X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, po usg podjadę pomacać jakieś wózki. A w poniedziałek mam obejrzeć ten "mój" w Częstochowie :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako dzięki za info. Myślałam że ziajka w miarę a tu kupa :/ mój mąż alergik atopowiec myje się ziajką i mu służy.

Ja do tołpy się zraziłam, ale przez krem do twarzy, totalnie mi nie służył i mnie po nim syfiło. Za to lubię sylveco, oni chyba też mają coś dla dzieci co?

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    W ogóle jestem bardzo zadowolona z serii Ziajki dla dzieci. Maja miała oliatumy i inne Emolienty. Kasa na to, to setki zł. Serio. Potem pojawiła się ciemieniucha. Nic nie dawało rady. Ktoś polecił mi Ziajke na ciemieniuchę (8 zł) i dała radę! Do dzisiaj Maja kąpie się w Ziajce, ja jej podbieram ;) Dla Synka też będzie Ziajka. Tani i dobry kosmetyk.

Kasiu, ja również uwielbiam Ziajkę (i też zakupiłam ich maść do sutków z lanoliną) ale niestety kosmetyki dla dzieci nie są najlepsze. Jeśli masz ochotę, to poczytaj proszę o składzie i analizie ich kosmetyków TUTAJ. Bardzo dobry skład (i cenę) mają za to kosmetyki dla dzieci z Rossmanna, marki Babydream lub HIPP Babysanft.

Dziewczyny, Wy mówicie o TYCH smoczkach z Aventa? KLIK Bo jeśli tak, to przecież cena nie jest jakaś z kosmosu... Ja na początek kupuję tylko jeden smoczuś mały przezroczysty z Aventa i później się zobaczy.

Ja po wizycie. Miałam USG III trym. i KTG przed wizytą. Wszystko ok- mały waży już 1940 gram. Następna wizyta za 3 tygodnie.

pako_mrrr, Holibka, Natalala, Asia_89 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a mi się coś wykrzaczyło i w ogóle nie mogę pisać postu z telefonu - tym sposobem po raz pierwszy zalogowałam się na belly z kompa :D ale dziwnie :D :D

Właśnie zamówiłam szafę do pokoju córki, jest spora więc wystarczy jej po wsze czasy :D i łóżeczko. Teraz ugrzęzłam na zamawianiu materaca, co sądzicie, czy pianka-kokos jest okej? Z jednej strony chciałam coś z naturalną warstwą, a z drugiej naczytałam się o tym robactwie w kokosie i gryce. Ile w tym słuszności to nie wiem, ale ślad na psychice zostaje :D

Płynu go h.int. od zawsze używam lactacydu, teraz się chyba nie przerzucę, może po porodzie na tego jelenia, skoro taki polecany on!

• pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka - wazne żeby dobrać krem do swoich potrzeb, czasem nawet nie wiemy ze nie powinnyśmy używać jakiegoś składnika, dopóki nie spróbujemy, dlatego warto próbować i szukac czegoś dla siebie. Natomiast jak zauważysz jakieś pochodne formaldehydu, czy właśnie silne detergenty to nawet jeśli efekty używania są spektakularne, ja bym się trzymała od tego z daleka. My w domu naprawdę często zmieniamy kosmetyki i próbujemy, i też nie wszystkie kremy tołpy są dla mnie dobre, bo po prostu nawet najlepszy krem na zmarszczki może mieć w składzie coś zapychającego, od czego jednym się będą robiły syfy a inni będą zachwyceni, bo mają całkiem inną cerę. Także, żeby znaleźć coś dla siebie to naprawdę swoje trzeba przejść. Ja już w takim wieku jestem, że pół sklepu kosmetycznego pewnie zdążyłam przerobić na swojej skórze.
    A tu masz analizę sylveco dla dzieci:
    http://www.srokao.pl/2015/06/analiza-sylveco-seria-dla-dzieci.html#

Holibka lubi tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis - właśnie widzę że też lubisz srokowy blog - ja właśnie też powrzucałam te analizy dziewczynom, bo to człowiek po prostu nie wie, jak producenci oszukują na każdym kroku.

I tak - ja też już znalazłam tańsze te smoczki (wczoraj jak zaczęłam szukać to mi się wyświetliły ogłoszenia po 80 PLN ale już z ta przywieszką, żeby się nie zgubiły :P), także lekko się wystraszyłam.
    siostra mnie wystraszyła ze te smoczki mają naprawdę tendencję do gubienia się więc trzeba mieć do nich jakąś przywieszkę - jak nie oryginalną, to taką z pętelką - czyli coś takiego:
    http://allegro.pl/drewniany-lancuszek-do-smoczka-imie-15-wzorow-i6858148680.html

Ale za to ta butla medeli, to naprawdę tania nie jest - bo to już ponad 50 PLN i teraz sama nie wiem czy brać, czy nie brać, bo jak się nie przyda to trochę bedzie szkoda ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 13:06

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wszystkie kosmetyki dla młodej z Babydream. Płyn do kąpieli, krem pielęgnacyjny, krem do pupy, krem na zimę. Na blogu sroka.o tyle osób zachwala. Zresztą sama autorka bloga też, więc stwierdziłam, że niech będzie :) no i gdzieś czytałam, że dobrze mieć kosmetyki jednej firmy a nie kilka różnych, bo wtedy łatwiej wyłapać co uczula (o ile będzie uczulać).

Dałyście mi do myślenia z bujaczkiem. Bo szczerze to nie zamierzałam kupować. Ale może warto to rozważyć.

A tymczasem ruszyłam dupsko do biblioteki i w końcu mam co czytać :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie dawałam się zapchać smoczkiem, mąż też nie :P może młoda będzie mieć to w genach :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej żeby nasz Mieszko dał się zapchać smoczkiem :P Życie będzie ciut łatwiejsze.

Ale powiem Wam,że dziś byliśmy u ginekologa rodzinnie (z córką) i była tam taka para polaków też z dzieckiem, to dziecko gabarytowo większe od naszej młodej (która ma 5 lat) i ze smoczkiem w buzi cały czas. Wyglądało to wyjątkowo komicznie. Aczkolwiek mam podejrzenia, że to dziecko było po prostu młodsze od naszego, ale przerośnięte. Tak czy siak dziwny widok. Ja po roku zabrałam córce smoka, choć tu muszę przyznać, że łatwe to nie było :P

Pako, tak znam srokowy blog. Nie zauważyłam, że wrzuciłaś wcześniej link do tego wpisu, więc po prostu zdublowałam post :P

Czarnulka, napisz proszę w wolnej chwili w którym tygodniu ciąży urodzili się Twoi chłopcy- czas otworzyć listę rozpakowanych :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nami po prostu bylo łatwe bez :D dzieci samozajmujace się sobą, serio chcę żeby to było dziedziczne :P

A Czarnulka to chyba tak 28? Termin na 22.11 ja na 4.11, więc tak drogą odejmowania... :P

Te duże dzieci ze smoczkiem to porażka ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy w zasadzie dziecku daje się smoczek? Na serio nie mam pojęcia....

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe z którego grudnia będą najpóźniejsze listopadziki :P
    Albo która najdłużej przenosi ;) kumpela 10 dni przenosiła, ale czuła sie dobrze.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałam żel do mycia od pierwszego dnia Hipp i babyderm - krem na zimno z rossmana do koszyka ;) Olejek do masażu hippa sprawdza się u mnie bardzo fajnie, więc dziecięcym kosmetykom też zaufam, tym bardziej że są polecane.

Przy okazji zerknęłam na pieluszki i zbaraniałam :D generalnie wiem, że pampers najlepszy, ale która seria? :| no i ile kupić tych najmniejszych? Ile zabrać do szpitala? W tym momencie skupiam się na torbie do szpitala, nie chcę przesadzić z ilością bo torbę mam niedużą :P

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, też nie mogę edytować postu :/ Smoczek uspokajający teściowa już kupiła :D Canpol, taki spłaszczony z jednej strony, ale ja jeszcze dokupuję taki co z każdej strony jest taki sam.
    Łańcuszek do smoczka canpol, bodajże kilka zlotych kosztuje, mam w koszyku apteki gemini, Sara od ciebie ściągnęłam :P

Jak dziecko będzie smoczkowe to zainwestuję w jakąś ładniejszą przywieszkę np. drewnianą, ale na początek ten zwykły mi wystarczy łańcuszek.

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    data porodu Invis możesz moją zmienić? :D Bo ja mam termin na 3 listopada :D

age.png

age.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka
    Ja kupiłam taki sam bujaczek jak przy pierwszym dziecku. Moja córka ma półtora roku i jej nie zaszkodził, a bujak wiele razy ratował sytuację podczas kolki. Ja uważam, że warto. Ale taki elektryczny najlepiej.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis
    Ja wszystkiego używam marki Avent łącznie ze smoczkami i bardzo sobie chwalę.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka co do pampersów polecam kupić max 2 paczki tych najmniejszych, a nawet jedną. Można je w razie czego kupić w każdym sklepie a jak będą za małe, albo nie będą Ci pasować to po co zbierać zapasy. W szpitalu nie zejdzie nawet 1 paczka. Ja miałam te zwykłe new baby- dry. I teraz też zamierzam takie kupić.

A teraz pytanie co później. Macie jakieś sprawdzone i tańsze niż pampers? Przy córce używałam tylko pampers ale teraz może spróbowałabym coś innego.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    .
    Łańcuszek do smoczka canpol, bodajże kilka zlotych kosztuje, mam w koszyku apteki gemini, Sara od ciebie ściągnęłam :P
    Jak dziecko będzie smoczkowe to zainwestuję w jakąś ładniejszą przywieszkę np. drewnianą, ale na początek ten zwykły mi wystarczy łańcuszek.

Holibka w sprawie tej przywieszki - to porostu te smoczki aventu - smoothie (czyli takie jakie ja wybrałam) - one nie mają tego dzyndzelka i nie ma jak do nich przyczepić takiego zwykłego łańcuszka. Dlatego trzeba kombinować i robić pętelkę przez te małe dziurki - stąd moja siostra wysłała mi linka do tych przywieszek koralikowych, które niestety są sporo droższe.
    Ja mam już 680 PLN na gemini, ale mam jeszcze kilka podwójnych rzeczy, bo jeszcze się nie zdecydowałam na firmę - muszę jeszcze nad tym popracować.

zi13nafan2lh9052.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    data porodu Invis możesz moją zmienić? :D Bo ja mam termin na 3 listopada :D

Zmienione :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ