Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak kameelka byłam dzisiaj w tym sklepie. Właściwie z tych sukienek to mieli tylko tę białą co Ci się podobała (tzn. w sklepie była czarna wersja). Przymierzałam ją i kupiłabym gdyby rozmiar był ok
Niestety mieli tylko XS i nie mogłam się w plecach dopiąć.
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Wlasnie wrocilam z badan. Masakra przerazili mnie ci lekarze niemozliwie... Wyobrazcie sobie idziecie sobie spac bo wyniki beda jutro a tu nagle lekarze wchodza i zaczynaja mnie glaskac i przytulac i mowia, ze musimy isc na usg wszystko sprawdzic... Ja juz mialam czarne mysli tylko i wylacznie... Okazalo sie, ze corcia ma mala tachykardie i lekarze chca nas leczyc tylko jeszcze nie wiedza skad sie wziela i beda szukac. Padla propozycja rozwiazania ciazy juz teraz ale lekarze odradzaja. Sama tez tego nie chce. Strasznie sie denerwuje... Tym bardziej, ze juz mi powiedzieli, ze leczenie troche potrwa.
-
nick nieaktualnyHolibka dla ciężarnych wytyczne mówią o 2000 jm / dziennie, od 2 trymestru. Preparatow jest wiele ważne żeby miał min te 2000. A skąd takie nagle pytanie?? Stało się coś?
Zuza ale kto dał taka sugestie? Bo piszesz że lekarze odradzaja?
Antonna dziękirozumiem ze mówisz że kieca fajna i można brać. Ja też poluje na s
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 00:39
-
Holibka nie wiem czy jest dobra ale ja biorę d-vitum oczywiście jak pamiętam bo ostatnio przez tydzień chyba nie brałam... przy czym do tej pory brałam właśnie 2000 jm a gdzieś znalazłam info, że za duża dawka jest szkodliwa i kupiłam teraz 1000. Ale niech się ktoś ogarnięty w temacie wypowie bo ja z tematem wit d to tak słabo
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
nick nieaktualny
-
Zuza bardzo współczuję stresu i trzymam mocno kciuki za Was! Będzie dobrze, może to przejściowe. Najważniejsze że jesteś pod opieką, z tego co piszesz to dobrą. Będzie dobrze!
Dziewczyny dzięki za info z tą wit D. Przepraszam, że takie pytanie od czapy, po prostu chciałam dorzucić do zamówienia w gemini ;] w końcu coś wzięłam na szybko bo była 23:58, chyba pregnę plus, bo już ponad tydzień żadnych suple nie biorę i zaczęłam mieć wyrzuty sumienia. A witaminę D najwyżej dokupię oddzielnie już stacjonarnie.
Także z zakupami w gemini się wyrobiłam. Wywaliłam z koszyka smoczki uspokajające, bo nie wiadomo jaki mi kolor wrzucą, wolę kupić stacjonarnie jak będzie potrzebny. No i laktator ręczny wyrzuciłam, może się nie przyda?
Odnośnie prania ciuszków: położna dziś na szkole rodzenia radziła, żeby takie wyprane ciuszki niedługo przed terminem rozwiązania "poprzytulać" - do siebie, do męża, aby trochę naszej flory bakteryjnej od razu dziecko w ciuszkach też dostawałoWydaje mi się to sensowne. A wy jak myślicie? Czy to może już przegięcie?
Zuza2323 lubi tę wiadomość
-
Zuza, współczuję, na szczęście trafiłaś chyba na sensownych lekarzy, trzymamy kciuki, wszystko będzie ok.
Holibka, a lekarz ci coś przepisał? Ja nie biorę w ogóle suplementów poza jodem i vit D 1000 i wierz mi, żyję bez wyrzutów sumienia.. Vit d nawet nie brałam latem bo spędzałam dużo czasu na zewnątrz, do tego miałam badany poziom tej witaminy w ciąży i jest bardzo dobry, natomiast czytałam o zbyt dużej dawce, która więcej szkodzi niż pomaga. U mnie był moment że suplementowałam i poziom wapnia miałam za wysoki (może tak być przy zbyt dużej dawce vit D), więc endokrynolog zasugerował obniżenie dawki do 1000.
Lekarzem nie jestem, ale te wytyczne są dość ogólne i lepiej jak lekarz dobierze indywidualnie dawki.
Teraz wracam do vit D bo pogoda jest jaka jest.
Rozumiem, że są jednostki, które naturalnie nie syntetyzują tej witaminy ze słońca, ale nie cała populacja przecież i przepisywanie w środku słonecznego lata vit D 2000 to dla mnie lekko kontrowersyjne. Akurat syntetyczna vit D to nie kompleks witamin że się słabo wchłania, także warto pomyśleć nad dawkowaniem.
ps. oczywiście nie udało mi się zrobić zakupów z gemini, zaczęłam czytać Morfinę Twardocha heheczyli jakby prawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 06:43
Zuza2323 lubi tę wiadomość
-
Ja mam pytanko takie offtop, moze pomozecie
w ten weekend zabieram sie za ogarnianie pokoju dzieciecego. Tyle ze teoretycznie bedzie to pokoj dla mojej dwojki: syna (2 lata) i corki (w brzuchu). Mamy teraz troche oszczednosci wiec planujemy kupic meble, dywan, rolety. Taki full, potem wiem, ze srodkow na to nie bedzie, wiec chce zrobic 'na lata'
pokoj duzy, jakies ponad 6m dlugosci i z 5m szerokosci. Najpierw chcialam dzieciakom kupic duuuza szafe, regal na ksiazki, regal na zabawki i jakies biurko (przyszlosciowo). Narazie stoi tam pietrowe lozko (drewno, jeszcze moje, ale w super stanie, wiec przygarnelismy dla naszych rozrabiakow). A teraz maz mi pokrecil w glowie i pyta czy nie lepiej kupic zamiast tej wielkiej szafy dwa jakies mniejsze komplety typu mala szafa+biurko+regal dla kazdego dziecka osobno. I juz zglupialam. Ktos bedzie mial rodzenstwo w jednym pokoju? Co sie lepiej sprawdzi?
-
W ciąży zalecają 2000 witaminy D. Z tego co kojarzę to pregna tyle ma.
Tez częściowo poczunilam zakupy w gemini. Jedynie rzeczy na które nie mogłam sie zdecydować albo wysyłali kolor losowo to nie brałam.
Invis, zaakceptowałam
Zuza oby leczenie było skuteczne i żebyś jak najdłużej była w ciążyZuza2323 lubi tę wiadomość
-
Ja bede miała, ale 2 córki. Pokój troche mniejszy wiec u mnie bedzie wszystko na wymiar łącznie z szafą i pietrowym lozkiem. Ale to w przyszlym roku. Jesli masz miejsce na podwójne szafy i łóżka to ja bym chyba tak zrobila. Tym bardziej, ze to chlopiec i dziewczynka
Zuza pisz na bieżąco co u Was. Z tego co piszesz to lekarzy macie sensownych. Wszystko bedzie dobrze
My mamy dziś rodzinny piątek. Młoda nie poszła do przedszkola. A wieczorem mężuś zabiera mnie na koncert. Klimat spokojny i łagodny. Poezja śpiewanaZuza2323 lubi tę wiadomość