X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Próbuję próbuję, jeszcze nie doszłam do tego w jaki sposób. Jak ktoś wie, to niech pomoże :P

Ale to działało tak na samym początku :> Żeby Ci pomóc musiałabym mieć dostęp do ustawień ;)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    Ostatni dzień na szkole rodzenia i wiecie co się dowiedziałam : można jeść pierogi z kapustą i grzybami i te inne ciężkie potrawy wigilijne co wy na to.?

Ja zamierzam jeść mimo zapewne krzywych spojrzeń bliskich ale też nie mam zamiaru się tym objadać tylko zjem trochę tak na smak bo je uwielbiam ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe pewnie, że można :) karmię jem wszystko - ja się mam zamiar trzymać tej zasady. Poza tym ja bym miała nie zjeść pieroga w wigilię? Chyba by nie dało rady hehe ;)

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za tym by przejść już. Część z Was ma termin na październik, a ja bym bardzo chciała byśmy się nie bały opisywac porodu.

Jeszcze a propos szpitala. Mam ginekologa z który powiedział, że mogę rodzić u niego. To ładny szpital, pracujący prywatnie, ale ma umowę z NFZ i jego pacjentki mogą.
    Wybrałam brzydszy, "gorszy" simin.
    Dlaczego? Referencyjność oddziałów neonatologicznych. Ja mogę rodzić nawet na podłodze. Byle dziecko w razie czego miało jak najlepszą opiekę.

moremi lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ale to działało tak na samym początku :> Żeby Ci pomóc musiałabym mieć dostęp do ustawień ;)

Na samym początku to był tylko jeden temat założony :P Ale ok, sukces, już się udało. Forum i tematy ukryte, dostęp mają tylko osoby zarejestrowane, a żeby się zarejestrować to taka osoba musi być zaakceptowana emailowo przeze mnie lub przez mietatę. Amen :P

antonna, Majblanca lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ja też jestem tego zdania co wy :) nie przemawiają do mnie żadne diety ani inne dziadostwa. Ale jak to wyjaśnić innym przecież oni przy tym stole to mnie zlinczują :D a jaaaaa tak kocham grzyyyby :D

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3

Wysłany: 5 października 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wcześniejszego przejścia na nowe forum, to jestem neutralna, chociaż właśnie może swobodniej będzie opisywać poród. A na 100% niedługo się zaczną niektóre rozpakowywać.

Tylko ja jeszcze słabo ogarniam tamto forum :) dziś walczyłam z avatarem. Ciekawe jak na telefonie - muszę sprawdzić.

gannyx8d3f2tm6p4.png

Wysłany: 5 października 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe♥ wrote:
    No tak ja też jestem tego zdania co wy :) nie przemawiają do mnie żadne diety ani inne dziadostwa. Ale jak to wyjaśnić innym przecież oni przy tym stole to mnie zlinczują :D a jaaaaa tak kocham grzyyyby :D

Ja tam nie zamierzam wyjaśniać więcej poza jednym zdaniem, że nie istnieje dieta matki karmiącej, ale ja to wredota jestem i się nie czaję ;)

Mamatobe♥, moremi lubią tę wiadomość

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Invis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym wolała już tam przejść, tym bardziej że tutaj w wątku zbiorczym dużo tematów się po prostu "gubi".

kasiula_00 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatobe ja już mojej mamie trochę napomknęłam na ten temat i wiem, że będzie ciężko... Na szczęście w tym roku na wigilii będziemy my z mężem, moi rodzice, siostra z mężem i córka i mój brat bo jakby moi dziadkowie byli to już w ogóle by był lincz roku a tak może jakoś z mamą sobie poradzę ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede u mojego M. Na wigilii i co mnie najbardziej boli to że raczej grzecznie nie wytłumaczę. Ehhh jakoś będzie trzeba sobie poradzić :) ale ale gdzieś widziałam taka listę dla teściowej na temat karmie jem wszystko chyba wydrukuje i powiesz jej na lodówkę :D

Patryk <3
    zyniqif.png

Wysłany: 5 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista? Ciekawe :) jak odnajdziesz to wrzuć, też może wydrukuję :D

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro poszukam :D

Patryk <3
    zyniqif.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wieczornej wizycie u lekarza :) kolejna teraz 16.10 i 17.10 prawdopodnie kładę się już do szpitala i będą wywoływać, lekarz nie będzie czekał ze mną do terminu :) mam jeszcze możliwość wybrania sn czy cc i sama teraz nie wiem :o

Agapin ja w Wejherowie :)

Invis, kasiula_00, afrykanka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kąpiel malucha, to my będziemy kąpać w łazience- wanienka na stelażu. I będę przenosić miękki przewijak z pokoju malca na pralkę w łazience i tam go ubierać i ogarniać po kąpieli.

My w domu mamy stałą temperaturę 20-20,5 st. Wydaje mi się, że jest w sam raz. Córka nadal lata po domu bez skarpetek. Ostatnio zajechaliśmy na chwilę wieczorem do mojej przyjaciółki (a mają roczne dziecko) - nie wiem ile tam było stopni u nich, ale tak nagrzane że moja Miśka po 5 minutach dostała mega czerwonych wypieków na twarzy. Aż się zaniepokoiłam że coś ją bierze.

Ja wiem, że można lubić ciepełko ale... nie przegrzewajmy dzieci! Ta mała mojej przyjaciółki niestety ciągle choruje...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa a dlaczego nie będziecie czekać do terminu? Sorki ale chyba czegoś nie doczytałam.

U nas w mieszkaniu właśnie strasznie ciepło jest, z każdej strony sąsiad i nawet jak nie grzeje to inni mnie grzeją... Do tego mieszkanie słoneczne i jeszcze to dodatkowo dogrzewa... Ja ciągle wietrzę a niestety przy maluszku będę musiała uważać i wszystko z osobna wietrzyć

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na mój wywiad i trombofilię :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula_00 wrote:
    Mamatobe pewnie, że można :) karmię jem wszystko - ja się mam zamiar trzymać tej zasady. Poza tym ja bym miała nie zjeść pieroga w wigilię? Chyba by nie dało rady hehe ;)

No właśnie,wszystko można :) a moj mąż robi najlepsze pierogi na świecie, więc nie zamierzam sobie odmawiac :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula_00 wrote:
    Ja tam nie zamierzam wyjaśniać więcej poza jednym zdaniem, że nie istnieje dieta matki karmiącej, ale ja to wredota jestem i się nie czaję ;)
    No, to jest najlepsza metoda. Po prostu powiedziex, że najzdrowiej jeść wszystko. Koniec tematu, jak chcą to niech kłapią dziobami, trudno.

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak możecie o tej porze o pierogach dyskutować... ;( ale narobiliście mi smaka.
    Ostatnio na SR był temat karmienia piersią i położna również powiedziała, ze nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 23:43

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ