Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh,ja w jeszcze poprzednie musiałam wkładać, a przy tym byłam w szoku że nie trzeba dociskać
Ale tamto było takie "na wynajem" za 30 zeta, nie inwestowałam. Teraz myślalam, czy może to samo wziąć jak jest ok, ale...co sobie będę żałować, zaszaleję. Mąż mówi - no za 20 koła to nie bierz, ale poza tym kup co chcesz, przeleję Ci
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A, byłam w lidlu. Ciuszki dla dzieci fajne, ale mam nadmiar już
Natomiast te staniki...nawet jakbym chciała kupić taką szmatkę na początek, to w te misunie za nic by mi biust nie wlazł...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Czarnulka my tu bardzo czekamy na wieści od ciebie i trzymamy kciuki! I wszystkie rozumiemy, że masz teraz dużo mniej czasu.
Kawę piję całą ciążę, dokąd pracowałam była to pyszna z ekspresu, a na zl piję fusiarę zalewanąciśnienie mam niskie, z resztą ponoć kawa zbytnio na nie nie wpływa, ja po kawie mogę spać. Rozpuszczalnej nie piję odkąd posmakowałam kawy ziarnistej.
Zapisałam się na warsztaty bezpieczny maluch, tak polecałyście
Invis położna mówiła dziś na sr, że maluchy mogą się obrócić z pośladków na głowę w trakcie porodu i że widziała wiele takich przypadków.
Dowiedziałam się że w moim szpitalu nie stosuje się zabiegu credego tylko kropelki, niestety zapomniałam z jakim składnikiem. Polecała też podanie wit. K w kropelkach zamiast zastrzyku.
-
Zabieg Credego to właśnie krople, zamiast tego to się chyba maść stosuje.
Ja ciągle nie wiem co wit K zrobić, przeczytałam od cholery i jedno drugiemu przeczy
tymczasem zrobiłam mus czekoladowy i mam fazę, czy nie ma w nim salmonelliTak, na pewno w tych jajkach była ;] Rzuca mi się na łeb. Ale sparzyłam je
Mama2kituszek lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyJa dziś jedząc grzyby z lasu zastanawiałam się, czy jesli to te szatańskie trujaki co udają borowiki to czy coś się dziecku stanie czy tylko mi.
ale wszystko spoko, tesciowa nie zrobila zamachu tylko podzieliła się jadalnymi.
Mama2kituszek lubi tę wiadomość
-
Zgłupieć można. Ale to nie krople ze srebrem jakimśtam? Położna mówiła o innych tylko nie przypomnę sobie z czym
Wichrowe a salmonella to nie na skorupkach starych i źle przechowywanych jaj może być? W jaju w środku chyba jej nie powinno być. Ja też parzę
-
Hm, no ja znam wersję że albo krople z azotanem srebra, albo maść z erytromycyną. Tak czy siak, nie widzę potrzeby w swoim wypadku
Tak, salmonella niby po wierzchu, ale zawsze coś może skapnąć9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Właśnie zastanawia mnie dlaczego ja nie przeszłam Toxo, skoro od zawsze kogel-mogel, tatarek, carbonara, warzywa i owoce nie zawsze myte...a klops
Dostałam właśnie zdjęcia od fotografko do wyboru do obróbki. Mam wybrać 15, a 2 samej córki obrobi gratisKurczę, założę się ze z tymi zdjęciami będzie tak jak ze ślubnymi- będę sie na nie gapic w kółko az mi nie zbrzydną całkiem
-
Pani Moł wrote:No właśnie jak to jest z tym jajkiem? Ja sobie chciałam zrobić bezalkoholowe tiramisu, ale własnie to jajko mnie powstrzymało. Jak się wyparzy to nie ma ryzyka salmonellozy?
Moja ginekolog zabroniła mi nawet jeść jajka na miękko, bo ponoć mogą w nim być śladowe ilości salmonelli, dla dorosłego obojętne, a dla płodu już nie. Tym bardziej nie odważyłabym się po takiej gadce zjeść czegokolwiek, w czym jest surowe jajko -
Paulina099 wrote:Nadrobiłam cały dzień
Invis, ja chyba też zdecydowałabym się na poród w Polsce ale ze względu na komunikację.
Kameelka, polubiłam za jeden konkretny akapit w Twojej wypowiedziteż ostatnio o tym myślałam, i dochodzę do takiego samego wniosku.
Kawę piję 1 dziennie, ew. 1 na 2 dni. Rozpuszczalna z 1,5 łyżeczki kawy i odrobiną cukru.
Czarnulka, trzymam kciuki za Twoje maluszki.
Mój mąż też chrapie, ale zazwyczaj wtedy jak jest bardzo zmęczony lub coś wypije. Jak bardzo mi przeszkadza to w ostateczności ląduje w salonie
Rano byłam oddać krew, a później krew z nosa mi poleciała
Pogoda u nas piękna, więc rano byliśmy na działce zerwać malin. Idę zaraz robić sernik z malinamii jakoś wykorzystać pozostałe.
Zaczęłam się zastanawiać nad torbą do wózka. Czy macie? Jeśli tak to jaką?
i też mi dzisiaj krew poszła z nosa.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pani Moł wrote:Co do kawy to na początku ciąży odstawiłam, w sumie później mnie odrzucało mocno, a że nie piłam w związku z tym przez kilka miesięcy to zaczęłam pić bezalkoholową. Po porodzie może zacznę słabą normalną popijac
Tylko zwróć uwagę po porodzie, czy ten alkohol jest ze słodem
Pani Moł lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Co do uchwytow na kubki... Nie wuem jak jest w gondolowych ale uchwyt w spacerowce moze do roznych rzeczy sluzyc ale o wozeniu kawy mozecie zapomniec
. No chyba ze bedziecie jezdzic po gladkim jak stol asfalcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 23:11
-
Kurde ja w tym quinny mam torbę na wysokości łydek, trzeba będzie coś dokupić. Polecacie coś taniego i dobrego?
może przyjdzie czas na lassiga ale na razie budżetówka
Też nie zauważyłam kawy bezalkoholowej
A czy są jakieś uchwyty uniwersalne? Ja myślałam o używaniu kubka termicznego po prostu, takiego z zamykaniem szczelnym.
-
wichrowe_wzgórza wrote:A jak znaleźć dobre, sensowne warsztaty chustowe? Chciałabym coś odhaczyć po urodzeniu łajzy
Ja mam darmowe w SR, ale takie grupowe to pic na wodę. Wg mnie lepsze jest indywidualne spotkanie a koszt podobny co płatne warsztaty.