X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluję zdanego egzaminu!!

Jej tej cierpliwości to i mnie już pomału brakuje i nie mogę doczekać się poniedziałku jak Szymon wróci do przedszkola. Dziś pojechaliśmy tramwajem do centrum handlowego po rózne piedoły ubrankowo-ubraniowe i on przez 3 godziny non stop zadawał pytania, już nie mogłam go słuchać, ale twardo odpowiadałam. Wracaliśmy autobusem i przez kolejne 20 minut non stop pytał, aż jakaś starsza pani się odwróciła i stwierdziła że już by się zamęczyła. Teraqz wreszcie zasnął, a ja mam nadal w głowie dlaczego to? dlaczego tamto? z czego składa się to i tamto? na jaką literę jest to czy tamto?

Skończyłam prawie opranie dla Olka, w każdym razie zdecydowaną większość. Został do wyprania środek gondoli, pokrowiec fotelika i jakieś drobiazgi:)

pinsleepe, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dosyc mocno boli tak jakby zaraz przy szyjce macicy, taki ciagly bol, ciagnie i ciagnie, chyba przesadzilam ze sprzataniem w kuchni, leze po nodpie juz od 20 minut ale nie widze poprawy, na dodatek czuje delikatne stawianie sie macicy oraz bol nerek?? Sama juz nie wiem i zastanawiam sie co dalej, hmm

• Eve Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue weź może jeszcze jedną nospe i leż, jak nie przejdzie to na IP jak taki ból, bo może się rozwierać - oby nie!!

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dodatku moj m wyszedl na browara, wiec jakby co to taksowka zostala ech, wlasnie wzielam druga nospe

• Eve Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby brzuszek się uspokoił i ta szyjka (swoją drogą zmora wielu z nas)!!

blue00 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - od razu dwie w takich przypadkach, lekarz mi mowil, ze nie ma co z jedna sie cackac, bo male prawdopodobienstwo, ze przejdzie, a tylko sie czlowiek zdenerwuje, ze skurcze trzymaja....

dla nas wszystkich doswiadczajacych wszechwiedzacego otoczenia:
    http://sklep.malinowepole.pl/pl/p/Zielone-body-Moja-mama-nie-potrzebuje-twoich-rad-/352

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:15

Goplana, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sprawdziłam dziś cukier godzinę po kolacji wynik 115, mam nadzieję, że będzie dobrze :-)

xpatiiix3, Eve lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co to jest z Nami ten trzeci trymestrze to patrzę chyba u każdej pełen przygód... ;/ trzymaj się blue oby szybko przeszło :**

Maaartinka a powiedz mi te skurcze brzucha nóg.? to gdzie nogi Ci cierpły no bo ja ja mam skurcze to czuje w pachwinach uach jakbym za mocno się porozciągała... Cos w stylu cierpniecia odretwienia...

Trzymam kciukasy za Wasze praniai remonty żeby szybcej było po !;) ja na dzisiaj jeszcze kombinezony maluchow d ubrania mam hehe Marcela dwa i Nelki cztery i jeszcze jeden mam schowany muszę wyciągnąć to akurat na pralke będzie...;ooo

Pinsleepe Eve życzę duuuuuuzo cierpliwości ,i mi też ostatnio jej brakuje ;)

Agusia super cukier !;)

Siedze sobie na swoim łóżku i czekam aż mój wariacik zaśnie coś się kręci jeszcze w swoim łóżku i pójdę zjeść insulinę wezme i lulu chyba pójdę ;)

Zajrzalam przed chwila i patrzę ze Paula urodziła przez CC po 18 tylko tyle z info ;) ależ one maja tempo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:21

Agusia ;), Eve, blue00, Goplana, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytam wrześniowki i wlasnie tego sie najbardziej obawiam kilkanaście godzin bóli i męczarni a na końcu i tak mnie potną...
    Niech mnie ktoś przekona że warto proszę :)

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati też sprawdzalam wrzesniowki, najważniejsze ze już po biedna dobę się męczyła.

My good co ten mój synek wyprawia, przejdzie zaraz przez brzuch, wygibasy niesamowite :-)

Wiecie od tygodnia bolą mnie mega piersi sutki, zaczęłam chodzić bez stanika bo nie idzie wytrzymać...

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Skórcz brzucha,skora naciagnieta tak ze aż dodatkowo bolalo a nogi dopiero doszły po chwili hmm..porównując to tak jak się objawia cierpniecie nóg.. Jakbym nie usiadła to bym padła bo by mnie nie utrzymały.. Dobrze ze ławek jest tyle.. Nie wiem jak to dokładniej opisać..
    A wogole to gratuluje zdanego egzaminu :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu przekonywać jak zobaczysz i przytulisz swoje maleństwo to nic więcej się już nie będzie liczyć wszystko znikne jak ręką odjąć będzie się liczyć tylko maluch, będziesz z siebie dumna i będziesz najszczesliwsza osoba na świecie w tym momencie ;)

Maaartinka to mi tez dziś dretwialy nogi jak po maratonie tyle ze lezalam to nie powiem Ci czy aż tak ze bym padła ;) ale chyba nie jesteś sama ;)

Agusiaa dokładnie wycierpiała swoje ale warto było ;)

Moja tez dzisiaj robi komedie no tak SI wypycha jeździ noga cały dzień po brzuchu i wypycha w pępek i boki ;) hehe krejzolka mała ;) poważne aż tak mocno chyba nie było jeszcze ;) widać że co raz mniej miejsca ma ;p hehe dzisiaj to ciut nie alien baby aż boli momentami xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:36

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! my po wizycie, ale nie miałam wcześniej czasu napisać bo opóźnienie oczywiście godzinne u lekarza, później szybko do domu zjeść obiad, do meblowego zamówić komodę i do kolegi na budowę, dopiero wróciliśmy.
    Nasz mały skarb waży 1320g, wszystko ma na swoim miejscu, przepływy są ok, ułożenie główkowe więc dobrze czułam że się pcha matce pod żebra girami :-)
    mój hemoroid okazał się nie hemoroidem, ponoć to co mi wystaje to skóra po jego wchłonięciu, więc był wcześniej. "drgawki" w ruchach to norma. Synu wystawił się centralnie jajcami i siurkiem do monitora, galante to wszystko ;-) szczęśliwa jestem :-) dodatkowo przyszedł fotelik zamówiony na allegro, używany i jest zajebisty, prawie jak nówka :p zaraz Was nadrabiam.

xpatiiix3, maaartinka, ewelina_d, Agusia ;), niecierpliwa21, AgataP, Eve, blue00, e_v_e, Viviana, anusiaa90, zupaztytki, sylvi, FK81, lkc, Maga31, sisiiii, Madlen222 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale po cc tez go przytule :) chodzi mi bardziej o to ze kobieta sie umieczy, a pozniej i tak często konczy sie cięciem, a mozna bylo tak od razu.
    I caly czas sie zastanawiam czy warto rzucac sie na gleboka wode (SN) :) a nie zaplanowac cesarke i juz.

AgataP lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue trzymam kciuki zeby przeszlo,oszczedzaj sie,mi ostatnio po 2 nospach przeszlo na szczescie a tez myslalam ze zejde z tego swiata.

blue00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczyna powoli juz puszczac, jest ciut lepiej : )

Eve, ewelina_d, AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Też czytam wrześniowki i wlasnie tego sie najbardziej obawiam kilkanaście godzin bóli i męczarni a na końcu i tak mnie potną...
    Niech mnie ktoś przekona że warto proszę :)
    Lepiej na tym etapie, niż w II okresie, kiedy CC już się zrobić nie da. Poza tym przecież jednak jest ogromna szansa, że jeśli nie zakwalifikują Cię od razu do cesarki to urodzisz SN. Trzeba myśleć pozytywnie :) Jeśli się nastawisz na SN to pewnie i tak urodzisz :) Poza tym rozpoczęta akcja porodowa jest dla maluszka lepsza, nawet jeśli przyjdzie na świat przez CC, przynajmniej nie będzie wygenerowanym wcześniakiem, jak to często bywa w planowych CC.

ewelina_d, AgataP, xpatiiix3, niecierpliwa21, FK81, Maga31, Madlen222, Marzena27 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos bolacych biustow, to zeby nie meczyc sie w staniku z fiszbinami caly dzien w domu, i zeby moc spac w jakims, dzis przymierzylam chyba z 300 stanikow miekkich/sportowych... mam jeden taki pancerny, co to mozna skakac na trampolinie i cala sie trzesiesz a twoj biust jest w miejscu, no ale to chyba nie o to chodzi tym razem:)

i przymierzalam i we wszystkich cycki mi sie rozlazily na boki... (75H i sklapciale) i wtem w Marks&Spencer znalazlam! Sportowy, ale miekki, trzyma cycki z przodu a nie po bokach, nic nie uwiera i jest rozmiar dla mnie (34GG pasowal, czyli 75GG).

takze jak ktoras poszukuje, to polecam sprobowac:
    http://www.marksandspencer.com/2-pack-high-impact-eco-non-wired-sports-a-gg-bras/p/p22139590

A i maja jeszcze staniki do spania, swietnej jakosci material, no ale w tych niestety piersi mi sie rozplywaly, bo nie maja wsparcia po bokach...
    http://www.marksandspencer.com/modal-blend-ruched-non-wired-sleeping-b-g-bra/p/p22212005

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 22:05

Goplana, Agusia ;), xpatiiix3, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - wyglądają na stabilne :) nawet ten do spania. Nie miałaś problemu z dobraniem rozmiaru? Ja nie mogę go w ogóle określić, bo wg brafiterskich wytycznych duszą mnie przeokropnie, luźniejsze pod biustem z kolei go nie podtrzymują odpowiednio... Póki co kupiłam sobie kilka sportowych typu topy - że bardziej ściskają same piersi niż pod... ale wiem, że nie jest to idealne rozwiązanie, bo o ile dobre do spania to podczas chodzenia już nie opierają się za bardzo grawitacji :)

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa O widzisz jak pięknie goplanka wytłumaczyła ;) no i po CC nie ma tak od razu kontaktu matka-dziecko

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ