X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Aaaa to czytalalam :) myslalam ze jakos po becie czy cos :)
    No ponoć po becie też idzie sprawdzić :)

Paulina099 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wpiszesz mi proszę wizytę na 7 kwietnia do naszej rozpiski? Liczę, że tego 7 kwietnia do daty wizyty będzie można dopisać też <3 :D Ale już przestaję się tym tak podniecać, bo w kółko mówię o tym samym ;P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę do was dołączyć?

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny na forum :) dopisałam Was na listę i wizyty także jeżeli były podane, prosiłabym Was o weryfikację czy pasuje i czy dobrze jest :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    Hej mogę do was dołączyć?

Zapraszamy :) Zachęcam do podania przewidywanej daty porodu i kolejnej wizyty jeśli chcesz zostać dopisana do listy :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny na forum :) dopisałam Was na listę i wizyty także jeżeli były podane, prosiłabym Was o weryfikację czy pasuje i czy dobrze jest :)
    Dziękuje za dopisanie, wizytę mam 4.04 a tez jestem po grudniowym poronieniu

• Aasha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Czy Wy tez tak wczesnie padacie z sił? Ja co prawda pracuje na pełny etat ale 21 juz padam jak zabita - i tak śpię do 6 rano. No, nie licząc pobudek na siku. Tez Was tak budzi ciśnienie na pęcherzu? Jako ze za bardzo nie mam objawów liczę na to, ze chociaz to jest jakis objaw :) życzę Wam miłego weekendziku!

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Hej ! Czy Wy tez tak wczesnie padacie z sił? Ja co prawda pracuje na pełny etat ale 21 juz padam jak zabita - i tak śpię do 6 rano. No, nie licząc pobudek na siku. Tez Was tak budzi ciśnienie na pęcherzu? Jako ze za bardzo nie mam objawów liczę na to, ze chociaz to jest jakis objaw :) życzę Wam miłego weekendziku!

Przeważnie 21-22 już zasypiam i śpię do 5, bo mąż wstaje do pracy a ja z nim jem śniadanie ;) wcześniej ze 2 razy muszę wstać w nocy na siku, bo tak mnie ciśnie..
    Więc to chyba taki standard :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę spac 21/22 i wstaje 6 rano jak maz szykuje sie do pracy i przynosi mi synka , gnijemy w łożku pół godziny. Do toalety chodzę raz, staram sie nie pic, póki co jestem tak leniwa ze zaciskam nogi i śpię dakej hehe

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotę :) Ja chodzę spać różnie, ale zazwyczaj około godz. 22. Rano budzę się około 6-7 ale leżakuję czasami parę godzin aż mi przejdzie i poczuję się na tyle dobrze, by wstać. W tym czasie mąż robi mi śniadanie do łóżka żebym zjadła coś zanim wstanę. Zastanawiam się kiedy po prostu wstanę w pełni sił, bez odruchu wymiotnego i w dobrym humorze :)

Czuję się źle, ale odpoczywam i oszczędzam się ile się da, w końcu trochę staraliśmy się o to dzieciątko i mąż dzielnie mnie obskakuje i robi co trzeba, jest naprawdę kochany. Najgorsze jest to, że miesiąc temu przeprowadziliśmy się do naszego nowo wybudowanego domu gdzie wiadomo- jeszcze multum rzeczy do zrobienia, dużo większy metraż do sprzątania i ciągle coś trzeba robić.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się jeszcze czy to ja zrobilam się tak wygodna, czy rzeczywiście każda ciąża jest inna- w ciąży z córką 5 lat temu pracowałam praktycznie do porodu (pomimo mdłości itd). W poprzednich dwóch straconych ciążach też pracowałam jeszcze ze ze 2 tyg po teście (i gleboko zastanawiam się nad tym czy nie przyczyniło się to do poronien bo warunki niezbyt korzystne dla ciąży) a w tej od razu po teście poszłam na L4 i cciągle coś mi jest :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki dolacze do Was choc sie nie wpisze bo niby termin mam na 6.12 ale byc moze bedzie planowe cc (co ja teraz bede myslec) I urodze wczesniejj. A je st em tu w sumie dlatego ze chcialam Was zapytac, od kilku dni czuje pieczenie na zewnatrz na dole I podpowiedzcie czym moge sobie ulzyc? Jogurt? Jakies globulki? Swego czasu tantum rosa pomagalo moge teraz tez? Gin we wtorek...

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna85 wydaje mi się, że clotrimazolum jest dozwolone, ale zanim kupisz poczytaj bo nie jestem na 100% pewna. To jest taki krem przeciw drożdżakom, koi też podrażnienia.
    Ja mam sporo śluzu i jadę na wkładkach, często je zmieniam żeby nie było za wilgotno.
    Ponoć w ciąży bardzo częste są jakieś lekkie stany zapalne bo wszystko mamy rozpulchnione i ten śluz.

Apropos - robiłyście analizę moczu? U mnie niby ok ale wyszły liczbę bakterie i liczne pasma śluzu, pH 5.

Odnośnie zmęczenia też padam ok. 21-22 i wstaje 6-7. Jak mam możliwość to przycinam komara w ciagu dnia.

A tymczasem wstaję, bo mój pies na mnie patrzy i puszcza bąki :D

age.png

age.png
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya na poczatku ciazy lepiej nie stosowac nic na wlasna reke , idz do lekarza , Holibka pasam sluzu to nic takiego ale jak sa liczne bakterie to moze swiadczyc oinfekcji ukladu moczowego , odczuwasz jakies dolegliwosci ?

Wojcinka lubi tę wiadomość

Anetta31
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:

Jakbym widziała siebie, z tym że mi już się oczy zaczynają zamykać w okolicach 20stej, ale wytrzymuję do 21szej, żeby zażyć wtedy Duphaston (mam 3x1 co 8 godzin). W nocy wcześniej 2-3 razy wstawałam na siku, teraz ograniczam płyny na wieczór i wstaję zwykle tylko raz, oczywiście budzona ciśnieniem pęherza :P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Justyna85 wydaje mi się, że clotrimazolum jest dozwolone, ale zanim kupisz poczytaj bo nie jestem na 100% pewna. To jest taki krem przeciw drożdżakom, koi też podrażnienia.
    Ja mam sporo śluzu i jadę na wkładkach, często je zmieniam żeby nie było za wilgotno.
    Ponoć w ciąży bardzo częste są jakieś lekkie stany zapalne bo wszystko mamy rozpulchnione i ten śluz.

Apropos - robiłyście analizę moczu? U mnie niby ok ale wyszły liczbę bakterie i liczne pasma śluzu, pH 5.

Odnośnie zmęczenia też padam ok. 21-22 i wstaje 6-7. Jak mam możliwość to przycinam komara w ciagu dnia.

A tymczasem wstaję, bo mój pies na mnie patrzy i puszcza bąki :D

Ja badań moczu jeszcze nie robiłam, lekarka powiedziała mi, że da mi skierowanie na komplet badań na kolejnej wizycie (tedy będe w 7t0d), bo na razie mam wypoczywać i nie stresować się badaniami, dostałam też L4. Jestem ostatnio kłębkiem nerwów...

Ale za to jak robiłam testy ciążowe i zbierałam mocz do pojemniczka, to widziałam białe pasma. Podobnie miałam przy zapaleniu pęcherza lub infekcjach dróg moczowych (niestety dość często to łapałam i byłam leczona furaginą, uroseptem i żurawiną, a jak to nie pomagało, to antybiotykiem, po którym miałam zawsze grzybicę!). Z tym że wtedy przy oddawaniu moczu czułam ból, swędzenie i pieczenie i nigdy się nie mogłam wysikać "do końca". Teraz tych objawów nie mam.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek zamierzam iść na badanie moczu między innymi. Wiecie, że nieleczona infekcja w ciąży może być bardzo groźna? I nie musi się nawet niczym objawiać. Lepiej szybko wykryć i leczyć w razie czego :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj chodzę spać ok 22. A wstaję, to zależy, jeśli mam do pracy to 6:45, jeśli nie to śpię do ok 8-9. I nie wstaję w nocy do WC :)

Witam nowe mamusie :)

Znowu mnie mdliło rano. Mąż zrobił mi jajecznicę do łóżka, kochany <3

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badanie moczu. Wyszło mi wysokie Ph - 8. I dość liczne nabłonki płaskie i fosforany bezpostaciowe. Bakterii brak. Cała reszta wszystko w normie :)
    Ogólnie poczytałam na necie to powinnam więcej pić i zakwasić mocz, żeby nie mieć kamicy nerkowej.
    Zobaczę we wtorek co powie doktorek.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ja robiłam badanie moczu. Wyszło mi wysokie Ph - 8. I dość liczne nabłonki płaskie i fosforany bezpostaciowe. Bakterii brak. Cała reszta wszystko w normie :)
    Ogólnie poczytałam na necie to powinnam więcej pić i zakwasić mocz, żeby nie mieć kamicy nerkowej.
    Zobaczę we wtorek co powie doktorek.

Zakwaszać fajnie można żurawiną :) Suszoną (tylko że bardzo słodka jest i dużo trzeba zjeść), takim naturalnym sokiem żurawinowym (kwaśny cholernie, ale można rozcieńczać wodą) lub żurawitem w tabletkach, który jest bezpeiczny w ciąży, a tak przynajmniej twierdził mój lekarz :) Z doświadczenia wiem, że to działa, a to raczej naturalny sposób. Ponoć u niektórych sprawdza się też witamina C.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 10:01

klz9hdgefsr87l0p.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ