X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati odwroci sie zobaczysz,Nelcia taka kręciołka jest ze sie odwroci :) a moze te cwiczenia porob na odwrocenie,sama nie wiem czy to cos da ale moze warto,na youtube jest pelno filmikow.

Madlen taka ze mnie laska jak z Paris hilton naukowiec :P
    dzisiaj ide na szkole rodzenia to sie juz umalowalam bo potem mogloby mi sie odechciec a tak to juz mam jedno z glowy..oby tylko makeup sie nie rozmazal do wieczora ha ! :P

a ze ide z hippisem na SR to juz nie chcialam mu obciachu robic zeby taka no makeup a la Morticia Adams tam straszyc :P

i tak sobie mysle ze juz dzisiaj ramion nie bede cwiczyc bo sie tuszem do rzes namachalam wystarczajaco...takie to lenistwo ze az boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:21

Maga31, Madlen222, Rybka Nemo, xpatiiix3, Mamadomina lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pati, tak jak piszą dziewczyny, Nelcia ma jeszcze czas by się odwrócić. Dziś rozmawiałam z siostrą: jej znajoma była przekonana że będzie miała CC bo mała cały czas była miednicowo ułożona, a dosłownie w 36 tyg się przekręciła i ta znajoma była nieźle zdziwiona, bo musiała rodzić sn! :)

Ja niedawno również się cieszyłam, ze Stasiu się odwrócił już główkowo na ostatnim badaniu USG, a od dwóch dni czuję kopnięcia nisko i wypycha mi znów główkę w żebra, że ledwo oddycham ;)

wklejam ćwiczenia na obrócenie się dziecka (te polecone przez Agatę):
    https://www.youtube.com/watch?v=pteEYX8zwWc

mi pomogły, ale dziecię uparte to znów je muszę robić ;)

xpatiiix3, anusiaa90, AgataP lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Madlen udanej wizyty! faktycznie, zdrowo Ci dzieci rosną!, jak w pojedynczej ciąży :D Nic tylko się cieszyć :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chce żeby odwróciła jak nie to chyba sama sobie ją przekrece xd

No no Madlen to fakt ,duże dzieciaczki i bardzo ładnie rosną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:34

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek tez cały czas ułożony albo poprzecznie albo pośladkowo, mam nadzieje, ze się przekręci, jeszcze ma czas, na razie no stress, USG 22.09 (31 Tydzień) zobaczymy co się okaże, zazdroszczę Wam częstych USG :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:34

Maga31 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na tym USG od razu mniejsza jest znowu.. i są podane dwie wagi 1594 i 1630. :oo teraz sprawdziłam dopiero... Masakra jakąś nagle o 2,5tyg młodsze dziecko w tydzień xD ale dobra tam niech im będzie ;P nie stresuj się naw bo wszystko ok jest mniejsza juz o te wagi i wymiary skoro są w normach

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poprawe humoru laseczki,to ja dzisiaj :P ha!

https://www.facebook.com/video.php?v=10204588131883548

Marzena27, xpatiiix3, Madlen222, Rybka Nemo, e_v_e, Lavendula, desou, Maga31 lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Nela to akrobatka przekręcić sie zobaczysz:) nie stresuj sie na zapas:)
    Madlen takie wiesci to lubimy:) super!!!
    Agata sliczna mamusia z Ciebie :)
    Ja dzis czuje taki ucisk na spojenie, ze ledwo chodzę. Kręci sie, wypina. Momentami boli całe podbrzusze... Kurcze wizyta dopiero za dwa tyg....ehh tam... Ja chce listopad a w zasadzie polowe października
    Wypralam flanelki i kolorowe tetry i koniec prania:) wyschną to przejade zelazkiem. Menzu zamówił cos w necie jutro ma przyjść.

AgataP, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

Jakbym widziała siebie momentami :P

AgataP, desou lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie! Pati trzymam kciuki żeby Nelcia się przekręciła :-) Madlenn słońce bardzo dobre wieści z wizyty, faktycznie ładnie rosną Twoje małe skarby, mój w piątek miał zaledwie 1320g, aż się zaczynam martwić czy nie za mało ;-) Agata sexi mama :-) co do cukrów to ja niestety nie wiem co i jak, wizytę już miała więc nie pomogę :(
    wróciłam od koleżanki z reklamówką ciuszków, w sumie dużego wyboru nie miała bo dużo po córce jej siostry, a z chłopięcych to nie chciałam powtarzać tego co mam, polowałam na czapki :p mam czapki dwie, buciki, przewijak turystyczny i coś tam jeszcze no i dała mi ponczo na zimne dni :-)
    Kocham moją babcię, zrobiła gołąbki, mówiłam mamie w ndz że bym zjadła więc moja mama babci zleciła, bo wiadomo żeby się nie nudziła :-) przy okazji spotkałam się z bratem bo też pojechał po gołąbki do babci :-) dobrze go zobaczyć po 3 miesiącach hehehe ;-)

xpatiiix3, Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh nachodziłam się dzisiaj i znowu mam blokadę ni schylic się ni siedziec... Na spojenie naciska... I brzuch mam strasznie twardy jak kamień... Pęcherz mam tak scisniety ze przecieka mi... Dosłownie po prostu nie trzymam i leci sobie w podpaskach muszę chodzić od paru dni non stop... I jednak wczoraj to tak naciskała widocznie się prostowala i dzisiaj znowu skrobie normalnie takie drapanie czuje w cewce jakby aż zgina aha i w moczu nieliczne erytrocyty i leukocyty sa,... Hmm i morfologia by juz ok dwa tyg temu i teraz w dwa tyg spadła poniżej normy znowu... Ehh... Ale szczerze nie jest źle jeszcze...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała rodzina pojechała do babci po gołąbki :P Biedna babcia pewnie została bez gołąbków :P
    Zazdroszczę babci:) Moja kochana babulka zmarła parę lat temu a też zawsze mi pyszności gotowała, strasznie mi jej brakuje.
    Mam jeszcze jedną, ale ta nie jest jak taka prawdziwa babcia, wyrządziła wiele krzywdy w życiu mojej mamie i mnie małą nastawiała przeciwko mamie (teściowa mamy) i nie mogę jej tego wybaczyć, trzymam się od niej z daleka bo ona toksyczna jest ;(

Natka nie martw się że dziecię za małe, ja tam do tych pomiarów to już trochę na dystans podchodzę i to czy moje dzieci ważą już ponad 1700gr to też nie jest dla mnie pewne. Z resztą tak jak mi tu powiedziała położna, nieważne jak szybko rosną dzieci, najważniejsze że w ogóle rosną! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:10

Nata lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:

Widzę, że zdrowo się odzywasz Agatko! :) :)

AgataP lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Widzę, że zdrowo się odzywasz Agatko! :) :)

"afkors naturlich" :P same dobrodziejstwa natury zjadam :) a dupa rosnie bo lubi :D

Dotty84 lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się porobiło z żelazkiem... Musiałam coś przetopić, jakiś nadruk czy sztuczną nitkę, chociaż nic takiego nie zauważyłam. W każdym razie nagle taki opór przy prasowaniu, że nie dało się przesunąć prawie. Teraz czekam, aż wystygnie i trzeba to wyczyścić.

Mąż mi kupił laktator po drodze z pracy. Tak więc mogę oficjalnie powiedzieć, że dziś skończy się miejsce w komodzie Antka :) Na następne meble trzeba będzie czekać pewnie 2 miesiące ;)

Syndrom wicia gniazda nasila się u mnie z dnia na dzień a jak skończę prasowanie, to nie będę miała opcji dalej czegoś szykować! Eh.

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe moj syndrom wicia gniazda mial sie wspaniale dopoki nie zaczelam prasowac :)...kolejny raz utwierdzam sie w przekonaniu ze nienawidze prasowac i dobrze ze hippis sam sobie zawsze prasowal jak cos potrzebowal.

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię prasować:) w sumie to jedyna czynność którą naprawdę lubię robić w domu z tych takich porządkowych:) Dawajcie tu do mnie te ciuszki, chętnie Wam poprasuje:)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    A ja lubię prasować:) w sumie to jedyna czynność którą naprawdę lubię robić w domu z tych takich porządkowych:) Dawajcie tu do mnie te ciuszki, chętnie Wam poprasuje:)

Madlen juz wysylam :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuję bardzo powoli, na siedząco, przed telewizorem. Nie jest źle. Normalnie żelazko jest głęboko schowane i praktycznie nieużywane. Te małe ciuszki są tak urocze, że nawet mam radochę z tego.

Mąż kupił mi też herbatkę laktacyjną i dumnie podkreślił, że to tej samej firmy :D Jak nie z kompletu, to najwyraźniej gorzej by działała :D

AgataP, Madlen222, Maga31, Viviana, Agata92 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetnie kurwaaaaaaa, mój Piter utknął w gigantycznym korku i nawet jeszcze nie przejechał przez most więc możemy zapomnieć dziś o szkole rodzenia... :(

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ