Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale mam lenia, jedyne co zrobiłam to zakupy i później zrobię obiad... a tak to cały czas na kanapie z Wami, jedyne przerwy na wstawienie kolejnych pralek i wywieszenie prania ale to taki wyczyn hihi
AgataP, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ja bedę mieć drugie więc mogę się wypowiedzieć że te co tak gadają i was wkurzają niestety mają rację.. zwłaszcza jeśli się trafi na takie "dziecko" co daje popalić ale jednocześnie jest to takie cudowne i wspaniałe że to jest jak poród - potem się zapomina i chce jeszcze raz - ja coraz bardziej jestem przerażona jak to jeszcze raz ogarnę ale wiem że to tylko ten czas rok, dwa a potem już lepiej - no i licze że kolek itd tym razem nie będzie - ale ja pamiętam jak sama mówiłam koleżankom te hasełka o spaniu itd i teraz też jak sobie pomyśle o was ile wy musicie mieć wolnego czasu czekając na pierwsze dziecko i mając tylko to do ogarnięcia a i wam bywa ciężko to co dopiero jak ktoś ma drugie i jeszcze remont i różne inne sytuacje życiowe..
-
wróciłam i nadrobiłam
po drodze pochłonęłam jagodziankę:p w domu miseczkę malinek:p teraz gotuję zupę jarzynową a na 15 na SR. Teksty są różne, mnie chyba tylko przypadkowi ludzie mówią "ojjjj teraz się zacznie" ja pierdole całe życie czekałam na ten moment a oni mnie straszą? w dupie to mam, mogę na rzęsach chodzić ale rodzina to dla mnie podstawa i w życiu bym komuś nie mówiła takich tekstów żeby straszyć. Mój mąż też mówi że mam olewać teksty typu "grubasek" w sumie to ma rację przytyłam 6kg więc w sumie nie dużo, a ostatnio znajomym powiedziałam że nie lubię tego przezwiska i wcale fajna nie jest. W lumpie kupiłam 7 ubranek i 2 czapeczki:p wydałam 20zł. a mam pytanie do mam doświadczonych czy jak zakładać będę pajaca bawełnianego to muszę coś pod spód jeszcze założyć żeby mi syn nie zmarzł??
Maga31, Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość
-
No pewnie, bodziaka jakiegoś
Uff Marcycho śpi a ja w końcu się położyłamuff..
A ja nie narzekam ale miałam bezkolkowe dziecko i się wysypiałam w miarę, może temu nikogo nie strasze, w wieku gdzieś 10mies spał juz całą nochehe gdyby tylko Nelka ze chciała być takim dzieckiem jak Marcel
rozmarzyłam się a ponoć drugie dziecko daje popalić jak pierwsze było spokojne i na odwrót ;P np ja byłam jak Marcel a mój brat Seba... Mama mówiła że masakra ryk całymi dniami kolki itd a ona po CC była i miała bóle głowy (efekt uboczny zzo)...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:23
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
pytam bo nie wiem czy te na krótki rękawek to też brać czy nie. no bo dwa długie rękawy to chyba przesada lekka. Dziewczyny dajcie mi przepis na jagodzianki
mam śliwki i bym zrobiła może bułeczki ze śliwkami czy cuś.
-
Agusia ;) wrote:Skąd ja to znam hihi
moja już była wszędzie u każdego sąsiada, każdy ją zna
a na spacerze nie idzie ogarnąć, możemy przejechać rowerami ze 30 km a jej mało i nadal nie zmęczona
uff myślałam, że wybrałam "ferelny" model
hihi
Moja niestety zmęczona też nigdy nie jest.Także nie jesteś sama:)
-
Agata i love you:) pięknie to ujelas wszystko
wszystkie straszą a same maja jedno lub dwoje. I nawet na wakacje jeżdżą i w ogole żyją nie umarłych z głodu, pragnienia, braku snu.
Madlen ja osobiście odpuszcze z twojej listy pierwsza miłość, nie oglądałam wczesniej, ale dorzucę za to ugotowanych ale tylko w sr i w czw no bo takto oczywiscie " M jak miłość" o tej porzew pt o 20.05 na dwójce zerkne na ten nowy serial
Agusia zrobilam polowe tego co tyja to dopiero len jestem:)
Pati odpoczywaj teraz. Bierz Marcelka do wyra i zróbcie ladnie aa
Wciagnelam makaron z sosem pieczarkowym i boczusiem i chyba sie zdrzemne... Za duzo kcal...
Teraz odczytałam Pati, ze mały juz śpi
Czyli jak kładę pajaca to co pod spod?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:29
Madlen222, xpatiiix3, Agusia ;), AgataP lubią tę wiadomość
-
Dzięki Pati, czyli jednak muszę iść po część ciuszków do piwnicy ehehhe bo takie na krótki rękaw to może ze 4 szt zostawiłam tylko.
Madalena no bodziak na krótki rękawek np, no chyba że masz ciepło bardzo w mieszkaniu w zimę to pewnie nie potrzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:31
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
no pati ja też przyznam że mam taką nadzieje bo pierwsze dało popalić to terz liczę na taryfę ulgową - kolki, ulewania, kupki zielone - latanie po lekarzach - dermatolog, laryngolog od czego kupki - w końcu skaza, okulista bo mu ropiało oko i to dłuugo - karmić się nie udało, kilka zmian mleka w końcu wciskanie nutramigenu - kombinowanie ze smoczkami, butelkami itd dziecku się poprawiło ale jeść tego nie chciał - że nie wspomne o katarach itd a pierwsza przespana noc hmm ma prawie 4 latka i może 3 się takie zdarzyły że nie płakał, nie jadł, nie sikał i nie wołał..
a co do ubierania pajaca to kaftanik lub bodziak pod spód - ale ja czasem szłam na łatwiznę i ubierałam kaftanik na górę, zwłaszcza jak był pępek bo kaftanik się podwijał a tak to pajac a na górę kaftanik -
izia wrote:dziewczyny ja bedę mieć drugie więc mogę się wypowiedzieć że te co tak gadają i was wkurzają niestety mają rację.. zwłaszcza jeśli się trafi na takie "dziecko" co daje popalić ale jednocześnie jest to takie cudowne i wspaniałe że to jest jak poród - potem się zapomina i chce jeszcze raz - ja coraz bardziej jestem przerażona jak to jeszcze raz ogarnę ale wiem że to tylko ten czas rok, dwa a potem już lepiej - no i licze że kolek itd tym razem nie będzie - ale ja pamiętam jak sama mówiłam koleżankom te hasełka o spaniu itd i teraz też jak sobie pomyśle o was ile wy musicie mieć wolnego czasu czekając na pierwsze dziecko i mając tylko to do ogarnięcia a i wam bywa ciężko to co dopiero jak ktoś ma drugie i jeszcze remont i różne inne sytuacje życiowe..
Kochana może i tak jest, nie twierdzę że nie. Ale ja na prawdę nie potrzebuje od ludzi tego typu złotych rad. Sama się przekonam i będę wiedziała:) Z resztą z pełną świadomością i wielkim pragnieniem zaszłam w ciążęA to że jest ciężko to na bank ale po co za każdym razem to mówić i przedtswiać sytuacje w tak negatywny sposób? Czyż dziecko to nie szczęście, cud i miłość? O tym powinno się mówić a nie o nieprzespanych nocach.
mada_lena, AgataP lubią tę wiadomość
-
madalena no dokładnie, przecież ja się nie spodziewam że poród będzie jak pryknięcie, a wychowywanie będzie łatwe. Każdy etap w życiu trzeba jakoś przejść i wiem że damy radę, wiem też ze na pewno będę miała chwile zwątpienia, złości i nienawiści ale kurde bez przesady prawda??
będzie ok!
)))
Madlen222, mada_lena, xpatiiix3, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
To może tak hehe żeby było łatwiej
Jest sporo opcji z których ja korzystałam i będę korzystać teraz przy Nelce to zestawy na chłodniejsze dni po domu (16-20stopni w moim przypadku gdy się nie pali w domu) (chyba że ktoś ma gorąco to może i same body założyć ,bo maluch i tak w rozku leży czy otulaczu ;P) :
1)Body z krótkim rękawem lub bez + pajac (długi rękaw i długie nogawki ze stopkami lub bez, wtedy skarpetki)
2)body z długim/ kaftanik + spiochy (bez rękawa i długie nogawki ze stopami lub bez, wtedy skarpetki dodatkowo)
3)body z długim rękawem + rajstopki / spodnie ze stopkami / spodnie bez stopek( do tego skarpetki albo na rajstopki)
4)body z krótkim rękawem lub bez + kaftanik / bluza / sweterek /jakiekolwiek okrycie wierzchnie + rajstopy / spodnie z lub bez stopek (jak wyżej)
Izia ja to mam nadzieje właśnie ze tak nie bedzbo u wielu znajomych i w rodzinie się sprawdza... Ale może się nie tyczy dzieci co maja różnych ojców oby Nela po mamusi poszła jak Marcel z charakteruWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:48
mada_lena, Viviana, AgataP, Agusia ;), e_v_e, Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyO a ja mam w nosie kom innych ludzi, jakbym tez miala sie przejmowac swoim wygladem to dawno bym juz popadla w depresje, kiedy ostatnio wygladalam dobrze????? Zarwane noce to u mnie normalka, teraz jedynie mam spokoj bo przestalam karmic, kocham byc w ciazy i kocham swoje dzieci i nieprawda jest, ze sie traci wiele gdy sie pojawia, wszystko da sie pogodzic i nie trzeba byc uwiazanym, a te teksty o ktorych piszecie niejednego moga wkurzyc, czemu sie wam nie dziwie, mnie na szczescie nikt takich kom nie mowi, jedynie na poczatku ciazy uslyszalam od osob trzecich, ze moja siostra skomentowala moja kolejna ciaze: a o zabezpieczeniu nic nie wiecie?????? Nie cierpie jak ktos sie wpiernicza w czyjes zycie, no to sobie powiedzialam : ) : )
mada_lena, xpatiiix3, Viviana, AgataP, Madlen222, Maga31, Marzena27, Nata lubią tę wiadomość
-
Otóż to Nata. Kazdy z nas kiedys to przechodził lub przechodził bedzie. Leje ciepłym strumieniem na te dobre rady. Narzekają a za chwile drugie w drodze albo w planach. Czysta hipokryzja.
Madlen teraz juz kapuje body z krótkim na to pajac:) chyba naprawde musze sie zdrzemnąc
Ostatnio na tekst tras sie zacznie odpowiedziałam teraz bedzie najpiękniejszy okres mojego zycia ( do znajomej co jeszcze nie ma dzieci, ale siostra ma wiec ona duzo na ten temat wie) i jak znajdziesz juz ojca dla swojego dziecka i bedziesz w ciazy zrozumiesz o co chodzi.
Miała do mnie napisać eska wpaść na kawę i cisza. Chyba jest foch. Hahaha
Goplana co mezem ??
Rewolucja pewnie zabiegana...
Dziewczyny dajcie znac czy u Was okWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:51
xpatiiix3, AgataP, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Blue kocham Twoje podeście do życia
dzieci to skarb to jest fakt, ze wcale nie jesteśmy uwiązani, bywa ze nie jest łatwo nie każdemu trafia się egzemplarz łatwy w obsłudze ale po to dajemy życie by potem się Nimi opiekować i wychować na porządnych ludzi.. Nikt nie powinien dawać swoich "dobrych rad" ,bo każde dziecko jest inne... A ja właśnie Ciebie bardzo podziwiam 5maluszek już dla mnie to cudowne, jak kogoś stać i chce to czemu nie niech ma i 10, mi to nie przeszkadza ,po cholerę się wtrącać komuś i komentować, ale tacy juz są ludzie a z rodzina dobrze się wychodzi tylk9 na zdjęciach
Hahaha kolegę Staśka jeszcze z przedszkola dzisiaj spotkałam podchodzi do mnie:
Cześć.! Co firewall znowu Tobie zawiódł, bo patrzę sporo Ci się przytyło, aaaaaa i cycki masz jakie duże..!? Ale to normalne ,fajnie..?! A co będzie córka/ syn, druga córka.?
Ja: Eeee... Syna mam, teraz córka wyczekiwania jak najbardziej planowana... Nara, mój autobus...
No część, szkoda...
Kur.. Jak ja nie lubię takich rozmów...blue00, Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Mnie dla odmiany wszyscy mowia ze nie zdaje sobie sprawy z tego jak bedzie mi cieżko... Ale powiem Wam szczerze ze bardzo licze na mojego J, musze pogodzic dziecko i studia, bez jego pomocy byloby to niemozliwe.
Samej opieki nad noworodkiem sie nie obawiam, max tydzien czasu i nauczymy się siebie przeciez
mada_lena, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo boze skonczylam jedno pranie teraz wywieszam,wymylam komode przygotowalam koszyki na kosmetyki pieluszki i przybory dla malej ,zaraz odpale elektroniczna nianie i sie pobawie,zrobilam porzadek w ksiazkach(mam za duzo musze posprzedawac) zrobilam porzadek w lazience w swoich kosemtykach teraz tylko musze pojechac po jakies ladne ramki na zdjecia ale to jutro albo w srode to przy okazji wpadne do koleznaki na kawe
za pare tyg jak przyjdzie paczka z allegro z PL to przygotuje caly kacik malej juz do konca.
co jak co ale w zyciu tyle nie sprzatalam,ukladalam i porzadkowalam za jednym razem...syndrom wicia gnazda...ale na dobre mi wychodzi
zabieram sie za obiad ( w moim przypadku 2 obiady bo dla mnie co innego dla hippisa co innego dzisiaj)kurcze jeszcze zdazylam makijaz nalozyc ...masakra nie poznaje siebie..jakas taka zorganizowana sie zrobilam...mamusia moze byc dumnazawsze narzeka ze jakas taka rozpieprzona jestem to teraz nie bedzie miala na co
koniec swiata i na co ona ponarzeka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 15:11
xpatiiix3, mada_lena, Maga31, Nata lubią tę wiadomość
-
Ja na razie się nie boje ani porodu ani nie przespanych nocy, wiadomo czym bliżej porodu będziemy intensywnie myślały czy damy radę itp.. jednak każda z nas marzyła o maleństwu, które nosi pod sercem i była w pewny sposób przygotowana na to co może nastąpić.. także nie będzie to bajka zdaję sobie z tego sprawę, ale każdy uśmiech, śmiech, buziak odwzajemni nam naszą "walkę"
xpatiiix3, Viviana, mada_lena, AgataP, Agata92, Maga31 lubią tę wiadomość