;)
    Ja mam dzień po Tobie USG III trymestru :) I ciekawa jestem co tam zobaczę :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 3 trymestru dopiero w 34 tygodniu, to będzie 18 września i też nie mogę się doczekać :)

age.png

age.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miesci się w głowie, że człwoeik ma tyle wizyt, tyle USG zrobionych i nikt niczego nie zauważa? Współczuję, ale wiem też, że takie dzieci też potrafią sobie świetnie radzić!

Co do niezdarności- oj zdarza się, zdarza. Ostatnio wyciąganie miliona misek, talerzy itd przy gotowaniu to norma, aż mój się dziwi, że tyle można :D Co do dolegliwości ciążowych to czuję też jakby poluzowały mi się wszystkie stawy, noga na prostej drodze potrafi mi się wykręcić.. :O

USG III trymestru mamy 6 września, jestem ciekawa czy uda nam się jakieś foto buźki dostać, bo łożysko na przedniej ścianie mam.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ja mam usg 3 trymestru dopiero w 34 tygodniu, to będzie 18 września i też nie mogę się doczekać :)

Holibka już Ci ktoś na ten temat pisał, ale nie widziałam, żebyś odpisała. Czemu tak późno masz to USG? Wg internetów to do 32 tc się je robi :>

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Holibka już Ci ktoś na ten temat pisał, ale nie widziałam, żebyś odpisała. Czemu tak późno masz to USG? Wg internetów to do 32 tc się je robi :>

No właśnie też mnie to zastanawia, tak wyznaczył lekarz, dobrze wiedział że to 34 tydzień. Myślisz, że powinnam się upomnieć o wcześniejszy termin? Ciekawe czy to coś zmieni.

Na jednej ze stron znalazłam takie info: " trzecim trymestrze czeka cię też co najmniej jedno badanie USG w 36.-37. tygodniu. Warto wiedzieć, że jest ono oficjalnie zalecane i refundowane przez NFZ. Wielu lekarzy uważa jednak, że badanie USG warto wykonać także w 28.-30. tygodniu. Za nie, niestety, trzeba zapłacić z własnej kieszeni."

A ja właśnie na NFZ teraz chodzę bo zdecydowałam się na szpital, w którym ten lekarz pracuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 15:32

age.png

age.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    No właśnie też mnie to zastanawia, tak wyznaczył lekarz, dobrze wiedział że to 34 tydzień. Myślisz, że powinnam się upomnieć o wcześniejszy termin? Ciekawe czy to coś zmieni.

Szczerze mówiąc nie wiem, czemu akurat w tych konkretnych tygodniach to się powinno zrobić, a nie później, czy wcześniej. Ale myślę, że warto, żebyś się zorientowała ;) Może któraś dziewczyna o tym czytała i mogłaby się wypowiedzieć?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to usg lll trymestru mialam chyba dzisiaj. Ale jakies takie malo spektakularne bylo. Mierzyli tylko obwod glowki, kosc udowa, brzuszek i sprawdzala nerki. Juz nawet sie zastanawialam czy to nie bylo zwykle badanie usg, ale w karcie ciazy mam wpisane usg lll trymestru.

Nie pomyslalam, zeby zapytac, bo 2 tyg temu tez mialam dosc szczegolowe badanie lacznie z dopplerem i to dzisiejsze wydalo mi sie zwykla rutyna.

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Oj szkoda ze tak daleko odemnie mieszkacie :/. Ja w saksonii.

Skoro saksonia, to gdzieś niedaleko mnie zapewne :) Aż jestem ciekawa :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw. Pieluszkowa sie odezwala i podala numer nadania paczki, wiec te oskarzenia chyba troche za szybko padly...

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Btw. Pieluszkowa sie odezwala i podala numer nadania paczki, wiec te oskarzenia chyba troche za szybko padly...

Tak, do mnie też się odezwała.
    Ponoć ktoś z forum dostał do niej numer telefonu. Szkoda, że nie wiemy kto, bo może szybciej by się wyjaśniło co i jak.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    No i mąż na sesję się zgodził żebym sama sobie zrobiła. Co byście zrobiły na moim miejscu? Niby mówi że on będzie miał pamiątek aż nad to jak się młody urodzi a skoro ja chce to on się zgadza.
    No to rób :) takie zdjęcia samej mamy też mogą być super :)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ