Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Tak jabłko i marchew maja dużo cukru postaraj sie nie mieszac tego jedz albo to albo to dla mnie diabetolog pozwoliła jesc owoce do 17 do podwieczorku ostatecznie
W brzuch dajesz ta insuline?Jakie masz wyniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:55
Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
xpatiiix3 wrote:Tak jabłko i marchew maja dużo cukru postaraj sie nie mieszac tego jedz albo to albo to dla mnie diabetolog pozwoliła jesc owoce do 17 do podwieczorku ostatecznie
-
Tak w brzuch ale kupiłam njciensze igły jakie znalazłam i jest ok
bo zaczynało brakowac miejsca ,u mnie wszytko w normie poniżej 120 tylko na czczo ostatnio do 100 dochodzą ale tez ponoć nie jest źle
o widzisz mi pozwolili banana ale z kolei właśnie nie mocno dojrzałego i pół i nawet bez insuliny całego jadlam i mi nie skakal cukier mam ciut inna tabelke na której jest banan dojrzały i taki niedojrzałyi ja jadlam takie zielonkawe bo lubię
buum mi po surowej skakało także sie nie będę kłócić mowie akurat na podstawie własnych obserwacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:57
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Tak w brzuch ale kupiłam njciensze igły jakie znalazłam i jest ok
bo zaczynało brakowac miejsca
o widzisz mi pozwolili banana ale z kolei właśnie nie mocno dojrzałego i pół i nawet bez insuliny całego jadlam i mi nie skakal cukier mam ciut inna tabelke na której jest banan dojrzały i taki niedojrzałyi ja jadlam takie zielonkawe bo lubię
Jejku,ja bym nie dala rady z insulina,czesto musisz brac czy raz dziennie?Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
xpatiiix3 wrote:Tak w brzuch ale kupiłam njciensze igły jakie znalazłam i jest ok
bo zaczynało brakowac miejsca ,u mnie wszytko w normie poniżej 120 tylko na czczo ostatnio do 100 dochodzą ale tez ponoć nie jest źle
buum mi po surowej skakało także sie nie będę kłócić mowie akurat na podstawie własnych obserwacji
-
Alka kochana nie chce cie do niczego namawiać ani przekonywać ale ja miałam na czczo 82 a po 2h 149 i gin powiedziała mi ze wyniki są w porządku. Dziewczyny trochę mnie postraszyly poczytalam neta i po tym stwierdziłam ze cos jest nie tak wiec skonsultowalalam to jeszcze z dwoma innymi gin i wszyscy mi powiedzieli ze wyniki sa ok i nie ma podstaw do jakiegokolwiek martwienia się i diety..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:59
alka89 lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Alka kochana nie chce cie do niczego namawiać ani przekonywać ale ja miałam na czczo 82 a po 2h 149 i gin powiedziała mi ze wyniki są w porządku. Dziewczyny trochę mnie postraszyly poczytalam neta i po tym stwierdziłam ze cos jest nie tak wiec skonsultowalalam to jeszcze z dwoma innymi gin i wszyscy mi powiedzieli ze wyniki sa ok i nie ma podstaw do jakiegokolwiek martwienia się i diety..
To by mi pasowało,hehTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
maaartinka wrote:Może ona po prostu miała dietke na myśli? Dużo przytylas? Bo wydaje mi się ze trochę dziwne by to było jakby tobie stwierdzili cukrzycę a u mnie nie.. I to jeszcze trzech gin.. Wizyty prywatne.. A wyniki mialysmy bardzo podobne
alka89 lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Może ona po prostu miała dietke na myśli? Dużo przytylas? Bo wydaje mi się ze trochę dziwne by to było jakby tobie stwierdzili cukrzycę a u mnie nie.. I to jeszcze trzech gin.. Wizyty prywatne.. A wyniki mialysmy bardzo podobne
No dziwne,ja bylam u dwoch ginow i rodzinnej i kazdy skierowal do poradni diabet.
W piatek dala mi ksiazki i to wszystko i rozpisala ,dala czas dwa tyg zebym pomierzyla,zapisywala itd,ale jak bede miala powyzej 130 to mam sie zglosic do szpitala. zadzwonie do niej i jej powiem co i jak,ale kilka dni sprobuje jeszcze bo wydaje mi sie,ze teraz przez to glodzenie sie nabawilam tego diabelstwa. Bo jak bylam u niej to mierzyla mi po godzinie po sniadaniu to 119 mialam ,a teraz ciagle 160 i wiecejTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Tylko patrz żebyś ketonów nie miała u mnie ostatnio są i to w dzień nawet... ;/ w środę znowu diabetolog
A ja chce szybciej urodzić i mieć córcię przy sobiehehe jak dzisiaj te wszystkie cuszki ogladalam to tak aż się chce niunie w nich zobaczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 19:10
mada_lena lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
godzine po jedzonku zmierzyłam i mam 113 to chyba nie jest zle? chyba nie ebde sie juz zagłębiać skoro w szpitalu po wypiciu glukozy po 2 h miałam 100. Tylko mi jakos ciezko bylo uwierzyc ze mnie ominie bo ja słodka dziurka jestem:D ja to teraz jem kilka razy na godzine nawet masakraaa;/ mąz mnie woła do depilacji haha ide:D
alka89, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość