X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ocet woda i plyn do mycia naczyń.
    Wlasnie Ewelina zapomniałam ci podziękować za przepis na ukatrupienie owocowek :) juz na drugi dzien było ze 30 trupów :P sposob eko i za grosze :)
    Pati a moze to zalezy od tego jak niunia leży?? Ja tez juz siedze w rozkroku, odchylona.
    Maz rano mówił mi, ze ze w nocy słyszał jak sapie przewracajac sie z boku na bok. Chyba uwierzyl ze juz mi ciezko....

ewelina_d, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena a jakie proporcje? i to wszystko razem się miesza? i odstawia i one się topią? jezu zjadłam gruszkę i zaraz chyba hafta puszczę...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę proporcji nie pamietam....ciazowe zaćmienie;)
    Ewelina podrzucsz jeszcze raz??? I nie mialam butelki zrobilam w sloiku :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiłam sobie humor :) stanęłam na wadze a tak wynik "0.00" ale numer i kto tak potrafi :D :D :D
    Swoją drogą mam nadzieję, że to baterie hehe.

xpatiiix3, ewelina_d, desou, Strupka, mada_lena, anusiaa90, Nata, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczęta:)

Nata - do wysokiej butelki, po winie/wodzie, wlewasz octu winnego, jablkowego albo wina na 2 palce, rozcienczasz troche woda i wlewasz tak lyzeczke plynu do mycia naczyn (ocet wabi, plyn obciaza skrzydelka, woda topi:)). zaklejasz wlot folia spozywcza i robisz dziurki, zeby wlecialy a nie mogly wyleciec. i tyle:) u mnie juz taka butelka w rogu kuchni stoi etatowo:) no tez bardzo wazne jest wymycie kuchni ciepla woda, zeby zmyc wszelkie pozostalosci po owocach i napojach.
    edit: mozna w sloiku oczywiscie, ale z butelki tak nie wali octem w kuchni:)

Pati - bardzo zgrabny brzuszek:) moj tez mi sie zaczyna od samego dolu:)

Ja juz nie odrozniam weekendow od srodka tygodnia, i zaskakujaco nie mam problemow ze snem (moze dlatego, ze nie mam stresow pozaciazowych). Spie od 12-1 do 8-9 z 2-3 przerwami na siku, ale po nich natychmiast zasypiam...

Za to znowu mnie zaatakowalo AZS i rozdrapalam lydke do krwii:( juz nie wiem co zrobic z tym cholerstem, mam nadzieje, ze przejdzie po ciazy.. na zmiane teraz alantanem i fenistilem smaruje...

I moja malutka albo stala sie silniejsza, albo ja wrazliwsza, bo kopniaczki to juz nie jest czysta przyjemnosc, tylko jak trafi w wiezadla, zoladek albo w jakies bardziej unerwione miejsce to najzwyczajniej juz boli... no nic, jeszcze oby 7 tygodni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:35

xpatiiix3, mada_lena, Nata lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:07

xpatiiix3, Milaszka, lkc, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastosowalam i pułapkę z octem i odkurzacz dla niedobitków. Pułapka stoi już kilka dni i wygląda jak herbata z fusami, tak, że działa. A skąd ich tyle to nie wiem.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata kochana ja kupe lat uzywam tego samego już spalam w same bieliźnie, bo nie szło wytrzymać.. Ehh... Mama załatwi mi do skierowania gin dopisze próby i bilirubine, żeby sto razy nie kluc się ;)

Madalenka teraz to już młoda non stop głową w dół pewnie tak do końca będzie, a ciekawe jak opadnie do porodu to do kolan będzie hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:45

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt ze słoika troche wali octem....ale na drugi dzien wylalam mieszankę i poki co spokoj.
    Z innej beczki co kupujcie do pielęgnacji noska? Nosefride?

Pati no moze byc ciekawie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:49

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena kupiłam fridę do wciągania ustami, chciałam tę na odkurzacz ale mamy bardzo głośny i byłby płacz... i 10 filtrów za jedną przesyłką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:49

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh właśnie się dowiedziałam że mojego kolegi synek jest ciężko chory ma coś z serduszkiem :(:( Na operację kazali przygotować im 50tys :( Sprzedali już samochód wszystkie oszczędności i nadal im brakuje. To takie przykre:(:(:( MAluszek ma niecałe 2 miesiacę:(

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam o wersji "ustnej"
    Kupowałas na allegro??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 12:05

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka tez mam fride ;) katarek tylko na ostre przypadki.. ;P

Nastka to jest bardzo przykre ,najgorsze co może spotkać rodziców jak nie są w stanie pomoc sami swojemu dziecku.. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 11:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie ale i tak mam do nich szacunek bo nie żerują jak niektórzy. Sprzedali to co mogli nawet samochód także sami starają się dozbierać kasę ale ciężko nie ukrywajmy uzbierać 50tys jak się ma 3 dzieci.

Mnie to wkurza że na płaci się składki a NFZ każe płacić jeszcze dodatkowo:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 12:08

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz poszperam i zamówie. Dzieki dziewczyny:)
    Nastka strasznie przykre.... :(

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, witam się w 3 trymestrze, jako ostatnia listopadowka :-) ja nie śpię od 8 dziś te wesele, latam jak szalona, zaraz jadę do fryzjera. Muszę się pochwalić cukier po śniadaniu 80 :-) miłego dnia, pewnie już dziś nie zajrze, proszę się nie rozpisywac, bo nie nadrobie :-)

mada_lena, desou, Goplana, Nata, lkc, Maga31, Dotty84 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja wlewam ocet jabłkowy do płaskiej miseczki i same do niej lecą :) miseczka może stać kilka dni i nic nie smiedzi :)

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski, przez to spojenie chodzić nie mogę prawie, jak już to z bólem ;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka - NFZ pokrywa koszty operacji w Polsce, ale jeżeli nie potrafią tego zoperować w kraju, to rzeczywiście zabiegi poza funduszem są płatne i jak widać nie mało :/

Ja też dzisiaj wybywam na wesele, ale do fryzjera jednak nie pójdę, po tym jak przed ostatnim weselem mnie tak wyciągnęła za włosy, że już mało brakowało a bym jej oddała :) Jakaś się chyba nadwrażliwa zrobiłam. Sama się uczeszę, choć to nie to samo... ale ja i tak tam gwiazdą nie będę :)
    Czekam właśnie na męża, już wylądował :) Czeka nas wspólne 24h... a potem znów tydzień przerwy... :( dobra nie myślę o tym, bo mi się makijaż weselny rozmaże, a dużo czasu mi zeszło, aby się wypacykować :)

mada_lena, desou, KUNIAK, Nata, lkc, Agusia ;), Maga31, santoocha, Lavendula lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    hej laski, przez to spojenie chodzić nie mogę prawie, jak już to z bólem ;/
    Mi radziła gin iść do fizjoterapeuty. Są jeszcze takie pasy ortopedyczne na miednicę - zmniejszają ból.
    Mogę Cię tylko pocieszyć, że u mnie jest nieco lepiej, także to stopniowo powinno ustępować (w co nadal wierzę) lub chociaż się zmniejszyć.
    Weź sobie paracetamol, zawsze trochę ulgi, nawet jeśli to tylko kilka godzin dziennie :)

jftycms.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ