Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alka89 wrote:To tak sie pilnowalas ,ze Ci spadlo?
rano- zupa mleczna albo kasza manna bez cukru, 3 kromki razowca, masełko albo margaryna, szynka(po plasterku na kromkę) i kawałek pomidora
obiad- zupa warzywna, dwie pyzy z sosem i 3 kawałeczkami mięska (bądź drugiego dnia ziemniaki i kurczak w jakims tam sosie i surówka z marchewki)
kolacja- 3 kromki razowca, masełko/margaryna, szynka (po 1 plasterku na kromkę), albo serek (taki jak almette z pomidorami) a do tego malutkie jabłko albo śliwkaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:43
-
To może ja prosto powiem jak to jest z tym cukrem na czczo dziewzny niektóre muszą o 5-6 na śniadanie wstawać przerwa nocna nipoinna przekraczać ponoć 8 godzin jeżeli jest dłuższa organizm może zacząć spalać sam siebie nie wie jaw to ując w słowa ale mniej więcej chyba rozumiesz o co mi chodzi i wtedy glukoza się wytwarza czy jakoś tak mi tłumaczyli
ze jak za duża przerwa w nocy to po prostu sama sobie rośnie a jak zamierzasz jeść o 8 śniadanie to jedz może ok24.? A jak nie da nic to pewnie dadzą insulinę no to tyle apropo cukru na czczo hmm niesprawdzaj tak ciągle cukru bo kochana z nerwów tez skacze
wiem z własnego doświadczenia juz hmm chleb musisz dobrze sprawdzać skład, czasem masło czy margaryna na chlebie podnosi cukier jak smarujesz wiec spróbuje ją wyeliminować, kanapki z chudą wędlina jakis kurczak cz indyk do tego jakiś warzywko.. Drugie śniadanie z jakimś jogurtem naturalnym z ziarnami owoce tez patrz na indeks jeżeli jablkomci tak podnosi cukier to jedź pół albo zamiast tego banan tylko tez nie taki dojrzały mocno, Obiad to np pol szklanki ryżu al dente makaron tez al det kupuj brązowy nie podnosi ta cukru
hmm rybka miesko z folii cz gotowane, smażone i tluste wyeliminuj hmm niektórym ziemniaki nie służą ale patrz na odmiany tez kupuje te które są mniej słodkie
hmm co więcej buraki marchewka groszek podnoszą cukier ja jak jem muszę więcej insuliny brać jem sałatę rzodkiewke ogórka do obiadu np z jogurtem naturalnym pomidor z bazylia ,to na surówkę hmm musisz jeść bardziej zbilansowane posiłki, ja sobie mogpozwolic teraz na ciut więcej dzięki insulinie jeżeli dieta poddała na następnej wizycie na pewno wdroza insulinę będzie Ci lżej
także to tak mniej więcej i nie jedz późno owoców najpóźniej na podwieczorek ;P
alka89 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Alka wybieraj produkty z niskim IG, jedz często tak żebyś się najadała, zapisuj wszystkie wyniki z godzinami jedzenia, mierzenia cukru itp. i zapisz się na wizytę za kilka dni na interpretację wyników i jakieś modyfikacje diety.
alka89 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny współczuję Wam z tą cukrzycą, moja babcia leczy się od lat i ona je białe pieczywo a nie razowe
alka wydaje mi się, że zaraz po jedzeniu to nie ma sensu żebyś sobie mierzyła bo wtedy jest wyrzut insuliny do krwi i niepotrzebnie sobie paluszka kłujesz.
Mam ochotę na coś gazowanego, chyba łyknę napoju troszkę. Komodę z biedrony jutro reklamuję, byliśmy pytać i mają nam kasę oddać, masakra jakaś, ale szuflady za cholerę się nie domykają, mąż już wszystkiego próbował przy montażu...dzwoniłam do mnie kumpela z GB rodziła jakoś miesiąc temu, poopowiadała mi troszkę, tam to tego samego dnia wychodzisz do domu jak wszystko jest ok.
Dziewczyny które są same bo mężowie w świecie, za dwa miesiące będą z Wami synowie/córeczki więc zawsze ktoś do przytulania i całowania będzie:-)
aaa no i proszku Dzidziuś nie muszę zamawiać w necie bo jest w carrefurze 3kg za 25 zł więc się opyla, podobnie paklanki, chociaż zastanawiam się nad sensem ich zakupu ale kosztują 4,40 więc może wezmę ze dwie paczuszki :-)z serii dzidziuś są też kosmetyki, któraś się orientuje czy są spoko??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:45
Goplana lubi tę wiadomość
-
Alka bombę cukrowa sobie zarzuciłas o tej porze juz nie wolno jeść takich rzeczy... A i wysiłek fizyczny pomaga zbić cukier
Zapisuj co jesz i jaki masz po tym cukier mi tak było łatwiej sonbie listę zrobić tego co mi nie służyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:44
Livia
Nela
Marcel
-
Hmm zjadają podwieczorek ok 17,30 to jest np pol jabłka / pol banana + jogurt kolacje ok 20-20,30 kanapki ztwarozkiem np czy kasza manna na chudym mleku bodajże doslodzic możesz stawia to cukier dla cukrzykow i ok23-24 ostatni kolacje te dwie kanapki np z żółtym serem
A i miedz cukier godzinę od skończenia posiłkuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:47
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Alka bombę cukrowa sobie zarzuciłas o tej porze juz nie wolno jeść takich rzeczy... A i wysiłek fizyczny pomaga zbić cukier
Zapisuj co jesz i jaki masz po tym cukier mi tak było łatwiej sonbie listę zrobić tego co mi nie służy
Za pozno juz na jablko i marchew?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
xpatiiix3 wrote:Hmm zjadają podwieczorek ok 17,30 to jest np pol jabłka / pol banana + jogurt kolacje ok 20-20,30 kanapki ztwarozkiem np czy kasza manna na chudym mleku bodajże doslodzic możesz stawia to cukier dla cukrzykow i ok23-24 ostatni kolacje te dwie kanapki np z żółtym serem
A i miedz cukier godzinę od skończenia posiłku
o i muszę się po stewię wybrać do sklepu bo mam ochotę na słodkie a cukrem nie chcę słodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:49
-
sylvi wrote:owoce staraj się jeść do południa, max do obiadu
Jejku,mam nadzieje,ze dojde do tego. Daje sobie tydzien na to,ale jutro i tak zadzwonie do pielegniarkiTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.