X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    kurde dziewczyny wiem ze temat nie raz juz był ale dajcie namiary na jakies śpiworki do fotelika i gondoli? :) bo te co ogladam mi sie nie podobają...a najlepiej namiar na śpiworki które już dostałyście i jestescie zadowolone :P

do fotelika Moremi chyba wrzucała fajny śpiworek, a Antona do wózka.
    Ja chyba kupuję ten do mojego wózka w komplecie, bo i pasuje i materiał super i do spacerówki będzie pasował, także to też jest opcja :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dziewczyny, jeszcze raz zachęcam do warsztatów Bezpieczny maluch. Wczoraj z mężem wylosowaliśmy fajną nagrodę i naprawde nam się przyda.
    Poza tym sporo jest o bezpieczeństwie w podróży, jak zapinać czy ubierać malucha na wyjście, a przede wszystkim pierwsza pomoc. To ostatnie bardzo się przydaje i to bardzo.

Mi się udało wczoraj zapisać na 02.10. z czego się bardzo cieszę. Co prawda mieliśmy pierwszą pomoc na szkole rodzenia, ale to takie 40 minut tylko, więc niewiele.

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula_00 wrote:
    Mi się udało wczoraj zapisać na 02.10. z czego się bardzo cieszę. Co prawda mieliśmy pierwszą pomoc na szkole rodzenia, ale to takie 40 minut tylko, więc niewiele.

na tych warsztatach o pierwszej pomocy też jest chyba w podobnych widełkach czasowych, chyba 60 min o ile pamiętam.

• antonna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    do fotelika Moremi chyba wrzucała fajny śpiworek, a Antona do wózka.
    Ja chyba kupuję ten do mojego wózka w komplecie, bo i pasuje i materiał super i do spacerówki będzie pasował, także to też jest opcja :)

Ten, który ja wrzucałam jest i do gondoli i do fotelika ;)
    Madziula wrote:
    kurde dziewczyny wiem ze temat nie raz juz był ale dajcie namiary na jakies śpiworki do fotelika i gondoli? :) bo te co ogladam mi sie nie podobają...a najlepiej namiar na śpiworki które już dostałyście i jestescie zadowolone :P

Ja wybrałam śpiworek firmy Lanila, ale jeszcze nie dotarł do mnie ;)
    moremi wrote:
    Dziewczyny, jeszcze raz zachęcam do warsztatów Bezpieczny maluch. Wczoraj z mężem wylosowaliśmy fajną nagrodę i naprawde nam się przyda.
    Poza tym sporo jest o bezpieczeństwie w podróży, jak zapinać czy ubierać malucha na wyjście, a przede wszystkim pierwsza pomoc. To ostatnie bardzo się przydaje i to bardzo.

Ja się wybieram ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 16:16

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten śpiworek pasuje do pasów pieciopunktowych? Chodzi o to, by pasy zapinały się w środku śpiworka, a nie przechodziły na zewnątrz.
    Edit, sprawdziłam. Zapinają się w środku, ale do mojego fotelika nie pasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 16:19

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie na warsztaty maz pojechał sam (3,5h plus dojazd to dla mnie jednak za duzo :/). Super sa te śpiworki z lanila :) zamawiam :)) Ps. Zuza, jak tam sie trzymasz? Jak sytuacja? Cos juz wiadomo? Mam nadzieje, ze juz jest lepiej...

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie macie karuzelki do lozeczka? Plastikowe typu fisher price z muzyka czy drewniane? Te plastikowe takie troche kiczowate, drewniane ladniejsze, ale bez pozytywki. Nie wiem co wybrac. Straszny dylemat, wiem ;)

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ten śpiworek pasuje do pasów pieciopunktowych? Chodzi o to, by pasy zapinały się w środku śpiworka, a nie przechodziły na zewnątrz.
    Edit, sprawdziłam. Zapinają się w środku, ale do mojego fotelika nie pasuje.

No ja wiem tylko tyle, że ma otwory do pasów pięciopunktowych. A czemu do Twojego fotelika nie pasuje? Ja jeszcze fotelika nie kupiłam, ale chciałabym kupić taki, żebym mogła do niego używać tego śpiworka.

Charlutek ja jeszcze nie mam karuzelki :) Ale jeśli będę kupować to na pewną taką, która będzie ładna, a nie kiczowata :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie chce kiczowatej, ale zastanawiam sie na ile ta muzyczka jest wazna, czy rzeczywiscie uspokaja, przyciaga uwage malucha? Czy wystarczy, ze cos mu nad glowa wisi i dynda ;)

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    No ja tez nie chce kiczowatej, ale zastanawiam sie na ile ta muzyczka jest wazna, czy rzeczywiscie uspokaja, przyciaga uwage malucha? Czy wystarczy, ze cos mu nad glowa wisi i dynda ;)

To się jakieś mamy muszą wypowiedzieć :D A powiedz mi, czemu mamy taki sam termin porodu, a na naszych suwakach jest 1 dzień różnicy?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • mietata Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś mi mignęła darmowa apka na komórkę z różnymi dźwiękami dla malucha, pozytywka, szumy różne, więc jak nie chcecie mnożyć bytów to można i tak. Ja teraz siadam do listy wyprawkowej i wykreślam niepotrzebne rzeczy, okazuje się, że sporo tego jest...jestem też na etapie pozbywania się ubrań.
    Właśnie macie jakiś pomysł co z nimi zrobić poza wrzuceniem do kontenera? One są w super stanie tylko zwyczajnie zmieniłam styl i już nie noszę. W sprzedaż nie amm czasu się bawić, a myślałam żeby może oddać do jakiegoś domu samotnej matki, tylko ja jestem bezsamochodowa i jazda taxi z walizką wypchaną ciuchami też mi się średnio widzi...

Te pozytywki i inne dźwięki z zabawek to dla mnie jak pojechanie widelcem po talerzu, masakra, nie mogę tego słuchać. Wolę chyba bez tego, będę maluchowi grała do snu, albo pofałszuję trochę, albo puszczę jakąś ładną muzyczkę, niech od początku łapie estetyczne dźwięki.

Wiem, że niby teraz jest nagonka, żeby nie kupować pastelowych zabawek, tylko kontrastowe,kolorowe bo niby dzieci takie lubią, jednak uparcie będę tkwiła w przekonaniu, że kolory Fisher Price nie istnieją w naturze i nie trzeba ich koniecznie dziecku przedstawiać, szczególnie w zestawieniach limonka-fiolet itp. O karuzeli jeszcze nie myślałam, nie wiem czy do tej dostawki coś dobiorę, zobaczymy, na początek taki maluch i tak chyba nie zwraca na to uwagi.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    To się jakieś mamy muszą wypowiedzieć :D A powiedz mi, czemu mamy taki sam termin porodu, a na naszych suwakach jest 1 dzień różnicy?
    Ha, dobre pytanie :) belly wyznaczyl mi termin na 8.11, ale w karcie ciazy mam 9.11 i jakos tego sie trzymam. Wedlug usg to ciaza i tak od poczatku chyba o tyd starsza, wiec juz nic nie wiadomo. Nie zostanie jak jest. I tak pewnie nie trafie ani w 8.11, ani w 9.11 :)

30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn tak naprawde nie zwracal uwagi na muzyke tylko na krecace sie elementy karuzeli, to go fascynowalo na tyle, ze potrafil gapic sie z 15 minut w rybki (akurat mielismy karuzele z rybkami). Karuzela miala tez projektor z gwiazdkami na sufit ale u nas to sie nie sprawdzilo, raczej bajer dla rodzicow, maly nie zwracal na to uwagi. A co do dzwiekow ratowal nas przez jakis czas szum suszarki z youtuba, sprawdzone, bo przy kolkach lapalam sie wszystkiego, zeby tylko to sie skonczylo: cieple pieluchy, termoforki, szumy, kropelki... jak sobie przypomne to az mna wzdryga na powtorke z rozrywki, ale kazde dziecko jest inne, wiec moze tym razem bedzie lepiej :-p

c55fflw18twvhf6h.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    No ja wiem tylko tyle, że ma otwory do pasów pięciopunktowych. A czemu do Twojego fotelika nie pasuje? Ja jeszcze fotelika nie kupiłam, ale chciałabym kupić taki, żebym mogła do niego używać tego śpiworka.

Charlutek ja jeszcze nie mam karuzelki :) Ale jeśli będę kupować to na pewną taką, która będzie ładna, a nie kiczowata :D
    Większość pasów pieciopunktowych w tych początkowych fotelikach to pięć odrębnych pasów. W Klippanie pas barkowy przechodzi w pas biodrowy. Można założyć śpiworek z pięcioma otworami, ale nie chciałabym za każdym razem wyjmować pasów. No i ten śpiworek wygląda na za duży do fotelika. Ale mogę się mylić.

antonna lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Syn tak naprawde nie zwracal uwagi na muzyke tylko na krecace sie elementy karuzeli, to go fascynowalo na tyle, ze potrafil gapic sie z 15 minut w rybki (akurat mielismy karuzele z rybkami). Karuzela miala tez projektor z gwiazdkami na sufit ale u nas to sie nie sprawdzilo, raczej bajer dla rodzicow, maly nie zwracal na to uwagi. A co do dzwiekow ratowal nas przez jakis czas szum suszarki z youtuba, sprawdzone, bo przy kolkach lapalam sie wszystkiego, zeby tylko to sie skonczylo: cieple pieluchy, termoforki, szumy, kropelki... jak sobie przypomne to az mna wzdryga na powtorke z rozrywki, ale kazde dziecko jest inne, wiec moze tym razem bedzie lepiej :-p
    My mieliśmy karuzelę z Fischer Price z muzyką, projektorem i kręcącymi się zwierzakami. Do tego pilot.
    Syn się na początku bał, a później łapał za te zwierzaki. Teraz wolę mobile, a jak będzie zobaczymy. Będę musiała pomyśleć o wystawieniu tej karuzeli.
    U nas sprawdzała się z dźwięków suszarka, a wcześniej okap kuchenny.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja liczę, że mnie mąż przeszkoli :P

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja liczę, że mnie mąż przeszkoli :P
    Akurat jeżeli o to chodzi, to małżonkowie są zawsze najgorszymi nauczycielami. Zawsze tam, gdzie są uczucia i emocje, to jest ciężko z nauką :P

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

My już byliśmy, ale znowu nas zapisałam :)
    Ostatnio też udało mi się wygrać nagrodę :)
    Moremi, a czy w tej jesiennej edycji wspominali coś o zniżce dla uczestników na bankowanie krwi?

Mi się spodobał ten śpiworek, tylko się zastanawiam nad rozmiarem, czy ten mniejszy wystarczy, bo ma tylko 64 cm niby... Muszę pomierzyć fotelik - kupiliśmy Kiddy Evolunę i on się trochę rozkłada na płasko, i zastanawiam się, czy wtedy ten śpiworek nie będzie za mały?

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    My już byliśmy, ale znowu nas zapisałam :)
    Ostatnio też udało mi się wygrać nagrodę :)
    Moremi, a czy w tej jesiennej edycji wspominali coś o zniżce dla uczestników na bankowanie krwi?

Mi się spodobał ten śpiworek, tylko się zastanawiam nad rozmiarem, czy ten mniejszy wystarczy, bo ma tylko 64 cm niby... Muszę pomierzyć fotelik - kupiliśmy Kiddy Evolunę i on się trochę rozkłada na płasko, i zastanawiam się, czy wtedy ten śpiworek nie będzie za mały?
    Akurat wykład o krwi pępowinowej ominelismy, więc nie wiem.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ