X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kameelka byłam dzisiaj w tym sklepie. Właściwie z tych sukienek to mieli tylko tę białą co Ci się podobała (tzn. w sklepie była czarna wersja). Przymierzałam ją i kupiłabym gdyby rozmiar był ok ;) Niestety mieli tylko XS i nie mogłam się w plecach dopiąć.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, ostatnio pytałaś o ikea, ja jutro będę. Jedziemy kupić komody ale nadal nue podjęłam decyzji o ułożeniu mebli i cały czas się waham pomiędzy 2 rozwiązaniami.

• Invis Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Zaakceptuj proszę bo chciałabym wysłać Ci wiadomość prywatną :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis córeczka będzie :)

Invis lubi tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Holibka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś jest? Poratujcie jaki suplement z dużą ilością wit. D? Ostatnio ktoś wspominał

age.png

age.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale taki ogólny? Bo sama D to vigantoletten jest dobra

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciążowy ;)

age.png

age.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka nie mam pojęcia:/

Na ostatnim USG (2 tyg temu) szyjka miała 3,5 cm... niezłą twierdzę sobie synuś zagwarantował :D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z badan. Masakra przerazili mnie ci lekarze niemozliwie... Wyobrazcie sobie idziecie sobie spac bo wyniki beda jutro a tu nagle lekarze wchodza i zaczynaja mnie glaskac i przytulac i mowia, ze musimy isc na usg wszystko sprawdzic... Ja juz mialam czarne mysli tylko i wylacznie... Okazalo sie, ze corcia ma mala tachykardie i lekarze chca nas leczyc tylko jeszcze nie wiedza skad sie wziela i beda szukac. Padla propozycja rozwiazania ciazy juz teraz ale lekarze odradzaja. Sama tez tego nie chce. Strasznie sie denerwuje... Tym bardziej, ze juz mi powiedzieli, ze leczenie troche potrwa.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka dla ciężarnych wytyczne mówią o 2000 jm / dziennie, od 2 trymestru. Preparatow jest wiele ważne żeby miał min te 2000. A skąd takie nagle pytanie?? Stało się coś?

Zuza ale kto dał taka sugestie? Bo piszesz że lekarze odradzaja?

Antonna dzięki :-) rozumiem ze mówisz że kieca fajna i można brać. Ja też poluje na s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 00:39

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka nie wiem czy jest dobra ale ja biorę d-vitum oczywiście jak pamiętam bo ostatnio przez tydzień chyba nie brałam... przy czym do tej pory brałam właśnie 2000 jm a gdzieś znalazłam info, że za duża dawka jest szkodliwa i kupiłam teraz 1000. Ale niech się ktoś ogarnięty w temacie wypowie bo ja z tematem wit d to tak słabo :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza tachy może z tej infekcji która podejrzewaja. Bo widzę że piszesz str wcześniej o wyłączonym antybiotyku.
    Pisz na bieżąco co u was..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 00:54

Zuza2323 lubi tę wiadomość

• Holibka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza bardzo współczuję stresu i trzymam mocno kciuki za Was! Będzie dobrze, może to przejściowe. Najważniejsze że jesteś pod opieką, z tego co piszesz to dobrą. Będzie dobrze!

Dziewczyny dzięki za info z tą wit D. Przepraszam, że takie pytanie od czapy, po prostu chciałam dorzucić do zamówienia w gemini ;] w końcu coś wzięłam na szybko bo była 23:58, chyba pregnę plus, bo już ponad tydzień żadnych suple nie biorę i zaczęłam mieć wyrzuty sumienia. A witaminę D najwyżej dokupię oddzielnie już stacjonarnie.

Także z zakupami w gemini się wyrobiłam. Wywaliłam z koszyka smoczki uspokajające, bo nie wiadomo jaki mi kolor wrzucą, wolę kupić stacjonarnie jak będzie potrzebny. No i laktator ręczny wyrzuciłam, może się nie przyda?

Odnośnie prania ciuszków: położna dziś na szkole rodzenia radziła, żeby takie wyprane ciuszki niedługo przed terminem rozwiązania "poprzytulać" - do siebie, do męża, aby trochę naszej flory bakteryjnej od razu dziecko w ciuszkach też dostawało :) Wydaje mi się to sensowne. A wy jak myślicie? Czy to może już przegięcie?

age.png

age.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka,

ja mysle, ze to dobry pomysl.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelka - tak lekarze podejrzewaja, ze to z infekcji wiec bedzie leczenie i zobaczymy. A co do cc to zaproponowal to lekarz ale chwile pozniej i tak powiedzial, ze nie jest to dobry pomysl.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, współczuję, na szczęście trafiłaś chyba na sensownych lekarzy, trzymamy kciuki, wszystko będzie ok.

Holibka, a lekarz ci coś przepisał? Ja nie biorę w ogóle suplementów poza jodem i vit D 1000 i wierz mi, żyję bez wyrzutów sumienia ;).. Vit d nawet nie brałam latem bo spędzałam dużo czasu na zewnątrz, do tego miałam badany poziom tej witaminy w ciąży i jest bardzo dobry, natomiast czytałam o zbyt dużej dawce, która więcej szkodzi niż pomaga. U mnie był moment że suplementowałam i poziom wapnia miałam za wysoki (może tak być przy zbyt dużej dawce vit D), więc endokrynolog zasugerował obniżenie dawki do 1000.
    Lekarzem nie jestem, ale te wytyczne są dość ogólne i lepiej jak lekarz dobierze indywidualnie dawki.
    Teraz wracam do vit D bo pogoda jest jaka jest.
    Rozumiem, że są jednostki, które naturalnie nie syntetyzują tej witaminy ze słońca, ale nie cała populacja przecież i przepisywanie w środku słonecznego lata vit D 2000 to dla mnie lekko kontrowersyjne. Akurat syntetyczna vit D to nie kompleks witamin że się słabo wchłania, także warto pomyśleć nad dawkowaniem.

ps. oczywiście nie udało mi się zrobić zakupów z gemini, zaczęłam czytać Morfinę Twardocha hehe ;) czyli jakby prawie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 06:43

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam juz dzisiaj ktg z rana i wyglada minimalnie lepiej wiec mam nadzieje, ze leczenie faktycznie bedzie skuteczne. Wydaje mi sie, ze lekarze sa konkretni i przynajmniej od razu przychodza na nic nie czekaja.

jacky88, moremi lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanko takie offtop, moze pomozecie ;-) w ten weekend zabieram sie za ogarnianie pokoju dzieciecego. Tyle ze teoretycznie bedzie to pokoj dla mojej dwojki: syna (2 lata) i corki (w brzuchu). Mamy teraz troche oszczednosci wiec planujemy kupic meble, dywan, rolety. Taki full, potem wiem, ze srodkow na to nie bedzie, wiec chce zrobic 'na lata' ;-) pokoj duzy, jakies ponad 6m dlugosci i z 5m szerokosci. Najpierw chcialam dzieciakom kupic duuuza szafe, regal na ksiazki, regal na zabawki i jakies biurko (przyszlosciowo). Narazie stoi tam pietrowe lozko (drewno, jeszcze moje, ale w super stanie, wiec przygarnelismy dla naszych rozrabiakow). A teraz maz mi pokrecil w glowie i pyta czy nie lepiej kupic zamiast tej wielkiej szafy dwa jakies mniejsze komplety typu mala szafa+biurko+regal dla kazdego dziecka osobno. I juz zglupialam. Ktos bedzie mial rodzenstwo w jednym pokoju? Co sie lepiej sprawdzi?

c55fflw18twvhf6h.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży zalecają 2000 witaminy D. Z tego co kojarzę to pregna tyle ma.
    Tez częściowo poczunilam zakupy w gemini. Jedynie rzeczy na które nie mogłam sie zdecydować albo wysyłali kolor losowo to nie brałam.
    Invis, zaakceptowałam :)
    Zuza oby leczenie było skuteczne i żebyś jak najdłużej była w ciąży ;)

• agagaga Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miała, ale 2 córki. Pokój troche mniejszy wiec u mnie bedzie wszystko na wymiar łącznie z szafą i pietrowym lozkiem. Ale to w przyszlym roku. Jesli masz miejsce na podwójne szafy i łóżka to ja bym chyba tak zrobila. Tym bardziej, ze to chlopiec i dziewczynka :)

Zuza pisz na bieżąco co u Was. Z tego co piszesz to lekarzy macie sensownych. Wszystko bedzie dobrze :)

My mamy dziś rodzinny piątek. Młoda nie poszła do przedszkola. A wieczorem mężuś zabiera mnie na koncert. Klimat spokojny i łagodny. Poezja śpiewana :)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ