X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki masz wskaźnik AFI ?

nxbhnwz.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A jaki masz wskaźnik AFI ?

hmm, tego nie powiedziała.... :/ a ja nie zapytałam.
    Wiem tyle, że "ilość wód w górnej normie" - proszę zgłosić prowadzącemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:58

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi poziomu wód nie sprawdził na ostatnim ani poprzednim USG. Ale w czwartek sprawdza pewnie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    hmm, tego nie powiedziała.... :/ a ja nie zapytałam.
    Wiem tyle, że "ilość wód w górnej normie" - proszę zgłosić prowadzącemu.

Normy są takie jak z tą cukrzycą... Wg niektórych lekarzy do 25 a wg innych do 20... Warto dopytać bo np 24 to jest już sporo za dużo odnosząc się do tych drugich norm.
    Jedyne co mi poradzono to ograniczyć praktycznie do zera kawe i czarną herbate.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:01

nxbhnwz.png

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kurde a mi poziomu wód nie sprawdził na ostatnim ani poprzednim USG. Ale w czwartek sprawdza pewnie ;)

Ja jak byłam na NFZ to mierzenie wód wyglądało tak: "są wiec ok". Na wizycie prywatnej poprosilam o dokładny pomiar i wskaźnik AFI. Dzieki temu wiem ile mam, w normie ale górna granica :)

Lavendula lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Normy są takie jak z tą cukrzycą... Wg niektórych lekarzy do 25 a wg innych do 20... Warto dopytać bo np 24 to jest już sporo za dużo odnosząc się do tych drugich norm.
    Jedyne co mi poradzono to ograniczyć praktycznie do zera kawe i czarną herbate.

no to byle do następnej środy... ciekawe co mój gin na to powie....

[ Przy moim ciśnieniu brak kawy oznacza, że z łóżka nie wstanę..... - dziś po porannej kawie 85/50 :) ]

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi to ostatnio na polowkowych napisał prawidłowe ;oo i wsio tym razem poprosze zeby zmierzyl ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No mi to ostatnio na polowkowych napisał prawidłowe ;oo i wsio tym razem poprosze zeby zmierzyl ;)

ja jeszcze 1,5 miesiąca temu miałam prawidłowo.... ostatnio chyba nie mierzyła, albo może nie powiedziała... przypilnuje teraz. Właśnie listę pytań przygotowuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:09

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholerka czuję się tak pełna,że nawet jeszcze tego ciasta nie ruszyłam...byliśmy w brw na polowaniu na komodę, możliwe że wybraliśmy ale myślimy jeszcze :-) na skurcze kupiłam aspargin dzisiaj, oby było lepiej. Synu się rozpycha na maksa.

mada_lena lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam już wyniki dzisiejszych badań - mocz prawidłowy, morfologia prawidłowa, toxo nie mam, glukoza na czczo, po 1h i po 2h - w normie!

Jupiiiii!!!! z tej okazji chyba zjem coś słodkiego :)

Nata, xpatiiix3, Lavendula, ÓptimusPrime, ewelina_d, Viviana, Goplana, zupaztytki, KasiaKa, maaartinka, Isia14, Maga31, mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, kobietki. Zauważyłam,że nie mogę dużo zjeść już. Żołądek już ściśnięty, zjem trochę i nie mogę więcej. Trzeba chyba rozłożyć na mniejsze porcje a częściej. Gratuluję wszystkim dobrych wieści z wizyt.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostałam zaproszona na parapetówkę z tańcami przez moją psiapsiółę. Szczerze, to nie chce mi się iść, mając w pamięci ostatni wieczór panieński gdzie czułam się jak kwiatek przy kożuchu... W dodatku mężula nie ma, sama będę musiała wracać po nocy...
    nie nadaję się już...

Za to po porodzie, jak się w końcu napiję winka... to tak będę wracać do domu:
    https://www.facebook.com/photo.php?v=306097876233638&fref=nf

Maga31, AgataP, mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Za to po porodzie, jak się w końcu napiję winka... to tak będę wracać do domu:
    https://www.facebook.com/photo.php?v=306097876233638&fref=nf
    hehe:)

u mnie impreza w ten weekend i beda moje likierki i unicum rozpijac:( a ja nie moge!

ten wietnamczyk chyba pijany faktycznie, bo przez 3 tygodnie w wietnamie z korkiem jak ponizej widzialam tylko jedna stluczke;)

hanoi-traffic-xmas.jpg

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam wizytę, jakoś tak się zdołowałam i zaczęłam bać porodu. Moja mała rośnie prawidłowo ma ok 1300g, ale postanowiła zrobić mamie psikusa i się odwrócić. Teraz położenie miednicowe i głowę wbija mi w żebra ;/ mam nadzieje, że jeszcze jej się odwidzi i wróci na swoje miejsce

Nata, Viviana, ÓptimusPrime, FK81, Maga31, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, e_v_e lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia spokojnie ma jeszcze 7 tyg na to, żeby się odwrócić :-) będzie dobrze, damy radę urodzić.

rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta a więc sprzedałam stary samochód:) jakże jestem przeszczęśliwa. Mąż do Polski nie musi jechać co sprawi że nie będę sama:) no i jeden kłopot mniej;) uwielbiam:)

Mada lena jak tam na wizycie?

Agata jak SR?

Goplana, Viviana, Nata, ÓptimusPrime, zupaztytki, Maga31, mada_lena, Milaszka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    anusia spokojnie ma jeszcze 7 tyg na to, żeby się odwrócić :-) będzie dobrze, damy radę urodzić.

No niby tak, lekarz chcąc mnie pocieszyć powiedział, że widział na własne oczy jak się przewrócił taki klocek 4 kg tuż przed porodem

ÓptimusPrime, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam Położne na Tvn Style i zaraz zacznę skakać po kanałach bo Porodowka na TLC :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh pooglądałabym sobie, ale mężu mecz ogląda :/ szukam najlepszej oferty wózka, bo mam gwarancję ceny i jak znajdę taniej niż w sklepie to za tyle nam sprzedadzą :]

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, jak mnie coponiektórzy wnerwiają na allegro. Kończy się aukcja, a jedna laska sama siebie przebija, tylko cenę podbija. No chyba jej net wczoraj podłączyli...

no i wygrala... za 2 razy wiecej niz mogla (gdyby sama siebie nie przebijala;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 21:05

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ