X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem nie kupować ciuchow i ciągle cos kupuje i po tyg za male :( mój M mówi ze nigdy nikogo nie znał kto tak często chodzi po sklepach i tak dużo kupuje :) taki mój urok :P tylko mama się cieszy bo potem wszystko co za duże pójdzie do jej szafy :) ale ja nie umiem inaczej :(

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys nosiłam wszystko dopasowane, teraz mam problem bo wszystko za ciasne albo niewygodne, nawet swetry miałam dopasowane przy ciele. Kurtkę kupię w lumpiku, mam 3 fajne lumpiki w okolicy z dobrymi, markowymi ciuchami.Mam nadzieję, że cos upoluję niedługo, bo już jest zimno. Jeszcze legginsy cieplejsze muszę kupić, bo jak zmarznę to zaraz będzie problem.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie gin do mnie zadzwonił. 11.09. idę do szpitala na obserwację. Trochę się obawiam diety szpitalnej, bo ta Sylvi była lekko absurdalna (a powiedział, że między innymi o glukozę chodzi). Z moją rodzinką to nie byłby problem, żeby mi wszystkie posiłki dostarczali na zmianę, ale pewnie mi tak nie pozwolą :P

A! Teraz patrzę, że mąż będzie miał popołudniówki, więc mnie nie odwiedzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 12:57

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Ja doszlam do wnoisku ze bede smigac po domu bez stanika w gaciach od pizamy i bluzie mojego hippisa...starkuje nic nie kupuje bo mi najzwyczajniej w sweice szkoda kasy i tak to potem odloze na polke nieuzywane...:) nie no zartuje pewnie tak jak cala ciaze w legginsach ciazowych i jakis tunikach u nas w Irl takiej zimy nie ma srogiej jak w Polszy wiec powinno byc ok w plaszczyku nawet nie zapietym...ale ten brak stanika mnie kusi...bo cholerstwa niewygodne ostatnio i wole cycki na wolnosci :)

AgataP ja to nazywam ściąganiem kagańca, też mi niewygodnie w biustonoszu, mimo, ze kupiłam specjalnie ciążowe niby mięciutkie, a czuje sie jakby mnie kto taśma obwiązywał. w dżinsach ciążowych mi niewygodnie, najlepiej w sukienkach, no ale jesień idzie, a rajstop nienawidzę szczerze i z wzajemnością, bo mi zawsze oczka lecą w cholerstwach.
    Nakupiłam dresów i leginsów a szlajam się po domu w kraciastych gaciach z piżamy również...no ale jeszcze max 10 tygodni, damy radę

waga wskazuje 75 kg, ehh już 13 na plusie, a jeszcze spokojnie 5 dojdzie...jak będzie 8 na przedzie to pierdzielę i odmawiam ważenia się...;)

któraś z Was wrzuciła mi kiedyś linka jak wstawiać zdjęcia na forum i nie mogę go znaleźć, jeśli moge prosić o niego jeszcze raz, będę wdzięczna - wolę się pokazać teraz niż soon jako sumo mama:)

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze przejrzałam szafę i uwaga nie mam co na siebie ubrać wszystko letnie a cieplejsze ciuszki to mam tylko spodnie ciążowe. Kurtka nie ma szans ani jedna się dopiąć nie wspomnę już o swetrach czy bluzkach. Dramat normalnie:(

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jestesmy zgrane,tez przerabiam temat jesiennych ubrań
    rano chciałam isc na zakupy i się okazało że nie mam co na grzbiet załozyc,
    kurtka w której myślałam że przechodzę do końca( wczesniej wisiała na mnie jak worek)nie zapina się już na mnie:/
    Więc buszuję po necie w poszukiwaniu jakiegos poncho
    34rzlp0.jpg
    fjhvl1.jpg ?
    Sama niewiem

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś dla sówkomaniaczek http://www.komfort.pl/wykladziny-dywanowe/happy-owl-415501 :) czego to jeszcze nie wymyślą :)

AgataP lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    AgataP ja to nazywam ściąganiem kagańca, też mi niewygodnie w biustonoszu, mimo, ze kupiłam specjalnie ciążowe niby mięciutkie, a czuje sie jakby mnie kto taśma obwiązywał. w dżinsach ciążowych mi niewygodnie, najlepiej w sukienkach, no ale jesień idzie, a rajstop nienawidzę szczerze i z wzajemnością, bo mi zawsze oczka lecą w cholerstwach.
    Nakupiłam dresów i leginsów a szlajam się po domu w kraciastych gaciach z piżamy również...no ale jeszcze max 10 tygodni, damy radę

waga wskazuje 75 kg, ehh już 13 na plusie, a jeszcze spokojnie 5 dojdzie...jak będzie 8 na przedzie to pierdzielę i odmawiam ważenia się...;)

któraś z Was wrzuciła mi kiedyś linka jak wstawiać zdjęcia na forum i nie mogę go znaleźć, jeśli moge prosić o niego jeszcze raz, będę wdzięczna - wolę się pokazać teraz niż soon jako sumo mama:)

ja wstawiam z tej stronki http://tinypic.com/

kochana rajstop tez szczerze nienawidze ,ale serio to jeszcze okolo 10 tyg to damy rade polazic w byle czym ,przynajmniej ja laze w byle czym :) ostatnio moja "serdeczna " kolezanka "niefeministka" stwierdzila ze zamieniam sie w stereotypowa feministke( too late its done) ...te buty do tych spodni,dziewczyno??? serio ja nawet nie wiedzialam ze nie mozna adidasow do leginsow i tuniki :P ha ! mi ma byc wygodnie i juz,jak ide na impreze to sie moge stroic ale jak ide targac torby z zakupami to lubie miec wygodnie do tolka banana.

ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce nawet myśleć o tej pogodzie i ubieraniu się..

Dziewczyny które będą mialy synka czy znalazlyscie jakiś fajny rożek/becik? Bo przegladam to allegro i nic ladnego nie znalazłam :(

Nata czy to ty pisalas ze kupilas oilatum w rossmanie?

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Dziewczyny, właśnie gin do mnie zadzwonił. 11.09. idę do szpitala na obserwację. Trochę się obawiam diety szpitalnej, bo ta Sylvi była lekko absurdalna (a powiedział, że między innymi o glukozę chodzi). Z moją rodzinką to nie byłby problem, żeby mi wszystkie posiłki dostarczali na zmianę, ale pewnie mi tak nie pozwolą :P

A! Teraz patrzę, że mąż będzie miał popołudniówki, więc mnie nie odwiedzi!
    mnie pozwolili jeść tylko to co oni podadzą niestety, wiedzieli że ja z cukrzycą więc wszystkie posiłki miałam przygotowane specjalnie pode mnie,przygotuj się na 3 dni w szpitalu... nudy jak nie wiem co

pinsleepe lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie w nic nie mieszczę, ale ani mysle kupowac cos nowego, zrobie kilka zakupów w lumpie i tyle, w domu chodze w leginsach i jak zimno to zakladam bluze męża taką ogromna jeszcze dla niego za dużą więc czuje sie w niej tak dobrze:D od poczatku ciazy chodze po domu bez stanika, ja zawsze tak chodzilam i przed ciaza po domu baardzo lajtowo i luzno.
    A co do masazu krocza ja masuje tzn mąż:D ostatnio zrobiliśmy małą przerwę bo przez to spojenie nie dałam sie dotknąć. Ale połóżna bardzo polecała i chwaliła podając kilka przykładów jak bardzo to pomogło przy porodzie nie pękać. A do nacinania jest bardzo anty nastawiona i mówi ze dla niej to ostatecznosc

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lasencje na jaki rozmiar kupujecie kombinezon?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry z deszczem od 4 nad ranem!:)
    obudził mnie cholernik, ale po 10 minutach zasnęłam jak zwykle jak niedźwiedź;)

Doti - wyrazy współczucia, bardzo smutna wiadomość, życzę Ci dużo siły!

Ewelina - fiolet jest cudny! bierzcie go :D:D:D

Pati - masz przeprawy dziewczyno, oj masz. A dlaczego brat śpi u babci skoro ma swoje łóżko piętro wyżej? i o co chodzi z higieną? zachowania, które opisałaś trzeba tępić w zarodku, nie rozumiem pobłażania w tych sprawach:/ niestety nic dobrego z tego nie wyniknie, mały widzi, że się mu "upiecze" i jest jak jest:/

KUNIAK - zakochałam się w tej pierwszej poncho-kurtce, daj kochanie namiary na firmę, wygląda mi to na jakieś holenderskie cacko :D:D:D cuuuudna!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Evik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak bnardzo ładne te poncza ! Agata jestem takiego samego zdania tez lubie miec wygodnie:D

AgataP lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam się za pisanie na blogu o porodach przedwczesnych ale coś nie mam chyba weny dzisiaj... Moja koleżanka która urodziła synka w 32 tygodniu nadal jest z nim w szpitalu :( już miesiac ponad tam są i nie wiadomo kiedy wypuszczą tego małego.

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    ja wstawiam z tej stronki http://tinypic.com/

kochana rajstop tez szczerze nienawidze ,ale serio to jeszcze okolo 10 tyg to damy rade polazic w byle czym ,przynajmniej ja laze w byle czym :) ostatnio moja "serdeczna " kolezanka "niefeministka" stwierdzila ze zamieniam sie w stereotypowa feministke( too late its done) ...te buty do tych spodni,dziewczyno??? serio ja nawet nie wiedzialam ze nie mozna adidasow do leginsow i tuniki :P ha ! mi ma byc wygodnie i juz,jak ide na impreze to sie moge stroic ale jak ide targac torby z zakupami to lubie miec wygodnie do tolka banana.

dzięki bardzo zaraz podziałam....

jak to nie można do leginsow adidasów?????? a co mam kozaczki założyć??? ja w trampkach biegam najchętniej i czekam na emu, ogólnie mam gdzieś, jak już schudnę po porodzie i będziemy mogli za 100 lat gdzieś wyjść to sobie makijaż walnę wizytowy, kiecę i szpile i popędzę sie lansować, a póki co mam to w moich wielkich czterech literkach;) I don't care at all

AgataP, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje, FK81, Goplana lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    dzięki bardzo zaraz podziałam....

jak to nie można do leginsow adidasów?????? a co mam kozaczki założyć??? ja w trampkach biegam najchętniej i czekam na emu, ogólnie mam gdzieś, jak już schudnę po porodzie i będziemy mogli za 100 lat gdzieś wyjść to sobie makijaż walnę wizytowy, kiecę i szpile i popędzę sie lansować, a póki co mam to w moich wielkich czterech literkach;) I don't care at all

o wlasnie i o to chodzi zawsze bedzie czas i miejsce zeby sie wystoric a teraz byle od listopada...w sumie byle do konca pazdziernika w moim przypadku..ostatnio mi z usg wyszlo 28 .10. az strach...bo pierwotnie bylo 5.11

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i mam jeszcze jedno pytanie :) czy wam tez dzidziulki nie dają spać? Ja jak poloze się na lewym boku to mnie kopie tak w ten bok ze az cale łóżko się trzesie i skora boli.. Nie wiem czy mu niewygodnie czy go cos ugniata czy co.. Jak leże na prawym to to samo.. Na plecach mi za ciężko :/ i tak nie ma spania..

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko no jak mnie telepie z nerwów zaraz gnojowi łeb chyba rozwale sorki musze po narzekać bo nie wytrzymam ,jest po prostu tak wredny ja nie wiem skąd to sie bierze i oczywiście znowu naskok ze strony babci nogę mi podstawil i kubkim chciał we mnie rzucić bo wcześniejsze zaczepki olałam... No to do mnie zaczął znowu z morda a babcia że ja zaczęłam... Nosz na prawdę mnie któregoś dnia rozniesie z tych nerwów ze mu krzywdę zrobię... Ja o gada do mnie ze szklankę pobije zaraz i mi twarz potnie albo ze w nocy mnie i Marcela zadźga, bo Nas nienawidzi... Na serio psychopata ,jak mnie to wkurwia ja on skacze do mnie a babcia razem z Nim na mnie sie rzuca, zamiast go uspokoić i wyprowadzić jakie to jest niesprawiedliwe... Ja na serio szybciej urodze z tych nerwów jak tu żyć normalnie ,i siedzial póki nie wyszłam a jak wyszłam to poszedł na góre do pokoju nade mną, bo Marcela poszłam spać położyć, ja mnie drażni to ze on jest bezkarny... Dopiero biedulek zasnął, a ten gówniarz tupał specjalnie...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja po dzisiejszej wizycie!
    Moja dr wylewna nie jest, dowiedziałam sie tyle, że Młody 1200 waży i wsio ok.
    Ja dochodze do siebie po paru dniach wymiotow, podejrzewam , ze przedobrzylam w pt, w dniu glukozowania zapodalam sobie pare lyzek nutelli i pani watroba i pan zoladek sie na mnie pogniewali;p. a choinka cala ciaze nutelli nie tykalam, nie wiem co mnie naszlo.
    Chandra nie odpuszcza ale postaram sie uaktywniac wiecej.
    Buziaki!

Viviana, maaartinka, AgataP, Madlen222, lkc, Maga31, e_v_e lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ