X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Psotka, dzięki, zapiszę sobie nazwę w razie czego :)
    zobacz w grupie na facebooku Kwartalnik Laktacyjny - karmienie piersią, BLW, rozszerzanie diety dzieci. Tam polecają przede wszystkim słód jęczmienny. Można go dodawać do kawy, mieszać z mlekiem, albo wodą.
    Ja piłam tylko na początku, a i to chyba dlatego, że dostałam próbki w szpitalu. Nie miałam takiej potrzeby, bo miałam sporo pokarmu, ale nie jest powiedziane, że teraz będzie tak samo.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 - kupiłaś może ten kocyk-otulacz? Ciekawa jestem opinii bo sama się nad nim zastanawiam bo mnie strasznie zauroczył ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna też na laktację poleca słód jęczmienny. Mówi, że w razie kryzysu normalnie kupić i wypić piwo Karmi. A w razie zapaleń czy zastoju kubek naparu z szałwi. No zobaczymy w praniu jak się te rady przełożą na rzeczywistość.

Czarnulka! Jak się miewasz?? Chłopaki rosną? Często myślę sobie co tam u Was i kciuki trzymam mocno.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Madziula Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka jesteśmy z Wami, tym bardziej że miałaś ten sam dzień porodu co ja. Tymczasem Twoje maluchy już dłuższy czas na świecie. Ale teraz będzie tylko lepiej- zobaczysz :* kiedyś Ci podziękują za wszystkie troski :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacky88 wrote:
    Narzekacie ze wam mdlosci dokuczaja? Oj kobietki wy moje ja dzien dnia rzygam od 6 tygodnia i zyje wiec i wy na koncowce dacie rade ;-)

Ojej, wyrazy współczucia. Mi się ani razu nie zdarzyło, ale większość pierwszego trymestru spędziłam "na skraju haftu" i zdecydowanie nie chciałabym do tego wracać.
    IZA92 wrote:
    Czarnulka dużo zdrowia i siły - dla Was i dla maluchów.

A suszy Was jak na ostrym kacu? :D Ja tylko pije i pije i wiecznie mi mało :/

A może zrób sobie domowy izotonik? Najprostsza wersja to woda z cukrem/miodem + szczypta soli. Ale soli na prawdę odrobina, żeby się nie zniechęcić smakiem.

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis wyleciał iPhone przez balkon :O zadzwonił domofon, a ja lezakowalam na balkonie, i tak sie poderwałam ze mi wyleciał... na szczęście mieszkamy na wysokim parterze, wiec działa, ale ekran cały pobity:/ a rok temu wymieniałam... ech zepsuł mo sie humor :P

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Kaczuszka86 - kupiłaś może ten kocyk-otulacz? Ciekawa jestem opinii bo sama się nad nim zastanawiam bo mnie strasznie zauroczył ;)

Nie kupiłam :( zastanawiam się czy skoro mam rożek i taki worek z rękawami to czy wogole ma to sens ale chyba się skuszę po wypłacie w październiku choć to tylko 36 zł +kw tylko że tutaj chyba jest to jak pajacyk tylko przy rączkach jest otulenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 17:20

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam cały dzień :)
    Invis, ja chyba też zdecydowałabym się na poród w Polsce ale ze względu na komunikację.
    Kameelka, polubiłam za jeden konkretny akapit w Twojej wypowiedzi :) też ostatnio o tym myślałam, i dochodzę do takiego samego wniosku.
    Kawę piję 1 dziennie, ew. 1 na 2 dni. Rozpuszczalna z 1,5 łyżeczki kawy i odrobiną cukru.
    Czarnulka, trzymam kciuki za Twoje maluszki.
    Mój mąż też chrapie, ale zazwyczaj wtedy jak jest bardzo zmęczony lub coś wypije. Jak bardzo mi przeszkadza to w ostateczności ląduje w salonie :P

Rano byłam oddać krew, a później krew z nosa mi poleciała :/
    Pogoda u nas piękna, więc rano byliśmy na działce zerwać malin. Idę zaraz robić sernik z malinami :) i jakoś wykorzystać pozostałe.

Zaczęłam się zastanawiać nad torbą do wózka. Czy macie? Jeśli tak to jaką?

moremi lubi tę wiadomość

• mietata Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    To chyba tak u nas mówìli...

Mietata, płacę złodziejskie nfz to chcę położną na nfz :P zapytam na żelaznej która ma kontrakt i mieszka/pracuje niedaleko :P a jak nie to niech się gonią...

to ja już nie trafię za tobą, jęczałaś ostatnio, że nie chcesz do POZ zapisywać i korzystać z NFZm to sie zdecyduj :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    to ja już nie trafię za tobą, jęczałaś ostatnio, że nie chcesz do POZ zapisywać i korzystać z NFZm to sie zdecyduj :)
    Ale nie muszę się decydować, o ile wiem pediatra to nie to samo co położna ;] a dziecko to nie ja ;]
    Dobrą polożna mogę ze 2 razy przyjąć, niech obejrzy mnie, ew.dzieciaka.
    Natomiast od przychodni chcę dziecko trzymac z dala, nie potrzebuję tego, nie chcę wlec na jakieś durne wizyty. Jak bedę potrzebowała pediatry to poproszę kolegę.
    Ogólnie nie korzystam z prywaty, bo szkoda mi kasy. Tylko wyjatkowe sytuacje. Dobrych lekarzy dla siebie wolę mieć nfz, skoro za to płacę miesięcznie sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 17:57

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 28 września 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co te torbę, co dali do wózka. Jak nie będzie starczac to może pomyśle, a znajac mnie to będzie ok ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Nie kupiłam :( zastanawiam się czy skoro mam rożek i taki worek z rękawami to czy wogole ma to sens ale chyba się skuszę po wypłacie w październiku choć to tylko 36 zł +kw tylko że tutaj chyba jest to jak pajacyk tylko przy rączkach jest otulenie

Ja chyba też go zamówię bo drogi nie jest to jak mi przyjdzie to dam ci znać co to jest warte ;)

Kaczuszka86 lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 28 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się w wózku najbardziej podoba uchwyt na kubek ;) tylko głupki dali biały do grafitowego stelaża, no trudno ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, też się jaram uchwytem na kubek :) Nawet kupilam sobie super ladny kubek termiczny do niego. :)
    Torbę wózkową też mam tę z zestawu i raczej nie będę kupować żadnej innej, ta jest ładna wizualnie, pojemna i ma.fajne przegródki.

Co do kawy to na początku ciąży odstawiłam, w sumie później mnie odrzucało mocno, a że nie piłam w związku z tym przez kilka miesięcy to zaczęłam pić bezalkoholową. Po porodzie może zacznę słabą normalną popijac :)

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też torbę mam z kompletu z wózkiem i ten uchwyt na kubek też :) super sprawa na spacer w chłodny dzień

Kawę pije choć mniej i słabsza, czasem Inke gdy mam chęć wieczorem na taki napoj

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kawy tez odrzucilo w I trymestrze. tak naprawdę od niedawna zaczęłam pić na nowo.

Wózek kupiłam używany i tam nie było torby. A znalazłam fajną na Aliexpress :D

torba

Pani Moł lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, torba faktycznie fajnie wygląda :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie piłam mniej więcej do połowy ciąży, bo mnie od niej odrzucilo. Teraz piję normalnie 1 lub 2 dziennie, rozpuszczalne z mlekiem, nie za mocne.

Torby mam dwie, jedna przy wozku, a druga ze spacerowki po córce- czarną. Może się przydać, tylko muszę jeszcze wymienić w niej zamek.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 28 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psia mać. Tak czyściłam żelazko, że zalałam, wywaliło mi korki... Cóż, kupuję nowe, bo z doswiadczenia wiem że jak wywala to wywalać będzie :/
    To było fajne MPM za niecałe 100 zeta, ale sobie zaszaleję i za 270 kupię philipsa. Z dostawą jutro, o.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Wichrowe! Ja ostatnio robilam tosty w opiekaczu i nie skapnęłam się, że opiekaczem przycisnęłam kabel. Nie dość, że wywalilo korki to ten kabel zrobił taki mini wybuch, że aż przyjarało blat. Dobrze, że nie trzymałam opiekacza ręką, czasem tak robię jak dużo nawalę w kanapki i mi się nie domyka.

Te phillipsy żelazka są spoko, kupiłam niedawno takiego z półki w okolicach 300 pln i jestem bardzo zadowolona. W prasowanie moim poprzednim żelazkiem musiałam autentycznie wkładać siłę :D

jacky88 lubi tę wiadomość

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ