X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Fridę, a i tak najskuteczniejszy jest Katarek do odkurzacza. Nic tak nie odciąga flukow ;)
    Poza tym w razie infekcji mniejsze ryzyko złapania od dziecka.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moremi i Wichrowe;) Skorzystałam z promocji na chusty ;)

wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mów, które wybrałaś :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka ja też będę rodzić w Chorzowie ;) może się spotkamy ;p
    Rodziłam w Siminie pierwsze dziecko i wraca, więc to chyba najlepsza rekomendacja ;)

Katarek do odkurzacza to najlepszy sposób na gluty. Mimo że córka szczerze nielubi (boi się dźwięku odkurzacza) to lepsze to niż męczyć się Frida.

Fotel do karmienia mam. Dostałam w prezencie od rodziców przed narodzinami Mai. Noo....cóż. Największa zawalidroga jaka może być. Nie ma co z nim zrobić. Karmiłam i tak w salonie na sofie. Najwygodniej było.

moremi, szarortka lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do forum to może warto zrobić jeden wątek w stylu "luźne rozmowy", gdzie będzie o wszystkim. Czasami chce się popisać o dupie marynie ;p

Aasha lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też nie kocha, ale jak ma katar to czasami sam z łazienki przynosi i pokazuje, że chce nos oczyścić.
    No i trwa naprawde chwilę. Fridę mam tylko na noc i na wyjazdy.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Aaa co do forum to może warto zrobić jeden wątek w stylu "luźne rozmowy", gdzie będzie o wszystkim. Czasami chce się popisać o dupie marynie ;p
    Off top :) Też o tym myślałam.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem rozszyfrować pozycji mojego malucha. Coś wypina pod linią stanika - podejrzewam że to tyleczek ;) po lewej stronie brzucha wystawia coś małego ale silnego, kolano, łokieć, stopa, nie mam pojęcia. A czkawke czuję zwykle z prawej strony. Czasem się chyba rozciąga albo ćwiczy jogę, wtedy jednocześnie wypycha mi prawy i lewy bok - ale to raczej rzadko. W dole brzucha ruchów jest najmniej. Synek siedzi glowka w dół ;)

Jeśli chodzi o mamy/tesciowe to moja dzwon codziennie, czasem po 2 razy, ale to chyba z nudów. Pyta co tam, jak się czuję, opowiada ze byla w sklepie dzieciowym i kupila "taka ladna zabawke" albo inne ubranko. jak jest o czym to sobie poopowiadamy a jak nie to pa. Teściowa nie dzwoni w ogóle,raz na kilka dni dzwoni do niej mój maz zapytać o zdrowie (to już starsza kobieta) i o to co słychać w domu. Ja wczoraj sobie do niej zadzwoniłam to rozgadała się na 1.5h. Opowiedziała mi losy połowy wsi i wypytala co u nas, u moich rodziców, u mojej siostry A nawet dziadków (to nic ze ostatnio widziałam ich pół rok temu:p) Ale na szczęście zadna z mam nie wtrąca się w nasze życie :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam katarek. Położna gruszki nie polecała.
    Ja zdecydowałam się na Gdynię. Do Gdańska jak mnie tam nie będą chcieli w Gdyni :p
    Szpital faktycznie odnowiony i ładnie wyglada. Sale porodowe 1 osobowe. 1 chyba 2 osobowa. W jednej sali jest nawet wanna. I jakbyśmy trafili na położna która nas oprowadzała to w ogóle byłoby super. Sale poporodowe są 2 (albo 2 i 3 osobowe) z łazienka.

• antonna Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Mów, które wybrałaś :D

Tylko mi nie piszcie, że źle wybrałam, bo już po ptakach :D
    Kupiłam tę: https://littlefrog.shop/product-pol-5132-Chusta-tkana-Little-Frog-Larimar-4-6-m.html
    A koleżanka wzięła kółkową i podzieliłyśmy się zniżką ;)

moremi, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • agapin Koleżanka

Wysłany: 5 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Ja zdecydowałam się na Gdynię. Do Gdańska jak mnie tam nie będą chcieli w Gdyni :p
    Szpital faktycznie odnowiony i ładnie wyglada. Sale porodowe 1 osobowe. 1 chyba 2 osobowa. W jednej sali jest nawet wanna. I jakbyśmy trafili na położna która nas oprowadzała to w ogóle byłoby super. Sale poporodowe są 2 (albo 2 i 3 osobowe) z łazienka.

Dzięki za informację, ja też się wybieram żeby "zwiedzić" i po prostu zaznajomić z miejscem żeby nie było całkowicie obce w takiej nerwowej sytuacji jak poród :)

Daty mamy zbliżone z tego co widzę, to może się spotkamy nawet - kto wie :)

• moremi Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Tylko mi nie piszcie, że źle wybrałam, bo już po ptakach :D
    Kupiłam tę: https://littlefrog.shop/product-pol-5132-Chusta-tkana-Little-Frog-Larimar-4-6-m.html
    A koleżanka wzięła kółkową i podzieliłyśmy się zniżką ;)
    Takie rozwiązanie jest często praktykowane :) chusta dobra :) i ładna.
    To jak przyjdzie pamiętajcie, żeby prać bez płynów zmiękczających, bo płyn oblepia włókna i wtedy chusta nie pracuje dobrze.

antonna lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWE FORUM- dziewczyny, przykro mi ale nowe osoby nie będą dodawane. Nowe forum jest stworzone dla ścisłej grupy osób które udzielają się u nas od dawne, które się po prostu kojarzy- które akceptując rejestrację, wiem kogo akceptuję do grona. To nowe forum wkrótce będzie zamknięte/ukryte i będą mogły je czytać tylko osoby zarejestrowane- bo o to w tym chodziło, aby nasza stała grupa czuła się tam "bezpiecznie" no i żeby nasze kontakty się nie rozsypały i nie przepadły.

Nie mniej jednak, ten wątek zostaje, nikt go nie zamyka i nowe dziewczyny mogą go sobie kontynuować.

Mam nadzieję, że wszystkie dziewczyny uszanują tą decyzję, z jednego prostego względu- taki był zamysł, zamysł zamkniętej grupy w zaufanym gronie, prawda? Nie wiem jak Wam, ale mi na rozwoju nowego forum nie zależy, ani na ilości użytkowników- chciałabym tylko abyśmy my, stałe użytkowniczki tego wątku trzymały się tam razem i nadal dyskutowały, wspierały się, itd. Tematów do rozmów nam na pewno nie zabraknie :)

OFF TOPY oczywiście powstaną na luźne pogaduchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 22:02

Katarzyna87, Paulina099, Majblanca, Asia_89 lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chcecie możemy przeskoczyć na nowe forum wcześniej. Pierwsze, myślę że najwazniejsze kategorie już gotowe. Myślę że reszta przyjdzie z czasem. Kto jest za??

Mamatobe♥ lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kąpiel dziecka to ja będę brać wanienkę do pokoju bo tak mi będzie najwygodniej, z temperaturą szaleć nie będę tylko na czas kąpieli będę zamykać drzwi.

Moja mama z niczym mi się nie narzuca, pomaga zawsze jak ja tego potrzebuję i szanuje to, że mogę nie chcieć żeby się nadmiernie wtrącała. Jedyne czego się boje to, że dojdzie między nami do wojny jak zobaczy, że po porodzie podczas kp nie stosuję rygorystycznej diety z jej czasów. A teściowa... Cóż nie interesuje mnie jej zdanie w ogóle a ona sama nie odzywa się ani do mnie ani do mojego męża bo uważa, że to nasz obowiązek a ja nie mam chęci na wchodzenie jej w tyłek bo ona tego oczekuje. Martwię się tylko, że po porodzie teściowa za dużo zacznie się rządzić i to spowoduje kłótnie między mną a mężem

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny, jeśli chcecie możemy przeskoczyć na nowe forum wcześniej. Pierwsze, myślę że najwazniejsze kategorie już gotowe. Myślę że reszta przyjdzie z czasem. Kto jest za??

Ja w razie czego jestem za :)

Invis lubi tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:

Mi to obojętne, tylko błagam ukryj content przed niezarejestrowanymi :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Mamatobe♥ Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszalałyscie dzisiaj ? :P czytam i czytam i końca nie widać :D

Nowe forum mnie nie lubi, chciałam się zalogować teraz drugi raz i dupa, niby login nie ten. Jutro będę to ogarniać.

Ostatni dzień na szkole rodzenia i wiecie co się dowiedziałam : można jeść pierogi z kapustą i grzybami i te inne ciężkie potrawy wigilijne co wy na to.?

Dzisiaj mnie prawie drzewo zabiło :/ te wiatrzycho dachy pokrywane drzewa połamane i tak idę trzymam się płotu prawie i nagle taka wielka gałąź za mną spadła prawie zawał na miejscu.

Patryk <3
    zyniqif.png
    Ciąża -> Jedyny przyrost wagi, który cieszy kobiety <3
  • Invis Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mi to obojętne, tylko błagam ukryj content przed niezarejestrowanymi :D

Próbuję próbuję, jeszcze nie doszłam do tego w jaki sposób. Jak ktoś wie, to niech pomoże :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • MarthaA Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Fridę, ale nie korzystałam, chociaż były podjęte dwie próby. Używam soli fizjologicznej.

Na próbie glukozowej wyszedł cukier bardzo podwyższony i w przyszłym tygodniu mam kolejną. Poinformowano mnie, że muszę zarezerwować na to badanie 3 godziny.
    Daty cc nadal nie mam ustalonej. Wiem tylko, że ma być między 15 a 20 listopada.

Zarzekałam się, że nie oddam synka do żłobka dopóki nie zacznie mówić, ale chyba jednak na kilka godzin będę musiała, bo z mężem stwierdziliśmy, że będzie mi ciężko. Ewentualnie weźmiemy panią do pomocy na kilka godzin dziennie.Szukamy też żłobka gdzie ja będę mogła być razem z nim.

Wyprowadziliśmy się już z centrum, kupiliśmy samochód, także jest troszkę łatwiej.

2kljles1dksgkw96.png
‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ