X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaaczooooorkaaaa! Przepięknie!

Kaczorka lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Weź pod uwagę, że po porodzie brzuch będzie "spadał". Dlatego te biustonosze do karmienia od razu po porodzie są tak naprawdę do podtrzymania wkładek laktacyjnych, a nie biustu. Ja taki normalny, ładny biustonosz kupiłam miesiąc po porodzie, bo dopiero wtedy mniej więcej mi się wszystko unormowało.

No dlatego ja póki co drogich staników nie kupuję. Ten, o którym pisałyśmy z Mietatą kosztował 42 zł ;)

moremi lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka piękne!!!!

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    charlutek, to może lepiej zadzwoń i dopytaj bo takie zapewnienia znajomych jeśli nie wynikają z ich własnego doświadczenia to są wątpliwe.
    Haha, dobra juz nie strasze tymi taksowkami. Tez myslalam, ze to nie problem, ale zarowno polozna, jak i kilka innych osob, troche mnie sprowadzilo na ziemie, mowiac, ze taksowkarz moze odmowic wiezienia chorego/ rodzacej itp., ze od tego sa karetki.
    Ale faktycznie nie weryfikowalam tego. Nie bede drazyla tematu, bo tak jak pisze moremi, od pierwszych skurczy do porodu dluga droga i wierze mocno, ze maz zdąży, niezaleznie od tego czy bedzie w domu czy w pracy :)

moremi lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie palce spuchły :( miałam nadzieję, że może jednak mnie to ominie, a widzę takie paróweczki :/

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka przepieknie wyglądasz. Mi to ogólnie podobają się ciężarne ;) jakos tak przyjemnie się patrzy na duże brzuszki ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka,piękna jesteś!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    A mnie palce spuchły :( miałam nadzieję, że może jednak mnie to ominie, a widzę takie paróweczki :/

Mam nadzieje ze to jakis niekorzystny wpływ księżyca dzisiaj bo ja tez mam palce jak parówki a od stóp to nawet serdle ;-p. Ale po znajomych ciezarnych widzialam dzisiaj ze wiekszosc popuchnieta. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej ;-p

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka pięknie!

U mnie była burza w domu. Teraz zawieszenie broni.

age.png

age.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka o tą szafę poszło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 23:59

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca głównie o szafę, ale przy okazji jeszcze kilka innych spraw.

Z tego wszystkiego zapomniałam wam napisać, że kupiliśmy tę używkę quinny buzz. 380zł, które finalnie za niego zapłaciliśmy to odpowiednia cena jak na ten stan. Tapicerka gdzieniegdzie pozaciągana, rysy na stelażu, itp. Wygląda jak po dwójce dzieci ;) ale generalnie sprawny, jeździ i jest czarny ;P do tego kupiliśmy go za swoje i to też ważne, cieszę się że nie musiałam się oglądać na teściów, którzy niby się zadeklarowali na kupno wózka na początku ciąży, ale od wielu miesięcy cisza na ten temat.
    No i mamy w tym zestawie fotelik maxi cosi cabriofix w bdb stanie, co mnie również cieszy, bo o kasę na fotelik ja musiałabym prosić rodziców ;)

Zastanawiam się teraz czy kupować śpiworek jak Invis czy kupić używkę dedykowaną do naszego wózka. Tu mam zagwozdkę ;)

A szafy finalnie kupimy chyba papierowe pax z ikei i moich rodziców znacznie mniej obciążymy niż szafą na wymiar robioną nie do końca tak jak bym chciała. Bez oświetlenia i tak przekraczała budżet od rodziców o ponad tysiaka :( ikeja wyjdzie bardzo spoko i jak będzie kasa to się ją po prostu wywali albo odda komuś potrzebującemu. Bardzo chciałabym jeszcze jakąś prowizoryczną kanapę do salonu, ale na razie muszę poczekać aż temat szafy ostygnie ;)

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, wózek w bardzo dobrej cenie! Pamiętaj, że te zestawy 2w1 i 3w1 często kończą szybko swoją karierę i kupuje się lekką spacerówkę, także dobry wybór :) Gdybym dostała gdzieś super lekki wózek za taką cenę to bym brała bez wahania, czy ma rysę czy nie :)
    Co do szaf, sami kupiliśmy 2 szafy pax, są bardzo spoko, w jednej mamy drążek i szuflady w drugiej drążek i półki do tego mają 236 cm wysokości :) Myślałam o takich na wymiar, ale szczerze? szkoda mi trochę kasy, to przecież tylko szafa.
    Ludzie tak marudzą na jakość mebli Ikea, a my poprzednie mieliśmy jakieś 8 lat w tym przeszły nawet międzynarodową przeprowadzkę, nic im nie było jeszcze w stanie idealnym je odsprzedaliśmy.

W Ikei mają też od czasu do czasu promocje na raty 0%, my korzystaliśmy z takiej opcji, zwyczajnie za dużo mieliśmy wydatków po remoncie i przeprowadzce, a dzięki temu mam święty spokój i nie trzymam ciuchów w kartonach co doprowadzało mnie do białej gorączki.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    No dlatego ja póki co drogich staników nie kupuję. Ten, o którym pisałyśmy z Mietatą kosztował 42 zł ;)
    Wiem, też go lubię i będzie dobry do spania. Prawie rok spałam w staniku, bo tak mi się mleko lało i bez wkładek nie dało rady.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, pax jest bardzo spoko! My kupiliśmy do sypialni taką modułową też na 236 cm wysoką, 6 modułów półmetrowych, co daje zajebiscie pojemną garderobę na całą ścianę sypialni o długości 3 m. Część z drążkami, część z półkami i wysuwanymi koszykami-szufladkami i jest przesuper ta szafa. Jest stabilna i ładna, solidna i jestem pewna, że długie lata będzie stała i za takie szafiszcze zapłaciliśmy kolo 2000, co w tych wymiarach robi mega tanio.
    Do pokoju dziecięcego kupiliśmy szafę (dużo mniejszą 1,75 szerokości i 1,8 wysoką) z jyska i tej nie polecę nikomu. Jakość z pupy i niestabilna. Lipa na max. Postanowiiśmy, że nie kupimy tam więcej mebla.

• mietata Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy do pokoju małego malutką szafę z tej serii dziecięcej z Ikea i też nie polecam, małe, niestabilne toto, drzwiczki z byliczki takie. Chyba jak dzieć podrośnie to sprzedamy i wstawimy mu jedną wysoką i wąską Pax (u nas pokoje mają więcej metrów w pionie niż w poziomie ;)
    Szafy na wymiar, o ile nie są robione z litego drewna to umówmy się, to też paździerz taki jak Ikei. Jedyne co mogę odradzić to ikeowski system drzwi przesuwanych, znajomi marudzili, że szybko się wyrobiły i "wyskakują", lepiej zrobić więc takie domykane tradycyjnie.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na same meble do kuchni wydałam ponad 20 tys (bez sprzętów). Poprosiłam właściciela tej firmy o pobranie pomiarów na szafy na wymiar do sypialni i na szafę do przedpokoju. Facet zaśpiewał mi takie ceny (dając 100zł rabaciku!!!), że wkurzylam się, wymierzyłam i zamówiłam na allegro z takimi półkami i wszystkim co zaprojektowalam u gościa, tylko że w śmiesznych cenach... w dodatku z lustrami, u niego ta sypialniana była taka droga bez lustra... za szafę na przedpokoju dałam 800zł (100cm szerokości, lustra) a za sypialnianą 1100zł (ogromna, na całą ścianę, z lustrami na 3 drzwiach), zamiast 2400zl i 2800zł jak gość z firmy proponował...

No z mebli w kuchni jesteśmy niesamowicie zadowoleni, są piękne, porządne, funkcjonalne szafki, kosze i rozwiązania... ale szafy już sobie odpuscilam na wymiar i nie żałuję :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem wskakuję w 36 tydzień i wg Belly 9 miesiąc... i proszę o kciuki o to aby z nereczkami było lepiej, bo na 9 mamy kontrolę w Klinice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 07:56

Pani Moł, moremi, Charlutek, mietata, Biedroneczka83, Mamatobe♥, antonna, Majblanca, Madziula, wichrowe_wzgórza, Blondik, Asia_89 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Tymczasem wskakuję w 36 tydzień i wg Belly 9 miesiąc... i proszę o kciuki o to aby z nereczkami było lepiej, bo na 9 mamy kontrolę w Klinice.

Będzie wszystko dobrze :)

A mi się pępek lekko wklęsły zrobił. I taka siwa otoczka wokół niego się pojawiła. I tak myślę od czego to.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis! Będzie dobrze! :)

Mietata, zgadzam się co do drzwi przesuwnych. Ja generalnie ich nie lubię, jakiś mały paproszek i się wykoleić potrafią czy to z ikei, czy od majstra. Też kupiliśmy szafę ze zwykłymi drzwiczkami na samodomykających zawiasach i to jest extra rozwiązanie. Fronty wzięliśmy zwykłe, białe.

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jazdy do szpitala, moge wam powiedziec ze ja przy pierwszym porodzie z regularnymi skurczami co 5 minut zajezdzalam po meza do pracy jakies 15 km wiec sie da ;-) potem nawrzeszczal na mnie i musialam sie przesiasc ale jakby trzeba bylo to i sama dalabym rade dojechac do szpitala :-P co do mebli my do pokoju dzieci zdecydowalismy sie na meble forte, stwierdzilam ze narazie nie ma co szalec i wydawac majatku poki dzieciaki i tak beda wszystko niszczyc. Jakosciowo jakos nie powalaja, ale ogolnie sa ok, zostala nam do skrecenia szafa i biurko. Ogladalam bardzo duzo mebli roznych firm i jak dla mnie wszystkie robia z podobnej plyty i jeden pies czy to jysk brw czy inne agata meble... Pisalam wam wczesniej ze czekam na stolarza ktory mial mi robic lazienke od maja (!). Porazka. Wczoraj dogadalismy sie z innym gosciem, zaliczka zaplacona, do 15.11 ma sie wyrobic, mam nadzieje ze tym razem lepiej trafilam. Ps. Moj syn ctak skakal i chcial sie przytulic jednoczesnie ze rozcial mi warge. Napuchlam jak glonojad i wygladam jak porzadna patologia.

c55fflw18twvhf6h.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ