Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
alka89 wrote:No dziwne,ja bylam u dwoch ginow i rodzinnej i kazdy skierowal do poradni diabet.
W piatek dala mi ksiazki i to wszystko i rozpisala ,dala czas dwa tyg zebym pomierzyla,zapisywala itd,ale jak bede miala powyzej 130 to mam sie zglosic do szpitala. zadzwonie do niej i jej powiem co i jak,ale kilka dni sprobuje jeszcze bo wydaje mi sie,ze teraz przez to glodzenie sie nabawilam tego diabelstwa. Bo jak bylam u niej to mierzyla mi po godzinie po sniadaniu to 119 mialam ,a teraz ciagle 160 i wiecejja ostatnio plakalam ze moja prowadząca jest do dupy bo wszędzie jest napisane co innego i ze szkodze dziecku wiec mój M podzwonil do innych gin i na wizycie oboje powiedzieli ze jest ok
szkoda tylko wydanych pieniędzy bo jednak wizyta kosztuje ale przynajmniej jestem spokojniejsza
wiec nie wiem od czego to zależy ze tobie mówią tak a mi tak
alka89 lubi tę wiadomość
-
Podrzucam linka do wytycznych co do cukrzycy ciążowej, które opracował dla ciężarnych szpital kliniczny Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, w którym się kształcimy z ginekologii
Alka, poczytaj sobie jeszcze to...
Może coś pomoże...
http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf
Na str. 11-12 jest przykładowy jadłospis - o wiele więcej niż Ty zjadasz...
Może ten chleb razowy też za bardzo nie jest razowy? (Wbrew pozorom ciężko znaleźćdobry razowy chleb o niskim IG) - spróbuj paczkowany Mastermacher pełnoziarnisty, on jest np. polecany w diecie Montignaca, jako o bardzo niskim IG.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 19:29
-
A z innej beczki to z moja depresja nie kupuje nic,kompletnie nic...,ale moj zaczal robic remont sypialni bo tam bedzie maly z nami,no i chcialam brazowe sciany i zolte,a ten braz taki ciemny...masakra,ale chcialam taki ,wiec nie sapie do niego. Meble sypialniane mam ciemny braz i marzy mi sie jasna wykladzina z wlosem
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
W moczu popros diabetologa o wypisamni recepty na paski ketodiastix czy jak one tam ja w tym tyg wykupie sobie bo ostatnio ogólne moczu robilam i wychodziły nawet powyżej 50 ,no ale cóż nawet po obiedzie
alka89 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:W moczu popros diabetologa o wypisamni recepty na paski ketodiastix czy jak one tam ja w tym tyg wykupie sobie bo ostatnio ogólne moczu robilam i wychodziły nawet powyżej 50 ,no ale cóż nawet po obiedzie
Ja z nerkami moimi mocz robie co dwa tyg ,zaraz zerkne ile mamTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Evik wrote:godzine po jedzonku zmierzyłam i mam 113 to chyba nie jest zle? chyba nie ebde sie juz zagłębiać skoro w szpitalu po wypiciu glukozy po 2 h miałam 100. Tylko mi jakos ciezko bylo uwierzyc ze mnie ominie bo ja słodka dziurka jestem:D ja to teraz jem kilka razy na godzine nawet masakraaa;/ mąz mnie woła do depilacji haha ide:D
Super wynikTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Evik wrote:godzine po jedzonku zmierzyłam i mam 113 to chyba nie jest zle? chyba nie ebde sie juz zagłębiać skoro w szpitalu po wypiciu glukozy po 2 h miałam 100. Tylko mi jakos ciezko bylo uwierzyc ze mnie ominie bo ja słodka dziurka jestem:D ja to teraz jem kilka razy na godzine nawet masakraaa;/ mąz mnie woła do depilacji haha ide:D
alka89 lubi tę wiadomość
-
Spadam,bede pozniej. Dziekuje za rady,kilka godzin i nawet nie mialam czasu myslec o problemach...kochane mamuski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 19:27
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
a zapytam jeszcze u was tez te paski takie drogie?Ja za dwa opakowania czyli 100 paskow zaplacilam 30 zl,a moja babcia twierdzi,ze 5 zl placi,a i tak mialam na recepcie znizke 30%Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
alka89 wrote:a zapytam jeszcze u was tez te paski takie drogie?Ja za dwa opakowania czyli 100 paskow zaplacilam 30 zl,a moja babcia twierdzi,ze 5 zl placi,a i tak mialam na recepcie znizke 30%
Alka za 5 zł paski są na chorobę przewlekłą ,czyli w odpowiednim okienku na Rp. musi być wpisana literka P
cukrzyca ciażowa nie jest na liście chorób przewlekłych,na szczęście przechodzi po wszystkim:)Goplana lubi tę wiadomość