X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super gratulacje ! :)

My właśnie wracamy z grzybów! Ale sie zlazłam po tym lesie :)

Odebrałam glukoze:
    Na czczo - 81
    Po 1h - 112
    Po 2h - 126

Wiec cukrzycy nie ma :) uff...

Viviana, Dotty84, Agusia ;), ewelina_d, anusiaa90, xpatiiix3, Maga31, KUNIAK, lkc, e_v_e, Nata lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was ostatnio pisała że idzie powtórzyć badania na boreliozę. Od razu przepraszam, że nie pamiętam która...ja w ciąży mam kiepską pamięć.
    No i właśnie chciałam zapytać jak wyszły powtórki badań?

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati swietne wiesci- gratuluje:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    z nerwów od rana szydełkuję
    Na razie mam takie coś
    2pqommu.jpg
    trochę koslawy i niewiem jak zrobić uszy...ale szydełkowanie uspokaja :D

Kuniaku ten tutorial Youtube jest tylko na kółko - czyli na dno.. a jak potem przechodzisz do robienia ścianek?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:39

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluję! Zuch dziewczyna:)!!

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czapeczek, wczoraj widzialam w H&M takie cieple polarkowe. Zobaczylam je przy kasie byly biale z uszkami . Male rozmiary i wieksze. Nie wiem czy sa inne kolory i modele, ale mysle ze powinny byc, cena 19,99zl, ale teraz jest jakas promocja na wszystkie dzieciece ubranka 20% :) juz chyba cieplejsza kolekcja weszla.

Patki! Gratki! :)

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pati

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam ze szpitala czeka na autobustzn stoi bo to końcowy odjeżdża dopiero za 10min... I po wszystkim a w pon na wyniki od endo i od gina i po dyplom do szkoly ;) we wtorek USG o ile znowu mi nie przelożą i wizyta u endo, w piateku gin masakra ile latania ;)

Ale ulga jaka dziękuje mamuski nawet nie wiecie ja się cieszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:51

lkc, Maga31, KUNIAK, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z innej beczki... Próbowałyście w ciąży depilować się woskiem albo depilatorem?
    Właśnie wyciągnęłam swój depilator, i pomijając to że ledwo dosięgam do dolnych partii nóg, do tylnych już wcale, to od tych bodźców bólowych tak jakby brzuch mi się bardziej napinał...

jftycms.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczęta!!
    Czy podczas zwiedzania sklepów z wózkami widziała któraś z Was ten wózek, bo zainteresował mnie opis, ciekawe rozwiązanie jak dla rodzących zimą, bo spacerówka lekka z niego na wiosnę by była.
    http://www.caretero.pl/456_Compass.html

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, gratulacje!

Goplana, ja nie używam depilatora, bo niestety wrastają mi po nim włosy. Zresztą nogi są mniejszym problemem, do innych rejonów gorzej się sięga. W każdym razie ja daję radę na luzie, ale zmieniłam trochę technikę, żeby było stabilniej. Kładę ręcznik na brzegu wanny (żeby się nie poślizgnąć) i normalnie na siedząco wszędzie sięgam. Nie garbię się cały czas, żeby widzieć, bo jednak mały mi się wtedy wbija w żebra, ale jadę na czuja i co jakiś czas się schylam.

Wczoraj jak jechałam na to ktg to sobie pomyślałam, że jak wyjdą skurcze to jeszcze mnie na fotel zaprosi, więc się wyszykowałam jak na randkę a tu nic! Z mężem też zakaz dostaliśmy i eh, tyle roboty na marne poszło :P

Maga31, lkc, Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja podobnie nie używam depilatora, bo nie dość, ze włoski mi po nim wrastają to jeszcze mam tendencję do pękających pajączków. Dla mnie jedynym rozwiązaniem jest teraz zwykła żyletka.

Hehe pinsleepe, ja wczoraj rwnież się "odszykowałam", przed badaniem USG a tu "tylko" przez brzuch było ;)
    Za to mąż skomentował przed samym wyjściem "No ja rozumiem, że na wizytę do ginekologa się wygoliłaś, wzięłaś prysznic itd, ale PO CO ci makijaż???" (żeby nie było - twarzy) ;)
    A ja tylko zastosowałam korektor i podkład, by się czuć komfortowo ;) Ech Ci faceci ;)

Milaszka, mada_lena lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja tak z innej beczki... Próbowałyście w ciąży depilować się woskiem albo depilatorem?
    Właśnie wyciągnęłam swój depilator, i pomijając to że ledwo dosięgam do dolnych partii nóg, do tylnych już wcale, to od tych bodźców bólowych tak jakby brzuch mi się bardziej napinał...

Goplanko ja właśnie wczoraj używałam depilatora. Z tym że Ja depilatora używam tylko do pach. Ból jest nieziemski ale jakoś to wytrzymuje a potem na miesiąc mam spokój i takie głądziutkie pachy są:D
    A do nóg nie używam bo też mi się potem włoski wrastają ;(
    Natomiast nie napinał mi się wczoraj bardziej brzuch przez ten ból, a uwierz że jest straszny!

relgh3714vlmssyj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga - zazdrośni nawet o ginekologa :), mój to zazdrosny był, że do szkoły rodzenia sobie włosy ładniej ułożyłam, kwitując że się wypindrzyłam tak, że jeszcze następnego dnia mi się fryzura trzymała :)

lkc, KUNIAK, Maga31, AgataP, mada_lena, Dotty84 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - ojej, to dzielna z Ciebie dziewczyna! Ja nie dałabym rady pach zrobić depilatorem. Po laserze, sprzed ciąży mam mniej włosów (choć już i wcale ich nie było :/) więc żyletka wystarcza. Mi się robią niestety krostki w rejonie bikini po żyletce, a po wosku wrastają :/ ale za to spokój na dłuższy czas. Może się jednak wybiorę na wosk, bo sama już się chyba tylko cała okleję, nic tam nie widzę :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos depilacji,jestem trochę zła bo 2-3 lata temu robiłam sobie depil.laserową
    i miałam swięty spokój...ale w ciąży włoski znów zaczęły rosnąć
    Ciekawe czy tyle bólu i kasy na marne? Czy po ciąży się to jakoś unormuje??

gg64l6d8uplrbvce.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Maga - zazdrośni nawet o ginekologa :), mój to zazdrosny był, że do szkoły rodzenia sobie włosy ładniej ułożyłam, kwitując że się wypindrzyłam tak, że jeszcze następnego dnia mi się fryzura trzymała :)

dobrze, ze sa tacy zazdrosni :D bo to znaczy, ze naprawde dalej im sie podobamy, prawie kazda narzeka na dodatkowe kilogramy, tluszczyk, rozstepy itp a widac oni tak tego wszystkiego nie widza i nie patrza na nas takim krytycznym okiem jak my same na siebie:)
    moj to ostatnio powiedzial, ze myslal ze bede grubsza:D a tak z tylu to nie widac, ze w ciazy jestem( dziwne zeby z tylu bylo cos widac) i twierdzi ze tylko brzuch mi urosl. a waga u mnie dalej minus 1....
    MAdlen depilatorem pachy? bym sie chyba posikala... napewno! nawet nie probowalam :D twarda jestes!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 13:48

Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty
    ciężko to wytłumaczyc bo nie robiłam jakimś specjalnym sposobem,jak skończyłam kółko
    to tym samym hmm..ściegiem(?) robiłam dalej tylko ciaśniej.

Tzn robiąc kółko żeby wyszło płaskie musiałam robić te oczka w miarę luzno bo inaczej wychodziło coś jak... czapka:)) a jak zaczęłam robić ciaśniej to koszyk zaczął iść w górę :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety z tym laserem to już tak jest...
    To jest depilacja na jakiś czas, dużą przesadą jest mówić że do końca życia. Włosów jest mniej, ale część odrośnie. Ja już miałam pachy gładziutkie jak pupcia niemowlęcia, a teraz 45% wróciło :/
    Ja też kupę kasy zainwestowałam, bo i pachy, całe bikini, całe nogi... oj poszło :) ale przez ciążę nie zdążyłam wykorzystać wszystkich zabiegów z karnetu, więc po porodzie wznawiam walkę :D

KUNIAK lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po zakupach :-) kupiłam co potrzeba i opędzlowałam loda z automatu, ciepło na dworze dzisiaj :-) Pati gratulacje!! ja depilator mam gdzieś w szafie ale nie wiem gdzie, kiedyś ogoliłam pachy i całe bikini a to zostało dorwałam pincetą :-) trochę mi to zajęło ale spokój był na długo, teraz zwykła maszynka. Kuniak może po ciąży jeden zabieg laserowy trzeba będzie powtórzyć, jednak hormony robią swoje. Za pół godzinki wychodzę do lekarza jakoś stresa mam dzisiaj nie wiem czemu.

xpatiiix3, KUNIAK, mada_lena lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ