Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendula wrote:hmm, tego nie powiedziała....
a ja nie zapytałam.
Wiem tyle, że "ilość wód w górnej normie" - proszę zgłosić prowadzącemu.
Normy są takie jak z tą cukrzycą... Wg niektórych lekarzy do 25 a wg innych do 20... Warto dopytać bo np 24 to jest już sporo za dużo odnosząc się do tych drugich norm.
Jedyne co mi poradzono to ograniczyć praktycznie do zera kawe i czarną herbate.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:01
-
xpatiiix3 wrote:Kurde a mi poziomu wód nie sprawdził na ostatnim ani poprzednim USG. Ale w czwartek sprawdza pewnie
Ja jak byłam na NFZ to mierzenie wód wyglądało tak: "są wiec ok". Na wizycie prywatnej poprosilam o dokładny pomiar i wskaźnik AFI. Dzieki temu wiem ile mam, w normie ale górna granicaLavendula lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Normy są takie jak z tą cukrzycą... Wg niektórych lekarzy do 25 a wg innych do 20... Warto dopytać bo np 24 to jest już sporo za dużo odnosząc się do tych drugich norm.
Jedyne co mi poradzono to ograniczyć praktycznie do zera kawe i czarną herbate.
no to byle do następnej środy... ciekawe co mój gin na to powie....
[ Przy moim ciśnieniu brak kawy oznacza, że z łóżka nie wstanę..... - dziś po porannej kawie 85/50]
-
xpatiiix3 wrote:No mi to ostatnio na polowkowych napisał prawidłowe ;oo i wsio tym razem poprosze zeby zmierzyl
ja jeszcze 1,5 miesiąca temu miałam prawidłowo.... ostatnio chyba nie mierzyła, albo może nie powiedziała... przypilnuje teraz. Właśnie listę pytań przygotowuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 19:09
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
cholerka czuję się tak pełna,że nawet jeszcze tego ciasta nie ruszyłam...byliśmy w brw na polowaniu na komodę, możliwe że wybraliśmy ale myślimy jeszcze
na skurcze kupiłam aspargin dzisiaj, oby było lepiej. Synu się rozpycha na maksa.
mada_lena lubi tę wiadomość
-
mam już wyniki dzisiejszych badań - mocz prawidłowy, morfologia prawidłowa, toxo nie mam, glukoza na czczo, po 1h i po 2h - w normie!
Jupiiiii!!!! z tej okazji chyba zjem coś słodkiegoNata, xpatiiix3, Lavendula, ÓptimusPrime, ewelina_d, Viviana, Goplana, zupaztytki, KasiaKa, maaartinka, Isia14, Maga31, mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Cześć, kobietki. Zauważyłam,że nie mogę dużo zjeść już. Żołądek już ściśnięty, zjem trochę i nie mogę więcej. Trzeba chyba rozłożyć na mniejsze porcje a częściej. Gratuluję wszystkim dobrych wieści z wizyt.
-
A ja zostałam zaproszona na parapetówkę z tańcami przez moją psiapsiółę. Szczerze, to nie chce mi się iść, mając w pamięci ostatni wieczór panieński gdzie czułam się jak kwiatek przy kożuchu... W dodatku mężula nie ma, sama będę musiała wracać po nocy...
nie nadaję się już...
Za to po porodzie, jak się w końcu napiję winka... to tak będę wracać do domu:
https://www.facebook.com/photo.php?v=306097876233638&fref=nfMaga31, AgataP, mada_lena, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:Za to po porodzie, jak się w końcu napiję winka... to tak będę wracać do domu:
https://www.facebook.com/photo.php?v=306097876233638&fref=nf
u mnie impreza w ten weekend i beda moje likierki i unicum rozpijac:( a ja nie moge!
ten wietnamczyk chyba pijany faktycznie, bo przez 3 tygodnie w wietnamie z korkiem jak ponizej widzialam tylko jedna stluczke;)
Goplana lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam wizytę, jakoś tak się zdołowałam i zaczęłam bać porodu. Moja mała rośnie prawidłowo ma ok 1300g, ale postanowiła zrobić mamie psikusa i się odwrócić. Teraz położenie miednicowe i głowę wbija mi w żebra ;/ mam nadzieje, że jeszcze jej się odwidzi i wróci na swoje miejsce
Nata, Viviana, ÓptimusPrime, FK81, Maga31, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, e_v_e lubią tę wiadomość
-
Dziewczęta a więc sprzedałam stary samochód:) jakże jestem przeszczęśliwa. Mąż do Polski nie musi jechać co sprawi że nie będę sama:) no i jeden kłopot mniej;) uwielbiam:)
Mada lena jak tam na wizycie?
Agata jak SR?Goplana, Viviana, Nata, ÓptimusPrime, zupaztytki, Maga31, mada_lena, Milaszka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Nata wrote:anusia spokojnie ma jeszcze 7 tyg na to, żeby się odwrócić
będzie dobrze, damy radę urodzić.
No niby tak, lekarz chcąc mnie pocieszyć powiedział, że widział na własne oczy jak się przewrócił taki klocek 4 kg tuż przed porodem
ÓptimusPrime, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Jezu, jak mnie coponiektórzy wnerwiają na allegro. Kończy się aukcja, a jedna laska sama siebie przebija, tylko cenę podbija. No chyba jej net wczoraj podłączyli...
no i wygrala... za 2 razy wiecej niz mogla (gdyby sama siebie nie przebijala;))Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 21:05