X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Aaaa to czytalalam :) myslalam ze jakos po becie czy cos :)
    No ponoć po becie też idzie sprawdzić :)

Paulina099 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wpiszesz mi proszę wizytę na 7 kwietnia do naszej rozpiski? Liczę, że tego 7 kwietnia do daty wizyty będzie można dopisać też <3 :D Ale już przestaję się tym tak podniecać, bo w kółko mówię o tym samym ;P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę do was dołączyć?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny na forum :) dopisałam Was na listę i wizyty także jeżeli były podane, prosiłabym Was o weryfikację czy pasuje i czy dobrze jest :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    Hej mogę do was dołączyć?

Zapraszamy :) Zachęcam do podania przewidywanej daty porodu i kolejnej wizyty jeśli chcesz zostać dopisana do listy :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny na forum :) dopisałam Was na listę i wizyty także jeżeli były podane, prosiłabym Was o weryfikację czy pasuje i czy dobrze jest :)
    Dziękuje za dopisanie, wizytę mam 4.04 a tez jestem po grudniowym poronieniu

• Aasha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Czy Wy tez tak wczesnie padacie z sił? Ja co prawda pracuje na pełny etat ale 21 juz padam jak zabita - i tak śpię do 6 rano. No, nie licząc pobudek na siku. Tez Was tak budzi ciśnienie na pęcherzu? Jako ze za bardzo nie mam objawów liczę na to, ze chociaz to jest jakis objaw :) życzę Wam miłego weekendziku!

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Hej ! Czy Wy tez tak wczesnie padacie z sił? Ja co prawda pracuje na pełny etat ale 21 juz padam jak zabita - i tak śpię do 6 rano. No, nie licząc pobudek na siku. Tez Was tak budzi ciśnienie na pęcherzu? Jako ze za bardzo nie mam objawów liczę na to, ze chociaz to jest jakis objaw :) życzę Wam miłego weekendziku!

Przeważnie 21-22 już zasypiam i śpię do 5, bo mąż wstaje do pracy a ja z nim jem śniadanie ;) wcześniej ze 2 razy muszę wstać w nocy na siku, bo tak mnie ciśnie..
    Więc to chyba taki standard :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę spac 21/22 i wstaje 6 rano jak maz szykuje sie do pracy i przynosi mi synka , gnijemy w łożku pół godziny. Do toalety chodzę raz, staram sie nie pic, póki co jestem tak leniwa ze zaciskam nogi i śpię dakej hehe

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę :) Ja chodzę spać różnie, ale zazwyczaj około godz. 22. Rano budzę się około 6-7 ale leżakuję czasami parę godzin aż mi przejdzie i poczuję się na tyle dobrze, by wstać. W tym czasie mąż robi mi śniadanie do łóżka żebym zjadła coś zanim wstanę. Zastanawiam się kiedy po prostu wstanę w pełni sił, bez odruchu wymiotnego i w dobrym humorze :)

Czuję się źle, ale odpoczywam i oszczędzam się ile się da, w końcu trochę staraliśmy się o to dzieciątko i mąż dzielnie mnie obskakuje i robi co trzeba, jest naprawdę kochany. Najgorsze jest to, że miesiąc temu przeprowadziliśmy się do naszego nowo wybudowanego domu gdzie wiadomo- jeszcze multum rzeczy do zrobienia, dużo większy metraż do sprzątania i ciągle coś trzeba robić.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jeszcze czy to ja zrobilam się tak wygodna, czy rzeczywiście każda ciąża jest inna- w ciąży z córką 5 lat temu pracowałam praktycznie do porodu (pomimo mdłości itd). W poprzednich dwóch straconych ciążach też pracowałam jeszcze ze ze 2 tyg po teście (i gleboko zastanawiam się nad tym czy nie przyczyniło się to do poronien bo warunki niezbyt korzystne dla ciąży) a w tej od razu po teście poszłam na L4 i cciągle coś mi jest :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki dolacze do Was choc sie nie wpisze bo niby termin mam na 6.12 ale byc moze bedzie planowe cc (co ja teraz bede myslec) I urodze wczesniejj. A je st em tu w sumie dlatego ze chcialam Was zapytac, od kilku dni czuje pieczenie na zewnatrz na dole I podpowiedzcie czym moge sobie ulzyc? Jogurt? Jakies globulki? Swego czasu tantum rosa pomagalo moge teraz tez? Gin we wtorek...

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna85 wydaje mi się, że clotrimazolum jest dozwolone, ale zanim kupisz poczytaj bo nie jestem na 100% pewna. To jest taki krem przeciw drożdżakom, koi też podrażnienia.
    Ja mam sporo śluzu i jadę na wkładkach, często je zmieniam żeby nie było za wilgotno.
    Ponoć w ciąży bardzo częste są jakieś lekkie stany zapalne bo wszystko mamy rozpulchnione i ten śluz.

Apropos - robiłyście analizę moczu? U mnie niby ok ale wyszły liczbę bakterie i liczne pasma śluzu, pH 5.

Odnośnie zmęczenia też padam ok. 21-22 i wstaje 6-7. Jak mam możliwość to przycinam komara w ciagu dnia.

A tymczasem wstaję, bo mój pies na mnie patrzy i puszcza bąki :D

age.png

age.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya na poczatku ciazy lepiej nie stosowac nic na wlasna reke , idz do lekarza , Holibka pasam sluzu to nic takiego ale jak sa liczne bakterie to moze swiadczyc oinfekcji ukladu moczowego , odczuwasz jakies dolegliwosci ?

Wojcinka lubi tę wiadomość

Anetta31
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:

Jakbym widziała siebie, z tym że mi już się oczy zaczynają zamykać w okolicach 20stej, ale wytrzymuję do 21szej, żeby zażyć wtedy Duphaston (mam 3x1 co 8 godzin). W nocy wcześniej 2-3 razy wstawałam na siku, teraz ograniczam płyny na wieczór i wstaję zwykle tylko raz, oczywiście budzona ciśnieniem pęherza :P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Justyna85 wydaje mi się, że clotrimazolum jest dozwolone, ale zanim kupisz poczytaj bo nie jestem na 100% pewna. To jest taki krem przeciw drożdżakom, koi też podrażnienia.
    Ja mam sporo śluzu i jadę na wkładkach, często je zmieniam żeby nie było za wilgotno.
    Ponoć w ciąży bardzo częste są jakieś lekkie stany zapalne bo wszystko mamy rozpulchnione i ten śluz.

Apropos - robiłyście analizę moczu? U mnie niby ok ale wyszły liczbę bakterie i liczne pasma śluzu, pH 5.

Odnośnie zmęczenia też padam ok. 21-22 i wstaje 6-7. Jak mam możliwość to przycinam komara w ciagu dnia.

A tymczasem wstaję, bo mój pies na mnie patrzy i puszcza bąki :D

Ja badań moczu jeszcze nie robiłam, lekarka powiedziała mi, że da mi skierowanie na komplet badań na kolejnej wizycie (tedy będe w 7t0d), bo na razie mam wypoczywać i nie stresować się badaniami, dostałam też L4. Jestem ostatnio kłębkiem nerwów...

Ale za to jak robiłam testy ciążowe i zbierałam mocz do pojemniczka, to widziałam białe pasma. Podobnie miałam przy zapaleniu pęcherza lub infekcjach dróg moczowych (niestety dość często to łapałam i byłam leczona furaginą, uroseptem i żurawiną, a jak to nie pomagało, to antybiotykiem, po którym miałam zawsze grzybicę!). Z tym że wtedy przy oddawaniu moczu czułam ból, swędzenie i pieczenie i nigdy się nie mogłam wysikać "do końca". Teraz tych objawów nie mam.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek zamierzam iść na badanie moczu między innymi. Wiecie, że nieleczona infekcja w ciąży może być bardzo groźna? I nie musi się nawet niczym objawiać. Lepiej szybko wykryć i leczyć w razie czego :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj chodzę spać ok 22. A wstaję, to zależy, jeśli mam do pracy to 6:45, jeśli nie to śpię do ok 8-9. I nie wstaję w nocy do WC :)

Witam nowe mamusie :)

Znowu mnie mdliło rano. Mąż zrobił mi jajecznicę do łóżka, kochany <3

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badanie moczu. Wyszło mi wysokie Ph - 8. I dość liczne nabłonki płaskie i fosforany bezpostaciowe. Bakterii brak. Cała reszta wszystko w normie :)
    Ogólnie poczytałam na necie to powinnam więcej pić i zakwasić mocz, żeby nie mieć kamicy nerkowej.
    Zobaczę we wtorek co powie doktorek.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja robiłam badanie moczu. Wyszło mi wysokie Ph - 8. I dość liczne nabłonki płaskie i fosforany bezpostaciowe. Bakterii brak. Cała reszta wszystko w normie :)
    Ogólnie poczytałam na necie to powinnam więcej pić i zakwasić mocz, żeby nie mieć kamicy nerkowej.
    Zobaczę we wtorek co powie doktorek.

Zakwaszać fajnie można żurawiną :) Suszoną (tylko że bardzo słodka jest i dużo trzeba zjeść), takim naturalnym sokiem żurawinowym (kwaśny cholernie, ale można rozcieńczać wodą) lub żurawitem w tabletkach, który jest bezpeiczny w ciąży, a tak przynajmniej twierdził mój lekarz :) Z doświadczenia wiem, że to działa, a to raczej naturalny sposób. Ponoć u niektórych sprawdza się też witamina C.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 10:01

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ