Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza trzymam kciuki za skuteczne leczenie, musi być dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką :)

Paulina099 wysłałam Ci wiadomość prywatną, odczytaj proszę :)

Ja wczoraj odebrałam moje cudeńka od przyjaciółki, czyli ostatnie elementy wyprawki- pościel kołderka z poduszką 135x100, kocyk z podusią 120x90 i 2 prześcieradła bawełniane na gumce do dostawki Next2me. Także mogę zacząć pranie :) Jeszcze koleżanka mówiła że zostało jej materiału z kocyka, to uszyje mi z tego jakieś "gratisy" :P

Kocyk dla małego jest w bawełnę z jednej strony i minky z drugiej. Ma lekkie wypełnienie w środku i jest mega porządniutki :) Córka już go sobie przytuliła na noc i własnie wybieram materiały dla niej na duży koc minky 160x200 - z jednej strony zażyczyła sobie bawełnę w kolorowe flamingi, a z drugiej miętowe minky :P Coś czuję, że sama będę z tego koca korzystać :D

Aha, co do pościeli, jeśli tak jak ja wybraliście rozmiar 135x100 do łóżeczka 120x60 to przemyślcie to. Kołderka moim zdaniem jest zdecydowanie za duża na takie łóżeczko, ale już trudno (bo jest piękna!)- najwyżej będę używać kocyków i śpiworków. Ale później jak dziecko będzie większe to myślę że pościel będzie w sam raz :)

Zuza2323 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323, trzymajcie się mocno :)

Zuza2323 lubi tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj od rana mały strasznie wjeżdża mi w żebra, wczoraj prawie uniemożliwiło mi to swobodne prowadzenie samochodu. Dziś od rana to samo... mam nadzieję, że mały obrócił się i wpycha się tak w żebra nóżkami :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jeśli chodzi o koce, otulacze, rożki i inne tekstylia, to ja w zeszłym roku kupiłam bambusowe otulacze i sprawdziły się idealnie. Teraz planuję dokupić coś jeszcze, ale tylko i wyłącznie bawełna i bambus wchodzi w grę. Fantastyczne i na lato i na zimę. Zamawiałam z lullalove.

Po mojej ostatniej wizycie u lekarza jego diagnozie o ryzyku pęknięcia macicy mam obawy co do podróży, którą mam zaplanowaną pod koniec września. Lecę na kilka dni do Polski. Z drugiej strony w zeszłym roku też leciałam w bardzo zaawansowanej ciąży i było dobrze. I na to tym razem liczę :)

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczy dla córy poprane, ale nie w jakimś specjalnym proszku czy płynie. Wszystko prasuję, więc nie ma to chyba jakiegoś znaczenia :)

Wichrowe wzgórza, urlopuj się bezpiecznie :)

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie jakiś suplementy, witaminy...na "własną rękę"?? tzn. nie z przepisu lekarza?

2kljles1dksgkw96.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis ale za parę miesięcy mniejsza kołderka będzie za mała ;) taka jest ok ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarthaA wrote:
    Dziewczyny, bierzecie jakiś suplementy, witaminy...na "własną rękę"?? tzn. nie z przepisu lekarza?
    nie i w ciąży nie powinno się niczego brać na własną rękę, nawet witamin ciążowych. W aptece nawet farmaceuta mi mówił, że głupiej vit c nie powinno się brać bez konsultacji z lekarzem. W sumie co to za problem zapytać lekarza, te wizyty są częste i większość ma jeszcze nr tel do swojego medyka ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 09:30

MarthaA lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołderkę zamówiłam bodajże 120x90. Dziś kolejne pranie, prasuję też ciuszki i układam w nowej szafie dla dzieciutka. I normalnie jaram się tym! :)

Ja pokó j dziecięcy mam dość mały: 2,30 x 4,75 m. Jak na razie jeszcze się urządza, ale póki co będzie tam szafa, łóżeczko, komoda i puf lub fotel i większe łóżko, może półki. Ale jeśli rodzina się jeszcze bardziej powiększy to pod okno wstawię blat-biurko, szafa jedna duża a łóżko - pewnie piętrowe, albo takie typu pseudo antresola, żeby jeszcze jakiś kawałek podłogi został :) ale w tak dużym pokoju typu 5x6 m na bank zrobiłabym dzieciakom osobne "strefy". :)

Właśnie zjadłam lody, i zrobiło mi się tak chłodno, że musiałam wejść pod koc ;)

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarthaA wrote:
    Ja tak zaczynałam w ciąży. I po prostu powiedziałam lekarzowi co biore. Ale powiedzmy, że trochę takie rzeczy ogarniam i wiem i kiedy i na ile mogę pozwolić sobie na samowolkę :P

MarthaA lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokoik małego też mamy całkiem mały, jakieś 10m2 ale ze skosem. Mamy tam szafę (nieduża, bo 75cm szerokości), wąski regał otwarty, komodę ze zdejmowanym przewijakiem, łóżeczko i skrzynię (W której trzymam cały zapas pieluszek Pampers poczyniony kiedyś w Lidlu :P). No i jeszcze wózek i suszarka na pranie stoi w pokoiku póki co.

Posegregowałam dzisiaj pranie dla malca i wyszło tego całe łóżeczko. Właśnie pierwsze pranie się kręci. Nie ma tego aż tak dużo jak myślałam na szczęście :D
    https://zapodaj.net/images/548f699527615.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 11:05

Mamatobe♥, Biedroneczka83, nick nieaktualny, antonna, Majblanca lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy spory pokój dla małego, ciesze się bo przynajmniej mam gdzie szafe trzymać :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a865291157a7.jpg
    Jeszcze nie pomalowane bo farba z Pl musi dojechać Beckersa :) No i przewijak na łóżeczko będzie, tyle co się zmieni to rozłożę bujaczek, bo jeszcze w kartonie. Półki będą nad łóżeczkiem, chcę tam przewiesić cotton bals :) No i dywan też jeszcze z Pl nie dotarł :D Pewnie i tak jeszcze pozmieniam koncepcje 100 razy :D Muszę coś na ścianę wymyślić , plakaty A4 dziecięce w białych grubych ramach, albo jakąś fajną naklejkę na ścianę. Wyjdzie wszystko w praniu :D

nick nieaktualny, antonna, Invis, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jeszcze czeka mnie pranie zasłon w duzym pokoju i juz nie moge doczekac sie łózeczka małej :) juz bedzie taki komplet :)
    drobne zakupy zostały, wczoraj jszcze domówiłam butelke LOVI na gemini :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, Mamatobe - śliczne pokoiki!
    Chętnie wrzucę foto pokoju mojej Malutkiej jak już będzie bliżej finału urządzania :)
    Przyszły zakupy z gemini, idę obczaić te majty poporodowe :D

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) jak już wszystko będzie tak jak ma być, to pokaże cały :) zamówiłam u jednej Pani jeszcze drewniany napis z imieniem małego i kinkiet na sciane do kompletu, więcej na ścianach kombinować nie będę bo tak jak pisałam wcześniej nie ma zbyt wiele miejsca.

Drugie pranie leci :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Morien Debiutantka

Wysłany: 8 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    ja też czytam Wasze wpisy codziennie, ale jest ich tak dużo, że ciężko mi ogarnąć wszystkie:(
    Invis - nie wiem czy dopisujesz jeszcze płeć dziecka na 1 stronie ?
    pisałam kiedyś wpis, że u nas będzie dziewczyna.

poza tym czas biegnie u nas dość szybko, jesteśmy w 29 tygodniu ciąży, ,Mała waży ok 1,3 kg:) powoli ogarniamy wyprawkę, na obecną chwilę mamy plan aby Córka spała w sypialni, w łóżeczku, tak aby bliżej było mi z karmieniem.
    Dzisiaj idziemy do położnej na zajęcie w szkole rodzenia.

Zuza - trzymaj się dzielnie :*
    i Wam przyszłe Mamy życzę jak najmniej ciążowych, nieprzyjemnych dolegliwości.
    Pozdrawiam:)
    Morien

Zuza2323, Asia_89 lubią tę wiadomość

Morien
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :D
    Ja mam pytanie rożki w ilu stopniach pierzecie ? czy lepiej ręcznie ?

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszę gotowych pokojów/kącików Waszych Maluszków ;) śliczne są :)

My wczoraj odebraliśmy nasz wózek :) Okazało się, że w dodatkach brakuje etui termicznego na butelkę na stelaż, ale bez problemu sprawę sprzedawca rozwiązał i w przyszłym tygodniu będzie do odbioru w sklepie - błąd osoby pakującej ten winterpack :) Jesteśmy bardzo zadowoleni :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 8 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dzięki dziewczyny :) jak już wszystko będzie tak jak ma być, to pokaże cały :) zamówiłam u jednej Pani jeszcze drewniany napis z imieniem małego i kinkiet na sciane do kompletu, więcej na ścianach kombinować nie będę bo tak jak pisałam wcześniej nie ma zbyt wiele miejsca.

Drugie pranie leci :P

a ja sama zrobiłam napis z zielonej tektury i do tego motylko zielone i bedzie nad łózeczkiem :)

Invis lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 8 września 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Dzięki kochane :D
    Ja mam pytanie rożki w ilu stopniach pierzecie ? czy lepiej ręcznie ?

ja mam zwykły kupiłam w auchanie w sówki dałam cos 31 zł prałam go na 40 stopni

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ