Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Morien- musiałam przeoczyć, zaraz dopiszę
Mamatobe ja wyjęłam usztywnienia z rozkow i zamierzam wyprać je normalnie w 40st tak jak inne ubranka. Tylko tam gdzie jest minky piore wi 30st wg wskazań producenta, żeby polar i te kuleczki tłoczone się nie zniszczyły.Mamatobe♥, Morien lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6b2762d5a56.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/176dd2cc6a78.jpg
Nasze cudo z dodatkamiWkładka zima/lato jest zamontowana w spacerówce i brak tego etui na butelkę. Teraz pytanie: pierzecie ręcznie caly wózek/tapicerkę czy tylko elementy z ktorymi bedzie miało styczność dziecko?
-
Ja wózka w ogóle nie zamierzam prać dopoki się nie wybrudzi. Ewentualnie śpiworek do wózka. Z niczym innym dziecko nie będzie miało styczności.
Gondola stoi i się wietrzy w pokoju już od kilku tygodni, a spacerówka zapakowana w kartonie na poddaszumoremi lubi tę wiadomość
-
Ja rożek normalnie piorę w 40 stopniach.
W pokoju na razie mamy dwie komody - jedną mała przy łóżeczku, druga duża na 10 szuflad, żeby wszystkie rzeczy pomieścić. Wszystko w naszej sypialni, gdzie do tej pory było tylko łóżko i szafa. Musimy się jakoś zorganizować, bo mieszkanie nie za duże.
Od poniedziałku zaczynam pranie -
IZA92 wrote:No ja mam zamiar wyprać mufki, kocyk z zestawu i mam wypinana wyściółkę w gondoli
Z mufką w sumie dzieciaczek nie będzie miał styczności, ale możesz wyprać tak dla siebie przy okazjija mam wypinany srodek w gondoli i w sumie mogłabym wyprać, ale na razie nie widzę takiej potrzeby...
-
nick nieaktualnyJa piorę ten materacyk spod dupki w wózku, no i właśnie śpiworek itp. Pokrycie wózka jest w 75% z ekoskóry więc w pralce szlag trafi.
Dziewczyny, a te kocyki z minky to prasować chyba tylko po stronie bawełny, co? Może głupawe pytanie ale tak sobie myślę czy to odparzyć też trochę żelazkiem... -
Ja wózka nie prałam. Pewnie gdyby materiał było bardzo czuć, to byłby prany na sucho. Jednak nie było takiej potrzeby.
Poza tym piorę wszystko nowe, zarówno dla maluszka jak i wszystkich domowników. Koleżanka mówiła mi jak przewożone są do sklepów ubrania i jak w nich przechowywane. -
Pani Moł wrote:
Dziewczyny, a te kocyki z minky to prasować chyba tylko po stronie bawełny, co? Może głupawe pytanie ale tak sobie myślę czy to odparzyć też trochę żelazkiem...
Raczej przeleć tylko od strony bawełny, bo przynajmniej wiesz jak "zareaguje"Pani Moł lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jeszcze raz zachęcam do warsztatów Bezpieczny maluch. Wczoraj z mężem wylosowaliśmy fajną nagrodę i naprawde nam się przyda.
Poza tym sporo jest o bezpieczeństwie w podróży, jak zapinać czy ubierać malucha na wyjście, a przede wszystkim pierwsza pomoc. To ostatnie bardzo się przydaje i to bardzo.Invis lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Jeśli nie traficie na te warsztaty bezpieczny maluch to poszperajcie na stronach szkół rodzenia. My zapisaliśmy się na 3h warsztaty z pierwszej pomocy, koszt to 150 zł, ale myślę że warto taki intensywny kurs przejść, dla własnego świętego spokoju..
Invis, ja ci kolejny raz piszę, ty nie masz ani małego mieszkania ani pokoju10m2 to jest całkiem niezła przestrzeń dla takiego maluszka
Bardzo ładnie macie zrobione te pokoiki. Ja chyba na razie nic nie będę na ścianach mocować bo meble może zmienią położenie z czasem. Do tego teraz będą tam tylko przechowalnia, przewijak etc, bo dostawka u nas przy łóżku. Ja mam do dyspozycji niecałe 6 m2 i muszę się nieźle nagimnastykować z tym ustawieniem wszystkiego
Invis lubi tę wiadomość
-
Madziula wrote:kurde dziewczyny wiem ze temat nie raz juz był ale dajcie namiary na jakies śpiworki do fotelika i gondoli?
bo te co ogladam mi sie nie podobają...a najlepiej namiar na śpiworki które już dostałyście i jestescie zadowolone
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!