Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara9555,
O kurczę, to swoje przeszłaś.
Niby dla dzieci ważny jest każdy dzień w brzuszku.
Ale jak od początku mówili Tobie o wcześniejszym rozwiązaniu, to człowiek się psychicznie nastawia na ten fakt przez tyle miesięcy. A tu taka zmiana...
Będzie dobrze. Trzymam kciukijacky88, sara9555 lubią tę wiadomość
-
Wichrowe, sama się spytałam jak to z tym wypadaniem pępowiny jest. Lekarka wspomniała, że u wieloródki jest trochę inaczej. Po pierwsze ja rodzilam dość niedawno (2 lata temu) to zazwyczaj wieloródki mają to do siebie, że nawet czując skurcze mówią "ok, coś się dzieje, ale mam jeszcze czas, to nie jest jeszcze TEN ból". Coś może w tym być. Znam osobiście - na tyle blisko, że opowiedziały mi swoj poród - tylko trzy dziewczyny, które rodziły drugie/trzecie itp. Pierwsza nie zdążyła dojechać do szpitala - urodziła w karetce, druga w szpitalu, ale o 11 przyjechała o 13 był syn na świecie, trzecia rodziła najdłużej, bo aż 6h, ale pierwszy poród trwał ponad dobę, więc tu też progres.
Możliwe, że celowo chciała mnie nastraszyć. Lekarz powie "proszę się oszczędzać" a wiedząc, że mam w domu dwulatka, a mąż pracuje i go ze mną nie ma to nie będę leżała. Maja jest czasami aniołkiem, czasami diablicą, jednak bawić się sama nie potrafi. Jak lekarz dowali takim tekstem jak mój "bo wypadnie pępowina" to powiem Ci, że od razu mniej robię w domu...
Co do ćwiczeń na obrócenie. Robiłam. Teraz już mam zakaz.wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Jedyne z czym się na pewno nie zgadzam z lekarzem - leżeć i odpoczywać, by wody nie odeszły.
Kurde jak ja kombinowałam z Mają, żeby w końcu ruszyło ;p gniazdo takie uwiłam, że nawet fugi były szczoteczką do zębów wyszorowane
Wody odeszły mi jak leżałam i oglądałam "Przyjaciółki"Alma84 lubi tę wiadomość
-
Katarzyna ja tez fugi szorowalam szczoteczka na kolanach zeby wygonic malego, a i tak laskawie wyszedl 4 dni po terminie
trzymaj sie! Sara, ostatnio o tobie myslalam- mysle ze lekarze by nie ryzykowali i wiedza co robia.
sara9555 lubi tę wiadomość
-
korzystając z dostępu do komputera stacjonarnego;
polecam suszarkę do prania o której pisała Moremi, skusiłam się i
stwierdzam że mega zakup, idealna dla ciuszków maluszka.
oraz jesteś zadowoleni z zakupu wanienki Delfinka. (mam nadzieję że po pierwszym użyciu będziemy również)zajmuję mało miejsca, można ja powiesić, używać w dowolnym miejscu, no i ma 3 poziomową siateczkę do położenia dziecka, a jak jest już większe to się zajmuję. no i wizualnie bardzo mi sie podoba.
a wózek mamy (jak chyba klika dziewczyn z forum) Roana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 14:38
abiolek, zuzik88, IZA92, Biedroneczka83, Eljotka, Katalonia, tala77, Blondik lubią tę wiadomość
-
ja miałam obie po terminie jedna 57cm druga 55 cm i przez ok 3 tyg miesciły sie w rozm 50 wiec spokojnie dziewczyny
Co do torby to mam tak:
W reklamówce dużej na porodówkę: 2 podkłady, jedne wkładki laktacyjne, lewatywe, mały reczniczek,mokry papier toaletowy, kozule szlafrok, podkłady poporodowe szt 2 i jedne majtysiatkowe, woda, zelki,kapcie
W torbie na oddział:
podkłady na łózko szt 3, 2 duze reczniki, podkładki do wc, przybory kosmetyczne, 2 koszule na zmiane, pieluszki tetrowe dla małej szt 3, krem do pupy i mokre chusteczki, tantum rosa, woda, sok jabłkowy, skarpetki dla siebie na wszelki wypadek, rogal do karmienia, sztućce kubek i talerzyk, pieluszki dla małej małe opakowanie
Na wyjście pójde w tym w czym przyjade, plus ubranka dla małej body spioszki ciepły pajac, 2 czapeczki i sweterekKatalonia, Alma84 lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj galaretka na majtkach była. Trochę za dużo na normalny śluz i za gęste. Dużo tego nie bylo-powiedzmy że kwadraciki 0.5cm x 0.5cm, więc nie wiem czy to cały czop czy tylko część. Bez skurczy, bez bólów.
abiolek lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katarzyna, widzisz - przegapiłam że to nie Twoje pierwsze. to faktycznie wtedy może być inaczej, a przy 6 to już kompletnie
U mniest jest pierwsze i mała przyparta mocno głową już od miesiąca:)
magdzia26 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
A mi się powinno zakazać słuchania muzyki..
Mąż mi dziś z okazji rocznicy zaręczyn przesłał z pracy piosenkę Savage Garden - Truly Madly Deeply i.. wyłam po niej pół godziny!!
Ostro te hormony mieszają w głowieAlma84, zuzik88, Blondik, abiolek lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:A mi się powinno zakazać słuchania muzyki..
Mąż mi dziś z okazji rocznicy zaręczyn przesłał z pracy piosenkę Savage Garden - Truly Madly Deeply i.. wyłam po niej pół godziny!!
Ostro te hormony mieszają w głowie
Gratulacjejakie to miłe że mąż pamięta o rocznicy zaręczyny
Mam nadzieję że mój też będzie pamiętał -
Alma84 wrote:Gratulacje
jakie to miłe że mąż pamięta o rocznicy zaręczyny
Mam nadzieję że mój też będzie pamiętał
Mój mąż ma czasami lepszą pamięć niż ja do wszelkich naszych dat
Ale z tymi hormonami to lekka przesadaPrzecież jak mi dziecko pokażą to ja się zaleję łzami.. Może zamiast tych wszystkich podkładów, wkładek i innych takich to powinnam zabrać spory zapas chusteczek?!
Alma84 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny dawno nie pisalam bo maz mial problemy zdrowotne i nie mialam kiedy ani glowy pisac. Dzis na swiat przez cc urodzila sie nasza coreczka waga 3 kg 9/10 punktow
Kaczorka, K@sia, Eljotka, Natalala, agagaga, KasiaHaBe, Katalonia, Blondik, abiolek, wichrowe_wzgórza, afrykanka, Alma84, Sunshine_111, Kaczuszka86, Aasienkaa, madzialenka84, sara9555, Anuśka19, Asia_89 lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Hej dziewczyny dzisiaj byłam w lidlu gdyż są fajne kombinezony ale te rozmiarówki lidlowe to porażka ! 50/56 (wgl co to za rozmiar...) wydaje się malutki a następny 62/68 już ogromny. Wzięłam ten mniejszy bo taki jak ten lidlowy 62/68 to już mam z innej firmy i to jest na 74 a chciałam mieć na czas po porodzie. Oby synek nie urodził się ogromny
Sara kurczę ciężka sytuacja... ale chyba nie masz wyjścia i trzeba zaufać lekarzom.
Alma bardzo fajna ta wanienka ale bardzo malutka chyba tylko na miesiąc będzie Ok później maluch już za duży będzie do niej.
Ja dalej bez części wyprawki ale w sobotę zabieram męża na zakupy kupuje wszystko i pakuje torbę do szpitala
Alma84, sara9555 lubią tę wiadomość
-
Agusia gratulacje! Jak dojdziesz do siebie to napisz koniecznie jak sie wszystko potoczyło
Kaczorka ja tez płaczliwa. Dzisiaj moja córka z rana trochę nieposłuszna i zwracałam jej kilka razy uwagę a ona dalej swoje pozniej z bezradności się poryczalam a ta reakcja bardzo ja zaniepokoila bo nigdy przy niej nie płakałam... podeszła do mnie i przytuliła i powiedziała do mnie tak jak zawsze ja do niej „ No już nie płacz jestem tu przy Tobie już wszystko dobrze” i poryczalam się jeszcze bardziej a ona głaskała mnie po głowieKaczorka, Katalonia lubią tę wiadomość
-
Asieńka, Agusia gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i maluszków. Jak będziecie miały chwilę to dajcie znać coś więcej.
Coraz mocniej dociera do mnie, że wkrótce i my będziemy w powiększonym składzie. Ach w sumie to by mogło być już, ale zaczynam się tez stresować troszku jak to wszsystko pójdzie... Mam nadzieję, że szybko
Może zamiast fug lepiej okna umyć?
Wczoraj byliśmy z mężem u siostrzenicy odwiedzić bliźniaków 4 miesięcznych. Małż stwierdził, że będzie mięcioch, bo jak tylko usłyszy płacz i zobaczy minkę ze Shreka to od razu na ręce by brał. Nie mógł odejść od tych słodziaków wczoraj, aż miło była patrzeć
U mnie też ostatnio jakoś bardziej mokro niż zwykle i śluz jakiś bardziej ciągliwy.
Kaczorka pozazdrościć, że pamięta różne daty ważne, bo mój to niestety nie ma zupełnie pamięci do dat...Aasienkaa lubi tę wiadomość
-
Katalonia mi w pierwszej ciąży czop, albo jego część odeszła 3 dni przed porodem
nie ma reguły więc spokojnie
obserwuj
Kaczorka ja też miewam huśtawki nastrojów, ale jak dali mi mała na brzuch to poczułam taką ulgę, że powiedziałam Ty mały BebokuWięc wzruszenia u mnie nie było
Miałam dość i cieszyłam się, że już po