X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morien- musiałam przeoczyć, zaraz dopiszę :)

Mamatobe ja wyjęłam usztywnienia z rozkow i zamierzam wyprać je normalnie w 40st tak jak inne ubranka. Tylko tam gdzie jest minky piore wi 30st wg wskazań producenta, żeby polar i te kuleczki tłoczone się nie zniszczyły.

Mamatobe♥, Morien lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6b2762d5a56.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/176dd2cc6a78.jpg

Nasze cudo z dodatkami :D Wkładka zima/lato jest zamontowana w spacerówce i brak tego etui na butelkę. Teraz pytanie: pierzecie ręcznie caly wózek/tapicerkę czy tylko elementy z ktorymi bedzie miało styczność dziecko?

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, zależy czy w ogóle da się prać ;] okazuje się, co mnie zdziwilo, że niektóre wózki tylko gąbką o.O

Ja bym uprała to co tyka dziecko, reszta do wietrzenia jeśli śmierdzi.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tworzywa sztucznego przecierać szmatką, a tapicerkę można ręcznie w 30stopniach :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózka w ogóle nie zamierzam prać dopoki się nie wybrudzi. Ewentualnie śpiworek do wózka. Z niczym innym dziecko nie będzie miało styczności.

Gondola stoi i się wietrzy w pokoju już od kilku tygodni, a spacerówka zapakowana w kartonie na poddaszu :)

moremi lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek normalnie piorę w 40 stopniach.
    W pokoju na razie mamy dwie komody - jedną mała przy łóżeczku, druga duża na 10 szuflad, żeby wszystkie rzeczy pomieścić. Wszystko w naszej sypialni, gdzie do tej pory było tylko łóżko i szafa. Musimy się jakoś zorganizować, bo mieszkanie nie za duże.
    Od poniedziałku zaczynam pranie :)

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wózek mamy używany i zamierzam uprać sam środek. No i zamówiłam nowy materac do gondoli.

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam zamiar wyprać mufki, kocyk z zestawu i mam wypinana wyściółkę w gondoli :)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    No ja mam zamiar wyprać mufki, kocyk z zestawu i mam wypinana wyściółkę w gondoli :)

Z mufką w sumie dzieciaczek nie będzie miał styczności, ale możesz wyprać tak dla siebie przy okazji :) ja mam wypinany srodek w gondoli i w sumie mogłabym wyprać, ale na razie nie widzę takiej potrzeby...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pralam nowego wozka poza tym.mialam przescieradelko a teraz bedzie spiworek ktory wypralam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę ten materacyk spod dupki w wózku, no i właśnie śpiworek itp. Pokrycie wózka jest w 75% z ekoskóry więc w pralce szlag trafi.

Dziewczyny, a te kocyki z minky to prasować chyba tylko po stronie bawełny, co? Może głupawe pytanie ale tak sobie myślę czy to odparzyć też trochę żelazkiem...

• MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózka nie prałam. Pewnie gdyby materiał było bardzo czuć, to byłby prany na sucho. Jednak nie było takiej potrzeby.

Poza tym piorę wszystko nowe, zarówno dla maluszka jak i wszystkich domowników. Koleżanka mówiła mi jak przewożone są do sklepów ubrania i jak w nich przechowywane.

2kljles1dksgkw96.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:

Dziewczyny, a te kocyki z minky to prasować chyba tylko po stronie bawełny, co? Może głupawe pytanie ale tak sobie myślę czy to odparzyć też trochę żelazkiem...

Raczej przeleć tylko od strony bawełny, bo przynajmniej wiesz jak "zareaguje" ;)

Pani Moł lubi tę wiadomość

2kljles1dksgkw96.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja różnie w sumie, nie jestem - jak to mawia koleżanka Invis - desperatką hehehhe :D :D :D

Invis lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, ja dostałam informacje przy zakupie kocyka, że pranie ręczne lub na max 800 obrotów w 30 stopniach bez środka zmiękczającego, a prasowanie letnim żelazkiem po stronie bawełny ;)

Pani Moł lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) tak zrobię.

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze raz zachęcam do warsztatów Bezpieczny maluch. Wczoraj z mężem wylosowaliśmy fajną nagrodę i naprawde nam się przyda.
    Poza tym sporo jest o bezpieczeństwie w podróży, jak zapinać czy ubierać malucha na wyjście, a przede wszystkim pierwsza pomoc. To ostatnie bardzo się przydaje i to bardzo.

Invis lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie traficie na te warsztaty bezpieczny maluch to poszperajcie na stronach szkół rodzenia. My zapisaliśmy się na 3h warsztaty z pierwszej pomocy, koszt to 150 zł, ale myślę że warto taki intensywny kurs przejść, dla własnego świętego spokoju..

Invis, ja ci kolejny raz piszę, ty nie masz ani małego mieszkania ani pokoju ;) 10m2 to jest całkiem niezła przestrzeń dla takiego maluszka :) Bardzo ładnie macie zrobione te pokoiki. Ja chyba na razie nic nie będę na ścianach mocować bo meble może zmienią położenie z czasem. Do tego teraz będą tam tylko przechowalnia, przewijak etc, bo dostawka u nas przy łóżku. Ja mam do dyspozycji niecałe 6 m2 i muszę się nieźle nagimnastykować z tym ustawieniem wszystkiego

Invis lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny wiem ze temat nie raz juz był ale dajcie namiary na jakies śpiworki do fotelika i gondoli? :) bo te co ogladam mi sie nie podobają...a najlepiej namiar na śpiworki które już dostałyście i jestescie zadowolone :P

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    kurde dziewczyny wiem ze temat nie raz juz był ale dajcie namiary na jakies śpiworki do fotelika i gondoli? :) bo te co ogladam mi sie nie podobają...a najlepiej namiar na śpiworki które już dostałyście i jestescie zadowolone :P
    Do fotelika polecam JJ Cole bo teraz jest promocja w wielu sklepach. Pasują do pieciopunktowych pasów i w samochodzie czy sklepie możesz go rozpiąć nie wyciągając malucha z fotelika.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ