Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Weź pod uwagę, że po porodzie brzuch będzie "spadał". Dlatego te biustonosze do karmienia od razu po porodzie są tak naprawdę do podtrzymania wkładek laktacyjnych, a nie biustu. Ja taki normalny, ładny biustonosz kupiłam miesiąc po porodzie, bo dopiero wtedy mniej więcej mi się wszystko unormowało.
No dlatego ja póki co drogich staników nie kupuję. Ten, o którym pisałyśmy z Mietatą kosztował 42 zł
moremi lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
mietata wrote:charlutek, to może lepiej zadzwoń i dopytaj bo takie zapewnienia znajomych jeśli nie wynikają z ich własnego doświadczenia to są wątpliwe.
Ale faktycznie nie weryfikowalam tego. Nie bede drazyla tematu, bo tak jak pisze moremi, od pierwszych skurczy do porodu dluga droga i wierze mocno, ze maz zdąży, niezaleznie od tego czy bedzie w domu czy w pracymoremi lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
wichrowe_wzgórza wrote:A mnie palce spuchły
miałam nadzieję, że może jednak mnie to ominie, a widzę takie paróweczki
Mam nadzieje ze to jakis niekorzystny wpływ księżyca dzisiaj bo ja tez mam palce jak parówki a od stóp to nawet serdle ;-p. Ale po znajomych ciezarnych widzialam dzisiaj ze wiekszosc popuchnieta. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej ;-p -
Majblanca głównie o szafę, ale przy okazji jeszcze kilka innych spraw.
Z tego wszystkiego zapomniałam wam napisać, że kupiliśmy tę używkę quinny buzz. 380zł, które finalnie za niego zapłaciliśmy to odpowiednia cena jak na ten stan. Tapicerka gdzieniegdzie pozaciągana, rysy na stelażu, itp. Wygląda jak po dwójce dzieciale generalnie sprawny, jeździ i jest czarny ;P do tego kupiliśmy go za swoje i to też ważne, cieszę się że nie musiałam się oglądać na teściów, którzy niby się zadeklarowali na kupno wózka na początku ciąży, ale od wielu miesięcy cisza na ten temat.
No i mamy w tym zestawie fotelik maxi cosi cabriofix w bdb stanie, co mnie również cieszy, bo o kasę na fotelik ja musiałabym prosić rodziców
Zastanawiam się teraz czy kupować śpiworek jak Invis czy kupić używkę dedykowaną do naszego wózka. Tu mam zagwozdkę
A szafy finalnie kupimy chyba papierowe pax z ikei i moich rodziców znacznie mniej obciążymy niż szafą na wymiar robioną nie do końca tak jak bym chciała. Bez oświetlenia i tak przekraczała budżet od rodziców o ponad tysiakaikeja wyjdzie bardzo spoko i jak będzie kasa to się ją po prostu wywali albo odda komuś potrzebującemu. Bardzo chciałabym jeszcze jakąś prowizoryczną kanapę do salonu, ale na razie muszę poczekać aż temat szafy ostygnie
-
Holibka, wózek w bardzo dobrej cenie! Pamiętaj, że te zestawy 2w1 i 3w1 często kończą szybko swoją karierę i kupuje się lekką spacerówkę, także dobry wybór
Gdybym dostała gdzieś super lekki wózek za taką cenę to bym brała bez wahania, czy ma rysę czy nie
Co do szaf, sami kupiliśmy 2 szafy pax, są bardzo spoko, w jednej mamy drążek i szuflady w drugiej drążek i półki do tego mają 236 cm wysokościMyślałam o takich na wymiar, ale szczerze? szkoda mi trochę kasy, to przecież tylko szafa.
Ludzie tak marudzą na jakość mebli Ikea, a my poprzednie mieliśmy jakieś 8 lat w tym przeszły nawet międzynarodową przeprowadzkę, nic im nie było jeszcze w stanie idealnym je odsprzedaliśmy.
W Ikei mają też od czasu do czasu promocje na raty 0%, my korzystaliśmy z takiej opcji, zwyczajnie za dużo mieliśmy wydatków po remoncie i przeprowadzce, a dzięki temu mam święty spokój i nie trzymam ciuchów w kartonach co doprowadzało mnie do białej gorączki. -
antonna wrote:No dlatego ja póki co drogich staników nie kupuję. Ten, o którym pisałyśmy z Mietatą kosztował 42 zł-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyHolibka, pax jest bardzo spoko! My kupiliśmy do sypialni taką modułową też na 236 cm wysoką, 6 modułów półmetrowych, co daje zajebiscie pojemną garderobę na całą ścianę sypialni o długości 3 m. Część z drążkami, część z półkami i wysuwanymi koszykami-szufladkami i jest przesuper ta szafa. Jest stabilna i ładna, solidna i jestem pewna, że długie lata będzie stała i za takie szafiszcze zapłaciliśmy kolo 2000, co w tych wymiarach robi mega tanio.
Do pokoju dziecięcego kupiliśmy szafę (dużo mniejszą 1,75 szerokości i 1,8 wysoką) z jyska i tej nie polecę nikomu. Jakość z pupy i niestabilna. Lipa na max. Postanowiiśmy, że nie kupimy tam więcej mebla. -
Kupiliśmy do pokoju małego malutką szafę z tej serii dziecięcej z Ikea i też nie polecam, małe, niestabilne toto, drzwiczki z byliczki takie. Chyba jak dzieć podrośnie to sprzedamy i wstawimy mu jedną wysoką i wąską Pax (u nas pokoje mają więcej metrów w pionie niż w poziomie
Szafy na wymiar, o ile nie są robione z litego drewna to umówmy się, to też paździerz taki jak Ikei. Jedyne co mogę odradzić to ikeowski system drzwi przesuwanych, znajomi marudzili, że szybko się wyrobiły i "wyskakują", lepiej zrobić więc takie domykane tradycyjnie.
-
Ja na same meble do kuchni wydałam ponad 20 tys (bez sprzętów). Poprosiłam właściciela tej firmy o pobranie pomiarów na szafy na wymiar do sypialni i na szafę do przedpokoju. Facet zaśpiewał mi takie ceny (dając 100zł rabaciku!!!), że wkurzylam się, wymierzyłam i zamówiłam na allegro z takimi półkami i wszystkim co zaprojektowalam u gościa, tylko że w śmiesznych cenach... w dodatku z lustrami, u niego ta sypialniana była taka droga bez lustra... za szafę na przedpokoju dałam 800zł (100cm szerokości, lustra) a za sypialnianą 1100zł (ogromna, na całą ścianę, z lustrami na 3 drzwiach), zamiast 2400zl i 2800zł jak gość z firmy proponował...
No z mebli w kuchni jesteśmy niesamowicie zadowoleni, są piękne, porządne, funkcjonalne szafki, kosze i rozwiązania... ale szafy już sobie odpuscilam na wymiar i nie żałuję
-
Tymczasem wskakuję w 36 tydzień i wg Belly 9 miesiąc... i proszę o kciuki o to aby z nereczkami było lepiej, bo na 9 mamy kontrolę w Klinice.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 07:56
Pani Moł, moremi, Charlutek, mietata, Biedroneczka83, Mamatobe♥, antonna, Majblanca, Madziula, wichrowe_wzgórza, Blondik, Asia_89 lubią tę wiadomość
-
Invis wrote:Tymczasem wskakuję w 36 tydzień i wg Belly 9 miesiąc... i proszę o kciuki o to aby z nereczkami było lepiej, bo na 9 mamy kontrolę w Klinice.
Będzie wszystko dobrze
A mi się pępek lekko wklęsły zrobił. I taka siwa otoczka wokół niego się pojawiła. I tak myślę od czego to. -
nick nieaktualnyInvis! Będzie dobrze!
Mietata, zgadzam się co do drzwi przesuwnych. Ja generalnie ich nie lubię, jakiś mały paproszek i się wykoleić potrafią czy to z ikei, czy od majstra. Też kupiliśmy szafę ze zwykłymi drzwiczkami na samodomykających zawiasach i to jest extra rozwiązanie. Fronty wzięliśmy zwykłe, białe. -
Co do jazdy do szpitala, moge wam powiedziec ze ja przy pierwszym porodzie z regularnymi skurczami co 5 minut zajezdzalam po meza do pracy jakies 15 km wiec sie da
potem nawrzeszczal na mnie i musialam sie przesiasc ale jakby trzeba bylo to i sama dalabym rade dojechac do szpitala
co do mebli my do pokoju dzieci zdecydowalismy sie na meble forte, stwierdzilam ze narazie nie ma co szalec i wydawac majatku poki dzieciaki i tak beda wszystko niszczyc. Jakosciowo jakos nie powalaja, ale ogolnie sa ok, zostala nam do skrecenia szafa i biurko. Ogladalam bardzo duzo mebli roznych firm i jak dla mnie wszystkie robia z podobnej plyty i jeden pies czy to jysk brw czy inne agata meble... Pisalam wam wczesniej ze czekam na stolarza ktory mial mi robic lazienke od maja (!). Porazka. Wczoraj dogadalismy sie z innym gosciem, zaliczka zaplacona, do 15.11 ma sie wyrobic, mam nadzieje ze tym razem lepiej trafilam. Ps. Moj syn ctak skakal i chcial sie przytulic jednoczesnie ze rozcial mi warge. Napuchlam jak glonojad i wygladam jak porzadna patologia.