Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Invis wrote:Mam pytanie do dziewczyn prowadzących ciążę w DE- jaką macie hemoglobinę wpisaną w Mutterpass? U mnie przedział hemoglobiny wynosi 6,9 - 7,5 zazwyczaj i zastanawiam się dlaczego kazali mi łykać dodatkowo żelazo, skoro dzisiaj na wizycie dowiedziałam się że powinnam się zaalarmować wynikiem poniżej 6,0...
-
Invis wrote:Mamatobe- dziękuję za odpowiedź
to w takim razie mamy zupełnie inne normy, Ty masz takie zbliżone do tych w Polsce. Ja nie mam wglądu w te zwykłe morfologie krwi, jedynie w Mutterpass wpisują mi poziom hemoglobiny przy każdej wizycie.
a co do tego że mały szybko rośnie. U Ciebie też jest tak, że jak dzidzia ma 4kg to CC ? Tutaj w Berlinie tak jest ostatnio mi moja ginekolog powiedziała, w zasadzie uprzedziła
-
Mamatobe♥ wrote:Przez przypadek udało mi się zerknąć, przed samym wejściem do doktor dostałam papiery z wynikami moimi, żeby jej dać
a co do tego że mały szybko rośnie. U Ciebie też jest tak, że jak dzidzia ma 4kg to CC ? Tutaj w Berlinie tak jest ostatnio mi moja ginekolog powiedziała, w zasadzie uprzedziła
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
u nas też waga ponad 4 kg to wskazanie do cesarki, mojej kumpeli nie zdążyli zrobić, bo jak przyjechała na oddział to jej młoda (4200) już miała główkę na zewnątrz, więc wyszła naturalnie, ale ją tak poszarpało, że 2 godziny ja szyli ;/ tylko ze to jej drugi poród i pewnie dlatego tak szybko poszło.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Ale od razu robią, czy to tylko wskazanie a Ty możesz wybrać na luzie? Moja teściowa drobna i niższa niż ja a syna puściła dolem bez problemu, ponad 4kg
-
Mamatobe♥ wrote:Przez przypadek udało mi się zerknąć, przed samym wejściem do doktor dostałam papiery z wynikami moimi, żeby jej dać
No bez przesady, 4kg to jeszcze nei jest jakis monster ktorego sie nie da sn urodzic zwlaszcza ze czesto usg sie myli. Mojego szacowali na prawie 5kg a wyszedl 3750g.Mamatobe♥, wichrowe_wzgórza, NIEPOKORNA, Katarzyna87, moremi lubią tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:No bez przesady, 4kg to jeszcze nei jest jakis monster ktorego sie nie da sn urodzic zwlaszcza ze czesto usg sie myli. Mojego szacowali na prawie 5kg a wyszedl 3750g.
-
Ja kupiłam małe pampersy "1" z Pampersa, te białe i Dady. Słyszałam b. dobre opinie o pieluszkach z Rossmana, ale tych z serii fit&fun. Mojej siostry syn chyba z miesiąc używał 1 i nosił r. 56, a potem nastąpił taki skok, że jak miał 3m to ledwo mieścił się w r. 68. Teraz ma 3,5m i siostra zakłada mu pieluchy właśnie Rossmanowe nr 4, a ubranka nosi już 74. Ja kompletnie nie ogarniam jakie rzeczy kupować, każdy maluch rośnie inaczej i bądź tu matko mądra
Przeglądałam ostatnio test pieluszek i te Pampersa rzeczywiście były najbardziej perfumowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 15:41
Syn
-
z tego co widziałam w tym szpitalu, w którym byłam, to czasem przychodzi sobie kobitka i ma wpisana wagę od swojego gina 3400, czy tam 3350, czy jakąś inna poniżej 4 - czyli wskazań do cc nie ma, ale jak robią jej już to szpitalne USG i wychodzi im ze powyżej 4 kg to - jeśli jest czas, robią cesarkę... sobie już dwa razy leżałam, to się dokładnie przysłuchiwałam jak to wygląda ;P
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
Wykąpana, pachnąca (nie na długo przy tym upale
) czas na szykowanie tyłka i ruszam na podbój sklepów meblowych ! Mam dosyć życia na kartonach (może z tydzień na nich żyję) i jadę kupić szafę
Ahhh musiałam się pochwalić
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Wichrowe, ja słodyczy nie jem praktycznie wcale. Absolutne minimum. Ale jem dużo warzyw i owocow. Witaminy tez biorę baaaaardzo w kratkę (ostatnio może z tydzien temu) więc nie spaslam go jakoś sztucznie
Nie wiem jak jest w Niemczech z wagą i cc, wiem jedynie po dzisiejszej rozmowie z położną że starają się zawsze bardzo uniknąć cc jeśli tylko się da.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 17:42