X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, przepiękne zdjęcie.
    Tez ostatnio miałam takie sine dookoła pępka, ale to raz jest a raz znika. Wydaje mi się, ze to od napięcia skory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2024, 20:59

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry czekamy na moja kolezanke potem pewnie spacerek bo pogoda ładna

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, również trzymam kciuki.
    Drzwi przesuwane dla mnie ideał. Przez 5 lat użytkowania nigdy nie zdarzyło się, ze się wykoleiły.
    I wydaje mi się, ze jysk ma strasznie słabe meble. Dużo tez zależy od montowanych zawiasów.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Discret Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytywałam się położnych troszkę wczoraj skoro już tu muszę siedzieć to stwierdziłam że wykorzystam okazję i pójdę na spytki do dyżurki. A więc do podmywania polecają tantum rosa rozrobione w butelce np z dziubkiem bądź w spreju. Do spania do szpitala najlepiej rożek bądź kocyk w który zawijają dzieci tak jak w rożku. Do ubrania body plus skarpetki niby najwygodniejszy zestaw dla maluszka. I dużo dużo wody bo niby podczas karmienia kobieta czuje się jakby kaca miała.

Charlutek, Majblanca lubią tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afe3c7a4fdca.jpg

To my :) mały fragment z dzisiejszej sesji :)

Kaczorka, jaki ładny brzuszek <3 Ja mam chyba o połowę mniejszy, ale jest między nami z 3 tygodnie różnicy :) Ile waży teraz Twój dzidziuś? :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Kaczorka, jaki ładny brzuszek <3 Ja mam chyba o połowę mniejszy, ale jest między nami z 3 tygodnie różnicy :) Ile waży teraz Twój dzidziuś? :)

Mi się wydaje, jak patrzę w lustro, że też jest mniejszy! :p
    A 3 tygodnie to sporo - w tym czasie faktycznie rośnie :)
    Moja młoda 3 tyg. temu miała 1.7kg a w piątek już 2.5kg.

Zuza91 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ahhhh bosko wyglądasz !

Ehhh kochane może pomożecie wymyśleć mi coś bardzo przekonującego :)
    Chciałabym jechać z mężem do Polski, ale on nie chce bo wie że będę stękać z bólu w trasie, a to ostatnia okazja do pojechania przed porodem. Muszę coś wykombinować żeby się zgodził, jak na razie powiedział że mam sobie sama jechać jak chce. Głupek.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, ja mam tak samo ;) o wiele mniejszy. Ale Kaczorki i tak jest piękny, hehe :)
    Koleżanka miała termin na 8 października ale dzisiaj miała cesarkę bo Mała była miednicowo ułożona. I właśnie sobie uświadomiłam, ze "zaraz" ja. Aaaa. Zaczynam czuć niepokój i powagę sytuacji :p

Zuza91 lubi tę wiadomość

• NW Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu na forum w sumie same sexi-mamusie mamy :)
    Świetne kolejne zdjęcie - chyba te czerwone kiece robią furorę, wyglądają niesamowicie.

Pogoda jeszcze zaczyna dopisywać, więc życzę wszystkim miłego dnia - trzeba na jakiś spacerek się ruszyć ;)

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wiedziałyście że operacja wyrostka jest traktowana jak cesarka!!!
    Dzisiaj na obchodzi lekarz mi uświadomił że powinnam się nastawić na cc ze względu na bliznę po wyrostku. Jestem w szoku nawet nie brałam pod uwagę takiej opcji że będą mnie cieli tym bardziej że mój prowadzący nic o tym nie wspominał a przecież widział na każdej wizycie moją bliznę. Hmm i teraz chciał mnie nastraszyć żebym się nie nudziła czy serio tak jest.

Pani Moł lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka śliczne zdjęcie i piękny, dorodny brzusio:) Ach, zadroszczę Wam tych sesji!

Invis, kciuki zaciśnięte!
    Paulina, to troszke szybko tą cesarkę zrobili.. To chyba 38 tc byl jeszcze? Niby donoszona, ale ja po pierwszej cesarce "na sucho" nie dam się tak pokroić drugi raz. Poczekam w szpitalu, aż sie samo zacznie. Moje dziecię było jeszcze niedojrzałe i wole poczekać, aż samo da znać, że jest gotowe. Ale oczywiscie u Twojej koleżanki ma prawo być zupełnie inaczej.

Dziewczyny, Mamusie! Chcialabym Was prosić o jakieś sugestie. Wiem, że część z Was przeglądała mnóstwo stron z rzeczami np hand made dla dzieci i może coś polecicie. Szukam czegoś, co posluzyłoby jako prezent od dzidziusia dla starszaka. Moja Córka planuje kupic coś dla Maleństwa i nawet chce wydać sporą część tego co ma, z własnej potrzeby serducha. Pomyślałam, że i my kupimy coś dla Niej, niby od siostrzyczki, tak na pamiątkę tego wyczekanego wydarzenia w naszym życiu. Córka doczekać się nie może, tak jak Wam kiedys pisałam, każdego dnia zapewnia brzusio o swojej miłości (nawet jak na nas, rodziców, ma wielkiego focha). Kiedy zobaczyła zamowiony zestaw do łóżeczka wykonany z minky, to widzialam, że była tym zauroczona. Uwielbia pluszaki ( żadnych lalek), wszystko co mile i przytulaśne, a także piłkę nożną i samochody.To może coś z tej tkaniny, ale w jakiejś formie? Nie wiem, czy wiecie, o co mi chodzi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 10:16

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu jest tak, że nie umawiają wcześniej na CC. Ostatnio mi ginekolog mówiła, że gdyby nic się nie działo, to w dniu terminu mam się po prostu zgłosić do szpitala i powiedzieć, że jest ułożenie miednicowe i mam skierowanie. Ponoć operację robią jeszcze tego samego dnia lub na drugi dzień.
    No a gdyby pojawiły się skurcze lub odeszły wody to wiadomo, że trzeba jechać wcześniej.
    Nie ukrywam, że denerwuje mnie to, że nie wiem kiedy mogę się spodziewać akcji porodowej. Czy to będzie za tydzień, dwa czy za miesiąc :/ i czy dopadnie mnie w nocy czy w dzień.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek ja nie polecę nikogo bo zamówiłam i dostałam nie to co miało być :/ I chyba wystawie tu na bazarku bo nie pasuje mi kompletnie do mojego zestawu miętowego.
    Większość zamawiałam z lullalove jeśli chodzi o kocyki takie tkane i jakość super chociaż cena nie zachęcała.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Dzisiaj na obchodzi lekarz mi uświadomił że powinnam się nastawić na cc ze względu na bliznę po wyrostku. Jestem w szoku nawet nie brałam pod uwagę takiej opcji że będą mnie cieli tym bardziej że mój prowadzący nic o tym nie wspominał a przecież widział na każdej wizycie moją bliznę. Hmm i teraz chciał mnie nastraszyć żebym się nie nudziła czy serio tak jest.
    Ojej, chcialam zacytowac a kliknęlam "lubię". Pkerwsze słyszę o takich praktykach. Lekarz prowadzący chyba też by Ci coś wspomniał.

A co do kocyka - wystaw na bazarku ;) jak masz więcej tych dziewczęcych rzeczy i kocykow na zbyciu ;) chętnie poobczajam bo musze dokupic jeszcze to i owo dla malutkiej mej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:00

• Aasha Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Naprawdę Ci tak powiedział? Moja gin wie, ze miałam operowany wyrostek i nic na ten temat nie mówiła. Poza tym, w zaleceniach PTG jesli chodzi o cc nie jest to rowniez wymienione.http://www.ptgin.pl/index.php/content/download/9530/140614/file/Cięcie%20cesarskie.pdf Moze to tylko jeden z czynników u Ciebie?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tez Wam sie ciagle chce spac teraz? Ja przespałam cała noc, zjadłam śniadanie, otworzyłam książkę i znowu zasnęłam -spałam kolejne 1,5h :O

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Moja siostra ma paskudna blizne po wyrostku, a 3 razy rodzila naturalnie, w tym raz blizniaki i nic jej sie nie rozeszlo, wiec dziwna ta teoria twojego lekarza. Chyba, ze operacja swieza?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Discret Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nic mi nie powiedział dlatego się tu zdziwiłam i lekko wystraszyłam po słowach tego ze szpitala. Bliznę mam ładną i małą więc nawet nie pomyślałam że może mieć wpływ na ciąże tym bardziej że miałam tą operację ponad 8 lat temu. Ehhh ufam mojemu lekarzowi a tym nie będę się przejmować.

My te dziewczęce rzeczy co zostały pochowaliśmy do kartonika na następnego maluszka chociaż już mi się chwilowo odechciało:P
    Ten kocyk wstawiłam taki "męski" bardziej niebieski z szarym a miał być miętowo szary bo tak sobie wymyśliłam pościele i inne pierdoły do pokoju młodego. I niebieski mi kompletnie nie pasuje.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ostatnio bardziej senna sie zrobilam. A dzisiaj to juz w ogóle bo w nocy co chwilę wstawalam na siku lub sie budzilam.

Meble w domu mamy na wymiar kuchnie, komode 2.5m, szafe 3.5m i wyszlo spoko ale do pokoju dziecka kupiliśmy meble z ikei z myślą ze i tak za max. 7 lat bedziemy je wymieniać jak bedzie szedl do szkoły ;-)

Invis trzymam kciuki. Będzie dobrze.

m3sxyx8ddvq77ovr.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, wiem tez, ze miała mało wód płodowych i wysokie ciśnienie. Więcej szczegolow nie znam. Pogadam z nią jak już dojdzie do siebie. No chyba, ze tez datę porodu pomyliłam. Ale tak kojarzę, ze ona właśnie miała na 8 października a druga koleżanka ma na 9 :) 3 znajoma tez ma na październik ale nie wiem dokładnie który. Normalnie jakiś wysyp w tym październiku. To dobrze bo w listopadzie będzie luźniej na porodówkach ;)
    U mnie chwilowy przypływ energi, ale to chyba przez to , ze tak ładnie za oknem jest i słońce sieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:40

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ