X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Pati ale po cc tez go przytule :) chodzi mi bardziej o to ze kobieta sie umieczy, a pozniej i tak często konczy sie cięciem, a mozna bylo tak od razu.
    I caly czas sie zastanawiam czy warto rzucac sie na gleboka wode (SN) :) a nie zaplanowac cesarke i juz.

Wydaje mi się, że najlepszym wyjściem oczywiście jak cię stać jest prywatny lekarz, jak widzi, że nie da się SN, to szybko się decyduję na cesarkę, a nie czeka nie wiadomo na co;/

Goplana, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu to samo wszystko mnie drażni i swedzi jestem bliska dostania pierdolca... Kuuuur... Za jakie grzechy... Ja juz nie wiem gdzie najpierw się drapać xD

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego jak jest cc to dobrze żeby tatuś kangurował :-) pytałam się lekarza dzisiaj czy coś powinno mnie zaniepokoić na tym etapie, to powiedział że jak odejdą mi wody, albo pojawi się krew, skurcze są normalne ale nie każda je odczuwa. No i zapytałam jeszcze o to znieczulenie i potwierdził że u mnie w szpitalu nie ma, więc czysta kuźwa natura...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ewelina - wyglądają na stabilne :) nawet ten do spania. Nie miałaś problemu z dobraniem rozmiaru? Ja nie mogę go w ogóle określić, bo wg brafiterskich wytycznych duszą mnie przeokropnie, luźniejsze pod biustem z kolei go nie podtrzymują odpowiednio... Póki co kupiłam sobie kilka sportowych typu topy - że bardziej ściskają same piersi niż pod... ale wiem, że nie jest to idealne rozwiązanie, bo o ile dobre do spania to podczas chodzenia już nie opierają się za bardzo grawitacji :)
    no wlasnie celowalam w swoj brafitterski rozmiar, tylko przetlumaczony na UK rozmiarowke. wiedzialam, ze musze sprobowac 34 pod biustem, bo tyle teraz mam, niestety 36 nie bylo takich duzych miseczek, wiec nie sprobowalam. w 34 zapinam sie na ostatnia haftke, czyli dokladnie zasada jak z kupnem normalnego stanika (w sensie na poczatku maja dusic:), ale faktycznie w ciazy, i to szczegolnie ze stanikiem do spania, mozna sobie pozwolic na rozmiar wiecej). bo pewnie sie rozciagnie, a jak nie, i bede rosla i bede potrzebowac wiekszy rozmiar pod biustem, to lepiej kupic przedluzke, niz miec zapiecie stanika na szyi:)
    a co do miseczki, to nie mialam wyboru, bralam najwiekszy jaki dawali. normalny stanik mam 75H ale jeszcze mi sie objetnosciowo wiecej troche zmiesci (kupilam stanik w ciazy troszke na wyrost, tak brafitterka poradzila:)).

ja juz jestem przyzwyczajona do pancerza, wiec nawet jak obwod mam przylegajacy na dosc scislo, to i tak dla mnie wybawienie w porownaniu ze stanikami z fiszbinami...

no te sportowe moze nie wygladaja na piersiach cudownie, ale jednak ufam bardziej jakiejkolwiek podporce, niz takim luznym topom, szczegolnie do chodzenia...

a jak masz problem z rozmiarowka normalna, w sensie np. 65 za scislo, 70 za luzno, to zawsze mozna kupic 70 i w dobrych sklepach za drobna doplata (w Satine chyba 5zl) zmniejszaja obwod, np. o 2cm, zeby bylo idealnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 22:32

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam czysta natura nie jest zła, ja raz przeżyłam i wcale bez jakiś złych wspomnień i teraz też nie wezmę znieczulenia:) No chyba, że będą musieli mnie cc atakować :P

xpatiiix3, e_v_e lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja taki jak Eve mam plan tez bez zzo urodziłam i tym razem tez czuje ze dam rade bez :D

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra wszystko fajnie, tyle że ja wolałabym mieć ewentualnie taką możliwość, a tutaj dupa :-) nie zakładałam z góry że będę brała znieczulenie, ale jednak świadomość takiej możliwości jest krzepiąca :p no nic, tyle mam dało radę urodzić bez,więc mam nadzieję że i ja dam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 23:04

xpatiiix3, Eve lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Aj tam czysta natura nie jest zła, ja raz przeżyłam i wcale bez jakiś złych wspomnień i teraz też nie wezmę znieczulenia:) No chyba, że będą musieli mnie cc atakować :P
    No, do CC to można już się szarpnąć i wziąć ;)
    Choć zawsze pozostaje wersja na NFZ - Aaaaaaa, kotki dwa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 22:47

xpatiiix3, Eve, AgataP, desou, lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez trzy porody bez znieczulenia mialam, to naprawde da sie przezyc : )

xpatiiix3, Eve, Nata lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    No, do CC to można już się szarpnąć i wziąć ;)
    Choć zawsze pozostaje wersja na NFZ - Aaaaaaa, kotki dwa....

Już cc bez znieczulenia nie wyobrażam sobie, psychika by mi an to nie pozwoliła :P W koncu to operacja.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc brzuszki :-)

rfnnk6n.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam "banan - gruszka - i pietruszka" - niebo w gębie. Pyza szczęśliwa.... poza tym zakupiłam dziś laktator :) - to był fajny dzień

.L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 23:49

AgataP, Goplana, Nata, lkc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze nocka mija Wam bez zaklocen... ja od 2.50 - zapalki woczach...

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzilam sie o 5 i nie wiem co ze sobą zrobic.. Chce jeszcze spać :(

201411191762.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobudka 6.15. Śniadanie już jem, ale też wolałabym jeszcze pospać.

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w przeklętym 32 tygodniu..

Ja to wściekła jestem normalnie mnie wszystko tak szalenie już swedziało aż myślałam, ze do krwi się nadrapie normalnie w pewnym momencie miałam dość rozplakalam się nie wiedziedziałam gdzie się mam już drapać... Okropny humor mam dzisiaj... ;/ jestem wykończona na siku tylko dwa razy, ale to drapanie i wiercenie się z boku na bok, normalne po całym łóżku się rzucałam, teraz juz wiem, ze na pewno to to cholerstwo aż boje się wyniki robić w poniedziałek, no co jeszcze do końca się uczepi do mnie... ;(

Życzę chociaż Wam miłego dnia, bo ja się zadrapie chyba...
    Ja juz wczoraj w autobusie jak baba z małym dzieckiem usiadła a ja drapalam się i drapalam jakbym jakiego swierzba miała i ten wzrok ludzi.. Mam dosc... ;( i ja smialam myśleć, ze w tej ciąży mnie nie dopadnie... Ehh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 07:40

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    U nas noc tez nieciekawa. Kot mnie obudził o 2. Zachciało jej sie drapać, biegać, skakać ogólnie szału dostała:/ zeby przez kota nie spac swoja droga.....zonk
    Pozniej nie mogłam znaleźć sobie pozycji, a jak juz robiło sie blogo to karetki i straż kursowały w jedna i w druga aaaaaaa
    O 7 pobudka, maz do pracy. Zrobilam sniadanie, kawke i tak siedzę teraz sama, patrzę na syf w domu i płakać mi sie chce. Musze sie ogarnąć, chyba godzinka snu by mi dobrze zrobiła :)
    Brzuch mnie swędzi...niunia pupę wypina zaraz skory zabraknie :)
    macie takie owlosione bębenki ??;)

lkc lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja szamię śniadanko. Noc ciężka. Mąz poszedł na nockę, a Mała od południa słabo się ruszała, przyznam, że już mi sie płakać chciało, ale położyłam się i czułam, że kopie lecz do środka, co amortyzowało odczucia. Musiała się przekręcić. W końcu jak spokojna usnęłam po północy obudziło mnie boksowanie w szyjkę. I uwaga zaliczyłam pierwszego kopa w żołądek brrrr. Tak mnie Niunia gościła w nocy. Rano już bryka normalnie. Ufffffff. Głowa trochę boli i taka rozbita jestem.
    Ja dziś układam suche pranie dla mężą do prasowania :), pierze się kolejne, dziś idziemy do znajomych na pizzę, pogoda okropna, zimno i ponuro.

Madalenka oj tak mam owłosiony kondziołek, myślałam, że tylko ja tak mam, choć ostatnio zauważyłam, że się troszkę włosy wycierają po kąpieli. Mąż mi nawet mówił, by brzunio goliła hehe czyli widać włoski, ale wytrą się same.

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Zrobiłam "banan - gruszka - i pietruszka" - niebo w gębie. Pyza szczęśliwa.... poza tym zakupiłam dziś laktator :) - to był fajny dzień

.L
    Haha, też go właśnie piję :)
    To już mój poranny rytuał, i przemycam coraz więcej pietruchy ;)

Lavendula, Marzena27 lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ