Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:MOREMI ty sie znasz na chustach. Ja mam 168cm, jak myslisz jaka dlugosc wziac? 1,7m czy 2m?-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
wichrowe_wzgórza wrote:Ok, a skąd wziąć kogoś, kto na pewno się zna?
Lista doradców przy szkołach doradców
ClauWi http://clauwi.pl/doradcy
AND http://www.akademianoszenia.pl mają stronę w przebudowie, ale można do nich napisać z prośbą o wskazanie doradców z Twojej okolicy.
I warto popytać na lokalnych grupach, ale zawsze sprawdzić w tych dwóch szkołach. Innych w Polsce nie ma.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dalej myślimy nad imieniem. Czytam listy, myślę czy będzie pasowało z nazwiskiem. I powiem Wam, że jestem trochę przerażona.
Z danych za pierwsze pół roku 2017 wynika, że imię Brajan można odmienić na milion sposób. Trochę żal mi dzieci...
Brajan - 144
Brayan - 29
Bryan - 10
Brian - 6
Braian - 4
Kolejna sprawa to imiona zdrobnione. To powinno być zakazane. Z męskich jest mało, bo tylko Batek, Wojtek i Antek.
Jednak rodzice dziewczynek idą w zaparte: Ela, Janka, Zosia, Zuza, Marysia, Tosia, Ola, Iza.
Te dzieci będą się musiały tłumaczyć, dlaczego są Elą a nie Elżbietą, Zosią a nie Zofią czy Olą a nie Aleksandrą.
Ehhh
-
Dużo teraz jest imienia Kuba.
Skąd te dane, z ministerstwa? Bo czasem pojawiają się takie dziwne albo śmieszne imiona w nieoficjalnych statystykach, bo rodzice podali Anulka zamiast Anna...
Ja znam Adę, całe życie mówi że nie jest Adrianną czy AdeląNo ale Ada to jest oddzielne imię
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Patologia to jest na Wyspach... Oglądałam program teraz. Matka 38 lat, córki 15 i 17. Jedna urodziła jak miała 16, druga 15... I ta 15-latka mówi: miałam 14 lat wypiliśmy drinki (!) no i stało się...
Ciąża potwierdzona w 26 tygodniu, bo się laska nie kapnęła że jakoś nie miesiączkuje. I to "niestety" potwierdzona o 2 tygodnie za późno, bo w Anglii aborcja jest legalna do 24 tygodnia. Masakra jakaś, tak ogólnie.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
jej mnie cały dzień brzuch boli jak nie wiem
a wieczorem się spina i twardnieje... myślicie, że na tym etapie już tak może być? Gin na urlopie i wizytę mam za tydzień i nie wiem czy spokojnie czekać łykając nospę i magnez...
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Wracajac do herbatek laktacyjnych. Moja polozna ich nie poleca bo maja duzo skladnikow "dodatkowych" które nie sa dobre.
Poleca za to słód jeczmienny
mowi zeby uważać bo nawał pokarmu tez nie jest dobry.
Natmiast piwo na laktacje absolutnie nieee!
Alkohol to alkohol
Kawe pije 1 dziennie słabą.
Wlasnie sie dowiedzialam ze moja koleżanka urodziła. Łącznie z podróza do szpitala samochodem(30km) zajelo jej to uwaga! Niecałe 3h !!
Tez tak chcę!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 02:26
-
Majblanca, u nas mówiła że piwo to trochę mit, no i właśnie że alko to alko. Jak się uda karmić, to 6 miesięcy traktuję jak ciążę, dopiero po 6 m-cach może sobie na kieliszek wina pozwolę.
Podobno Femaltiker jest genialny...
Majblanca, jej pierwsza ciąża?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Raczej się nie narobiłam a i za dużo nie chodzę bo po prostu się toczę i nie daję rady nawet chodzić, z domu wyjdę conajwyzej do pobliskiego sklepu po drobne rzeczy...
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:jej mnie cały dzień brzuch boli jak nie wiem
a wieczorem się spina i twardnieje... myślicie, że na tym etapie już tak może być? Gin na urlopie i wizytę mam za tydzień i nie wiem czy spokojnie czekać łykając nospę i magnez...
Też mnie wczoraj brzuch bolał. A właściwie podbrzusze. Wzięłam no-spe i jakoś po 3h przeszło.
A ginka ostatnio mówiła, że jak ból nie będzie przechodzić to mam jechać na KTG do szpitala.
Niedługo pełnia - może być ciekawie :p -
No ja się chyba wybiorę
nie śpię od 5 gdzie normalnie przed 11-12 nie wstaję... strasznie nie chcę tam jechać bo już tyle razy byłam i odwlekam...
-
Xaxa wrote:No ja się chyba wybiorę
nie śpię od 5 gdzie normalnie przed 11-12 nie wstaję... strasznie nie chcę tam jechać bo już tyle razy byłam i odwlekam...
Też bardzo nie chciałam jechać. Mąż już był gotowy na podróż a ja mówię, że nie chce mi się :p żadna przyjemność taka wizyta na IP. No ale jak trzeba to trzeba.
Skoro u Ciebie nie przechodzi to lepiej sprawdzić co się dzieje. -
Katarzyna87 wrote:Dalej myślimy nad imieniem. Czytam listy, myślę czy będzie pasowało z nazwiskiem. I powiem Wam, że jestem trochę przerażona.
Z danych za pierwsze pół roku 2017 wynika, że imię Brajan można odmienić na milion sposób. Trochę żal mi dzieci...
Brajan - 144
Brayan - 29
Bryan - 10
Brian - 6
Braian - 4
Kolejna sprawa to imiona zdrobnione. To powinno być zakazane. Z męskich jest mało, bo tylko Batek, Wojtek i Antek.
Jednak rodzice dziewczynek idą w zaparte: Ela, Janka, Zosia, Zuza, Marysia, Tosia, Ola, Iza.
Te dzieci będą się musiały tłumaczyć, dlaczego są Elą a nie Elżbietą, Zosią a nie Zofią czy Olą a nie Aleksandrą.
Ehhh
Moje dziecko ma na imię Michalina. W domu głównie mowimy na nią Miśka. Ale z tego co zzauważyłam NIKT w przedszkolu ani z pań ani z koleżanek czy kolegów nie mówi do niej zdrobnieniem. Na podwórku koledzy tak samo. Ona przedstawia się jako Michalina i tak na nią mówią, ja również nie mialam problemu ze swoim imieniem bo każdy wie, że Ola to Aleksandra. Dlaczego właściwie uważasz to za problem?
-
no bronie się rękami i nogami, wcześniej jak mnie coś niepokoiło to jeździłam i teraz boję się, że wezmą mnie za panikarę, że się znowu pojawiam
najlepiej, że brzuch mi teraz twardnieje a pewnie podczas ktg ani razu się to nie zdarzy tak na przekór
-
Ola to Aleksandra, oczywiste
ale to tak jakbyś miała w dowodzie Ola. Ja znam dziewczynę, która ma Kasia w paszporcie. mocno niewygodne. Tak jakby córcia miała Miśka w dowodzie.
Xaxa ja mam dokładnie tak jak Ty. Ten brzuch juz po prostu boli.
Dzisiaj o 16 mam wizytę u gina. Dopytam się czy to normalne i będziemy wiedziały.
Ja też jadę na magnezie i nospie. -
Xaxa - a nie myśl o tym co ktoś pomyśli. Dla nich to pewnie najlepiej by było, żeby nikt nie przychodził.
A KTG na pewnym etapie ciąży chyba nam się należy?
Mi się brzuch nie spina, tylko bolało jak na okres. Głównie podbrzusze, ale też i trochę w krzyżu. No-spy nie biorę tak po prostu, tylko właśnie jak coś zaczyna boleć. Póki co jadę na samym magnezie
Aleksandra mi się podoba. I nawet chciałam tak nazwać na początku naszą małą, ale z racji tego, że głównie mówi się do takiej osoby Ola to zrezygnowałam, bo mi zależy, żeby imię było na A.
Wprawdzie na naszą Alicję mówimy Luśka, ale to tylko my :p