X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehhe, zawsze chciałam zobaczyć czy ten babski lejek działa :D

Ja mam dziś plan iść spać przed mężem, może wtedy zasnę i jego chrapanie mi nie przeszkodzi ;>

Blondik lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś szwagierka coś tam pisała że jej rodzice, a moi tesciowie zachwyceni wózkiem, zwłaszcza teść. No i skwitowała, że aaaaale będzie dziadek z wnuczką jeździł na spacery.. Najpierw chciałam zapytać, że niby gdzie - będzie przyjeżdźał do nas, czy ja do nich na wieś będę w wózkiem jeździć, żeby dziadek po drodze bez chodnika i asfaltu mógł z wnuczką pojeździć... Ostatecznie nic nie odpowiedziałam, ale na pewno prędko dziecka pod opieką dziadków nie zostawię. W każdym razie te hasła o dziadkach brzmią dla mnie trochę jak groźby. ;)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja witam w 36tyg :)
    ostatnio jem jak opetana, staram sie jesc wiecej miesa, bo niestety na koncówce złapałam anemię, żelazo w tabletkach to zło...
    Temat teściów ja juz omijam, moi to niby dobrzy ludzie, zawsze chetnie pomoga byle nie przy córeczce. Tesciowa osttanio wolala pomagac w przewozeniu ziemi niz pobyc chociaz chwile z MAdzia (wyrównywalismy teren w ogrodzie i zamówilismy prawie 30ton ziemi). No,ale cóż. Kiedyś to jej wyjdzie bokiem. DZieci nie są głupie, jeszcze trochę i wnuki wyczują jej podejscie i bedzie "jak Kuba Bogu..."

Co do wspomagania karmienia, najwazniejsze to dużo pić. W szpitalu łatwo o tym zapomniec: stres, zmeczenie, ekscytacja, odwiedzajacy itp... Femaltiker równiez polecam, dośc drogi, ale naprawde skuteczny. Polecam też nakladki do karmienia Medela, przynosza ulgę gdy na poczatku piersi są bardzo wrażliwe.

Czy może mi ktoś sprawdzić na wykresach wagi dziecka, na którym centylu niby jets dzieckoz wagą 2600 w 34 tyg? nie mam abonamentu, a internet różnie podpowiada, ciekawa jestem jak tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 21:41

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja też nie mam, ale wprowadzam dane ile moja waży lub mierzy, potem klikam na swoja ikonke (tutaj na forum np) i klikam na "bierzący wykres na tablicy: tak", wtedy pokazuje się mój wykres tak jak widzą go inni, wtedy sprawdzam jak mają się wymiary mojej do siatki centylowej ;)
    Tylko z tego co widzę to Ty nie masz udostępionego wykresu.

Ogólnie u mnie 34+2, waga 2599 i wygląda to tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce3a731b499b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 21:57

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od teściów ani od swoich rodziców nie oczekuję pomocy przy dziecku, nie każdy może lubi. Ja zawsze się migałam od opieki nawet nad dziećmi z rodziny ;)
    Blondik, 2,6 kg w 34 tc to średnia, czyli w połowie.

Mamatobe, jesteś szalona, nic by mnie nie przekonało do jazdy autokarem na taką odległość. Swoję autobusami przejeździłam (zanim popularne stały się tanie loty tak podróżowałam po kilkadziesiąt godzin kilka razy w roku) i bez ciąży to średnia przyjemność. Najgorsze jest to, że nie powinno się długo siedzieć....a chodzenie po autobusie, który jest w ruchu też nie jest zbyt bezpieczne. Wolne miejsce na nogi...można pomarzyć, może jak nie będzie kompletu...do tego toalety są często hmmm w średnim stanie, zależy ilu pasażerów już skorzystało. Wybrać miejsce też trudno, ludzie się pchają, każdy chce "dobrze usiąść"...może przez te pare lat się coś zmieniło, chociaż jak patrzę na cyrki przy wsiadaniu do polskiego busa to myślę, że nadal jest dramatycznie z poziomem kultury podróżowania...

Co do wyników, mi w 3 trym siadła lekko hemoglobina, erytrocyty i hematokryt, ale to na granicy wartości po przecinku. Badałam już dwa razy i nie spada, nawet lekko się podniosła hemoglobina, także lekarz mówi, że nic z tym nie trzeba robić.

Z cyklu głupich pytań: czy wycinacie metki z ubrań dla maluchów? Właśnie zrobiłam pranie i zastanawiam się, czy te wielkie, długie metki powycinać? Pytanie szczególnie do mam, czy dzieciom to przeszkadzało? mi wydaje się super irytujące, sama wycinam wszystkie metki z ubrań (nie mam jakiejś alergii ot tak nie lubię)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedsmak mojej sesji :P Są to zdjęcia zmniejszone przeze mnie, "surowe", bez obróbki. Mamy w przeróżnych miejscach, mam też w innej kiecce... nawet te zdjęcia sobie przycięłam bo w rzeczywistości są w poziomie. Czekam z niecierpliwością na obrobione odpowiednio :)

https://zapodaj.net/images/b11fb96615539.jpghttps://zapodaj.net/images/f7901998aa1a7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 22:09

jacky88, Blondik, agagaga, IZA92, kasiula_00, wichrowe_wzgórza, Kaczuszka86, Zuza2323, rodzynka66, Pani Moł, mietata, pernilla, kameelka, Asia_89, moremi, Mamatobe♥, Majblanca lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Z cyklu głupich pytań: czy wycinacie metki z ubrań dla maluchów? Właśnie zrobiłam pranie i zastanawiam się, czy te wielkie, długie metki powycinać? Pytanie szczególnie do mam, czy dzieciom to przeszkadzało? mi wydaje się super irytujące, sama wycinam wszystkie metki z ubrań (nie mam jakiejś alergii ot tak nie lubię)

Ja powycinałam. Niektóre metki były długie do przesady, przy samej szyjce, masakra.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis pieknie! Mietata ja powycinalam wszystkie bez wyjatku. Sama nienawidze jak mnie metka gryzie wiec nie mialam takiego dylematu.

c55fflw18twvhf6h.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wycinamy, wszystkie! :) ja mam taką manię. Z tym, że mojej córce zawsze wszystkie przeszkadzają. Próbowałam tego nie robić ale nie da rady :)
    Co do teściowych to ja też wolałabym młodej z babcią nie zostawiać ale Zuzka chce do babci... nie zabronię jej tego. Młodszej nie będę z nią zostawiać dopóki nie będzie umiała mówić ;) Nie ukrywam, że nie kocham mojej teściowej ani ona, że mnie kocha :D ale co zrobić

Invis piękne zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 22:18

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzieki, czyli jednak jets sposób na ominięcie abonamentu, hehe :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sposób jest, przynajmniej jeżeli chodzi o siatkę centylową :)
    Bo na to co pisze w serduszkach to nie mam sposobu :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszej wizycie: synek dalej się nie obrócił głową w dół. Teraz leży w poprzek, ale to znaczy, że coś kombinuje. Ból brzucha, twardnienia, skurcze mogą być spowodowane tym, że mizia mnie tam cały czas rękami i nogami.

Gin powiedział, że jego zadaniem dziecko się już nie odwróci i mam za 2 tygodnie przyjść po skierowanie na CC. Zobaczymy jeszcze. Ja tam w mojego Dziedzica wierzę ;)

Ma 2,3 kg ;) wg USG termin 3 dni później niż wg suwaka.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 29 września 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, piękne te zdjęcia :)

Ja nienawidzę wyciętych metek. Lubię jak zostaje sposób prania i rozmiar. Zawsze bardziej drażniły mnie kikuty po metkach niż miękkie metki.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ze szpitala. Dzis zaczelam podkrwawiac, okazalo sie ze krew z szyjki. Czop jeszcze trzyma ale grozi porod przedwczesny. Dostalam zastrzyk na rozwoj płuc. Co bedzie czas pokaże.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)

Wysłany: 29 września 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj... a dużo tej krwi faktycznie??

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka zaciskaj kończyny ;) niech maluch siedzi jeszcze troszkę!

Invis pięknie wyglądacie, śliczne zdjęcia :)

Ja nie wycinam metek jeśli mi nie przeszkadzają. Wycinam twarde i drapiące. W dzieciowych ciuchach nie tnę bo łatwiej ogarnąć mi dzięki temu rozmiarówkę. Dużo ciuchów dostałam i kupiłam używanych i cieszę się że miały zachowane metki. W ciuchlandach też patrzę na metki bo widać po nich stopień zużycia/ sprania odzieży.

Co do dziadków to mam z jednymi i drugimi bardzo dobry kontakt, szczególnie z babciami ;) nie widzę nic złego w opiekowaniu się przez nie dziećmi. Mój tata jest szorstki do dzieci, musztruje je, ale zobaczymy jak to będzie z wnusiem (pierwszym :)), może zmięknie. Do mojej mamy dzieci lgną, ona jest urodzonym pedagogiem. Teściowie też spoko, chociaż spożywczo będą pewnie psuć dziecko ;)

Ja bardzo miło wspominam wakacje u babci, gdzie jadłam chleb ze śmietaną i cukrem. A u drugich dziadków jadłam podobny smakołyk - chleb z masłem i solą :) i żyję.

Dziś odebrałam pakę z hubiworld i wszystko spoko :) już łóżeczko ogarnięte :)

Invis lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Katarzyna87, życzę Ci aby się jeszcze obrócił. Ja czuję że młody u mnie się nie obróci i w sumie oswoilam się z myślą o CC.

Aasienka trzymam kciuki aby maluch posiedzial jeszcze trochę w brzuszku :) dawaj nam znać jak sytuacja.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis piękne zdjęcia wyglądasz zjawiskowo :)

Asienka trzymam kciuki za was i mam nadzieje, ze jeszcze troszkę wytrzymasz w dwupaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 00:20

Invis lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze jeszcze wytrzymam. Krwi nie bylj duzo ale plamie na brazowo. Poki skurczy brak jest ok. Jeszcze troszke jeszcze 2 tyg. Zobaczymy jsk sie potoczy wszystko.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis sliczne zdjecia :)

Invis lubi tę wiadomość

82dox1hppr9ztp9m.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ