X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, to ja nie mam prawdziwego mezczyzny w domu :) wczoraj jeczal - trzeba kupic sloik miodu, tak bym zjadl buleczke z miodkiem i mleko do tego :) normalnie Kubuś Puchatek :)

ewelina_d, AgataP, xpatiiix3, desou, Maga31, Goplana, Nata lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wykrakałam. Mąż w domu umiera!!!!!

xpatiiix3, AgataP, desou, lkc, Agusia ;), Maga31, pinsleepe, Nata, sylvi, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to witam ;)

Lece się ogarniać,bo ciężką noc za mna wierce sie z boku na bok wszystko mnie drażni i swedzi... ;/ ehh...

Miłego dzionka ;**

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkc kubus puchatek tez ma swoj urok :)

Madlen teraz to masz robote na caly dzien,ja mojemu kiedys na zlosc jak byl chory i dramatyzowal kupilam kinder niespodzianke jak dziecku malemu :P i myslalam ze mu bedzie glupio a on za drugim razem jak byl chory spytal sie gdzie kinder niespodzianka jak wrocilam ze sklepu..normalnie wolne zarty :) i teraz to taka nasz tradycja on choruje a ja lece po kinder niespodzianke i zawsze musi miec ogorkowa na obiad wtedy...rece opadaja ,ja jak jestem chora to on nawet nie wie :P bo nie smęce na prawo i lewo. Nie miala baba problemu to jej facet zachorowal :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 09:28

xpatiiix3, maaartinka, lkc, Madlen222, anusiaa90, e_v_e, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łomatko bosko wlasnie mi belly napisal z to juz 8 miesiac.....

shit just got real... zaczynam sie bac...

Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Tylko dlatego, że chcę cc bez wskazań, na życzenie i jestem zdecydowana na bielską klinikę, zresztą odległość nie jest olbrzymia :) W razie czego, mam dokąd jechać w Kraku (czyt. do szpitala państwowego), ale jestem optymistycznie nastawiona i mam nadzieję, że bez problemu uda mi się dojechać do Bielska w ustalonym z góry terminie :)

Dobranoc dziewczyny! Też się powoli kładę.

to trzymam kciuki:) ja chcę sn, ale z zzo najlepiej, no chyba że szybko pójdzie, a co będzie to sie okaże:)

AgataP, xpatiiix3, zupaztytki lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Co do sówek dziękuję nie myślałam że tak się spodobają a była to moja pierwsza próba:):):)
    Misie jeszcze nie mam odwagi i materiałów do nich ale może wkońcu się wezmę za próbowanie we wrześniu.
    Ja wczoraj dostałam drugi wózek w prezencie i teraz stoją mi dwa w domu:/ Nie ma jak przejść już na przedpokoju. Wczoraj po burzliwych dyskusjach stwierdziliśmy ze prezentu nie wypada sprzedać dlatego sprzedamy ten co my kupiliśmy. Może macie kogoś kto byłby chętny na bebetto solaris szaro grafitowy??? Najlepsze że dostaliśmy wózek tej samej firmy tylko inny kolor:P:P:P
    U mnie w brzuchu fale dunaju od paru dni aż mój przerażony czy mnie to nie boli. Wczoraj pozwoliłam mu położyć wkońcu rękę na brzuchu w nocy i się obraził bo go młoda spychała. Co połozył rękę to mu tak kopała i sie przemieszczała że ręka spadała.
    Ogólne wczoraj w żartach podczas rozmowy o krwi jaką może mieć dziecko to chlapnęłam no coż nie dość że pyszczek ma twój, krew tez pewnie po tobie będzie miała (bo zazwyczaj ma dziecko po ojcu) to jeszcze niestety częściowo Twoje DNA co jest nie sprawiedliwe bo ja ją nosze i mnie będzie bolało. Ja patrze a ten zaczął płakać. Stanęłam jak wryta i się pytam co sie stało. A on mi dlaczego tak powiedziałam. To mu mówię że po pierwsze było to w żartach a po drugie po jego zachowaniu i odpałach które miewa dość często nie powinien mi się dziwić. Ze nadal mam żal do niego o to jak mnie traktuje bo momentami czuję się jak inkubator a nie matka jego dziecka i że wkurza mnie że całą wyprawkę muszę robić sama a to przecież też jego dziecko. Spóścił głowę i poszedł do kuchni bo chyba było mu głupio.
    Zobaczymy może wkońcu coś do niego dotrze.
    Wogóle wczoraj ogarnęła mnie panika że nie zdążę z wyprawką i przemeblowaniem pokoju. Nie mam ostatnio ochoty na nic. Już nawet nie chce mi się tych łóżeczek oglądać na necie.

AgataP, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka moze pojdze ten twoj po rozum do glowy dobrze zeby sobie wreszcie uswaidomil co jest wazne.

Ja tez panikuje ze nie zdaze a po ostatnich zakupach panikuje ze umre z glodu jak kupie wszytsko z tej wyplaty...masakra myslalam ze najdrozsze juz kupilam a okazalo sie ze krem sremy i inne higieniczne duperele to jednak tez sa z tych drogich...masakraaaa..

kobietko Ty to masz talent dzialaj w tym temacie bo sówki sa przepiękne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 09:47

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z Rossmanna, kupiłam body, pajacyk i pół śpiochy w promocji, ręczniczek kąpielowy dla młodego czyli moja wyprawka zwiększyła się o kilka sztuk ubranek to już z 8 hihi, oj wypłatko przybywaj w poniedziałek muszę rozpocząć szał zakupów.

AgataP, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BEZSENNOŚĆ W GDAŃSKU, BUUUUUUUU .....6 h przespałam , budziłam się co chwila, a więc tak juz będzie do porodu.

Dzisiaj byłam z synem na pobraniu krwi i sama prawie zemdlałam, na kozetce mnie połozyły, a potem i synka, bo jemu się tez słabo zrobiło....

no ale teraz już po drugim solidnym drugim sniadaniu, a więc dobrze jest:)

miłego dnia kochane

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    BEZSENNOŚĆ W GDAŃSKU, BUUUUUUUU .....6 h przespałam , budziłam się co chwila, a więc tak juz będzie do porodu.

Dzisiaj byłam z synem na pobraniu krwi i sama prawie zemdlałam, na kozetce mnie połozyły, a potem i synka, bo jemu się tez słabo zrobiło....

no ale teraz już po drugim solidnym drugim sniadaniu, a więc dobrze jest:)

miłego dnia kochane

6 h to bezsenność? codziennie tyle śpię jak chodzę do roboty hehehe :)
    Myślałam, że to norma :)
    W takim razie mam nadzieję, że od poniedziału (L4) nauczę sie przesypiać więcej :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam jeszcze pytanie w Rossmanie jest promocja na Oilatum zastanawiam się co kupić to czy Emolium, czy te kosmetyki różnią się jakoś od siebie?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok wpadłam na pomysł po czytaniu stronki na fb:) Zrobimy mały konkursik z nagrodą. Z racji tego że miałam uszyte body z pandą w dwóch egzemplarzach i jeden wystawiłam na sprzedaż a drugi koleżanka dostała to ten ze sprzedaży cofnęłam będzie stanowił nagrodę bo jest taki uniwersalny kolor...
    A konkursik to: NAJŁADNIEJ PRZYOZDOBIONY BRZUSZEK

możemy użyć wstążek, farbek, kwiatów, klocków z literkami, ubranek itd co Wam się tylko podoba. Wstawiamy zdjęcie a potem wybierzemy najciekawszy pomysł:)
    Termin realizacji do 7 września:)
    Ktoś chętny???

Agusia ;), xpatiiix3, lkc, AgataP, Maga31, KUNIAK, desou, sisiiii lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha popłakałam się ze smiechu ja weszłam do pokoju miejscówa na dwójkę kucnal w kartoniku i kupe robił ahahahahha ;D

fyrup.jpg

Dotty84, anusiaa90, pinsleepe, lkc, e_v_e, Goplana, AgataP, Maga31, Isia14, desou, mada_lena, sisiiii, Lavendula lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym usg wszystko wyszło dobrze :D nóżka jest krótsza o tydzien a glowa większa o tydzien a nie jak wczesniej 2 tygodnie :D a takie różnice sa na porządku dziennym ja jestem wysoka ale mam proporcjonalnie krótkie nogi a poza tym to chłopak wiec nie musi miec nóg modelki :D z synusiem wszystko jak najbardziej wporzadku jest zdrowiutki i śliczniutki :D

xpatiiix3, ewelina_d, Madlen222, Viviana, FK81, talia22, anusiaa90, Dotty84, Nata, AgataP, Maga31, Agusia ;), mada_lena, sisiiii, KasiaKa, zupaztytki lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ahahaha jebłam babcia opowiadała historie z porodowki ;) jak rodziła moja mamę obok za parawanem (bo kiedyś były sale u nas gdzie po pare babek rodziło ) była jakaś wioskowa na wywołaniu i się nadała kiełbasy takiej swojskiej dużo czosnku w nocy przed wywołaniem z babcia na sali leżała, no i babcia moi ze miały dietę trzymać a to taka potężną babka i miała w dupie to co mówią i mówi zaczęła sama rodzic nie zdążyli je lewatywki machnac i ona normalnie sraczki po tej kielbasie dostała bo ja czysciło i akurat jak lekarz jej rozwarcie sprawdzał sruuuu na niego przy skurczu... Babcia mówi jak szedł przez cala ta sale osrany i klął, cala koszula twarz ręce i z okularów mu splywalo ahahaha myślałam ze się posikam jak opowiadała, ojj odbieranie porodów nie jest takie łatwe nigdy nie wiadomo na kogo się trafi...

Pogadam z ginem pewnie dostane teraz skierowanie ,bo juz 31+6 będzie na wizycie wiec jak pewnie na wizytę ostatni będzie chciał żebym miała wynik ciekawe czy doczekam ;) hehe

No i znowu skurcz i te uczucie jakbym była w środku zmaltretowana...

Dobrej nocki :*

Dlatego ja juz przygotowana wole sobie zrobic lewatywę w domu niż kogos obsrac :d

xpatiiix3, Dotty84 lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś bardziej pozytywnie od rana :) Dziewczyny, pozdrówcie tych swoich facetów, niech pamiętają, że są już na ostatniej prostej do ojcostwa i nie mogą tak po prostu się poddać i dzieci osierocić!

Pati, Ty dziś uderzasz w jeden temat widzę, bo zarówno ta historia z porodówki (nie mogę :D ) i Marcel wokół jednego skupieni :P

Eve, mój też ma dużą głowę (chyba o 2 tygodnie, ale to jest ten margines błędu pomiaru) i niestety jest to cecha rodzinna. Już pisałam, że wujek mojego M był sklasyfikowany jako "roślinka z wodogłowiem" :D A wyrósł inteligentny facet i nawet tej dysproporcji nie widać. Jedyne co, to będzie trudniej wypchnąć.

Teściowa ze szwagierką pojechały do Ikei, więc kupią mi przy okazji komodę :D Ale super, z tej radości wstawiłam pranie następne. Mój mąż mi raczej nie pomoże, ale niech on lepiej działa w pokoju Antka. Dziś... montują kaloryfer. W weekend podobno wymienią okno. Szał normalnie.

Ewelina, ja ciuszki też piorę dwa razy, ale dlatego, że część była przybrudzona i odplamiałam. W ogóle to większość takich zażółceń wokół szyi mi zeszła, więc polecam! Ale nie szuszę, po prostu po odplamianiu wrzuciłam długi program z normalnym płynem, żeby porządnie te plamy doprać i jak się skończyło, to od razu wrzuciłam drugi program już z delikatnym, żeby się wszystko wypłukało.

xpatiiix3, Goplana, AgataP, Maga31, KUNIAK, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe historia z wczoraj ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!! no ja też przez chwilę śledziłam poród na wrześniówkach. Ja już ogarnięta tu i tam do lekarza, stwierdzam że to już mega wyczyn no ale jakoś z bobrem sobie nie wyobrażam ;-) muszę iść na bazarek po owoce na tort i śmietanę, na 15 lekarz, a później jedziemy do znajomego męża na budowę zobaczyć jak im domek rośnie :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zgubiłam kody i Nie mogę sprawdzić czy z dałam egzamin... Ehh a dzisiaj wyniki są... ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ