X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Hmmm u nas jest tak ze jedyne czego maz nie bedzie mogl robic to urodzenie tego dziecka i wyprodukowanie mleka. Z cala reszta da rade a i moze odciagnietym nakarmic.
    W sumie to zleci...nie wiem gdzie te 7 miesiecy sie podzialo...i chwila moment maluchy zaczna chodzic i gadac ;)
    Ja myślę, że mój da radę w niektórych kwestiach lepiej niż ja :P tylko średnio będzie miał kiedy ;]

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antonna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Ja to usg lll trymestru mialam chyba dzisiaj. Ale jakies takie malo spektakularne bylo. Mierzyli tylko obwod glowki, kosc udowa, brzuszek i sprawdzala nerki. Juz nawet sie zastanawialam czy to nie bylo zwykle badanie usg, ale w karcie ciazy mam wpisane usg lll trymestru.

Nie pomyslalam, zeby zapytac, bo 2 tyg temu tez mialam dosc szczegolowe badanie lacznie z dopplerem i to dzisiejsze wydalo mi sie zwykla rutyna.

Ja miałam sprawdzane znowu wszystkie przepływy, pomiary maluszka, sprawdzane wszystkie narządy, pracę serca, wielkość serca itd. Siedziałam tam z 30 min pod tym USG.

Charlutek wrote:
    Btw. Pieluszkowa sie odezwala i podala numer nadania paczki, wiec te oskarzenia chyba troche za szybko padly...

Myślę, że gdyby Pieluszkowa nie byłą Waszą "koleżanką" z forum to szybciej byście się zainteresowały czemu Wasze zamówienia jeszcze nie doszły. No ale najważniejsze, żebyście dostały to co zamawiałyście, albo zwrot pieniędzy ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co mi wiadomo, termin USG III trymestru nie jest już tak bardzo istotny.
    W I - owszem, żeby te przezierności itp. itd. połapać, pomierzyć
    W II - chodzi tylko i wyłącznie o polskie prawo (do 22tc można się zdecydować, czy chce się maleństwo, czy nie - ujmę to tak)

dlatego termin III USG ponoć już tak istotny nie jest - nawet słyszałam opinie, że im większe dziecko (większe narządy) to łatwiej anatomię ocenić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 16:03

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem niezdarna i jakaś półgłupia :D co czasem wygaduję to porażka :P

Holibka, wreszcie wolne :)

Holibka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Ja się porodu nie boję, wiem co mnie czeka, wiem że boli. Teraz już nie ma odwrotu.

Boję się za to reakcji starszej córki. Będzie miała zaledwie 2 latka. Moje oczko w głowie. Teraz będzie musiała być tą drugą, bo choćbyśmy nie wiadomo jak ppdziałali z mężem to on synka przecież nie nakarmi. Może to głupie, ale nie chcę by jej było źle :( na myśl o rozstaniu na czas szpitala mnie trzęsie z tęsknoty.
    Dziewczyny, które mają dwójkę, jak Wasze pociechy dały radę?

mam podobne obawy starsza da rade ma 8 lat szkoła obowiązki a Lili to moja mała przylepka i obawiam sie mojego pobytu w szpitalu :/ i jak ona zareaguje na Hanie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW, w II nie tylko o prawo chodzi, ale też o pomiary - po 22 dziecko już jest większe i gorzej widać narządy, przed 18 - za mało.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Ja sie zastanawialam ale nie chcialabym sibie trwale rozciagnac krocza...

Kotka ja polecam masaz olejkiem migdałowym działa cuda :) ja zaczynam ok 32 tyg conajmniej 5 razy w tygodniu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Ja to usg lll trymestru mialam chyba dzisiaj. Ale jakies takie malo spektakularne bylo. Mierzyli tylko obwod glowki, kosc udowa, brzuszek i sprawdzala nerki. Juz nawet sie zastanawialam czy to nie bylo zwykle badanie usg, ale w karcie ciazy mam wpisane usg lll trymestru.

Nie pomyslalam, zeby zapytac, bo 2 tyg temu tez mialam dosc szczegolowe badanie lacznie z dopplerem i to dzisiejsze wydalo mi sie zwykla rutyna.
    Dziwne ja też usg 3 trymestru miałam na odpierdziel, sama się musiałam dopytać ile waży i ile mierzy nic więcej się nie dowiedziałam.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam jutro USG III trymestru, ciekawa jestem co z moją szyjką. mam nadzieję, że moje dziecię wytrzyma jeszcze chociaż 4-5 tyg.

Co do pieluszkowej...dobrze, że się odezwała, ale ja tej dziewczynie nie wierzę. Dla mnie osoba która na różnych wątkach całkiem odmienne informacje pisze nie jest wiarygodna. A może zwyczajnie się przestraszyła. Zauważcie na jej fb od jakiegoś czasu nie można komentować postów, a było można...PatSim wkleiła zdjęcia... kradzione z różnych stron.. mniejsza o to. Ja swoje zdanie wyraziłam żałuję tylko, że jak przeczytałam jej inne posty nie napisałam tego tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 16:59

moremi lubi tę wiadomość

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic - w ciągu 3 dni roboczych paczka ma przyjść. Mam nadzieję, że tak będzie.

A właśnie sobie swoje dzisiejsze wyniki obejrzałam i strasznie mi płytki krwi lecą w dół. Orientuje się któraś z Was co może być przyczyną?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam USG 4 wrzesnia to niby 29 tydz ale nic mi gin nie mówiła ze to jakos specjalne III trym poprostu USG kolejne pewnie początkiem pazdziernika ciekawe ile klusia wazy skoro ja skoczyła 1,4kg w 2 tygodnie wsumie 3,9kg od poczatku

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszkowej to też uważam, że trochę sama się przyczyniła do naszych podejrzeń. Zresztą trochę brak profesjonalizmu, czekać tyle czasu na zamówienie i wysyłkę. Najważniejsze, że Wasze zamówienia ostatecznie do Was dotrą.

I tak jak napisała Aasienkaa, dla mnie wystarczy że podaje takie sprzeczne informacje na różnych wątkach, żeby być wobec niej nieufnym.

Mamatobe♥, Pani Moł, Aasienkaa, Blondik lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie następne usg dopiero w 36 tc .... znowu tyle czekać:(

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Co do pieluszkowej to też uważam, że trochę sama się przyczyniła do naszych podejrzeń. Zresztą trochę brak profesjonalizmu, czekać tyle czasu na zamówienie i wysyłkę. Najważniejsze, że Wasze zamówienia ostatecznie do Was dotrą.

I tak jak napisała Aasienkaa, dla mnie wystarczy że podaje takie sprzeczne informacje na różnych wątkach, żeby być wobec niej nieufnym.
    Zgadzam się z Tobą w 100 %

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No nic - w ciągu 3 dni roboczych paczka ma przyjść. Mam nadzieję, że tak będzie.

A właśnie sobie swoje dzisiejsze wyniki obejrzałam i strasznie mi płytki krwi lecą w dół. Orientuje się któraś z Was co może być przyczyną?

A tylko płytki Ci spadły? Duążo? Czy ogólnie cała morofologia jest słaba?
    Czasem jest to bład laboratorium. jak krew jest za długo w probówce lub niewłaściwe ją pobiorą to płytki same się wykrzepiają i wówczas wynik będzie nieprawidłowy – fałszywie niski. Spada też jak jest mało witaminy B ale nie pamiętam jakiej.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg III trymestru bede miala 21 wrzesnia, czyli w 32tygodniu ciazy. Czy te terminy sa takie wazne sama nie wiem, w tym usg sprawdzaja przede wszystkim przeplywy i lozysko z tego co tlumaczyl mi lekarz.

c55fflw18twvhf6h.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalala wrote:
    A tylko płytki Ci spadły? Duążo? Czy ogólnie cała morofologia jest słaba?
    Czasem jest to bład laboratorium. jak krew jest za długo w probówce lub niewłaściwe ją pobiorą to płytki same się wykrzepiają i wówczas wynik będzie nieprawidłowy – fałszywie niski. Spada też jak jest mało witaminy B ale nie pamiętam jakiej.

Nie no jeszcze są w normie te płytki ;) ale ostatnio miałam ponad 180 tys. A dziś coś koło 160 tys.
    Jeszcze hematokryt lekko ponad normę. Ale bez jakiś tragedii ;) ogólnie wyniki mam dobre :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do USG - tez sie zastanwiam jak mozna przegapic, ze dziecko nie ma rączki/rączek. przeciez to na kazdym USG jest sprawdzane. Ale z drugiej strony u nas sie podpisuje oswiadczenie u lekarza, ze USG nie daje gwarancji, ze dziecko urodzi sie zdrowe, takze,jest jednak miejsce na pomylki i u nas prawnie zabezpieczaja sie oswiadczeniem.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze jeśli chodzi o USG III trymestru, to mi chyba zrobią na wizycie teraz wtorkowej. Zobaczymy. Najbardziej jestem ciekawa, czy maluch odwrócił się już główką w dół.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do doktora w najbliższy czwartek, ale nie wiem jeszcze kiefy mam usg 3 trymestru.

Co do Pieluszkowej - nawet jak była zawalona to mogła po prostu dać znać kiedy zrealizuje zamówienia i nie byłoby tematu - gdyby sprawę postawiła uczciwie. Wykręcanie się, że niby komuś dała nr tel jest teraz równie wiarygodne jak historyjka o córeczce. Jestem przekonana, że przeczytała wpisy i trochę się przestraszyła, że problemów sobie narobi przez swoją średnią słowność.
    Holibka, miałam takie samo wrażenie odnośnie Pieluszkowej od początku uczestnictwa w forum...

A jeśli chodzi o niezdarność - to u mnie też na max. Leci mi z rąk, rozlewam, schylanie się latwe nie jest :D a poza tym rzuca mi się na mózg - zrobiłam się zapominalska, nie pamiętam czy wzięłam rano lek na tarczycę, biorę tel i nie wiem,do kogo chciałam dzwonić, czytając zawieszam się czasem na tym samym fragmencie i czytam ten sam wers 5 razy. Mam nadzieję, że to baby brain a nie trwały uszczerbek ;)

‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ