Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHeloł
Przechodzę i ja na te stronę
Dwie kreseczki w pierwszy dzień wiosny a w grudniu było łyżeczkowanie
Mam termin na 1 grudnia ale cc będzie napewno w listopadzie
Przydreptalam z różowej strony za Kuchcinka i BajkaWojcinka, Lilly_Ana, Bajkaaa, afrykanka lubią tę wiadomość
-
No hej Bianka miło Cię tu widzieć ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 19:45
Bianka87 lubi tę wiadomość
-
Bianka87 witaj na pokładzie
Ja niosę dobre wieści. Na USG pęcherzyk zlokalizowany w dobrym miejscu, czyli w macicy. Ma 6,3 mm i ginekolog określiła go wstępnie jako 4t4d, a według OM to 5t0d Powiedziała jednak, że będzie można to faktycznie zweryfikować, gdy pojawi się zarodek i jego się zmierzy.
Kolejne USG za 2 tygodnie, wg OM to będzie 7t0d, a wg info z usg jeśli dobrze liczę to 6t3d. Ginekolog powiedziała, że wtedy powinien być już i zarodek i serduszko Nie wiem, jak ja wytrzymam do tej wizyty, ale chyba umrę ze stresu
Dostałam tez L4 na te 2 tygodnie do kolejnej wizyty, bo u mnie w pracy stres i szefostwo raczej negatywnie nastawione do ciężarnych, a u mnie już coś podejrzewają, bo wypytywali, kiedy planuję mieć dziecko i czy aby nie jestem już w ciąży, bo dużo jem i chodzę często do toalety.... No commentWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:04
Bianka87, Blondik, Lilly_Ana, Anetta31, czarnulka24, ASSA lubią tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Hej Mayes co u Ciebie?
Hejka jak widac 12 tydz leci. Jakos przezylam ten czas w ciaglym stresie i strachu o maluszka. Kupilam sobie detekzor tetna i bede dwa razy w tyg sprawdzac co u malenstwa slychac. Dzis juz sprawdziłam i serduszko ladnie bije. A u Ciebie trojqczki czy zle wyczytalam na ovu????czarnulka24 lubi tę wiadomość
Aniołeczek [*] 29.06.2016
-
Zuza91 bardzo dorbze ze poszłaś na L4 , co za szuje z tego twojego szefostwa. Nic tylko to nagrać i w razie czego do sądu z nimi
-
Mayes wrote:Hejka jak widac 12 tydz leci. Jakos przezylam ten czas w ciaglym stresie i strachu o maluszka. Kupilam sobie detekzor tetna i bede dwa razy w tyg sprawdzac co u malenstwa slychac. Dzis juz sprawdziłam i serduszko ladnie bije. A u Ciebie trojqczki czy zle wyczytalam na ovu????
Nie trojaczki nie . Dziewczyny się zastanawiały czy czasem nie są bliźniaki. . Ale raczej nie .. ale może się coś więcej dowiem w poniedziałek bo mam usg ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:30
Mayes lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Super kochana że wszystko jest ok-oby tak dalej.
Nie trojaczki nie . Dziewczyny się zastanawiały czy czasem nie są bliźniaki. . Ale raczej nie .. ale może się coś więcej dowiem w poniedziałek bo mam usg ..
No to super. W pon bedziesz juz spokojna. Wejde tu przeczytać dobre wiesci. Ja mam termin za 3 tyg dopiero.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Mayes wrote:No to super. W pon bedziesz juz spokojna. Wejde tu przeczytać dobre wiesci. Ja mam termin za 3 tyg dopiero.
Daj znać po swojej wizycie .
Mayes a powiedz mi jak tam Twoje objawy dużo ich miałaś na początku?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Czy dobre to nie wiem ale miejmy nadzieję że dobre .
Daj znać po swojej wizycie .
Mayes a powiedz mi jak tam Twoje objawy dużo ich miałaś na początku?
Objawy mialam slabe. Cycki lekko bolaly teraz też i w 9 tyg lekkie mdlosci i brak apetytu i rozdraznienie lub płacz a teraz wrocil apetyt od wczoraj moge normalnie jesc :)Wczesniej tylko brak apetytu ale u mnie to rofzinnr mama s iostra i ciotka tez tak mialy a i na początku strasznie zimno mi bylo. Ciagle w swetrach i pod kocem teraz troche lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:58
Blondik, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Mayes wrote:Wlasnie nie m oalam objawów. Dzikie gesi przylwcialy i gegaly w ogrodku hihi na dtugi dzien zrobilam test i pozytywny. Rok temu gesi tez przylecialy tylko na dachu gegaly
Objawy mialam slabe. Cycki lekko bolaly teraz też i w 9 tyg lekkie mdlosci i brak apetytu i rozdraznienie lub płacz a teraz wrocil apetyt od wczoraj moge normalnie jesc :)Wczesniej tylko brak apetytu ale u mnie to rofzinnr mama s iostra i ciotka tez tak mialy a i na początku strasznie zimno mi bylo. Ciagle w swetrach i pod kocem teraz troche lepiej.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Aha rozumiem. Fajnie ,że wszystko jest ok .Bardzo się cieszę. Trzymaj się. A ty też jesteś listopadówka? Kiedy termin?
Ja jestem z pazdziernikowych manm Trzymam kciuki za twojego maluszka do poniedziałkuczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Zuza cudnie dobre wieści dziś na wagę złota
-
Miło czytać dobre wieści
Strasznie współczuję dziewczynom, które zostały aniołkowymi mamami. Nie wiem czy tu o tym pisać,ale może komuś to pomoże. U naszej Alicji serduszko przestało bić w 10tyg. W szpitalu miałam podawane tabletki cytotec (dopochwowo) na wywołanie poronienia. Po kilka na dobe przez kilka dni. Niestety nie udało sie "wywołac porodu", po czasie stwierdzam, że zablokowałam się psychicznie. Miałam silne skurcze, gorączke, krew sie lała, ale i tak bez efektu. Dopiero, gdy podsłuchałam rozmowę pielegniarek o tym, że jesli się ustali płeć dziecka to można je pochować zaczęłam sie ze wszystkim godzić. Dowiedziałam się, gdzie nalezy zawieżć próbkę do badania i poinformowałam lekarzy, że jesli będzie łyzeczkowanie maja odpowiednio pobrac próbkę. Dla lekarzy to praktycznie bez różnicy, nie musi zabiegu robić inaczej, bardziej precyzyjnie "łyżeczkować" żeby niczego nie uszkodzić, po prostu pobrany materiał umieszcza w soli fizjologicznej a nie w tym jakims płynie co zazwyczaj. Koszt badania ustalenia płci to ok 700zł (połowę płaci się przy oddaniu materiału do badan, drugą połowę jesli się uda ustalic płec - aby ja ustalić wystarczy 10 nieuszkodzonych komórek). Nam się udało, po 2 tyg był wynik, dziewczynka,ale szok bo uszkodzony chromosom płci 45X co wskazuje na Zespół Turnera(chorują tylko dziewczynki).
Gdy już jets ustalona płeć szpital wystawia kartę urodzenai/zgonu, dostaje się zasiłek pogrzebowy i wszelkie inne pieniązki z ubzepieczen ( jest to traktowane jako urodzenie martwego dziecka), przysługuje 8tyg urlop macierzynski. No i to o co tak walczylam - można pochowac maleństwo. Był "zachówek" (forma pogrzebu nienarodzonego dziecka). Nasza Ala ma miejsce gdzie mogę iść ją powspominać, mimo, że jej nigdy nie widziałam i jej fizycznie z nami nie było to jest takie potwierdzenie dla mnei, że była. Mam gdzie zapalić znicz, popłakac i podumać. Jest miejsce, gdzie zaprowadzę Madzię i będę jej opowiadac, ze ma siostrzyczkę w niebie....
Może wyszłam na świra, a może komuś to pomoże. Nie mowię, że to najlepsze wyjście. Dal mnie było najlepsze. O alę staralismy sie ponad 2 lata, chodziałm do dwóch lekarzy jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Oddstęp pomiędzy usg gdzie biło serduszko a pomiedzy tym najgorszym to 4 dni. Szczerze, bardziej bym się spodziewała, ze lekarz mi powie, ze dziecko nie ma ręki albo nogi niż to, że nie zyje.
Bardzo Wam wszystkim współczuję, straty, tej niepewności co będzie dalej no i tego, że następne ciąże (wierzę, że już niedługo i będą bezproblemowe w przebiegu) będą duzym stresem.
Aha, i jezszcze jedna informacja: po "wywolanym " lub samoistnym poronieniu raczej nie ma przeciwskazan do dalszych staran od następnego cyklu,po zabiegu lekarze zwykle nakazują odczekac 3 miesiące -
Madziula wrote:Czarnulka24 a po czym stwuerdzacie ze moga byc bluzniaki?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity