Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Invis, również trzymam kciuki.
Drzwi przesuwane dla mnie ideał. Przez 5 lat użytkowania nigdy nie zdarzyło się, ze się wykoleiły.
I wydaje mi się, ze jysk ma strasznie słabe meble. Dużo tez zależy od montowanych zawiasów.Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Podpytywałam się położnych troszkę wczoraj skoro już tu muszę siedzieć to stwierdziłam że wykorzystam okazję i pójdę na spytki do dyżurki. A więc do podmywania polecają tantum rosa rozrobione w butelce np z dziubkiem bądź w spreju. Do spania do szpitala najlepiej rożek bądź kocyk w który zawijają dzieci tak jak w rożku. Do ubrania body plus skarpetki niby najwygodniejszy zestaw dla maluszka. I dużo dużo wody bo niby podczas karmienia kobieta czuje się jakby kaca miała.
Charlutek, Majblanca lubią tę wiadomość
-
Zuza91 wrote:Kaczorka, jaki ładny brzuszek
Ja mam chyba o połowę mniejszy, ale jest między nami z 3 tygodnie różnicy
Ile waży teraz Twój dzidziuś?
Mi się wydaje, jak patrzę w lustro, że też jest mniejszy! :p
A 3 tygodnie to sporo - w tym czasie faktycznie rośnie
Moja młoda 3 tyg. temu miała 1.7kg a w piątek już 2.5kg.Zuza91 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, ahhhh bosko wyglądasz !
Ehhh kochane może pomożecie wymyśleć mi coś bardzo przekonującego
Chciałabym jechać z mężem do Polski, ale on nie chce bo wie że będę stękać z bólu w trasie, a to ostatnia okazja do pojechania przed porodem. Muszę coś wykombinować żeby się zgodził, jak na razie powiedział że mam sobie sama jechać jak chce. Głupek. -
Zuza, ja mam tak samo
o wiele mniejszy. Ale Kaczorki i tak jest piękny, hehe
Koleżanka miała termin na 8 października ale dzisiaj miała cesarkę bo Mała była miednicowo ułożona. I właśnie sobie uświadomiłam, ze "zaraz" ja. Aaaa. Zaczynam czuć niepokój i powagę sytuacji :pZuza91 lubi tę wiadomość
-
Widzę, że tu na forum w sumie same sexi-mamusie mamy
Świetne kolejne zdjęcie - chyba te czerwone kiece robią furorę, wyglądają niesamowicie.
Pogoda jeszcze zaczyna dopisywać, więc życzę wszystkim miłego dnia - trzeba na jakiś spacerek się ruszyć -
Kurcze wiedziałyście że operacja wyrostka jest traktowana jak cesarka!!!
Dzisiaj na obchodzi lekarz mi uświadomił że powinnam się nastawić na cc ze względu na bliznę po wyrostku. Jestem w szoku nawet nie brałam pod uwagę takiej opcji że będą mnie cieli tym bardziej że mój prowadzący nic o tym nie wspominał a przecież widział na każdej wizycie moją bliznę. Hmm i teraz chciał mnie nastraszyć żebym się nie nudziła czy serio tak jest.
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Kaczorka śliczne zdjęcie i piękny, dorodny brzusio:) Ach, zadroszczę Wam tych sesji!
Invis, kciuki zaciśnięte!
Paulina, to troszke szybko tą cesarkę zrobili.. To chyba 38 tc byl jeszcze? Niby donoszona, ale ja po pierwszej cesarce "na sucho" nie dam się tak pokroić drugi raz. Poczekam w szpitalu, aż sie samo zacznie. Moje dziecię było jeszcze niedojrzałe i wole poczekać, aż samo da znać, że jest gotowe. Ale oczywiscie u Twojej koleżanki ma prawo być zupełnie inaczej.
Dziewczyny, Mamusie! Chcialabym Was prosić o jakieś sugestie. Wiem, że część z Was przeglądała mnóstwo stron z rzeczami np hand made dla dzieci i może coś polecicie. Szukam czegoś, co posluzyłoby jako prezent od dzidziusia dla starszaka. Moja Córka planuje kupic coś dla Maleństwa i nawet chce wydać sporą część tego co ma, z własnej potrzeby serducha. Pomyślałam, że i my kupimy coś dla Niej, niby od siostrzyczki, tak na pamiątkę tego wyczekanego wydarzenia w naszym życiu. Córka doczekać się nie może, tak jak Wam kiedys pisałam, każdego dnia zapewnia brzusio o swojej miłości (nawet jak na nas, rodziców, ma wielkiego focha). Kiedy zobaczyła zamowiony zestaw do łóżeczka wykonany z minky, to widzialam, że była tym zauroczona. Uwielbia pluszaki ( żadnych lalek), wszystko co mile i przytulaśne, a także piłkę nożną i samochody.To może coś z tej tkaniny, ale w jakiejś formie? Nie wiem, czy wiecie, o co mi chodzi;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 10:16
Pani Moł lubi tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
U mnie w szpitalu jest tak, że nie umawiają wcześniej na CC. Ostatnio mi ginekolog mówiła, że gdyby nic się nie działo, to w dniu terminu mam się po prostu zgłosić do szpitala i powiedzieć, że jest ułożenie miednicowe i mam skierowanie. Ponoć operację robią jeszcze tego samego dnia lub na drugi dzień.
No a gdyby pojawiły się skurcze lub odeszły wody to wiadomo, że trzeba jechać wcześniej.
Nie ukrywam, że denerwuje mnie to, że nie wiem kiedy mogę się spodziewać akcji porodowej. Czy to będzie za tydzień, dwa czy za miesiąci czy dopadnie mnie w nocy czy w dzień.
-
Mama2kituszek ja nie polecę nikogo bo zamówiłam i dostałam nie to co miało być
I chyba wystawie tu na bazarku bo nie pasuje mi kompletnie do mojego zestawu miętowego.
Większość zamawiałam z lullalove jeśli chodzi o kocyki takie tkane i jakość super chociaż cena nie zachęcała.
-
nick nieaktualnyDiscret wrote:Kurcze wiedziałyście że operacja wyrostka jest traktowana jak cesarka!!!
Dzisiaj na obchodzi lekarz mi uświadomił że powinnam się nastawić na cc ze względu na bliznę po wyrostku. Jestem w szoku nawet nie brałam pod uwagę takiej opcji że będą mnie cieli tym bardziej że mój prowadzący nic o tym nie wspominał a przecież widział na każdej wizycie moją bliznę. Hmm i teraz chciał mnie nastraszyć żebym się nie nudziła czy serio tak jest.
A co do kocyka - wystaw na bazarkujak masz więcej tych dziewczęcych rzeczy i kocykow na zbyciu
chętnie poobczajam bo musze dokupic jeszcze to i owo dla malutkiej mej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:00
-
Discret wrote:Kurcze wiedziałyście że operacja wyrostka jest traktowana jak cesarka!!!
-
Discret wrote:Kurcze wiedziałyście że operacja wyrostka jest traktowana jak cesarka!!!
Dzisiaj na obchodzi lekarz mi uświadomił że powinnam się nastawić na cc ze względu na bliznę po wyrostku. Jestem w szoku nawet nie brałam pod uwagę takiej opcji że będą mnie cieli tym bardziej że mój prowadzący nic o tym nie wspominał a przecież widział na każdej wizycie moją bliznę. Hmm i teraz chciał mnie nastraszyć żebym się nie nudziła czy serio tak jest.Pani Moł lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Mój lekarz nic mi nie powiedział dlatego się tu zdziwiłam i lekko wystraszyłam po słowach tego ze szpitala. Bliznę mam ładną i małą więc nawet nie pomyślałam że może mieć wpływ na ciąże tym bardziej że miałam tą operację ponad 8 lat temu. Ehhh ufam mojemu lekarzowi a tym nie będę się przejmować.
My te dziewczęce rzeczy co zostały pochowaliśmy do kartonika na następnego maluszka chociaż już mi się chwilowo odechciało:P
Ten kocyk wstawiłam taki "męski" bardziej niebieski z szarym a miał być miętowo szary bo tak sobie wymyśliłam pościele i inne pierdoły do pokoju młodego. I niebieski mi kompletnie nie pasuje. -
Ja tez ostatnio bardziej senna sie zrobilam. A dzisiaj to juz w ogóle bo w nocy co chwilę wstawalam na siku lub sie budzilam.
Meble w domu mamy na wymiar kuchnie, komode 2.5m, szafe 3.5m i wyszlo spoko ale do pokoju dziecka kupiliśmy meble z ikei z myślą ze i tak za max. 7 lat bedziemy je wymieniać jak bedzie szedl do szkoły
Invis trzymam kciuki. Będzie dobrze.
-
Mama, wiem tez, ze miała mało wód płodowych i wysokie ciśnienie. Więcej szczegolow nie znam. Pogadam z nią jak już dojdzie do siebie. No chyba, ze tez datę porodu pomyliłam. Ale tak kojarzę, ze ona właśnie miała na 8 października a druga koleżanka ma na 9
3 znajoma tez ma na październik ale nie wiem dokładnie który. Normalnie jakiś wysyp w tym październiku. To dobrze bo w listopadzie będzie luźniej na porodówkach
U mnie chwilowy przypływ energi, ale to chyba przez to , ze tak ładnie za oknem jest i słońce sieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 11:40