Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alka z tego co wiem to właśnie liczy się wartość 2 godziny po jedzeniu, pierwsza jest tylko szacunkowa jak wysoko Ci skacze, poz tym od kiedy masz tą cukrzycę zdiagnozowaną? pewnie niedawno, nie ma co się martwić że szkodzi tylko próbować zbić cukier a czy zaszkodzi to okaże się po urodzeniu
-
caśka wrote:A co do jesieni i pofody, oj nie wiem jak to będzie z tą jesienią...
jaskółki nie tworzą drugiego miotu, a niektóre bociany w Polsce już wyleciały --> to moje osobiste obserwacje, nie tam z jakiegoś brukowca wyciśnięte. A moim zdaniem ptaki wiedzą o pogodzie najwięcej.
To wróży werandowanie zamiast spacerków, szkoda...
-
Goplana wrote:Alka - spokojnie, to pierwsze podejście
Czasami trzeba zmodyfikować - indywidualnie, bo każdy inaczej reaguje. Notuj co jesz i o której, i notuj cukry, i potem będzie można to jakoś zmodyfikować. Nie stresuj się, nikt na początku przygody z dietą cukrzycową nie ma idealnych cukrów.
Nie masz z tego co widzę jakiś dużych skoków, także małemu też w tym czasie nie zaszkodzisz.
A jak nie będzie szło, to dostaniesz insulinę i będzie dobrze, przynajmniej głodna nie będziesz.
w 26 tyg robilam,na cczo mialam 88 ,a po obciazeniu 148,na wizucie pierwszej bylam w piatek...teraz na czczo mam nawet za wysokaTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
sylvi wrote:myślę że na czczo masz wysoka ze względu na duży przeskok godzinowy między kolacją a śniadaniem
Mozliwe,bo rano wstaje ,biore tabl na tarczyce i dopiero po godzinie jem,ale jutro to przesune. Bede wtawala wziasc tab o 7,pojde na godz spac i po 8 sniadanieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
sylvi wrote:myślę że na czczo masz wysoka ze względu na duży przeskok godzinowy między kolacją a śniadaniem
Mozliwe,bo rano wstaje ,biore tabl na tarczyce i dopiero po godzinie jem,ale jutro to przesune. Bede wtawala wziasc tab o 7,pojde na godz spac i po 8 sniadanieTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
ale mnie wkurza ten glod...Mleko mozna? Mam 1,5 % moze dwie szklanki dziennie bede pila,a z ta cytryna to wiesz czy mozna az tyle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 17:49
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
sylvi wrote:a może coś przekąsisz i się jeszcze raz położysz?
Dobry pomysl,zjem kawalek pojde spac i potem sniadanie takie z 2 kawalkow i wtedy po tym drugim mierzyc?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
o matko biedne kobietki z tą cukrzycą ale juz nie duzo do konca wiec jakos pojdzie. Mam cukromierz w domu az chyba sobie zmierze bo mi po obciazeniu po 2 h wyszło 100 az sie zastanawiam czy nie za mało bo ja taka okrąglejsza jestem i baaardzo słodyczowa od zawsze. Teraz zjadłam torta i kanapke to za ile mialabym np sobie zmierzyc?
Słomiane wdówki baaardzo wam współczuje i rozumiem ja z mezem juz od dawna nie rozstaje sie na dłuzej niz kilka godzin cyzli jak jest praca, nocy bym sama nie wytrzymala:) Ale juz nie dlugo wam zostalo dacie rade zawsze mozecie sie wyplakac wykrzyczec tutaj nam:)
My wrocilismy od rodzicow pogoda obrzydliwa a mnie to spojenie napieprza ze nie moge chodzic;/Goplana lubi tę wiadomość
-
Oszaleje albo padne z glodu ,dokladnie godzine temu 135,zjadlam kawalek suchego razowego i 150 odrazu,sprobuje wypic cytryne i zmierze za 15 min.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:00
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka89 wrote:A jak np o 20 zjem 2 kawalki i za godz jeszcze dwa to wtedy dopiero po godzinie mierzyc?