X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, ja te bluzy z Lidla też mam, sztuk dwie - takie dość ciepłe i jeszcze jakąś co dostałam gratis od babki co sprzedała mi kombinezon, może nie będzie tak źle :)
    w kombinezon to pod spód spodenki i skarpetki i co, to na stopy wystarczy? No bo w kombinezon to bucików raczej żadnych nie założy się... Ech coś mi się wydaje, że to moje dziecko będzie na początku poodziewane jakby na targu zimą sprzedawalo...

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja odebrałam wyniki wso ok hemoglobina narazie nie spada nizej i 11,4 wiec tez ok i TSH spadło do 1,32 wiec super uff

Blondik, Asia_89 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my dziś po USG. Synek waży już całe 2300 g :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65c91d57bece.jpg

wichrowe_wzgórza, Blondik, Asia_89 lubią tę wiadomość

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam płytki krwi poniżej normy laboratoryjnej. Wg normy 150 a ja miałam 141. Erytrocyty o hematokryt trochę poniżej normy.
    Pisałam do gin i napisała ze jest Ok. Czytałam tez trochę, ze w ciąży mogą być te wartości zaniżone.

• Discret Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam.

mietata nawet nie wiem czy ktoś tutaj mówił o tradycji nadawania imienia coś było ale raczej o drugim że ma być po mamie babci itd.
    U mnie nie ma takich tradycji każdy nazywa jak mu się podoba za to u mojego jest niby i tak jego bratanica ma na imię Kinga a mama jej też jest na K.

Mi się Jakub podoba a mojemu znowu nie. Albo Alan ale mojemu się skojarzyło z kebabem.
    Więc dalej jesteśmy bez imienia...

Odebraliśmy klucze od mieszkania jestem happy ale jak wróciłam na stare mieszkanie to sobie uświadomiłam że kurde przecież jeszcze pakowanie. Szkoda że nie ma firm które pakuję rzeczy ehhh było by łatwiej szczególnie jak mam leżeć. A i mój chce kupić psa skoro mamy już swoje mieszkanie i jest duże plus ogród to chciałby wkońcu spełnić swoje marzenie o labladorku bądź owczarku długowłosym. Narazie mamy od 2 lat rybki.

Młody wczoraj ważył 1905g.

Muszę kupić wkład do pościeli macie już kupione??? Polecicie skąd wziąść???

c55fgywlmszfxxtz.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ale mnie naszła ochota na pierogi z kapustą i grzybami :O Szkoda, że męża nie ma, to bym go posłała do miasta po moje ulubione z pewnej restauracji :D

EDIT: Discret, ja polecam yorka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 19:19

Pani Moł, agagaga, moremi, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret, musiałabyś całe forum nadrobić hehe, ja nie pamiętam kto o tym pisał ani kiedy, ale ktoś miał podobny pomysł do waszego.
    Btw firmy pakujące i przenoszące dobytek oczywiście są, wszystko kwestia ceny, Wpisz nazwę swojego miasta i hasło przeprowadzka a zobaczysz.
    Ja wolałam się sama spakować, ale jak komuś nie przeszkadza to może zlecić firmie. My za zabranie pudeł i mebli, przewóz i wniesienie na 4p bez windy zapłaciliśmy jakieś 300 zł. W życiu bym się nie umęczyła za tę kwotę, także polecam :)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie jestem w stanie nadrobić całego forum może kiedyś... A to pomysł mojej teściowej u mnie nie ma tradycji jakiś takich dziwnych w rodzinie.

A to nawet nie wiedziałam że są firmy co pakują. Dopiero ogarniam temat przewożenia mebli i innych gratów.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta opcja z imionami na jedną literę, po dziadkach czy rodzicach to dość świeży temat, Discret już byla z nami.

Iza - :D podłączam się pod polecenie yorka! hih hih.

Discret - a faktycznie Alan się może z kebabem kojarzyc. W Gdansku jest nawet taki kebab Alanya czy cos około.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 19:42

Paulina099, moremi, IZA92, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Cześć wszystkim ! :)
    Udało się męża namówić na wyjazd do Polski, ale niestety nie pasuję nam pociąg i musimy jechać autokarem i tu jest pytanie do was ... jak najlepiej przetrwać tą podróż, nie wiem może termofor na ból spojenia łonowego i kości ogonowej, macie jakieś patenty ?
    Byłam nastawiona na pociąg tam więcej miejsca, no ale niestety :)

Nie wiem, ale weż jakieś miejsce żebyś mogła nogi chociaż wyciągnąć... Z tyłu albo coś...
    I jakąś poduszkę pod plecy i szyję.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 29 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam sobie koszulę do spania, z myślą o porodzie. taka w kratkę jak tu http://najlepszegalerie.pl/files/g/11/2_1812229984_IMG_4607.JPG tylko inne kolory, błękit z bielą, granatem i różem. Cała na guziki, miękka, bawełna 100%. Musiałam XL wziąć, żeby na bebzolu się dopięła :)
    Ale taka to nawet będzie potem dobra jako podomka czy coś.

Wyniki ostatnio miałam lepsze, gin mówił że już ładnie wracają do normy po 2 trymestrze, acz i wtedy nie bardzo odbiegały. Tak typowo u ciężarnej.
    Teraz robię we wtorek.

Przyszło moje philipsowe żelazko - fajna rakieta granatowa, podoba mi się wizualnie :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 29 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alan z kebabem? :D A myślałam, że mam dziwne skojarzenia. Jednak nie :D
    Ale nie lubię jakoś tego imienia, kojarzy mi się z takim "miękkim" chłopaczkiem ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Nie wiem, ale weż jakieś miejsce żebyś mogła nogi chociaż wyciągnąć... Z tyłu albo coś...
    I jakąś poduszkę pod plecy i szyję.
    Dobrze mówisz, Wichrowe. Chociaż poduchy jakieś... Choć mnie w busie przerażałaby niemożność siku. Dziesiątki razy jestem w toalecie dziennie a jakby się nie dało to by pewnie mnie poskręcało ;)

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż niezgadza się na Fabiana, jeżeli byłby chłopczyk, bo kojarzy mu się z pawianem :D A myślałam, że jak będzie synek to będzie boski Fabio :D

Pani Moł lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 29 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Dobrze mówisz, Wichrowe. Chociaż poduchy jakieś... Choć mnie w busie przerażałaby niemożność siku. Dziesiątki razy jestem w toalecie dziennie a jakby się nie dało to by pewnie mnie poskręcało ;)

Na międzynarodowej może być kibelek. Przecież nawet zwykły krajowy PolskiBus ma. Jedyne co,to czy się z brzuchem zmieścisz :D Przecież to są wc dla karłów :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • moremi Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, potwierdzam. Yorki są świetne :)

IZA92, agagaga, Pani Moł lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!

Wysłany: 29 września 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    To mój mąż niezgadza się na Fabiana, jeżeli byłby chłopczyk, bo kojarzy mu się z pawianem :D A myślałam, że jak będzie synek to będzie boski Fabio :D
    Och, no tu mam od zawsze identyczne skojarzenie :D

IZA92 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 29 września 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yorki mogą być niebezpieczne :P

IZA92, Pani Moł lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • agagaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej. Mamatobe szalona jesteś z tą wycieczką :) Nie wiem czy zdecydowałabym się na autokar.
    Co do ubierania to ja mam kombinezon ciepły do gondoli, śpiworek planuje kupić do fotelika i oprócz tego mam jakieś ocieplane pajace. Myślę, że wystarczy.
    Byłam w czwartek u lekarza. Rośnie mi taki średniak 2.400 wagi. I dobrze :) wszystko cacy: szyjki, łożyska itp :) z tym, że nie pamiętam długości szyjki ale gin coś mówił, że normalna jak na ten tydzień ciąży. Za dwa tygodnie będę miała pobrany wymaz na paciorkowca i mam jeszcze zrobić antyHBS. I byłoby z badań na tyle.
    Zauważyłam, że obniżył mi się brzuch... częściej czuję ucisk na pęcherz. Jakoś tak wcześnie :D

Odwiozłam córkę do "ukochanej" teściowej, będzie tam do jutra. Postanowiłam, że będę jej głupie teksty puszczać mimo uszu i rozmawiać z nią tylko na nieistotne tematy. Będę zdrowsza i spokojniejsza. Młoda chce do babci więc jej zabraniać nie będę. Niesamowite,że jeden człowiek potrafi mieć tyle twarzy. Męża nie ma do jutra wieczorem więc JUTRO ŚPIĘ DO POŁUDNIA! :D Musiałam się pochwalić.

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Na międzynarodowej może być kibelek. Przecież nawet zwykły krajowy PolskiBus ma. Jedyne co,to czy się z brzuchem zmieścisz :D Przecież to są wc dla karłów :P
    Zawsze zostaje https://gogirl.pl ;)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ