X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja się muszę do txm wybrać! Zapomniałam o istnieniu tego sklepu zupełnie, a mam go blisko :)

Ja się właśnie identycznie jak Wichrowe budzę na plecach albo brzuchu. Tak całkiem na boku to ja nie umiem spać. Poduszka mnie trochę trzyma w ryzach :)

A z tą lutką to właśnie szkoda, że taka dostałam, bo chętnie bym przyjęła, szczególnie że jej cena na 100% nie jest taka niska.

Aasha lubi tę wiadomość

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, ja mam zapas dowcipnej, ale dopiero w czwartek sie okaze czy ostatecznie mi sie przyda, czy nadal bede zostawać przy podejzykowej.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na każdej wizycie gin kiedy mówi jaki stopień łożyska. Taki zapis mam na usg prenatalne 3 trymestru.
    Jeśli ktoś ma ochotę można zobaczyć efekty naszej dzisiejszej sesji:) córeczka nie chciała współpracować. Znienawidzila sukienkę od 1 wejrzenia i bardzo w jej płakała. Pozdrawiamy:)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na każdej wizycie gin kiedy mówi jaki stopień łożyska. Taki zapis mam na usg prenatalne 3 trymestru.
    Jeśli ktoś ma ochotę można zobaczyć efekty naszej dzisiejszej sesji:) córeczka nie chciała współpracować. Znienawidzila sukienkę od 1 wejrzenia i bardzo w jej płakała. Pozdrawiamy:)
    http://www.alladynstudio.pl/blog/w-oczekiwaniu-na-maciusia

Pani Moł, Zuza2323, moremi lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, jeśli okaże się, że nie potrzebujesz to daj znać :)

Blondik, piękne zdjęcia! I jaki cudny brzusio plus ta czerwień. Mega :) córeczka na zachwyconą nie wygląda rzeczywiście, ale pamiątka jest :)

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, przesuper! Piękne foty!

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha, ja też tak ogólnie czuję się lepiej niż w 2 trymestrze, mimo tego że dopiero czuję ciążenie brzucha. Ale energii więcej mam.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane, jak tam u was sobota mija ja się napaliłam na zakupy :) małego obkupiłam w primarku :D oczywiście na matkę ciężarna nic nie było a już nie mam w czym chodzić :) ciężko bo męża ciuchy też się robią za małe :P

Po całym dniu chodzenia, brzuch boli i krocze, nie wiem sama zbyt dużo chodzenia? Albo młody tak naciska.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik sliczne zdjecia, zazdroszcze i az zaluje, ze nie uda mi sie nic zrobic...

Kaamelka u nas wieczorne ktg znowu troszke gorzej ale wiem, ze na wszystko potrzeba czasu

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza to walcz tam dalej! Masz juz trójeczke z przodu

Blondik sesja rzeczywiście piękna !!

Do osób które były na warsztatach bezpieczny maluch , co jest w programie? bo na stronie widzę ze szykuja sie takowe u mnie w następny weekend. Wiem że bardzo polecałyście chyba zwłaszcza ty moremi.

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cieszy mnie ta trojeczka bardzo i nie zamierzamy sie poddawac :) licze na to, ze stopniowo bedzie tylko lepiej. Moja szyjka sie spamietala i wydluzyla ;)

wichrowe_wzgórza, moremi, Blondik, MarthaA lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 10 września 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O łał Blondik, jaki fajny klimat :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik podaj jakiś link do zdjęć. Także chętnie obejrzę a nie wiem gdzie :p

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik jestes piekna kobieta. Coreczka jak czerwony kapturek ;-) ja tez nie wiem jaki mam stopien lozyska, ale gdybam ze jakby bylo cos nie tak to lekarka by poinformowala, za 1,5 tygodnia wizyta i usg 3 trymestru wiec zobaczymy jak sie to ksztaltuje. Do forumowych krecikow: ktos byl juz na konsultacji u okulisty przed porodem? Mozna isc juz teraz czy lepiej poczekac jeszcze z miesiac?

c55fflw18twvhf6h.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Zuza to walcz tam dalej! Masz juz trójeczke z przodu

Blondik sesja rzeczywiście piękna !!

Do osób które były na warsztatach bezpieczny maluch , co jest w programie? bo na stronie widzę ze szykuja sie takowe u mnie w następny weekend. Wiem że bardzo polecałyście chyba zwłaszcza ty moremi.
    Przede wszystkim jest pierwsza pomoc niemowlakom. Po drugie - bezpieczeństwo w podróży. Owszem, to są warsztaty sponsorowane, ale jest sporo o tym jak wybrać fotelik (bez nacisków na firmę), jak go zapiąć, żeby był bezpieczny, jak ubrać dziecko, żeby nie wyleciało jak z katapulty i takie tam. Szczególnie polecam mężom, bo to oni się tym najczesciej zajmują.

Wichrowe, nie kwestionuję w żaden sposób umiejętności i fachowości męża, ale jeżeli nie zajmuje się on szkoleniami z bezpieczeństwa, to nauczycielem może być takim sobie. Poza tym to akurat wąska działka - pierwsza pomoc niemowlakom. No i pisałaś o jego emocjach, ale zapomniałaś o swoich ;)
    Nie, zdecydowanie jestem przeciwna uczeniu przez rodzinę. Nigdy się nie zgodziłam uczyć kogoś z rodziny i nigdy się nie zgodzę. Jak chcę się czegoś nauczyć, to idę do osoby, która uczy tego konkretnego przedmiotu. Podobnie jest z leczeniem. Nie chodzę do lekarzy spokrewnionych ze mną, do kumpli.
    Ale... Jedna moja znajoma prowadzi ciążę u ojca, a jej matka jest jej lekarzem rodzinnym. W głowie mi się to nie mieści.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Blondik podaj jakiś link do zdjęć. Także chętnie obejrzę a nie wiem gdzie :p
    Jest w poście Blondik :P

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 10 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, niestety z doświadczenia wiem, że na szkoleniach zdarzają się często totalne bzdury, nie wiem dlaczego ale tak jest. Dlatego wolę kogoś, kto ma pojęcie a nie pieprzy ;]
    I prawde mowiąc, w sumie nie mogę dojść do tego, co właściwie Twoim zdaniem mają tu moje czy jego emocje do rzeczy? Dlaczego w ogóle je tu mieszasz? Ja tu w ogóle nie widze dla nich żadnego miejsca, mam się nauczyć kilku rzeczy i tyle.
    Do lekarzy chodzę dobrych, jak mogę - zaufanych. Czy to byłaby matka czy ciotka - jest mi obojetne, to czasem lekarz ma z tym problem ;) i wtedy bym zrezygnowała.
    Zresztą iedną operacje robił mi mój wujek, nikomu innemu nie dałabym się tknąć :P Mnie raczej dziwi, że można z tym problem mieć :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emocje to pojawiają się kiedy coś się wydarzy. Żaden kurs, nawet najlepszy nie gwarantuje, że w sytuacji prawdziwego zagrożenia nie spanikujemy i wtedy pustka w głowie....tu dopiero włączają się emocje, a nie na kursie. Z resztą wichrowe ma racje, czasami trafi się na prowadzących takich, że lepiej jak nauczy mąż który na tym się zna. Tez tu w ogóle nie widzę problemu...

wichrowe_wzgórza, Blondik lubią tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jest w poście Blondik :P

Hahaha o ja ślepa.... Gdzieś mi umknęło :) dzięki za podpowiedź.

Jacky88 ja wizytę u okulisty planuje po porodzie dopiero. Czuję że wzrok mi się troszkę pogorszył ale i niewiadomo czy podczas porodu dalej nie pierdyknie. Zresztą pamiętam jak w poprzedniej ciąży w 15-16 tyg byłam u okulisty to niestety nie mógł mi zrobić badań z tymi kroplami, niewiem jak to dokładnie się nazywało.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • moremi Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są moje odczucia. I nie wierzę, że bez oporów poszlabys do ojca ginekologa.
    A nie chodzę, bo mamy inne relacje i wolę je zachować na takim poziomie jaki mamy. Konsultacje to co innego, ale na "prowadzenie" bym się nie zgodziła z kilku powodów. Gdyby coś poszło "nie tak", to niestety ale tracisz rodzinę, kumpla itp.
    Ojciec koleżanki zmarł po operacji zrobionej przez jego brata. Wyobrażasz sobie dramat rodziny?
    To drastyczny przypadek, ale się zdarza.
    Emocje i uczucia w szkoleniu mają bardzo duży udział. Ludzie nie zachowują się profesjonalnie i przez to nauka jest mniej efektywna. I to nie jest mój wymysł.
    Jeżeli uważasz, że mąż, który nie jest ratownikiem zrobi świetne szkolenie z ratownictwa niemowląt, to wypada tylko pogratulować :)

Pani Moł lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ