Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Katalonia wrote:A mozecie napisać, co po kolei, trzeba załatwić po narodzinach dziecka?
Przede wszystkim rejestracja w urzędzie i zgłoszenie w przychodni.
Złożyć wniosek o macierzyński.
Zgłosić dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego.
Złożyć wniosek np. o 500+ lub inne dodatki, czy też becikowe.
-
madzialenka84 wrote:Ja wlasnie zastanawialam sie jak sie odczuwa czkawke dziecka, ale chyba takie miarowe podskoki na moim pecherzu (zawsze wieczorem) to jest to
Ja każde takie miarowe, niezbyt mocne pukanie uznaję za czkawkębo myślę sobie, że aż tak zmyślna jeszcze nie jest żeby kopać w takich równych odstępach czasu
-
Paulina i Agapin słyszałam, że w Gdyni jest dobrze i super warunki
ale za to szpital oblegany... na początku też chciałam w Redłowie
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Xaxa wrote:Paulina i Agapin słyszałam, że w Gdyni jest dobrze i super warunki
ale za to szpital oblegany... na początku też chciałam w Redłowie
No szpital świeżo wyremontowany, kadra podobno w porządku.. o tym że oblegany nie słyszałam, podobno gorzej na zaspie czy klinicznej.. bo tam ta neonatologia niby lepsza.. no ale Redłowo jest mi najbliższe, przecież mnie chyba nie wywalą, bo albo będę już rodzić sn, a jak CC to zaplanują jakoś chyba.. mam nadzieję że dobrze będzie
Zresztą ja z tych walecznych jestem i jak będą chcieli się mnie pozbyć, to łatwo im nie będzie haha
A czemu nie Gdynia? I gdzie ostatecznie, jeśli to nie tajemnica?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 20:25
-
Czy macie w planach kupic cos do oczeszczania noska, lub doswiadczone mamy moge sie wypowiedziec?
Ja zakupilam Fride, ale znowu slyszalam od kolezanki ze jej sie nie sprawdzila i ze lapsza byla gruszka.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
A mojej już etap czkawek chyba mija, bo o ile kiedyś miała po 2-3 razy dziennie, tak teraz czasami ma jedną a czasami wcale.
I nie koniecznie czkawka odczuwana w dole świadczy o położeniu główkowym. Ja zawsze ją czuję niziutko a młoda siedzi na pupie.
Nadgorliwych mamuś i teściowych to tylko współczuję. Z moimi rodzicami mieszkamy i nie wtrącają się kompletnie. Zapytają czasami jak się czuję lub jak tam Luśka i tyle.
A teściowie dzwonią tylko do mężai to max raz w tygodniu.