Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula wrote:Aaaa to czytalalam myslalam ze jakos po becie czy cos
Paulina099 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Hej ! Czy Wy tez tak wczesnie padacie z sił? Ja co prawda pracuje na pełny etat ale 21 juz padam jak zabita - i tak śpię do 6 rano. No, nie licząc pobudek na siku. Tez Was tak budzi ciśnienie na pęcherzu? Jako ze za bardzo nie mam objawów liczę na to, ze chociaz to jest jakis objaw życzę Wam miłego weekendziku!
-
Aasha wrote:Hej ! Czy Wy tez tak wczesnie padacie z sił? Ja co prawda pracuje na pełny etat ale 21 juz padam jak zabita - i tak śpię do 6 rano. No, nie licząc pobudek na siku. Tez Was tak budzi ciśnienie na pęcherzu? Jako ze za bardzo nie mam objawów liczę na to, ze chociaz to jest jakis objaw życzę Wam miłego weekendziku!
Przeważnie 21-22 już zasypiam i śpię do 5, bo mąż wstaje do pracy a ja z nim jem śniadanie wcześniej ze 2 razy muszę wstać w nocy na siku, bo tak mnie ciśnie..
Więc to chyba taki standard -
Dzień dobry w sobotę Ja chodzę spać różnie, ale zazwyczaj około godz. 22. Rano budzę się około 6-7 ale leżakuję czasami parę godzin aż mi przejdzie i poczuję się na tyle dobrze, by wstać. W tym czasie mąż robi mi śniadanie do łóżka żebym zjadła coś zanim wstanę. Zastanawiam się kiedy po prostu wstanę w pełni sił, bez odruchu wymiotnego i w dobrym humorze
Czuję się źle, ale odpoczywam i oszczędzam się ile się da, w końcu trochę staraliśmy się o to dzieciątko i mąż dzielnie mnie obskakuje i robi co trzeba, jest naprawdę kochany. Najgorsze jest to, że miesiąc temu przeprowadziliśmy się do naszego nowo wybudowanego domu gdzie wiadomo- jeszcze multum rzeczy do zrobienia, dużo większy metraż do sprzątania i ciągle coś trzeba robić.
-
Zastanawiam się jeszcze czy to ja zrobilam się tak wygodna, czy rzeczywiście każda ciąża jest inna- w ciąży z córką 5 lat temu pracowałam praktycznie do porodu (pomimo mdłości itd). W poprzednich dwóch straconych ciążach też pracowałam jeszcze ze ze 2 tyg po teście (i gleboko zastanawiam się nad tym czy nie przyczyniło się to do poronien bo warunki niezbyt korzystne dla ciąży) a w tej od razu po teście poszłam na L4 i cciągle coś mi jest :p
-
Hej dziewczynki dolacze do Was choc sie nie wpisze bo niby termin mam na 6.12 ale byc moze bedzie planowe cc (co ja teraz bede myslec) I urodze wczesniejj. A je st em tu w sumie dlatego ze chcialam Was zapytac, od kilku dni czuje pieczenie na zewnatrz na dole I podpowiedzcie czym moge sobie ulzyc? Jogurt? Jakies globulki? Swego czasu tantum rosa pomagalo moge teraz tez? Gin we wtorek...Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justyna85 wydaje mi się, że clotrimazolum jest dozwolone, ale zanim kupisz poczytaj bo nie jestem na 100% pewna. To jest taki krem przeciw drożdżakom, koi też podrażnienia.
Ja mam sporo śluzu i jadę na wkładkach, często je zmieniam żeby nie było za wilgotno.
Ponoć w ciąży bardzo częste są jakieś lekkie stany zapalne bo wszystko mamy rozpulchnione i ten śluz.
Apropos - robiłyście analizę moczu? U mnie niby ok ale wyszły liczbę bakterie i liczne pasma śluzu, pH 5.
Odnośnie zmęczenia też padam ok. 21-22 i wstaje 6-7. Jak mam możliwość to przycinam komara w ciagu dnia.
A tymczasem wstaję, bo mój pies na mnie patrzy i puszcza bąki
-
Justya na poczatku ciazy lepiej nie stosowac nic na wlasna reke , idz do lekarza , Holibka pasam sluzu to nic takiego ale jak sa liczne bakterie to moze swiadczyc oinfekcji ukladu moczowego , odczuwasz jakies dolegliwosci ?
Wojcinka lubi tę wiadomość
Anetta31 -
Aasha wrote:Hej ! Czy Wy tez tak wczesnie padacie z sił? Ja co prawda pracuje na pełny etat ale 21 juz padam jak zabita - i tak śpię do 6 rano. No, nie licząc pobudek na siku. Tez Was tak budzi ciśnienie na pęcherzu? Jako ze za bardzo nie mam objawów liczę na to, ze chociaz to jest jakis objaw życzę Wam miłego weekendziku!
Jakbym widziała siebie, z tym że mi już się oczy zaczynają zamykać w okolicach 20stej, ale wytrzymuję do 21szej, żeby zażyć wtedy Duphaston (mam 3x1 co 8 godzin). W nocy wcześniej 2-3 razy wstawałam na siku, teraz ograniczam płyny na wieczór i wstaję zwykle tylko raz, oczywiście budzona ciśnieniem pęherza -
Holibka wrote:Justyna85 wydaje mi się, że clotrimazolum jest dozwolone, ale zanim kupisz poczytaj bo nie jestem na 100% pewna. To jest taki krem przeciw drożdżakom, koi też podrażnienia.
Ja mam sporo śluzu i jadę na wkładkach, często je zmieniam żeby nie było za wilgotno.
Ponoć w ciąży bardzo częste są jakieś lekkie stany zapalne bo wszystko mamy rozpulchnione i ten śluz.
Apropos - robiłyście analizę moczu? U mnie niby ok ale wyszły liczbę bakterie i liczne pasma śluzu, pH 5.
Odnośnie zmęczenia też padam ok. 21-22 i wstaje 6-7. Jak mam możliwość to przycinam komara w ciagu dnia.
A tymczasem wstaję, bo mój pies na mnie patrzy i puszcza bąki
Ja badań moczu jeszcze nie robiłam, lekarka powiedziała mi, że da mi skierowanie na komplet badań na kolejnej wizycie (tedy będe w 7t0d), bo na razie mam wypoczywać i nie stresować się badaniami, dostałam też L4. Jestem ostatnio kłębkiem nerwów...
Ale za to jak robiłam testy ciążowe i zbierałam mocz do pojemniczka, to widziałam białe pasma. Podobnie miałam przy zapaleniu pęcherza lub infekcjach dróg moczowych (niestety dość często to łapałam i byłam leczona furaginą, uroseptem i żurawiną, a jak to nie pomagało, to antybiotykiem, po którym miałam zawsze grzybicę!). Z tym że wtedy przy oddawaniu moczu czułam ból, swędzenie i pieczenie i nigdy się nie mogłam wysikać "do końca". Teraz tych objawów nie mam. -
Ja zazwyczaj chodzę spać ok 22. A wstaję, to zależy, jeśli mam do pracy to 6:45, jeśli nie to śpię do ok 8-9. I nie wstaję w nocy do WC
Witam nowe mamusie
Znowu mnie mdliło rano. Mąż zrobił mi jajecznicę do łóżka, kochany
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Ja robiłam badanie moczu. Wyszło mi wysokie Ph - 8. I dość liczne nabłonki płaskie i fosforany bezpostaciowe. Bakterii brak. Cała reszta wszystko w normie
Ogólnie poczytałam na necie to powinnam więcej pić i zakwasić mocz, żeby nie mieć kamicy nerkowej.
Zobaczę we wtorek co powie doktorek.
-
Kaczorka wrote:Ja robiłam badanie moczu. Wyszło mi wysokie Ph - 8. I dość liczne nabłonki płaskie i fosforany bezpostaciowe. Bakterii brak. Cała reszta wszystko w normie
Ogólnie poczytałam na necie to powinnam więcej pić i zakwasić mocz, żeby nie mieć kamicy nerkowej.
Zobaczę we wtorek co powie doktorek.
Zakwaszać fajnie można żurawiną Suszoną (tylko że bardzo słodka jest i dużo trzeba zjeść), takim naturalnym sokiem żurawinowym (kwaśny cholernie, ale można rozcieńczać wodą) lub żurawitem w tabletkach, który jest bezpeiczny w ciąży, a tak przynajmniej twierdził mój lekarz Z doświadczenia wiem, że to działa, a to raczej naturalny sposób. Ponoć u niektórych sprawdza się też witamina C.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 10:01