X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje dziewczyny, że to tylko takie gadanie jak w brzuchu tak po za nim. Bo jeżeli będzie się to sprawdzać mój malutki w dzień będzie smacznie spał zamiast w nocy :D
    P.S Ja również mogę edytować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 10:40

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi coś belly szwankowało...
    dziewczyny trzymamy za Was i za dzieciaczki kciuki!

Co do koszul to kupiłam dwie granatowe, nie smierdziały super mocno, ale zapach był wyczuwalny. Są już po praniu i suszeniu. Prałam w 50 stopniach i powiem tak, zapach który byłam na początku całkowicie zniknał, koszule się mocno wygniotły w praniu, kolor jeszcze się trzyma ;) myślę, że na sam poród i pobyt w szpitalu można się na nie skusić aczkolwiek podejrzewam, że po kikunastu praniach nie będą wyjściowo wyglądać :P

A ja od wczoraj mam pieruński kaszel :O i katar mi się jakiś zaczyna... wycignęłam już wswzystkie soki babuni jakie miałam i na razie lecze się domowym sposobem, co by tabletek nie brać, ale jak nie przejdzie do dwóch dni to pomknę chyba do internisty...

Mnie spojenie tez boli, najbardziej przy przekręcaniu się z boku na bok albo podczas wstawania. Doktor mówił, że niby jest wszystko ok, ale 6.09 wypytam drugiego doktora :)

GoT czuję niedostyt i chce już nasępny sezon! Ostatnia scena przy murze petarda. Snow i Deneris to była kwestia czasu ;)

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam smoczki avent freeflow. kupilam tak o, pierwsze lepsze ktore znalazlam w rossmanie. mam nadzieje, ze sie sprawdza.

Smoczki Avent Soothie - tutaj w Niemczech (a raczaje w necie, bo sprowadzane sa rzeczywiscie z usa) nie sa az takie drogie - 1,84 eur plus 4 eur dostawa do DE. I maja rzeczywiscie bardzo dobre opinie.

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    A właśnie - a propos mojej siostry - to wczoraj zapytałam ją o butelkę i smoczek - ja naprawdę nie przypuszczałam że ona az tyle na ten temat wie ;/
    Historia jest taka, że ona ma dwójkę dzieci - dziewczynkę już 7 letnią i chłopca 2 letniego i każde z nich jest całkiem inne. Majka to był krzykacz, alergik i potworny niejadek, Gustaw - odwrotnie oaza spokoju, uśmiechnięty, ale ciągle głodny - non stop przy cycku, także po tych doświadczeniach powiedziała mi co następuje:
    smoczek - tylko avent philips soothie - on ma taka dziurkę, w która można włożyć palec. Do tego nie bardzo jest jak go przyczepić i łatwo go zgubić, ale siostra mi mówiła że są na to sposoby (jakieś specjalne maskotki-trzymaczki z USA albo tasiemki).
    A butelkę mi poleciał medeli calm.
    Jak sprawdziłam - wszystko to co poleciła, jest po prostu najdroższe, jak jej o tym powiedziałam to się zdziwił,a gdyż ona wszystko kupowała w USA i tam to było całkiem normalne cenowo, więc żeśmy się umówiły, że jak ona teraz poleci do stanów to mi kupi te smoczki i tę butlę tam.
    Wiecie, ona ma taką pracę że ciągle gdzieś lata - to dzięki niej mam te moje koreańskie kosmetyki z Seulu, po całkiem niezłych cenach, (gdzie tu w Polsce musiałabym je kupować, albo zamawiać za miliony ;/). Do tego jej mąż jej Holendrem i tam też trochę inaczej wychowują dzieci, a siostra szwagra jest tam u nich w Holandii pedagogiem i ma już trójkę dzieci i wszystkie te początkowe tipy moja siostra miała od niej.
    Oczywiście myślę że, u każdego sprawdzi się co innego, ale jeśli też macie okazję kupić te kosmiczne smoczki, to może warto - ona mówi że wśród jej znajomych wszyscy takich używali i że Maja darła się wniebogłosy za każdym razem jak jej próbowała dać inny smoczek (czyli gdy np zgubiła gdzieś tego soothie), a na początku w ogóle żadnego innego nie chciała brać do buzi. To było 7 lat temu więc tych smoczków podobno w Polsce w ogóle nie było, a ona była na zwolnieniu i dopiero po kilku tygodniach jakaś koleżanka przywiozła jej te smoczki i wtedy Maja na chwilę się przestała awanturować.
    Oby tylko nam się takie darciuchy nie trafiły ;/

Mialam ten smoczek, plus dwa innej firmy podobnego typu (dwie rozne koncowki) i zwykly smoczek.
    Moj synek nie chcial zadnego z nich....Wielki enadzieje pokladalam w tym Avencie bo tez slyszalam ze ten jest swietny, ale gdzie tam, wypluwal od razu i w ogole nie wiedzial co z tym robic.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do GOT to ciekawe czy w ksiazce bedzie tak samo. W ogole mam nadzieje ze ksiazka wyjdzie zanim ruszy 8my sezon!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę. Mała pięknie rośnie - jak miesiąc temu ważyła około 600g, tak teraz 1130g :)

Szyjka od początku ciąży taka sama, 45 mm, ale w sumie ciągle biorę luteinę dopochwowo, może dlatego tak ładnie się trzyma.

Ginekolog kazała mi teraz zmienić suple na takie, co mają więcej witaminy D. W moim Femibionie chyba 400 j.m. było, a teraz mam Prenatal Duo, gdzie jest chyba z 2000 j.m., jeśli się nie mylę. Ponoć dzieciaki na tym etapie więcej jej potrzebują.

Znowu miałam też pobrany wymaz z pochwy i szyjki, żeby zobaczyć, czy udało się ujarzmić paciorkowca i czy nie atakuje tej szyjki... Liczę, że sprawa się unormowała, bo nie chciałabym znowu brać antybiotyku.

Co do dolegliwości w 3 trymestrze, to u mnie jak 2 trymestry były super, tak trzeci się zaczął przeziębieniem, a pod koniec drugiego miałam już ten antybiotyk i w moczu praktycznie ciągle jakieś bakterie mi wychodzą. W nocy zgaga straszliwa, ale Rennie teraz mi pomaga. Ciężko spać, bo mała wiecznie robi mi jakieś wykopy :P

Bardzo ciężko mi się oddycha momentami, nawet jak się nie ruszam, tylko siedzę. Czuję ruchy już dość wysoko i chyba macica zaczyna napierać na moją przeponę. Czy któraś z Was ma podobnie?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotkakotka W książce już jest całkiem inaczej, właśnie gadaliśmy o tym wczoraj z moim m.
    Bo nowa książka ma ponoć wyjść na święta - przynajmniej tak wieści mam z profilu rr martina.
    No i ja sobie nie wyobrażam że on się ogarnie w jednej książce już do końca - toż Pieśń Lodu i Ognia skończyła się na etapie, jak John umarł, Boltonowie żyją i mają się dobrze, (a ramsey se gwałci służkę Sansy, którą lannisterowie wysłali boltonowi jako Aryę). Do tego littlefinger jest ciągle w w dolinie Arrynów z Sansą, a Danerys za morzem, a no i jeszcze w książce jest przecież jeszcze jeden targaryanin - też bratanek danerys, tylko że ze związku Rhaegara z Ellią z Dorn. Ja naprawdę nie wiem jak on to połączy do kupy i jeszcze się zmieści w jednej książce - ale strasznie jestem ciekawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 11:12

zi13nafan2lh9052.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 Mam to samo jeżeli chodzi o oddychanie, czasami łapie zadyszkę nic nie robiąc, tylko leżąc albo siedząc. Wtedy szybka zmiana pozycji i aż mogę głęboki oddech złapać :)

Zuza91 lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Psotkakotka W książce już jest całkiem inaczej, właśnie gadaliśmy o tym wczoraj z moim m.
    Bo nowa książka ma ponoć wyjść na święta - przynajmniej tak wieści mam z profilu rr martina.
    No i ja sobie nie wyobrażam że on się ogarnie w jednej książce już do końca - toż Pieśń Lodu i Ognia skończyła się na etapie, jak John umarł, Boltonowie żyją i mają się dobrze, (a ramsey se gwałci służkę Sansy, którą lannisterowie wysłali boltonowi jako Aryę). Do tego littlefinger jest ciągle w w dolinie Arrynów z Sansą, a Danerys za morzem, a no i jeszcze w książce jest przecież jeszcze jeden targaryanin - też bratanek danerys, tylko że ze związku Rhaegara z Ellią z Dorn. Ja naprawdę nie wiem jak on to połączy do kupy i jeszcze się zmieści w jednej książce - ale strasznie jestem ciekawa :)

Ja tez nei wiem, mam obawy ze nie polaczy...

SPOILER ksiazki:
    A czy ja dobrze pameitam (bo juz mam serio watpliwosci co czytalam...) ze Briene z Podrikiem zostaja powieszeni a Cathelyn Starn nada "zyje" jako pani Kamiennego czy jakiegostam innego Serca?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:

Bardzo ciężko mi się oddycha momentami, nawet jak się nie ruszam, tylko siedzę. Czuję ruchy już dość wysoko i chyba macica zaczyna napierać na moją przeponę. Czy któraś z Was ma podobnie?

Mam dokładnie tak samo. A o leżeniu na plecach nie ma mowy... mam zadyszkę i świszczę przy oddychaniu.

Zuza91 lubi tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ja tez mam problem z oddychaniem, zwlaszcza jak leze na plecach to sie po prostu dusze. Co do smoczkow przy synku mialam ich kilka o ile nie kilkanascie, a co najsmieszniejsze sprawdzil sie silikonowy okragly z canpola za jakiegos piataka w aptece, a doradzila nam go nasza polozna na patronazu. Jesli chodzi o butelke to was moge pocieszyc :-D moj artysta nie tolerowal zadnej butli. Tylko cycek i koniec kropka. Jak zostawilam go kiedys z tata i wrocilam to butelek bylo kilka w zlewie, mleka narozmrazanego pelno a maly glodny jak smok. Wiec zostal cycek i w ostatecznosci lyzeczka. Nawet wode pil od malego z kubka niekapka a nie butelki, taki przypadek. I wlasnie po tym mam nauczke ze moge nakupowac najwspanialszych akcesoriow wychwalanych pod niebiosa a moje dziecko bedzie to mialo gleboko w powazaniu ;-)

Zuza91 lubi tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, co kupujecie do kąpieli po porodzie. Wiem, że coś o neutralnym zapachu robie listę zakupów i nie mam pojęcia co na nią wpisać :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pako, dziś i jutro w superpharm jest -40% na markę avent.
    Dzięki za sugestie, jak będzie ten smoczek to go dziś kupię :)

pako_mrrr lubi tę wiadomość

• Holibka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Kobietki, co kupujecie do kąpieli po porodzie. Wiem, że coś o neutralnym zapachu robie listę zakupów i nie mam pojęcia co na nią wpisać :)

Też mnie to interesuje. I do tego co do mycia krocza po porodzie? Zwykle używam ziaja intima i mi służy dużo lepiej niż np. droższy lactacyd. Ja wstępnie rozważałam ziajkę po prostu. Antyperspirant zostawiam ten co używam od wielu lat czyli biodermy taki różowy - mega wydajny, dobrze chroni, nie lepi się i nie brudzi ubrań, a zapach bardzo delikatny.

age.png

age.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ja nie wiem jeszcze jakie będzie moje dziecko (choć mając obydwoje rodziców alergików, nie wróży to nic dobrego), i co będzie lubić, a czego nie, do tego nie wiem tez jak mi wyjdzie karmienie (chciałabym bardzo, ale przecież jak się nie uda to się nie powieszę) ale chcę mieć na wszelki wypadek już w szpitalu, jedną butelkę i jakiś smoczek, bo to przecież nigdy nie wiadomo, a nie chcę potem żeby mój m. biegał po sklepach i czegoś szukał na szybko - zresztą on też zawsze wybiera to co najdroższe więc, lepiej to kupić teraz taniej i mieć niż potem biegać w nerwach i kupować byle co. Przy tych wydatkach, 20 pln w tę czy w tamtą to już mnie nie zbawi ;/

Psotka - z tego co ja pamiętam (ale ja to naprawdę dawno temu czytałam i mimo że do tej pory miałam pamięć doskonałą, to ostatnio mi ta mózgownica bardzo już szwankuje), o ostatnia wzmianka o brien, jest wtedy jak spotyka jamiego i mówi mu ze sansa żyje. Wcześniej spotyka cathelyn (czyli kamienne serce - i tak rzeczywiście ona jeszcze jakoś łazi, ożywiona przez ekipę dondariona) i ta rzeczywiscie chciała ją zabić, ale jednak jej nie zabija bo chyba właśnie obiecuje że przyprowadzi mu jamiego... chyba :P Kurde sama już się gubię - bo to całkiem dwie rózne historie się zrobiły :P

zi13nafan2lh9052.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ziajki nie polecam - ma konserwanty i inne syfy ;/
    wiecie, my jesteśmy alergikami - już wam pisałam i sprawdzamy wiele kosmetyków dla dzieci, ziajka uczula mojego m. bardzo, po analizie składu wiemy dlaczego.

polacem blog:
    http://www.srokao.pl/2016/04/analiza-ziajka.html#

jak zwykle polecam tołpę (tylko nie biedronkową) - ale ja mam do tych kosmetyków w ogóle za nabożny stosunek, bo naprawdę w najgorszych momentach, jak mój m jest cały czerwony i swędzący, tołpa zawsze staje na wysokości zadania (w analizie nie ma nic czerwonego ;P)
    http://www.srokao.pl/2015/07/analiza-topa-dermo-baby.html#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 12:16

zi13nafan2lh9052.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Też mnie to interesuje. I do tego co do mycia krocza po porodzie? Zwykle używam ziaja intima i mi służy dużo lepiej niż np. droższy lactacyd. Ja wstępnie rozważałam ziajkę po prostu. Antyperspirant zostawiam ten co używam od wielu lat czyli biodermy taki różowy - mega wydajny, dobrze chroni, nie lepi się i nie brudzi ubrań, a zapach bardzo delikatny.

Mi po każdym porodzie położne mówiły o białym jeleniu do krocza i do rany po szyciu brzucha

Holibka lubi tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myłam się tym białym jeleniem po laparoskopii, nie wiem, strasznie mi to skórę wysuszało, ale jak kazali to myłam. Teraz mam jakiś płyn do hi biały jeleń dla kobiet w ciąży. Jest ok, ale mnie to generalnie mało co podrażnia także szczególnych kosmetyków nie będę kupować zostaję przy tym co mam

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu macie analizy płynów do higieny intymnej (ja używam takowych non stop kolor, bo ciągle coś, więc dl amnie ważny temat) - jak się okazuje, większość ma silne detergenty, albo nawet pochodne formaldehydu ;/
    do polecenia:
    Intimelle, Delikatny żel do higieny intymnej `Kora dębu`
    Rossmann, Facelle Intim, Wasch - Musse Sensitive (Pianka do higieny intymnej)
    Rossmann, Facelle Intim, Waschlotion Fresh
    Sylveco, Łagodny żel do higieny intymnej
    No i biały jeleń z probiotykiem ;P

zi13nafan2lh9052.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię Isanę z Rossmanna. Mają takie bezzapachowe też.

A do higieny intymnej mam Białego Jelenia tego przezroczystego. Nam mówili, że najlepiej nie zmieniać płynu, którego używałysmy przed porodem, jeśli tylko się sprawdzał. A ja go od lat niezmiennie używam.

Śpiąca ciągle jestem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 12:32

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ