Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula wrote:kurde dziewczyny wiem ze temat nie raz juz był ale dajcie namiary na jakies śpiworki do fotelika i gondoli?
bo te co ogladam mi sie nie podobają...a najlepiej namiar na śpiworki które już dostałyście i jestescie zadowolone
do fotelika Moremi chyba wrzucała fajny śpiworek, a Antona do wózka.
Ja chyba kupuję ten do mojego wózka w komplecie, bo i pasuje i materiał super i do spacerówki będzie pasował, także to też jest opcja -
moremi wrote:Dziewczyny, jeszcze raz zachęcam do warsztatów Bezpieczny maluch. Wczoraj z mężem wylosowaliśmy fajną nagrodę i naprawde nam się przyda.
Poza tym sporo jest o bezpieczeństwie w podróży, jak zapinać czy ubierać malucha na wyjście, a przede wszystkim pierwsza pomoc. To ostatnie bardzo się przydaje i to bardzo.
Mi się udało wczoraj zapisać na 02.10. z czego się bardzo cieszę. Co prawda mieliśmy pierwszą pomoc na szkole rodzenia, ale to takie 40 minut tylko, więc niewiele. -
kasiula_00 wrote:Mi się udało wczoraj zapisać na 02.10. z czego się bardzo cieszę. Co prawda mieliśmy pierwszą pomoc na szkole rodzenia, ale to takie 40 minut tylko, więc niewiele.
na tych warsztatach o pierwszej pomocy też jest chyba w podobnych widełkach czasowych, chyba 60 min o ile pamiętam. -
mietata wrote:do fotelika Moremi chyba wrzucała fajny śpiworek, a Antona do wózka.
Ja chyba kupuję ten do mojego wózka w komplecie, bo i pasuje i materiał super i do spacerówki będzie pasował, także to też jest opcja
Ten, który ja wrzucałam jest i do gondoli i do fotelika
Madziula wrote:kurde dziewczyny wiem ze temat nie raz juz był ale dajcie namiary na jakies śpiworki do fotelika i gondoli?bo te co ogladam mi sie nie podobają...a najlepiej namiar na śpiworki które już dostałyście i jestescie zadowolone
Ja wybrałam śpiworek firmy Lanila, ale jeszcze nie dotarł do mnie
moremi wrote:Dziewczyny, jeszcze raz zachęcam do warsztatów Bezpieczny maluch. Wczoraj z mężem wylosowaliśmy fajną nagrodę i naprawde nam się przyda.
Poza tym sporo jest o bezpieczeństwie w podróży, jak zapinać czy ubierać malucha na wyjście, a przede wszystkim pierwsza pomoc. To ostatnie bardzo się przydaje i to bardzo.
Ja się wybieramWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 16:16
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
A ten śpiworek pasuje do pasów pieciopunktowych? Chodzi o to, by pasy zapinały się w środku śpiworka, a nie przechodziły na zewnątrz.
Edit, sprawdziłam. Zapinają się w środku, ale do mojego fotelika nie pasuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 16:19
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziewczyny, a jakie macie karuzelki do lozeczka? Plastikowe typu fisher price z muzyka czy drewniane? Te plastikowe takie troche kiczowate, drewniane ladniejsze, ale bez pozytywki. Nie wiem co wybrac. Straszny dylemat, wiem7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
moremi wrote:A ten śpiworek pasuje do pasów pieciopunktowych? Chodzi o to, by pasy zapinały się w środku śpiworka, a nie przechodziły na zewnątrz.
Edit, sprawdziłam. Zapinają się w środku, ale do mojego fotelika nie pasuje.
No ja wiem tylko tyle, że ma otwory do pasów pięciopunktowych. A czemu do Twojego fotelika nie pasuje? Ja jeszcze fotelika nie kupiłam, ale chciałabym kupić taki, żebym mogła do niego używać tego śpiworka.
Charlutek ja jeszcze nie mam karuzelkiAle jeśli będę kupować to na pewną taką, która będzie ładna, a nie kiczowata
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
No ja tez nie chce kiczowatej, ale zastanawiam sie na ile ta muzyczka jest wazna, czy rzeczywiscie uspokaja, przyciaga uwage malucha? Czy wystarczy, ze cos mu nad glowa wisi i dynda7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
Charlutek wrote:No ja tez nie chce kiczowatej, ale zastanawiam sie na ile ta muzyczka jest wazna, czy rzeczywiscie uspokaja, przyciaga uwage malucha? Czy wystarczy, ze cos mu nad glowa wisi i dynda
To się jakieś mamy muszą wypowiedziećA powiedz mi, czemu mamy taki sam termin porodu, a na naszych suwakach jest 1 dzień różnicy?
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
gdzieś mi mignęła darmowa apka na komórkę z różnymi dźwiękami dla malucha, pozytywka, szumy różne, więc jak nie chcecie mnożyć bytów to można i tak. Ja teraz siadam do listy wyprawkowej i wykreślam niepotrzebne rzeczy, okazuje się, że sporo tego jest...jestem też na etapie pozbywania się ubrań.
Właśnie macie jakiś pomysł co z nimi zrobić poza wrzuceniem do kontenera? One są w super stanie tylko zwyczajnie zmieniłam styl i już nie noszę. W sprzedaż nie amm czasu się bawić, a myślałam żeby może oddać do jakiegoś domu samotnej matki, tylko ja jestem bezsamochodowa i jazda taxi z walizką wypchaną ciuchami też mi się średnio widzi...
Te pozytywki i inne dźwięki z zabawek to dla mnie jak pojechanie widelcem po talerzu, masakra, nie mogę tego słuchać. Wolę chyba bez tego, będę maluchowi grała do snu, albo pofałszuję trochę, albo puszczę jakąś ładną muzyczkę, niech od początku łapie estetyczne dźwięki.
Wiem, że niby teraz jest nagonka, żeby nie kupować pastelowych zabawek, tylko kontrastowe,kolorowe bo niby dzieci takie lubią, jednak uparcie będę tkwiła w przekonaniu, że kolory Fisher Price nie istnieją w naturze i nie trzeba ich koniecznie dziecku przedstawiać, szczególnie w zestawieniach limonka-fiolet itp. O karuzeli jeszcze nie myślałam, nie wiem czy do tej dostawki coś dobiorę, zobaczymy, na początek taki maluch i tak chyba nie zwraca na to uwagi.
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:To się jakieś mamy muszą wypowiedzieć
A powiedz mi, czemu mamy taki sam termin porodu, a na naszych suwakach jest 1 dzień różnicy?
belly wyznaczyl mi termin na 8.11, ale w karcie ciazy mam 9.11 i jakos tego sie trzymam. Wedlug usg to ciaza i tak od poczatku chyba o tyd starsza, wiec juz nic nie wiadomo. Nie zostanie jak jest. I tak pewnie nie trafie ani w 8.11, ani w 9.11
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
Syn tak naprawde nie zwracal uwagi na muzyke tylko na krecace sie elementy karuzeli, to go fascynowalo na tyle, ze potrafil gapic sie z 15 minut w rybki (akurat mielismy karuzele z rybkami). Karuzela miala tez projektor z gwiazdkami na sufit ale u nas to sie nie sprawdzilo, raczej bajer dla rodzicow, maly nie zwracal na to uwagi. A co do dzwiekow ratowal nas przez jakis czas szum suszarki z youtuba, sprawdzone, bo przy kolkach lapalam sie wszystkiego, zeby tylko to sie skonczylo: cieple pieluchy, termoforki, szumy, kropelki... jak sobie przypomne to az mna wzdryga na powtorke z rozrywki, ale kazde dziecko jest inne, wiec moze tym razem bedzie lepiej :-p
-
antonna wrote:No ja wiem tylko tyle, że ma otwory do pasów pięciopunktowych. A czemu do Twojego fotelika nie pasuje? Ja jeszcze fotelika nie kupiłam, ale chciałabym kupić taki, żebym mogła do niego używać tego śpiworka.
Charlutek ja jeszcze nie mam karuzelkiAle jeśli będę kupować to na pewną taką, która będzie ładna, a nie kiczowata
antonna lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
jacky88 wrote:Syn tak naprawde nie zwracal uwagi na muzyke tylko na krecace sie elementy karuzeli, to go fascynowalo na tyle, ze potrafil gapic sie z 15 minut w rybki (akurat mielismy karuzele z rybkami). Karuzela miala tez projektor z gwiazdkami na sufit ale u nas to sie nie sprawdzilo, raczej bajer dla rodzicow, maly nie zwracal na to uwagi. A co do dzwiekow ratowal nas przez jakis czas szum suszarki z youtuba, sprawdzone, bo przy kolkach lapalam sie wszystkiego, zeby tylko to sie skonczylo: cieple pieluchy, termoforki, szumy, kropelki... jak sobie przypomne to az mna wzdryga na powtorke z rozrywki, ale kazde dziecko jest inne, wiec moze tym razem bedzie lepiej :-p
Syn się na początku bał, a później łapał za te zwierzaki. Teraz wolę mobile, a jak będzie zobaczymy. Będę musiała pomyśleć o wystawieniu tej karuzeli.
U nas sprawdzała się z dźwięków suszarka, a wcześniej okap kuchenny.
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Poza tym sporo jest o bezpieczeństwie w podróży, jak zapinać czy ubierać malucha na wyjście, a przede wszystkim pierwsza pomoc. To ostatnie bardzo się przydaje i to bardzo.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja liczę, że mnie mąż przeszkoli-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:24
-
My już byliśmy, ale znowu nas zapisałam
Ostatnio też udało mi się wygrać nagrodę
Moremi, a czy w tej jesiennej edycji wspominali coś o zniżce dla uczestników na bankowanie krwi?
Mi się spodobał ten śpiworek, tylko się zastanawiam nad rozmiarem, czy ten mniejszy wystarczy, bo ma tylko 64 cm niby... Muszę pomierzyć fotelik - kupiliśmy Kiddy Evolunę i on się trochę rozkłada na płasko, i zastanawiam się, czy wtedy ten śpiworek nie będzie za mały? -
Sunshine_111 wrote:My już byliśmy, ale znowu nas zapisałam
Ostatnio też udało mi się wygrać nagrodę
Moremi, a czy w tej jesiennej edycji wspominali coś o zniżce dla uczestników na bankowanie krwi?
Mi się spodobał ten śpiworek, tylko się zastanawiam nad rozmiarem, czy ten mniejszy wystarczy, bo ma tylko 64 cm niby... Muszę pomierzyć fotelik - kupiliśmy Kiddy Evolunę i on się trochę rozkłada na płasko, i zastanawiam się, czy wtedy ten śpiworek nie będzie za mały?-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!