X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    Maaartinka wiedziałam że Twojemu buzia opadnie jak mojemu po takim tekście:P:P:P Mój się zastanawia czasami skąd ja na poczekaniu biorę takie teksty:P:P:P

Byłam wczoraj na usg ale się wkurzyłam że szok. Mała do normalnego usg oczywiście pozowała jak szalona a przełączył sondę na 4d i co mała zrobiła chlup i odwróciła się tak ze buźki pokazać nie chciała nam. Byłam wściekła jak osa drugi raz nam taki numer odstawiła ale lekarz bardzo wporządku nie skasował nas za to usg:):):):) Wiem że mała jest zdrowa i napewno jest dalej dziewczynką.
    Mój po usg znowu milutki się zrobił jak na początku ciąży był. Mógłby taki zostać już bo mam dość momentami jego humorów i odpałów.

Pati współczuję ja też mam wieczne zatargi z babcią która się wynieść nie chce. Zajęła mi pokój dla dzieci i ani rusz jej z tamtąd. Jeszcze mi się wpiernicza w wychowanie córki i w zakupu dla maluszka.

Wczoraj ze złości poszłam buszować po sklepach i wydałam kasę na usg na ciuszki dla dziewczynek.

Dzisiaj odwiedzić materiałowy trzeba żeby dalej zamówienia realizować nie wiem jak sie wyrobie ale chyba dam rade.

AgataP, RewolucjaSięDzieje, zupaztytki, Lavendula lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry... skoro swit ;) milego dnia ;)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja też nie wiem czy kupować taki bezdotykowy, nie wiem czy one nie robią błędów pomiarowych a tanie nie są, ale w takim razie jaki kupić ten termometr.
    Nastka na Twojego widzę dobrze wpływają wizyty usg :)
    Goplanko lubię takie rzeczy pooglądać, ostatnio dużo filmikow oglądam tak dla relaksu i odsunięcia myśli, ale zaczęłam też oglądać o matko filmy pierwsza kąpiel, przewijanie, podnoszenie noworodka, hehe :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel,

Jeszcze jedno pytanko - do tego pięknego koszyczka dla Haniutka to kupowałaś materiały na http://www.bobbiny.pl?
    Jeśli tak, to które? Basic?

Też chcę takie piękności porobić!

Masz jakąś fajną stronkę z inspiracjami? Co np można zrobić oprócz takiego koszyczka?

Też chcę bobbinować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:28

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:)
    Goplanka super ten filmik:) uśmiałam się. I jak tu nie kochać zwierzaków? No nie da się.

Dziewczyny widzę, że zastanawiacie się nad termometrem. Otóż ja kupiłam ten:
    http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-do-czola-i-ucha-babyono-i4444496614.html
    I powiem Wam, że jestem zadowolona, i pomiary są prawidłowe, sprawdzałam z normalnym termometrem.

Viviana, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w rossmannie bepanthen za 15 zł z kartą rossne i oilatum 51,79

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:34

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co u mnie w szpitalu podpisuje się zgodę na nacinanie, położna powiedziała że w sumie i tak 99% kobiet jest nacinanych albo pęka więc nie wiem czy jest sens masowania krocza
    Madlenn też mam ten termometr w zakładkach, każdy termometr ma jakiś próg błędu ale jak będzie gorączka to nie ma to znaczenia większego czy 2 czy 3 kreski mniej czy więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:39

rfnnk6n.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluję udanych wizyt. Też byłam wczoraj na wizycie z synkiem wszystko okej ma w tej chwili 1336 gramów, ułożony główką w dol.
    Ja się raczej od początku nastawialam na duże dziecko ponieważ moja siostra i bratowa rodziły dzieci po 4,20-4,90 kg,a ja sama tez tyle mialam, ale po wczorajszej wizycie myślę że nie będzie u mnie aż tak źle.
    Dziewczyny czy ktoras z Was jeszcze nie ma imienia dla dziecka, ja nie mam kompletnie pojecia, nic mi nie pasuje a czasu coraz mniej.
    A poza tym szyjka zamknieta długa, termin między 3 a 6 listopada.

Viviana, ewelina_d, anusiaa90, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, FK81, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polećcie jakiś szampon do włosów bo przecież muszę już myć codziennie moje włosy tak się przetłuszczają. Wcześniej myłam co 2 dzień i było ok a teraz rano umyje i wieczorem juz sa fuj

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ewel,

Jeszcze jedno pytanko - do tego pięknego koszyczka dla Haniutka to kupowałaś materiały na http://www.bobbiny.pl?
    Jeśli tak, to które? Basic?

Też chcę takie piękności porobić!

Masz jakąś fajną stronkę z inspiracjami? Co np można zrobić oprócz takiego koszyczka?

Też chcę bobbinować!
    Tak, kupiłam Basic, i będę kupować jeszcze i inne, bo cudownie się z tego robi na szydełku:) szczególnie dla początkujących, gdy nie ma się wyczucia jak naciągnąć włóczkę, a Bobbiny Basic mają lycre i są lekko rozciągliwe i same się naturalnie naciągają jak trzeba:) Do tego kupowalam u nich na stronie. Tu jest dosc sporo za przesylke, sprzedaja jeszcze na Dawanda ale drozej i z tansza przesylka:) wychodzi tak samo, ale takie serwisy jak Dawanda zabieraja sprzedawcom 25%, wiec jak jest mozliwosc to kupuje poza dawandami, pakamerami i decobazaarami.

jak szukam inspiracji, to zwykle na Pinterest. Bobbiny to (jak Zpagetti) wloczki z rodzaju "t-shirt yarn", wiec wrzucam to wyrazenie do wyszukiwarki i sie znajduje:)
    http://www.pinterest.com/search/pins/?q=t-shirt%20yarn

jeszcze jest Ravelry, ale zbey w ogole tam zajrzec, trzeba zalozyc konto. Jak sie robi na drutach albo na szydelku to WARTO! tysiace robotek i wzorow:)

i koniecznie pochwal sie rezultatami!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:45

Ewelina
    hhojzmj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja właśnie też się zastanawiam nad sensem kupowania bezdotykowego, bo wiem, że często niestety występują błędy pomiarowe, a tego chcemy uniknąć ;/

rwi37s6.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Viviana ja właśnie też się zastanawiam nad sensem kupowania bezdotykowego, bo wiem, że często niestety występują błędy pomiarowe, a tego chcemy uniknąć ;/

Podałam przed chwilą link do strony z termometrem, który zakupiłam. Nie ma błędów pomiaru. :)

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :) wg belly 31 <3 70 dni
    ledwo żyje do godz 2.30 pisałam z kolezanka smsy. Była w pracy na dyżurze na nocnej zmianie i nam sie zebrało na pisanie :) z reszta ja nie mogłam zasnąć ona raczej tez nie wypadało zeby zasnęła za monitorem przy pacjentach :)
    Vivi dam znac :)
    Eforts tak ponoc robią lekarze, ze nic nie mówią zeby sie mamy nie denerwowały:) ale dobrze wiedzieć z drugiej str i kontrolować przepływy.
    Goplana filmik super uśmiałam sie do lez :D wyobrażałam sobie moja czarnule ;)
    Wczoraj jeszcze mialam gościa, w zasadzie to moja kicia miała gościa. Wieczorem uchylilam troche drzwi na taras a tu patrzę jakies jasne futerko :) kot sąsiadów przespacerowal dumnie po pokoju, obwachal katy i wyszedł. Moja nawet nie zarejestrowała faktu jego przybycia:)
    Kurde pełno mam muszek owocowej w domu:/ co z tym zrobic????
    Nastka ja myje teraz seboradinem do przetluszczajacych sie. Jest ok nawet dwa dni.
    Gratuluje udanych wizyt :) dzis czekamy na kolejne dobre wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:55

lkc lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia my mamy 4 imiona dla synka i nie możemy się zdecydować :-) mówimy do niego wszystkimi czterema hehehe, nastka ja mam problem podobnego rodzaju tyle że moje włosy są spoko na drugi dzień, ale wieczorem czuję że mi głowa śmierdzi, normalnie to czuję ten łój...kupiłam maseczkę z rossmanna do skóry głowy ale jeszcze nie używałam.
    Przypomniało mi się jeszcze ze Sr że dziecko jak karmimy cycem to żeby za każdym razem przykładać inaczej wtedy mozna uniknąć poranionych brodawek, bo jak w jednej pozycji karmimy to dziecko łapie za każdym razem tak samo i podrażnia w jednym miejscu, chyba cenna informacja, przynajmniej dla mnie, aha i że te silikony na sutki mogą powodować mniejsząlaktację i żeby je używać tylko jak brodawka bardzo boli albo pękła, i wtedy też najlepiej ściągać mleko z tej piersi jak jest czyste można dać dziecku jak jest w nim krew wylać :-)

rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    wiecie co u mnie w szpitalu podpisuje się zgodę na nacinanie, położna powiedziała że w sumie i tak 99% kobiet jest nacinanych albo pęka więc nie wiem czy jest sens masowania krocza
    Madlenn też mam ten termometr w zakładkach, każdy termometr ma jakiś próg błędu ale jak będzie gorączka to nie ma to znaczenia większego czy 2 czy 3 kreski mniej czy więcej.

A ja się nie zgodzę - masowanie ma sens + pozycje wertykalne - znam conajmniej kilka szczęśliwych przypadków bez nacieć i pęknięć lub z malutkimi pęknięciami 1-go stopnia.

To, że 99% kobiet jest nacinanych wynika tylko z tego, że niestety w Polsce robi się to rutynowo (położne ułatwiają sobie życie, a MY SIĘ NA TO ZGADZAMY), a nie dlatego że jest taka realna potrzeba/konieczność. W bardziej cywilizowanych krajach ta liczba nie przekracza 50%.
    Trzeba pamiętać, że takie nacięcie to już uszkodzenie 2-go stopnia! czyli poważne! I powinno być robione tylko jeśli jest realne ryzyko pęknięcia samoistnego 2-go lub 3-go stopnia.

Ja tam będę się masować i zapierać, żeby mnie nie cieli! No chyba, że już nie będzie wyjścia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:58

talia22, RewolucjaSięDzieje, Marzena27, Goplana lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Kurde pełno mam muszek owocowej w domu:/ co z tym zrobic????
    o wlasnie my mielismy atak i pozbylismy sie w jeden dzien:)

2 butelki po winie, wodzie, czymkolwiek, ale wysokie, wlac z 1-1.5 cm octu winnego (albo wina;)), troche wody i troche plynu do mycia naczyn. wieczko zakleic folia spozywcza i zrobic dziurki (tak, zeby muszki mogly wleciec i nie mogly wyleciec). schowac wszystkie owoce do lodowki i umyc wszytskie blaty ciepla woda. a w taka pogode jak dzis (nie wiem jak u ciebie, u mnie 12 stopni:)), wywietrzyc porzadnie mieszkanie - muszki lubia cieplo:)

u mnie bylo 24h i po klopocie:) (tzn. najpierw 3 dni probowalismy jakimis srodkami ze sklepu ale nic nie dalo).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:58

mada_lena lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewelina ide działać:)
    U mnie tez chłodno 15-16 st.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ja dzis wstałam i mam na uście opryszczkę!Fuck!tylko sie chlodniej zrobiło i jak zwykle dopadła;/ Czy wiecie moze co mozna stosowac?
    Ewelinka ja bym od Ciebie wziela Kalyte ale to maila zapodac czy jak?
    Nata moja mała na kazdym usg lezy odwrócona ze buzki w ogole nie mozna zobaczyc i nogi krzyzuje takze gin wczoraj mi powiedzial ze ma nadzieje ze do konca ciazy pokaze mi buzke i potwierdzi plec ale nie obiecuje;/ takze takie buty ale juz trudno aby zdrowa byla

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!

ja tam wciągam muszki owocówki odkurzaczem i po sprawie ;)

Dotty84, mada_lena, Nata, xpatiiix3, Milaszka, FK81, lkc lubią tę wiadomość

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Podałam przed chwilą link do strony z termometrem, który zakupiłam. Nie ma błędów pomiaru. :)

Poczytam coś więcej i może się zdecyduje. W każdym razie dzięki za namiar :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ