Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój starszy padł dzisiaj po przedszkolu już przed 20:) Ale najważniejsze, że zadowolony.
Ja po zakupowych szaleństwach dla dzieciaków, z lekkim portfelem, ale też zadowolona:)
Jej mój dzisiaj też się ostro wygina. Tak wyprostował nogi dzisiaj ze 3 razy, że myślałam, że padnę z bólu a on sie odepchnie i wyjdzie.mada_lena, Agusia ;) lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
ÓptimusPrime wrote:Wiecie co, czasami wydaje mi sie, ze te kobiety, co już rodzily (zwlaszcza te mlodsze) zjednej strony jakby grozily tym bólem porodowym, a z drugiej, jakby zyczyly, abysmy mialy jeszcze gorzej od nich. Nie macie takiego odczucia?
Co do szkoły rodzenia, ile dziewczyny macie spotkan w nich?
no... mam też takie wrażenie czasami... nie wiem czy młodsze czy starsze, ale niektóre kobiety bardzo straszą porodem, tymczasem każda z nas przeżyje to inaczej i prawda jest taka, że nie przewidzimy jak
Co do szkoły rodzenia, my mamy 11 spotkań dwugodzinnych, dzisiaj byliśmy na 3, na którym położna kazała nam pamiętać, że poród nie jest taki straszny jak to niektóre kobiety relacjonują, że zdarzają się oczywiście porody trudne, ale mamy nastawić się na to, że spokojnie da się to znieśćAgataP lubi tę wiadomość
-
zaliczyliśmy dziś pierwszy masaż krocza - nie powiem żeby było to przyjemne... przy tej pierwszej części (wg instrukcji z mamazone)- czyli jakby rozciaganiu ujścia pochwy odczuwałam nieprzyjemny ból, mimo że mój Piter starał się być bardzo delikatny
Dziewczyny, które już się "masowały" - jak to zniosłyście? Też bolało? Może my coś źle robimy?....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:10
-
Hehehe tak zasypialiśmy dzisiaj
https://www.youtube.com/watch?v=vOiu9C0vwIE&feature=youtu.be
I jak się bijemy /wyrywamy pępek dla mamy.. Zaczepa mała
https://www.youtube.com/watch?v=seD_iwaPzV0&feature=youtu.beWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:42
AgataP, Isia14, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Desou nie wiem co to w końcu bo pasek był koloru ciemnozielonego wpadającego w niebieski na poziomie jakby 10-11ph według opakowania ale ustąpiło chyba albo nie leci ewentualnie mniej bo leże w łóżku, aha i mocz sprawdzalam ostatnio na pasku to ma kolor taki żółto zielony jakby oliwkowy ok.7 i tak tez było na wyniku z moczu ostatnim... Zaraz skikne do kibelka jeszcze jeden pasek zobacze ,bo dziwne to, a ja nie znam się...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 22:05
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
ÓptimusPrime wrote:Wiecie co, czasami wydaje mi sie, ze te kobiety, co już rodzily (zwlaszcza te mlodsze) zjednej strony jakby grozily tym bólem porodowym, a z drugiej, jakby zyczyly, abysmy mialy jeszcze gorzej od nich. Nie macie takiego odczucia?
Co do skoly rodzenia, ile dziewczyny macie spotkan w nich?
u nas 4 spotkania po 4 godziny - choć dziś wydłużyli do 5 - bo jeszcze chustowanie było -
nick nieaktualny
-
Dotty, jak dziewczyny piszą, że masaż krocza może się skończyć seksem, to mi szczęka opada, bo ja od 2 dni robię i równie wielką przyjemność bym odczuwała szorując pochwę drucianą szczotką... Robię na czuja, króciutko, żeby uspokoić sumienie, że nie olałam tematu. Szczerze to jak pierwszy raz robiłam to miałam wrażenie, że już do tego masażu powinni mnie naciąć
A pokoik to zdecydowanie nie jest stan surowy, u nas nadal jednej ściany brakuje
Pati, sprawdzaj lepiej regularnie, bo w końcu miałaś już takie akcje.
Ja mam już wszystkie ciuszki wyprane, może w końcu wyschną, bo teść odpalił ogrzewanie (mamy z jednego pieca). Oczywiście teściowa dziś kupiła w lumpie kolejny kombinezon, polarowego rampersa na 6 miesięcy i dwie polówki z długim rękawem. Tak więc na bieżąco prania będzie przybywaćDziś zamówiliśmy w końcu ocieplany kocyk. Jak dołoży się do tego pieluchy, prześcieradła i ręczniki, to robi się problem, bo ta komoda starczy tylko na ciuszki 56-62. Szafa będzie, ale kiedy... no i nawet nie wiem, jaka, bo nie wiem, gdzie wypadnie ściana, przy której będzie stać.
Milaszka, AgataP, Dotty84, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Nie no chyba jest ok, nie znam się na tym... Ale nie leci może mała tak ponaciskała ,ze leciało ,bo teraz jak się uspokoiła w miare to nic nie leci, z reszta jutro USG mam mieć o ile znowu nie przełożą, bo coś... To sprawdzą co jak, chociaż wiadomo NFZ to i na odwal pewnie, a na skierowaniu pisze ze USG po 28 tyg pod katem cukrzycy ciazowej to chyba powinien ten co będzie robić się przyłożyć.. :o dopytam koniecznie o poziom wód licze na to, ze nie zapomnę...
Babcia mnie wkurwiła tak, ze szybko nie zasne no powtarza mi sto razy to samo... Powiedzialam tylko, ze jak zapomina to niech sobie kartkę nalepi dla przypomnienia, a ta ze nic nie mówiła mi wcześniej... To mowie ze juz któryś raz z kolei powtarzasz mi, to wrzasku narobiła i do mnie ze ja chora na głowę m iść się leczyć a najlepiej wypierdalać od niej... Ona to co raz gorzej z tą pamięcią ma a potem się kłóci, ze nie mówiła a i opowiada historie jakieś to co mama opowiadała ,ze to jej się przytrafiło i gada, ze mama klamie przecież to ona Nam opowiadała ,bo cos tam ona sratatata.. No na serio co raz gorzej... Teraz tez ostatnio mowie przed wyjsciem słuchaj mały robi kupe przewin jak skończy, i co przewinie, pewnie ze nie wracam a ten puszczy mamo upa... I dupsko czerwone i pod kran trzeba bo zaschniete i ubrania obsrane... A potem mówi ze. Jej nic nie mowilam albo przypomina sobie po jakimś czasie jak juz go umyje ogarne czysty jest pobiefga chwile i wrzask kurwa dzieciak się zasrał cały idź go posprzataj mówie babciu ale on dawno przwiniety sucho ma... No to nic, ja wychodzą ona przed TV wracam dalej przed TV i nie raz mam tak spustoszenie w pokoju albo ogólnie w pokoju gdzie ona jest, czasem mam wrażeń ze o wcale go nie pilnuje i tylko wrzeszczy zamknij morde ,weź idztad bo mam Ciebie dość, a ten pewnie lata samopas... Chyba na serio zacznie go ze sobą zabrać wszędzie, ehh żebym miała możliwość pokoju osobistego n położnictwie i bycia z dwójka dzieci... Marcel byłby ze mną cały czas a do Nas wcale dzieci nie wpuszczają... Albo żeby opuszczali parę godzin po porodzie... Ehh..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 23:27
Livia
Nela
Marcel