X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Asia_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 12:25

moremi, Pani Moł, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

czynnik męski
    02.2017 - I ICSI, zostały 3 ❄❄❄
    16.02.2017 - transfer 11dpt 73,5 ; 13dpt 207,4 ; 15dpt 528 :)
    04.12.2018 - crio :(
    04.02.2019 - crio - 8dpt 69,2 ; 10 dpt 274; 12 dpt 604 ; 16 dpt 2300 ; 24 dpt 29788 ❤
    mhsvj48aeifz7as3.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję do porodu jechać z mężem, ale w razie czego plan B to Uber :D Wolę Ubera od taxi, bo ostatnio zawsze trafiałam na strasznych narzekaczy. Autentycznie nigdy nie wysłuchałam tyle historii o zmarnowanym życiu co w taksówkach. Jedyne co, to krępuje mnie możliwość zalania komuś auta wodami płodowymi. W razie czego będę improwizować, najwyżej kurtkę przeciwdeszczową pod tyłek wezmę :D

A, odnośnie karetek - położna mówiła, że oni mają obowiązek wieźć do najbliższego szpitala - u mnie to odpada, bo w najbliższym nie zamierzam rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 19:40

gg64k6nl113tz1vl.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca wrote:
    Ja mam gorzej bo mąz pracuje pod ziemią i jak juz zjedzie to nie ma z nim kontaku przez 6h. No coz zostaje mi taksowka albo sama sie zawiozę (moja kuzynka sama jechala samochodem 20km do szpitala majac regularne skurcze ;-p)
    Dzisiaj właśnie mąż mi powiedział "masz szczęście, że na grubie nie pracuję" ;)

Majblanca lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Ja planuję do porodu jechać z mężem, ale w razie czego plan B to Uber :D Wolę Ubera od taxi, bo ostatnio zawsze trafiałam na strasznych narzekaczy. Autentycznie nigdy nie wysłuchałam tyle historii o zmarnowanym życiu co w taksówkach. Jedyne co, to krępuje mnie możliwość zalania komuś auta wodami płodowymi. W razie czego będę improwizować, najwyżej kurtkę przeciwdeszczową pod tyłek wezmę :D

A, odnośnie karetek - położna mówiła, że oni mają obowiązek wieźć do najbliższego szpitala - u mnie to odpada, bo w najbliższym nie zamierzam rodzić.
    Jeżeli wody odejdą w domu, to ryzyko jest znikome, ale zawsze możesz zabrać podkład pod tyłek.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majblanca - mam identyczny problem jesli chodzi o prace męża... I bardzo się boje, ze zacznę rodzic jak będzie w pracy a nie mam nikogo takiego w pobliżu kto by mogl mnie zawieźć. Ewentualnie kolega jakby akurat w pracy nie byl ale i tak srednio mi się to podoba chyba sama się zawiozę :p szkoda tylko, ze szpital w ktorym chce rodzic jest ponad pól godziny drogi ode mnie ewentualnie jest drugi nie cale pól godziny drogi ode mnie ale dam jakos rade ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ok to z tego co widzę w tabeli rozmiarów uwzględniony jest tylko obwód pod biustem. Ja wzięłam S, czyli 68-72 cm, mimo że teraz w ciąży, przez brzuch obwód mam 78 cm. Nie wiem jaka logika mną w sumie kierowała, że wzięłam S - może to, że przed ciążą nosiłam rozmiary XS/S (a staniki 65 E). Ten stanik zapinam na najdalsze haczyki, czyli najciaśniej jak się da. Przepraszam, że tak chaotycznie :D
    Weź pod uwagę, że po porodzie brzuch będzie "spadał". Dlatego te biustonosze do karmienia od razu po porodzie są tak naprawdę do podtrzymania wkładek laktacyjnych, a nie biustu. Ja taki normalny, ładny biustonosz kupiłam miesiąc po porodzie, bo dopiero wtedy mniej więcej mi się wszystko unormowało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 19:51

Blondik lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Majblanca - mam identyczny problem jesli chodzi o prace męża... I bardzo się boje, ze zacznę rodzic jak będzie w pracy a nie mam nikogo takiego w pobliżu kto by mogl mnie zawieźć. Ewentualnie kolega jakby akurat w pracy nie byl ale i tak srednio mi się to podoba chyba sama się zawiozę :p szkoda tylko, ze szpital w ktorym chce rodzic jest ponad pól godziny drogi ode mnie ewentualnie jest drugi nie cale pól godziny drogi ode mnie ale dam jakos rade ;)
    Dziewczyny, spokojnie. Albo zacznie się jak mąż będzie w domu, więc zdąży zgłosić w pracy, a jak się zacznie pod nieobecność, to rzadko się zdarza, by od pierwszego skurczu do porodu minęło mniej niż 12 godzin. Zdążycie.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi mam taka nadzieje ale mimo wszystko stresik jest ;)
    Edit : Moja siostra w pierwszej ciąży urodziła po 4 godzinach od pierwszego skurczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 20:00

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata, to któraś z dziewczyn o taksówce pisała, ja ostatecznie dopuszczam jazdę taksą jesli mi męża nie wypuszczą z pracy :) choć wolałabym z mężulem, który mnie podtrzyma, poniesie torbę i za rękę potrzyma, niż z obcym Wiesławem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 22:28

Madziula lubi tę wiadomość

• Majblanca Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dlatego sie nie martwie bo w 6h od pierwszych oznak to ja bym chciala urodzic. No coz jakbym musiala jechac zanim maz wroci to bede nyslec czy dam rade sie sama zawiezc czy taksowka a moze autobus (moja przyjaciółka autobusem pojechala:-))
    W razie co pakuje sie w walizke zeby ja tylko ciągnąć a nie nosić;-)

Mama - ja ta poduszkę ciazowa "cebuszke" to chyba luzem wezmę znaczy jak mąż bedzie ze mna jechal to dam mu do ręki a jak go nie bedzie to poprosze żeby mi ja dowiózł bo w torbie to ona cale miejsce by mi zajęła

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj gadalam z jedna z mam ze zlobka synka. Kobietka malutka i chudziutka, urodzila dwojke dzieci powyzej 4kg. Pierwsze w 6h, drugie w godzine!!!

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo godzina to niezły wyczyn...
    Nie plakalabym mając tak szybki poród. ;-)
    Jesli urodzilabym w mniej niz 4h to trudno meza moze nie byc hihi ;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    wichrowe...3km... serio wisi mi czy tam ktos palił czy nie ;) nie jeżdżę jakoś super często taksówkami, ale nie zdarzyło mi się jeszcze żeby jechać cuchnącą fajami. Korporacje raczej o to dbają, nigdy też nie trafiłam na brudny samochód albo obleśnego kierowcę, z kim ty jeździsz??? ze masz takie odczucia
    Nie mówiłam, że obleśny kierowca albo brudna tarfya ;) tylko że siè jakoś brzydzę. I nie znoszę jak mnie obcy zagadują, a taryfiarze jakoś uwielbiają. Natomiast smród fajek to niestety jeszcze stosunkowo powszechne a ja tego nienawidzę i już kilka razy wkurzona odeslałam taki pojazd. Nie chcę tego ani wdychać ani tym przesiąknąć nawet przez 50 metrów.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe, pechowa jakaś jesteś, przykro mi :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata twój tekst "podobno ostatnie tygodnie ciąży trwają nie 7 dni a pierdylion milion pięćset dni ;) także jeszcze się meeega wynudzimy przed porodem, na bank :)"

Hahaha cała prawda. Każde słowo ;)

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afe3c7a4fdca.jpg

To my :) mały fragment z dzisiejszej sesji :)

moremi, pernilla, mietata, antonna, Pani Moł, Charlutek, Mamatobe♥, Zuza2323, Majblanca, agagaga, Invis, Holibka, Katalonia, Asia_89, PsotkaKotka, Kaczuszka86, jacky88, kasiula_00, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 26 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, nie czuję się pechowcem :P

Tak teraz pomyślałam, że może być sytuacja, że.mąż nie będzie mógl odebrać. Ups :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo łał, Kaczorka :O

Kaczorka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja innej opcji niż porodu z mężem nie widzę- to on uparł się na poród w Niemczech, to jemu tak zależało, ja sama tam nie pojadę.

Natomiast jeśli złapie mnie w czasie gdy on naprawdę nie będzie mógł, pojadę sama do szpitala w naszym mieście, trudno. Mam niecałe 5 minut drogi, myślę że spokojnie dam radę.

Ale może dostanę skierowanie na planowane CC konkretnego dnia i będzie po stresie? Może jutro się okaże...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kaczorka, piękne zdjęcie! Brzusio jak z obrazka <3

Ja dzisiaj prawie skończyłam prasowanie. Jeszcze kilka prześcieradełek i pieluch tetrowych- czyli to czego najbardziej nie lubię :P

Kaczorka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ