Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza trzymam kciuki za skuteczne leczenie, musi być dobrze. Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką
Paulina099 wysłałam Ci wiadomość prywatną, odczytaj proszę
Ja wczoraj odebrałam moje cudeńka od przyjaciółki, czyli ostatnie elementy wyprawki- pościel kołderka z poduszką 135x100, kocyk z podusią 120x90 i 2 prześcieradła bawełniane na gumce do dostawki Next2me. Także mogę zacząć pranieJeszcze koleżanka mówiła że zostało jej materiału z kocyka, to uszyje mi z tego jakieś "gratisy"
Kocyk dla małego jest w bawełnę z jednej strony i minky z drugiej. Ma lekkie wypełnienie w środku i jest mega porządniutkiCórka już go sobie przytuliła na noc i własnie wybieram materiały dla niej na duży koc minky 160x200 - z jednej strony zażyczyła sobie bawełnę w kolorowe flamingi, a z drugiej miętowe minky
Coś czuję, że sama będę z tego koca korzystać
Aha, co do pościeli, jeśli tak jak ja wybraliście rozmiar 135x100 do łóżeczka 120x60 to przemyślcie to. Kołderka moim zdaniem jest zdecydowanie za duża na takie łóżeczko, ale już trudno (bo jest piękna!)- najwyżej będę używać kocyków i śpiworków. Ale później jak dziecko będzie większe to myślę że pościel będzie w sam razZuza2323 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o koce, otulacze, rożki i inne tekstylia, to ja w zeszłym roku kupiłam bambusowe otulacze i sprawdziły się idealnie. Teraz planuję dokupić coś jeszcze, ale tylko i wyłącznie bawełna i bambus wchodzi w grę. Fantastyczne i na lato i na zimę. Zamawiałam z lullalove.
Po mojej ostatniej wizycie u lekarza jego diagnozie o ryzyku pęknięcia macicy mam obawy co do podróży, którą mam zaplanowaną pod koniec września. Lecę na kilka dni do Polski. Z drugiej strony w zeszłym roku też leciałam w bardzo zaawansowanej ciąży i było dobrze. I na to tym razem liczę
-
MarthaA wrote:Dziewczyny, bierzecie jakiś suplementy, witaminy...na "własną rękę"?? tzn. nie z przepisu lekarza?
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 09:30
MarthaA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKołderkę zamówiłam bodajże 120x90. Dziś kolejne pranie, prasuję też ciuszki i układam w nowej szafie dla dzieciutka. I normalnie jaram się tym!
Ja pokó j dziecięcy mam dość mały: 2,30 x 4,75 m. Jak na razie jeszcze się urządza, ale póki co będzie tam szafa, łóżeczko, komoda i puf lub fotel i większe łóżko, może półki. Ale jeśli rodzina się jeszcze bardziej powiększy to pod okno wstawię blat-biurko, szafa jedna duża a łóżko - pewnie piętrowe, albo takie typu pseudo antresola, żeby jeszcze jakiś kawałek podłogi zostałale w tak dużym pokoju typu 5x6 m na bank zrobiłabym dzieciakom osobne "strefy".
Właśnie zjadłam lody, i zrobiło mi się tak chłodno, że musiałam wejść pod koc -
MarthaA wrote:Dziewczyny, bierzecie jakiś suplementy, witaminy...na "własną rękę"?? tzn. nie z przepisu lekarza?
MarthaA lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
My pokoik małego też mamy całkiem mały, jakieś 10m2 ale ze skosem. Mamy tam szafę (nieduża, bo 75cm szerokości), wąski regał otwarty, komodę ze zdejmowanym przewijakiem, łóżeczko i skrzynię (W której trzymam cały zapas pieluszek Pampers poczyniony kiedyś w Lidlu
). No i jeszcze wózek i suszarka na pranie stoi w pokoiku póki co.
Posegregowałam dzisiaj pranie dla malca i wyszło tego całe łóżeczko. Właśnie pierwsze pranie się kręci. Nie ma tego aż tak dużo jak myślałam na szczęście
https://zapodaj.net/images/548f699527615.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 11:05
Mamatobe♥, Biedroneczka83, Pani Moł, antonna, Majblanca lubią tę wiadomość
-
My mamy spory pokój dla małego, ciesze się bo przynajmniej mam gdzie szafe trzymać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a865291157a7.jpg
Jeszcze nie pomalowane bo farba z Pl musi dojechać BeckersaNo i przewijak na łóżeczko będzie, tyle co się zmieni to rozłożę bujaczek, bo jeszcze w kartonie. Półki będą nad łóżeczkiem, chcę tam przewiesić cotton bals
No i dywan też jeszcze z Pl nie dotarł
Pewnie i tak jeszcze pozmieniam koncepcje 100 razy
Muszę coś na ścianę wymyślić , plakaty A4 dziecięce w białych grubych ramach, albo jakąś fajną naklejkę na ścianę. Wyjdzie wszystko w praniu
Pani Moł, antonna, Invis, kameelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny
jak już wszystko będzie tak jak ma być, to pokaże cały
zamówiłam u jednej Pani jeszcze drewniany napis z imieniem małego i kinkiet na sciane do kompletu, więcej na ścianach kombinować nie będę bo tak jak pisałam wcześniej nie ma zbyt wiele miejsca.
Drugie pranie leci
-
cześć Dziewczyny!
ja też czytam Wasze wpisy codziennie, ale jest ich tak dużo, że ciężko mi ogarnąć wszystkie:(
Invis - nie wiem czy dopisujesz jeszcze płeć dziecka na 1 stronie ?
pisałam kiedyś wpis, że u nas będzie dziewczyna.
poza tym czas biegnie u nas dość szybko, jesteśmy w 29 tygodniu ciąży, ,Mała waży ok 1,3 kg:) powoli ogarniamy wyprawkę, na obecną chwilę mamy plan aby Córka spała w sypialni, w łóżeczku, tak aby bliżej było mi z karmieniem.
Dzisiaj idziemy do położnej na zajęcie w szkole rodzenia.
Zuza - trzymaj się dzielnie :*
i Wam przyszłe Mamy życzę jak najmniej ciążowych, nieprzyjemnych dolegliwości.
Pozdrawiam:)
MorienZuza2323, Asia_89 lubią tę wiadomość
Morien -
Zazdroszę gotowych pokojów/kącików Waszych Maluszków
śliczne są
My wczoraj odebraliśmy nasz wózekOkazało się, że w dodatkach brakuje etui termicznego na butelkę na stelaż, ale bez problemu sprawę sprzedawca rozwiązał i w przyszłym tygodniu będzie do odbioru w sklepie - błąd osoby pakującej ten winterpack
Jesteśmy bardzo zadowoleni
-
Invis wrote:Dzięki dziewczyny
jak już wszystko będzie tak jak ma być, to pokaże cały
zamówiłam u jednej Pani jeszcze drewniany napis z imieniem małego i kinkiet na sciane do kompletu, więcej na ścianach kombinować nie będę bo tak jak pisałam wcześniej nie ma zbyt wiele miejsca.
Drugie pranie leci
a ja sama zrobiłam napis z zielonej tektury i do tego motylko zielone i bedzie nad łózeczkiem
Invis lubi tę wiadomość