X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara9555,
    O kurczę, to swoje przeszłaś.
    Niby dla dzieci ważny jest każdy dzień w brzuszku.
    Ale jak od początku mówili Tobie o wcześniejszym rozwiązaniu, to człowiek się psychicznie nastawia na ten fakt przez tyle miesięcy. A tu taka zmiana...
    Będzie dobrze. Trzymam kciuki ;)

jacky88, sara9555 lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe, sama się spytałam jak to z tym wypadaniem pępowiny jest. Lekarka wspomniała, że u wieloródki jest trochę inaczej. Po pierwsze ja rodzilam dość niedawno (2 lata temu) to zazwyczaj wieloródki mają to do siebie, że nawet czując skurcze mówią "ok, coś się dzieje, ale mam jeszcze czas, to nie jest jeszcze TEN ból". Coś może w tym być. Znam osobiście - na tyle blisko, że opowiedziały mi swoj poród - tylko trzy dziewczyny, które rodziły drugie/trzecie itp. Pierwsza nie zdążyła dojechać do szpitala - urodziła w karetce, druga w szpitalu, ale o 11 przyjechała o 13 był syn na świecie, trzecia rodziła najdłużej, bo aż 6h, ale pierwszy poród trwał ponad dobę, więc tu też progres.

Możliwe, że celowo chciała mnie nastraszyć. Lekarz powie "proszę się oszczędzać" a wiedząc, że mam w domu dwulatka, a mąż pracuje i go ze mną nie ma to nie będę leżała. Maja jest czasami aniołkiem, czasami diablicą, jednak bawić się sama nie potrafi. Jak lekarz dowali takim tekstem jak mój "bo wypadnie pępowina" to powiem Ci, że od razu mniej robię w domu...

Co do ćwiczeń na obrócenie. Robiłam. Teraz już mam zakaz.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne z czym się na pewno nie zgadzam z lekarzem - leżeć i odpoczywać, by wody nie odeszły.

Kurde jak ja kombinowałam z Mają, żeby w końcu ruszyło ;p gniazdo takie uwiłam, że nawet fugi były szczoteczką do zębów wyszorowane :D
    Wody odeszły mi jak leżałam i oglądałam "Przyjaciółki" :D

Alma84 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja tez fugi szorowalam szczoteczka na kolanach zeby wygonic malego, a i tak laskawie wyszedl 4 dni po terminie ;-) trzymaj sie! Sara, ostatnio o tobie myslalam- mysle ze lekarze by nie ryzykowali i wiedza co robia.

sara9555 lubi tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky88 Maja wyszła 7 dni po terminie ;p

Fugi to chyba zły pomysł ;p

jacky88 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korzystając z dostępu do komputera stacjonarnego;

polecam suszarkę do prania o której pisała Moremi, skusiłam się i
    stwierdzam że mega zakup, idealna dla ciuszków maluszka.

oraz jesteś zadowoleni z zakupu wanienki Delfinka. (mam nadzieję że po pierwszym użyciu będziemy również) :) zajmuję mało miejsca, można ja powiesić, używać w dowolnym miejscu, no i ma 3 poziomową siateczkę do położenia dziecka, a jak jest już większe to się zajmuję. no i wizualnie bardzo mi sie podoba.

a wózek mamy (jak chyba klika dziewczyn z forum) Roana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 14:38

abiolek, zuzik88, IZA92, Biedroneczka83, Eljotka, Katalonia, tala77, Blondik lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam obie po terminie jedna 57cm druga 55 cm i przez ok 3 tyg miesciły sie w rozm 50 wiec spokojnie dziewczyny

Co do torby to mam tak:
    W reklamówce dużej na porodówkę: 2 podkłady, jedne wkładki laktacyjne, lewatywe, mały reczniczek,mokry papier toaletowy, kozule szlafrok, podkłady poporodowe szt 2 i jedne majtysiatkowe, woda, zelki,kapcie
    W torbie na oddział:
    podkłady na łózko szt 3, 2 duze reczniki, podkładki do wc, przybory kosmetyczne, 2 koszule na zmiane, pieluszki tetrowe dla małej szt 3, krem do pupy i mokre chusteczki, tantum rosa, woda, sok jabłkowy, skarpetki dla siebie na wszelki wypadek, rogal do karmienia, sztućce kubek i talerzyk, pieluszki dla małej małe opakowanie
    Na wyjście pójde w tym w czym przyjade, plus ubranka dla małej body spioszki ciepły pajac, 2 czapeczki i sweterek

Katalonia, Alma84 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj galaretka na majtkach była. Trochę za dużo na normalny śluz i za gęste. Dużo tego nie bylo-powiedzmy że kwadraciki 0.5cm x 0.5cm, więc nie wiem czy to cały czop czy tylko część. Bez skurczy, bez bólów.

abiolek lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, widzisz - przegapiłam że to nie Twoje pierwsze. to faktycznie wtedy może być inaczej, a przy 6 to już kompletnie ;) U mniest jest pierwsze i mała przyparta mocno głową już od miesiąca:)

magdzia26 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się powinno zakazać słuchania muzyki..
    Mąż mi dziś z okazji rocznicy zaręczyn przesłał z pracy piosenkę Savage Garden - Truly Madly Deeply i.. wyłam po niej pół godziny!!
    Ostro te hormony mieszają w głowie :P

Alma84, zuzik88, Blondik, abiolek lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A mi się powinno zakazać słuchania muzyki..
    Mąż mi dziś z okazji rocznicy zaręczyn przesłał z pracy piosenkę Savage Garden - Truly Madly Deeply i.. wyłam po niej pół godziny!!
    Ostro te hormony mieszają w głowie :P

Gratulacje ;) jakie to miłe że mąż pamięta o rocznicy zaręczyny ;)
    Mam nadzieję że mój też będzie pamiętał ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Gratulacje ;) jakie to miłe że mąż pamięta o rocznicy zaręczyny ;)
    Mam nadzieję że mój też będzie pamiętał ;)

Mój mąż ma czasami lepszą pamięć niż ja do wszelkich naszych dat ;)

Ale z tymi hormonami to lekka przesada :P Przecież jak mi dziecko pokażą to ja się zaleję łzami.. Może zamiast tych wszystkich podkładów, wkładek i innych takich to powinnam zabrać spory zapas chusteczek?!

Alma84 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny dawno nie pisalam bo maz mial problemy zdrowotne i nie mialam kiedy ani glowy pisac. Dzis na swiat przez cc urodzila sie nasza coreczka waga 3 kg 9/10 punktow

Kaczorka, K@sia, Eljotka, Natalala, agagaga, KasiaHaBe, Katalonia, Blondik, abiolek, wichrowe_wzgórza, afrykanka, Alma84, Sunshine_111, Kaczuszka86, Aasienkaa, madzialenka84, sara9555, Anuśka19, Asia_89 lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzisiaj byłam w lidlu gdyż są fajne kombinezony ale te rozmiarówki lidlowe to porażka ! 50/56 (wgl co to za rozmiar...) wydaje się malutki a następny 62/68 już ogromny. Wzięłam ten mniejszy bo taki jak ten lidlowy 62/68 to już mam z innej firmy i to jest na 74 a chciałam mieć na czas po porodzie. Oby synek nie urodził się ogromny :)

Sara kurczę ciężka sytuacja... ale chyba nie masz wyjścia i trzeba zaufać lekarzom.
    Alma bardzo fajna ta wanienka ale bardzo malutka chyba tylko na miesiąc będzie Ok później maluch już za duży będzie do niej.
    Ja dalej bez części wyprawki ale w sobotę zabieram męża na zakupy kupuje wszystko i pakuje torbę do szpitala

Alma84, sara9555 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratulacje! Jak dojdziesz do siebie to napisz koniecznie jak sie wszystko potoczyło :)
    Kaczorka ja tez płaczliwa. Dzisiaj moja córka z rana trochę nieposłuszna i zwracałam jej kilka razy uwagę a ona dalej swoje pozniej z bezradności się poryczalam a ta reakcja bardzo ja zaniepokoila bo nigdy przy niej nie płakałam... podeszła do mnie i przytuliła i powiedziała do mnie tak jak zawsze ja do niej „ No już nie płacz jestem tu przy Tobie już wszystko dobrze” i poryczalam się jeszcze bardziej a ona głaskała mnie po głowie

Kaczorka, Katalonia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Witam dziewczyny dawno nie pisalam bo maz mial problemy zdrowotne i nie mialam kiedy ani glowy pisac. Dzis na swiat przez cc urodzila sie nasza coreczka waga 3 kg 9/10 punktow
    Gratulacje

relg3e5eqby9gulb.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, Agusia gratulacje! Dużo zdrówka dla Was i maluszków. Jak będziecie miały chwilę to dajcie znać coś więcej.

Coraz mocniej dociera do mnie, że wkrótce i my będziemy w powiększonym składzie. Ach w sumie to by mogło być już, ale zaczynam się tez stresować troszku jak to wszsystko pójdzie... Mam nadzieję, że szybko :)

Może zamiast fug lepiej okna umyć? ;)

Wczoraj byliśmy z mężem u siostrzenicy odwiedzić bliźniaków 4 miesięcznych. Małż stwierdził, że będzie mięcioch, bo jak tylko usłyszy płacz i zobaczy minkę ze Shreka to od razu na ręce by brał. Nie mógł odejść od tych słodziaków wczoraj, aż miło była patrzeć :)

U mnie też ostatnio jakoś bardziej mokro niż zwykle i śluz jakiś bardziej ciągliwy.

Kaczorka pozazdrościć, że pamięta różne daty ważne, bo mój to niestety nie ma zupełnie pamięci do dat...

Aasienkaa lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia mi w pierwszej ciąży czop, albo jego część odeszła 3 dni przed porodem :) nie ma reguły więc spokojnie :) obserwuj :)

Kaczorka ja też miewam huśtawki nastrojów, ale jak dali mi mała na brzuch to poczułam taką ulgę, że powiedziałam Ty mały Beboku :P Więc wzruszenia u mnie nie było :P Miałam dość i cieszyłam się, że już po :P

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, super!:)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:

Gratulacje ;)
    I duuuuużo zdrówka!

201711152165.png

202006124562.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ