Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mietata no właśnie zastanawiam się czy to w ogóle prać, metki niestety nie ma
z pralniami miałam przygody i prędzej bym do pralki wrzuciła niż im dała do czyszczenia :p
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Dzięki Moremi
a co do Wandy to bardzo chciałam dać młodej właśnie to imię. Ale mężu już nie był tak zachwycony jak ja
Invis Pamiętam, że w pierwszej ciąży nosiłam obrączkę na łańcuszku a teraz o dziwo nie puchnę :)czasami wieczorem czuję delikatną opuchliznę na dłoniach lub stopach ale po nocy zawsze przechodzi. Może to też wpływa na moją wagę. W pierwszej ciąży nabierałam wodya teraz ważę mniej ale nie puchnę. Amerykę odkryłam ;P
Invis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyObraczkę noszę i jest ok, zupełnie inaczej niz w pierwszej wtedy juz od 25 tc było to niemożliwe
Wichrowe to musi rzeczywiście być jakieś wyjątkowe imię skoro tak go strzeżeszale spokojnie my tu mamy sposoby wyciągniemy to z ciebie
jacky88: imię Dominika tez było w kręgu mych zainteresowań ..ale nie męża
zuza jak tam ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 13:52
-
kameelka wrote:
Wichrowe to musi rzeczywiście być jakieś wyjątkowe imię skoro tak go strzeżeszale spokojnie my tu mamy sposoby wyciągniemy to z ciebie
Nie, własnie jest normalne tylko dośc rzadko nadawane z tego co widzę. I to nie kwestia strzeżenia, tylko jakiejś tam prywatności, każda z nas ma granice gdzie indziej i co innego chronirodzina uważa mnie pod tym względem za dziwadło i mówią, że konspira moje drugie imię
"każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma"
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Invis piękny brzuszek
Jacky88 Eliza też mi się bardzo podobała. Jednak będzie chłopak i też mamy problem z imieniem. Miał być Tomek, ale coś nam nie gra. Może będzie Kacper albo Marcin. Na tapecie jest jeszcze Miłosz, ale w rodzinie już trzech:(
Moremi u Nas też Doidy to strata kasy
-
nick nieaktualnyOj obrączkę chciałabym nosić
też jakoś pod koniec lipca musiałam ją zdjąć, choć niechętnie. Odkąd wzięliśmy ślub w czerwcu 2015 tylko raz jej nie miałam - zapomniałam o niej rano i pojechałam bez niej do pracy. Jak się zorientowałam w połowie drogi to mnie normalnie dół ogarnął. Na szyi na łańcuszku chciałam nosić, ale to niby wdowi zwyczaj, więc schowałam ją do pudełeczka i czeka na szafce nocnej aż przestanę mieć obwody jak dziewczyna Muminka.
Mamatobe♥ lubi tę wiadomość
-
A ja dziś po USG III trymestru chciałam się Wam pochwalić naszym dużym Maleństwem
Waga na dziś dzień -2136 gram - liczyłam, że coś pod 2kg będzie, ale nie sądziłam, że będzie ponad.
i teraz kwestia daty porodu (przez moje długie cykle, mimo mierzenia temp pewności nie ma)
wg OM - 9.11
wg pierwszych (ponoć najbardziej wiarygodnych) pomiarów USG - 16.11
a wg dzisiejszego USG: 29.10!!!
Ciekawe, ciekawe jak to będzie.
wichrowe_wzgórza, agagaga, moremi, Pani Moł, Mama2kituszek, Invis, antonna, Holibka, Asia_89, kasiula_00 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś po USG III trymestru chciałam się Wam pochwalić naszym dużym Maleństwem
Waga na dziś dzień -2136 gram - liczyłam, że coś pod 2kg będzie, ale nie sądziłam, że będzie ponad.
i teraz kwestia daty porodu (przez moje długie cykle, mimo mierzenia temp pewności nie ma)
wg OM - 9.11
wg pierwszych (ponoć najbardziej wiarygodnych) pomiarów USG - 16.11
a wg dzisiejszego USG: 29.10!!!
Ciekawe, ciekawe jak to będzie.
-
wichrowe_wzgórza wrote:Lal, ja mialam usg w 30+5 i było 1638
Szacowana waga synka w dniu porodu 3400, a wyszło 3850. Oby w normie.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dominika mi siè bardzo podoba, a jakoś zupełnie nie widzę imienia na moim dziecku
Wanda średnio w brzmieniu, ale oryginalność daje dużego plusa
Ale tu u nas to chyba poki co żadna nie dała.imienia, które mnie wnerwiawidzę ładne albo dla mnie neutralne.
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
moremi wrote:Ja w poniedziałek miałam 1625. A i tak się nie przywiązuję.
Szacowana waga synka w dniu porodu 3400, a wyszło 3850. Oby w normie.
Kumpeli mówili 4500, wyszło 3200, a dzieciak ma po prostu dużą głowę9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mamuśki byłam dzisiaj na badaniach, młody ma ponad 2 kg i 43 cm
Ja mam za to 81 kg, masakra ważę tyle co mój mąż
Badania w kierunku GBS dopiero za miesiąc i to jeszcze płatne...
Co do kłucia w piersiach ponoć to od kręgosłupa, nie wiem jakim cudem, no ale ok.
Co do porodu w soczewkach moja ginekolog powiedziała, że można rodzić ale trzeba to wcześniej powiedzieć na porodówce wtedy położna ustali w jakiej pozycji powinno się rodzić lub w razie komplikacji każe je ściągnąć
Spojenie łonowe wszystko z nim ok, ale pas ciążowy mi przepisali, i mam tyle nie lataćJak to moja ginekolog powiedziała, mam się przerzucić na zakupy internetowe
A ! i jeszcze jedno masaż krocza .... moja ginekolog go nie popiera, z powodów takich, że jest to bolesne i mało wprawiona osoba robi to źle i wtedy nie ma żadnych skutków.
No i co najciekawsze, moja położna a moja ginekolog mają cholernie rozbieżne zdania na temat tego wszystkiego, bądź tu mądry człowieku i sam sobie wybierz co lepsze dla CiebiePani Moł, Holibka lubią tę wiadomość
-
INVIS, ale masz brzuszek fajny !
Co do imienia u nas będzie Patryk, chociaż ja nie mogę się przyzwyczaićWolałabym chyba Sebastian albo Alan, niestety mąż jest nieugięty. Ja na Patryka jestem neutralna wiec ok jak chce niech ma
-
nick nieaktualnyNW wow ! rzeczywiście robi wrażenie choć na tym etapie trudno nadal wyrokować jak będzie masa końcowa. Choć szczerze to mam wrażenie że ostatnio dużo takich makrosomicznych dzieci się rodzi.
jeszcze w kwestii szaleństw zakupowych , też mi się wydaję ze nie ma sie co rzucać na wszystko , przecież takie rzeczy jak smoczki/ butelki/ mleczunio /laktator są w każdym rossmanie czy innej pharmie więc jak się okaże że są potrzebne to jest to kwestia jednej wycieczki do sklepu.
ps Xaxa ja nie wiem co to nuda w domu, zawsze coś sobie znajdę a jak nie to przeleżę i tez jest ok. Naprawdę już się nauczyłam odpoczywać na zapas i korzystać z wolnych chwil póki mogę. A moja cisza niedługo się skończy bo o 16h z p kola wróci diabeł mały !
Wichrowe a jakie cie wkurza ? jessica?to chyba możesz powiedzieć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 14:14