X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

My tez juz wstalismy. Wczoraj po wizycie trochę się przestraszylam. Gin po badaniu szyjki powiedział ze główka się tam cisnie. Mam ograniczyć aktywność fizyczna. Teraz leże plackiem. Koniec z porządkami i shoppingiem.

Czy któraś tez tak z Was ma?

r5bup6u.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisii miałam i ja tak ale mała się obróciła zamiast sjki juz pęcherz okupowany jest ;P Nie martw się będzie dobrze tylko trzeba szyjkę kontrolować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 08:49

sisiiii lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek,
    Czuwalam do 4.30, pozniej polazlam spać I juz jestem na nogach z wilczym apetytem! A nie mamsil zrobic sobie jesc...
    Strasznie pic mi sie chce....oj, jestem jakas najezona zrana.... :/

• Eve Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Dzień dobry

My tez juz wstalismy. Wczoraj po wizycie trochę się przestraszylam. Gin po badaniu szyjki powiedział ze główka się tam cisnie. Mam ograniczyć aktywność fizyczna. Teraz leże plackiem. Koniec z porządkami i shoppingiem.

Ja mam już w drugiej ciąży tak, pierwsza zakończona szwem, a w tej jeszcze się trzymam. Szyjka skrócona, z lekkim rozwarciem, ale wewnątrz była jeszcze zamknięta. Mam nie dźwigać przede wszystkim, a poza ty, nie leżeć plackiem, ale odpoczywać trochę więcej niż do tej pory.
    Ja mam 3 dzień taki apetyt, że mogłabym jeść cały czas i prawie wszystko:)Ale zazwyczaj zajadam się kwaśnymi jabłkami:)

Dziewczyny pół nocy dziś nie przespałam, śniło mi się, ze już urodziłam, ale to dziecko było tak małe i chude jak lalka barbi dosłownie, masakra jakas:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:03

sisiiii lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli nie cały czas leżeć... Tylko po prostu się oszczedzac

Zobaczymy 11 września na USG co tam mały wyprawia

r5bup6u.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisiii i u mnie mała nisko leżała. Troszke polezec z pupcia w gore i bedzie ok:)
    Jesli szyjka trzyma to dobrze.
    Czekam na jajecznicę meza obiecał ze zrobi ale on sobie śpi w najlepsze....:/ głodne jestesmy. A za chwile bede zła !

sisiiii, lkc lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od 5.20 na nogach bo Szymek tak wstał, także już dawno po śniadanku, teraz jemy jabłko i myślę co by tu zrobić dzisiaj, bo tego co powinnam robić to strasznie mi się nie chce.
    Ja id 10 do lekarza, ale bez usg, zobaczę co powie i jak nie to jakoś pod koniec września pójdę prywatnie sprawdzić co słychać w brzuchu, jak szyjka od wewnątrz i ile szacunkowo Młody waży, bo tak odliczam do 10 października, żeby być spokojniejszą, że ewentualnie może już wychodzić:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    My mamy dziś wizytę o 12:30.

Mam takie zakwasy po wczorajszych ćwiczeniacj że szok.
    Po schodach nie moge schodzić wszystkie mięśnie odmówiły posłuszeństwa.

Maga31, Eve, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Przynajmniej mogę sobie normalnie pogadać z mężem przez FB czy tel. :) - wpasowuję się idealnie w jego strefę czasową :)

Wg Belly właśnie wkroczyłam w 8 miesiąc, nawet jeśli to przyspieszone - to i tak bardzo krzepiące :)
    Mały sobie harcuje jak chyba nigdy w ciągu dnia, może on też w innej strefie czasowej... :D

No i tak sobie całą rodziną nie śpimy ;)

to też lek na moją bezsenność, ech te strefy czasowe.... A jak granice Waszych terminów, coś postanowiłaś ??

pozdrawiam słomnianie <3

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Czesc dziewczyny gratuluje udanych wizyt:) mnie cos dopadlo glowa boli katar okropny i gardlo swedzi . W nocy goraczka ; (

.......... ZDRÓWKA !!!

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Widzę, ze dziś jakieś apogeum nocnego czuwania panuje ;) Ja o dziwo tylko raz (!) wstałam w nocy na siku, ale już "po" strasznie mnie pęcherz bolał :(, więc to za rzadko jak na mnie ;)

Wczoraj puściłam pierwszą pralkę z ubrankami :) - rozczuliłam się, bo takie to maleństwa są. Muszę pogonić męża by złożył komodę, bo On na wszystko ma czas i twierdzi, że w weekend będzie skręcał ;), tylko ciekawe co do tego czasu zrobię z tymi ciuszkami, nie mam gdzie ich chować ;)

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Dzień dobry

Mam to samo.....:((

qq87j44jhto0od0f.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Zaczynamy 32 tyd <3 dzisiaj kolejny etap sr - teoria. Już się nie mogę doczekać :)

Dziewczyny z problemami jeszcze miesiąc musicie wytrzymać, także krzyżować nogi, dupa do góry i dacie rade :*

Niecierpliwa śliczne zdjęcie, Dotty Twoja mała jest prześliczna. Szkoda, że mój gin nie ma 3d

Maga31, Eve, Agusia ;), Dotty84 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam no nie nadrobię.... Nie ma mnie 2 dni już tyle stron do przodu. Ja dzisiaj gnam do fryzjera stwierdziłam że musze coś z włosami zrobić, no normalnie potrzebuje coś zmienić. A wczoraj wg belly zaczeliśmy 8 miesiąc:)

Maga31, Viviana, Agusia ;), lkc, Goplana lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, na Twoim miejscu tak do połowy października dałabym mężowi czas by wrócił. W pierwszej ciąży podobno tak szybko rozwiązanie nie następuje, a tak będziesz miała te 4 tyg zapasu do terminu ;)

Goplana lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie wieści tez nie najlepsze....

Szyjka sie skraca przez ostatnie 2 tyg. O 10min. A do tego ma na końcu literę V nie T a to za wcześnie

Dostałam luteine 4 tabletki dopochwowo na noc i mam leżeć z pupa do gory....
    Odwołałam fryzjera....odrosty mam na 0,5 km.....bo 3 godz siedzenia w fotelu a grawitacja działa.....

Oczywiście przeforsowalam sie....sprzątanie po remoncie, chodzenie po sklepach...
    Krótko mówiąc dzidziuś jest za nisko.....naciska głowa na pęcherz i na szyjkę ....boje się....
    Przestraszyłam sie nie na żarty.....

Trzymajcie kciuki zeby było dobrze
    wasza Fidelissa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:31

qq87j44jhto0od0f.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa trzymam kciuki,l ale jak będziesz uważała to wytrzymasz jeszcze :) Więc spokojnie:) Ja chodzę z nieciekawą szyjką generalnie od 20 tc:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dłuuugo nie mogłyśmy zasnąć, po zliczeniu 12 trzód owiec w końcu zasnęłyśmy,oj gruuubo po 2:00 - w ciągu niocy 2xwc i jak zwykle najmocniejszy sen nad ranem. Teraz po kawie, Pyza rozkosznie się przeciąga prezentując kolanka, stópki, łokcie i te bardziej zaokrąglone części ciałka. Dziś dzień ze służbą zdrowia, przed południem ortodonta, potem Gin na 16:00... Nie mogę się doczekać.
    Od czwartku spędzamy czas w górach u Babci, bo mamy dość pustego domku - do powrotu Taty zostało.... --> 16 dni !!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:38

lkc, Nata, Goplana lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Fidelissa, trzymam kciuki, by z szyjką było lepiej!
    Odpoczywaj kochana i już się nie forsuj! Pupa do góry :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam nianie elektryczne, w tym sklepie z matą pod prześcieradło ( smierć lóżeczkowa) bardzo drogo 790zl.
    Jak mama kupowała siostrze w zeszłym roku cena wynosiła 280zl.....

Tak samo laktator elektryczny 350zl....masakra jakaś....
    Mam juz troch ciuszków....tylko stresuje sie ze móze niepotrzebnie kupiłam rozmiar 56?
    Bo 62 tez mam trochę .....

Najgorzej ze nie wiadomo jak duże bebe sie urodzi.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 09:35

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ