X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale burczy mi w brzuchu idę jeść coś ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, staż ma zasady takie jak po lekarskim, płaci marszałek województwa. Nie powinno ich to boleć, ale różni są ludzie.

Z dobrych wiadomości: nowy katalog ikei na stronie!!!

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Goplana, staż ma zasady takie jak po lekarskim, płaci marszałek województwa. Nie powinno ich to boleć, ale różni są ludzie.
    No to na prawdę, łaski nikomu nie robią :)
    Najwyżej nikt się do nich nie zgłosi...

jftycms.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam w bet kobietki,
    w tle rzępoli mi to: https://www.youtube.com/watch?v=Wt0KCv2p1gc, bardzo kojące :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh jaka ulga hehe Najedzona, to idę spać, a co ;)

Hehe wrześniowki to maja tempo, laski Wy chociaż ciut się wstrzymajta jeszcze :D no zaraz przed szereg wyskoczycie, a jeszcze za szybko :** ni3ch dzieci siedzą grzecznie i dają wyspać się mamciom póki mają czas ;)

Dobrej nocki, kolorowych i takie tam żygam tęczą sny :**

mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po bardzo długiej przerwie... Tak nie piszę tutaj za dużo, ale staram się czytać i być na bieżąco.
    A ostatnio trochę nerwów, stresu i przykrych wydarzeń. W sobotę miałam ślub, a dwa tygodnie temu młodszy brat utopił się w jeziorze, tydzień trwały poszukiwania i w środę przed weselem był dopiero pogrzeb... To tak szybko i w skrócie, bo ciężko tak opisać.
    Dzisiaj byliśmy na kolejnej wizycie i dopiero dzisiaj dowiedzieliśmy się, że będzie chłopiec :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnijcie proszę, bo skleroza nie boli: czy TSH, T4 i T3 mają być
    na czczo ??

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula nie musza byc na czczo. Spokojnie kanapeczke mozesz zjesc.
    Doti witaj. Nie wiem nawet co napisać. Po prostu przykro mi, trzymaj sie ciepło....
    Pinsleepe teraz kontrola za dwa tyg, bo chce mnie zobaczyc, jutro genetyczne i mam pojsc do swojej NFZtowej gin w miedzy czasie. Ruchy liczyc, obserwować skurcze czy występują. I tak oto nie śpię tylko mysle....
    Kolezanka sympatyczna. Nie bierz sobie do serca tego gadania. Szkoda nerwów.
    Rewolucja dokładnie rollercoaster emocji i wrażeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 00:59

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tym razem pobudka już o 2:20 :/ :/ :/
    Nawet koty sobie smacznie spały.

Doti - tak bardzo współczuję... to ogromna niesprawiedliwość, coś z czym nigdy nie można się pogodzić :(
    Mimo wszystko gratuluję Ci synka, i męża, i życzę wszystkiego co tylko w życiu najlepsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 03:17

jftycms.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie spię.
    Doti - bardzo mi przykro :( Dobrze że macie siebie no i teraz syneczka.

Obudziłam sie o 4, myslalam ze zaraz usnę. Ale gdzie tam. Zrobiłam sobie ciepłej herbaty i zjadlam buleczkę. Polozylam się i mi się ulało...! Wstalam szybko i w lazience juz poszoa reszta...w niemowlę się zmieniam. Trzeba było czekać aż mi się odbije...

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti bardzo me przykro z powodu Twojej straty. Dobrze że macie siebie i juz niedługo będzie cie w trójkę.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Mam do sprzedania wózek Navington Galeon dla dziewczynki bo kolory brąz + brudny róż. Extra na zimę ze względu na duże pompowane koła! Proawdzi sie super!
    Do kompletu posiadam parasolke, ciepły śpiworek, torbę, adaptery do fotelika samochodowego.
    Akcesoria w kolorze wózka.

POLECAM!!! W razie pytań służę pomocą!

http://allegro.pl/wozek-4w1-navington-rama-galeon-zestaw-akcesoria-i4509084478.html

Pozdrawiam!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki! Ja właśnie siedzę w przychodni po glukozie... Było gorzej niż poprzednim razem i myślałam, że zarzygam całą poczekalnię, ale na szczęście przetrwałam :) I chyba najgorsze mam już za sobą :)

Doti - strasznie smutne to co Was spotkało, przytulam :*

Co do pracy i L4 - myślę, że nie ma złotej reguły - wszystko zależy od wielu czynników:
    1) stanu zdrowia mamy i maluszka
    2) charakteru mamy (ja np mam ADHD i chyba bym zwariowała siedząć całą ciążę i cały macierzyński w domu
    3) pracy - ja np lubię swoją pracę, więc te 6 miesięcy zleciało szybko i miło
    4) itd itp

Dlatego też niektóre mamy idą od razu na zwolnienie (i to nie oznacza, że są leniwe!), a inne pracują praktycznie do końca (i wcale nie czują się wykorzystywane i wcale nie jest tak, że nikt ich starań nie doceni)

TO TAKIE MOJE ZDANIE W TYM TEMACIE :)

Ja jestem po środeczku, czyli popracowałam do końca 6-go miesiąca, było miło, ale teraz już od września chcę przejść na L4, żeby poogarniać swoje sprawy

MIŁEGO DNIA!!!

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - czy któraś z Was kupiła/zamierza kupić chustę do noszenia maluszka?
    Macie coś godnego polecenia dla takiego małego szkrabka?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek!
    Nocka taka se, spiaca jestem.
    Pogoda taka jak lubie, pochmurno, ale cieplo, pachnie jesienia

Doti -wyrazy wspolczucia dla Ciebie I Twojej rodziny.

Przesylam pozytywne wibracje.
    Milego!

AgataP lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam sie i ja. Po sniadanku juz,skromne bo dwa kawaleczki,ale przezyje.

Doti,tak mi przykro. Nie wiem co powiedziec ...Gratuluje Synka i meza,macie siebie,wiec jakos dasz rade. Tule

Milego dnia dla wszystkich. Ja ok 11 zabieram sie za prace. Musze podloge wyszorowac po wielkim remoncie bo moze dzisiaj po wykladzine pojedziemy,pranie se juz robi,salon,kuchnia do sprzatania...jeju

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    ale dzisiaj koszmarny dzień. Stwierdziłam że jestem wielka jak wieloryb, ciężko mi się schylić o depilacji nie wspomnę, jak idę do pracy to się pingwinię i ogólnie dzisiaj już chce koniec października.

f2w343r88uf9xtcb.png

• talia22 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dobrych wiadomości wg belly zaczynamy dziś 30 tydzień

Viviana, Dotty84, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jakoś usnęłam, a Malutka jeszcze buszowała w brzuchu.
    Zaraz śniadanie. Kurde zimno jest strasznie, boję się przeziębień, już rano jak wstaję to czuję taka nijaka, trochę katar mam, a siedzę w domu. Trzeba już cieplejsza piżamę zakładać :) I kurdę tej kurtki nie mam na jesień, tzn nie mieszczę się w swoją, trzeba się rozejrzeć za nową.

Doti 24, bardzo mi przykro.
    Goplanko to Ty się tak budzisz w nocy ale potem usypiasz, czy potem już nie możesz usnąć? Ja wstaję na siku ze 2razy, czasem po tym się kręcę w łożku ale usnę.
    Madalenko kciukam za wizytę dzisiaj i czekam na info.

mada_lena, AgataP lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:)

U mnie ostatnio noce całe przespane, co prawda wstaję na siku, ale w drodze powrotnej już zasypiam.

Doti bardzo mi przykro, wyrazy współczucia.

Wczoraj byliśmy chwilkę u teściów, bo mąż coś z ich autem robił i mężuś zapytał się ile dołożą się do wózka, a oni na to, że się nie dołożą tylko zapłacą za cały. Masakra jaka jestem szczęśliwa, będę mogła kupić z fotelikiem cybex Aton Q, w którym się zakochałam.

xpatiiix3, ewelina_d, ÓptimusPrime, Eve, mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ