Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna87 wrote:Wichrowe, sama się spytałam jak to z tym wypadaniem pępowiny jest. Lekarka wspomniała, że u wieloródki jest trochę inaczej. Po pierwsze ja rodzilam dość niedawno (2 lata temu) to zazwyczaj wieloródki mają to do siebie, że nawet czując skurcze mówią "ok, coś się dzieje, ale mam jeszcze czas, to nie jest jeszcze TEN ból". Coś może w tym być. Znam osobiście - na tyle blisko, że opowiedziały mi swoj poród - tylko trzy dziewczyny, które rodziły drugie/trzecie itp. Pierwsza nie zdążyła dojechać do szpitala - urodziła w karetce, druga w szpitalu, ale o 11 przyjechała o 13 był syn na świecie, trzecia rodziła najdłużej, bo aż 6h, ale pierwszy poród trwał ponad dobę, więc tu też progres.
Możliwe, że celowo chciała mnie nastraszyć. Lekarz powie "proszę się oszczędzać" a wiedząc, że mam w domu dwulatka, a mąż pracuje i go ze mną nie ma to nie będę leżała. Maja jest czasami aniołkiem, czasami diablicą, jednak bawić się sama nie potrafi. Jak lekarz dowali takim tekstem jak mój "bo wypadnie pępowina" to powiem Ci, że od razu mniej robię w domu...
Co do ćwiczeń na obrócenie. Robiłam. Teraz już mam zakaz.
No wlasnie wczoraj bylam u kolezanki ktora pierwsze dziecko rodzila okolo 24h a drugie w max 2h. Jak ja matka zobaczyla w domu (przyjechala zajac sie pierwszym dzieckiem) to od razu karetke wezwala, ledwo do szpitala dojechala.
-
Moj urodzil sie dokladnie w 35+3. We wtorek dostalam boli krzyżowych, w nocy odszedł mi czop,nad ranem dostalam skurczy połączyli mnie pod ktg okazalo sie ze tetno spada i na cito cc,po drodze odplynely wody .córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud -
wichrowe_wzgórza wrote:Matkobosko! Super, ale co tak szybko?córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
madzialenka84 wrote:OMG, Asienka,czyli poczatek 37 tygodnia?
Ja dopiero na wtedy mam jeszcze USG zaplanowanecóra 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
Asieńka jeszcze do terminu właściwego by dobił trochę. Ale wszystko z dzieciątkiem ok?
Ja na razie nie wiem ile nasz gagatek ma. Następne USG 24.11 oby się nie rozpakował do tego czasu
Zaszalałam dzisiaj, dwa prania, mycie podłóg, ciasto i kluski śląśkie na obiadek i mam dość. Idę leżeć... -
Alma84 wrote:korzystając z dostępu do komputera stacjonarnego;
polecam suszarkę do prania o której pisała Moremi, skusiłam się i
stwierdzam że mega zakup, idealna dla ciuszków maluszka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1f2fd92f351.jpg
oraz jesteś zadowoleni z zakupu wanienki Delfinka. (mam nadzieję że po pierwszym użyciu będziemy również)zajmuję mało miejsca, można ja powiesić, używać w dowolnym miejscu, no i ma 3 poziomową siateczkę do położenia dziecka, a jak jest już większe to się zajmuję. no i wizualnie bardzo mi sie podoba.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcc4d0ed6d41.jpg
a wózek mamy (jak chyba klika dziewczyn z forum) Roana
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81e59074473.jpg
Nie mogę odgrzebać we wcześniejszych wpisach, co to za suszarka. Wygląda na super praktyczną - co to za model i gdzie można kupić?W sam raz na moje małe mieszkanie!
-
Zuza91 wrote:Nie mogę odgrzebać we wcześniejszych wpisach, co to za suszarka. Wygląda na super praktyczną - co to za model i gdzie można kupić?
W sam raz na moje małe mieszkanie!
Rorets Rise
Podaje linka:
https://www.mediaexpert.pl/suszarki-do-bielizny/suszarka-rorets-rise,id-715671?gclid=EAIaIQobChMI6f2O9afr1gIVRrobCh0IcgJrEAQYECABEgKRN_D_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CL__mvun69YCFQSIsgod7bYIQg
Ja kupiłam w Leroy za 69.99 pln
Zajmuję mało miejsce złożona czy rozłożona. Idealnie mieści się w wannie i pod prysznicem, jak są gościeZuza91 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
ja wczoraj zamowilam z lamillou kure babci dany, chociaz na forum byly rozne opinie. Mnie sie wydaje, ze bedzie fajna do karmienia ,a potem ma inne wykorzystanie, chocby podparcie dla laptopa;)Ktoras z was ma te kure?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Biedroneczka83 wrote:a musicie byc dłuzej w szpitalu czy standardowo
?
córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są
madzialenka84 wrote:Hej dziewczyny,
ja wczoraj zamowilam z lamillou kure babci dany, chociaz na forum byly rozne opinie. Mnie sie wydaje, ze bedzie fajna do karmienia ,a potem ma inne wykorzystanie, chocby podparcie dla laptopa;)Ktoras z was ma te kure?
ja tez kupilammadzialenka84 lubi tę wiadomość
-
PsotkaKotka wrote:No wlasnie wczoraj bylam u kolezanki ktora pierwsze dziecko rodzila okolo 24h a drugie w max 2h. Jak ja matka zobaczyla w domu (przyjechala zajac sie pierwszym dzieckiem) to od razu karetke wezwala, ledwo do szpitala dojechala.
Fajnie jakby teraz tak szybko poszło, nie?
-
Agusia2312 wrote:Witam dziewczyny dawno nie pisalam bo maz mial problemy zdrowotne i nie mialam kiedy ani glowy pisac. Dzis na swiat przez cc urodzila sie nasza coreczka waga 3 kg 9/10 punktow
Gratuluję :* wszystkiego dobrego i zdrowia
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert