X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, zapodajcie cos wesolego, bo serio, nie mam humoru....jakas nerwowa jestem...
    Gdzie moje pozytywne nastawienie do zycia??? Jakas gleboka studnia... :(

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Śmieszna rzecz Wam powiem....
    Która zgadnie ile utyłam przez 2 tyg od ostatniej wizyty do wczoraj?:)))

Uwaga....200 gram.

Hehe:))

Również zauważyłam, ze od ponad tygodnia stoję z wagą, mimo, że jem normalnie... :)

A mam do was pytanie o piersi - Wam też zrobiły się takie miękkie? Bo na początku ciąży to urosły i były obrzmiałe i twarde jak silikony, a teraz w III trymestrze rozmiarowo są takie jak urosły tylko ...zmiękły ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata
    Ja szukam takiej lampki w kształcie misia, gdzie dotyka sie brzuszek i jest tzw nocne delikatne światło....

Co do rogala do karmienia planuje kupić ale zwróć uwagę aby z tylu były rzepy podtrzymującą rogal.....inaczej musisz sama trzymać.....

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny miło z Wami, ale muszę coś porobić w domku hihi, jakieś prasowanie, sprzątanie, wrócę później :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, będzie dobrze :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Również zauważyłam, ze od ponad tygodnia stoję z wagą, mimo, że jem normalnie... :)

A mam do was pytanie o piersi - Wam też zrobiły się takie miękkie? Bo na początku ciąży to urosły i były obrzmiałe i twarde jak silikony, a teraz w III trymestrze rozmiarowo są takie jak urosły tylko ...zmiękły ;)
    Ale ja jestem na dieci dla cukrzyków:)

Tez mam miękkie ale jak o cos sie opre to bolą i chyba juz nie rosną....
    Mam ciemne sutki...
    Ale pręgi na brzuchu nie..

Maga31 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:

Ja mam różnie z tymi piersiami, wcześniej się przejmowałam teraz nie zwracam na to uwagi, są dni gdzie są olbrzymami, nabrzmiałe, sztywne, twarde hehe, a są dni gdzie wszystko opada i są mięciutkie... w sumie już się przyzwyczaiłam i cieszę się, ze czasami miękną, bo inaczej odcięłabym je sobie i położyła obok, jak mają te drugie dni hehe

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupia sprawa - zabieram się własnie za układanie ubranek... i właśnie nie wiem jak się do tego zabrać :)

Układalyście rozmiarami? czy rodzajami ubranek? (np body, pajacyki, bluzeczki, itp)?

Głupie to, ale nie wiem co będzie bardziej funkcjonalne :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, ja ukladalam rozmiarem I typem ubranek ;) w koszach, by szybciej wyciagnac I znaleźć

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co myślicie? Takie lampki mi sie podobają, bedą praktyczne przy karmieniu?

http://allegro.pl/lampka-nocna-z-kolysanka-tobi-mis-ansmann-102-i4540835206.html

Lub z tej serii

Moze byc myszka, biedronka, kwiatek, miś,królik :))

http://allegro.pl/lampka-nocna-dla-dziecka-mis-niermann-myszka-i4519883240.html

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to będzie pierwsze dziecko, więc nie wypowiem się na temat, czy lampki będą praktyczne podczas karmienia ;) Na pewno są słodkie :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, mi kaczuszka sie podoba od tego sprzed z myszka ;)

• Isia14 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ;)

Jakoś wstałam po tych nocnych przerwach w spaniu. Moje dziecko jest nad wyraz aktywne po sobotnim lenistwie (prawie się nie ruszała poza majstrowaniem przy pęcherzu), niedługo nóżkami mi do żeber dosięgnie i nie wiem co to będzie...

Ale miałam nad ranem sny - najpierw śniło mi się, że dwa razy miałam USG i widziałam pięknie twarzyczkę mojej córeczki. Zaleceniem z tego badania było, żeby nie jeść winogron (sic!). Potem byłam pod koniec ciąży i można było zrobić coś takiego, że brzuch się otwierał nad pępkiem i wystawała głowa dziecka i to było naprawdę cudowne bo moja malutka wystawiła twarzyczkę i ją pocałowałam <3 Ach, te sny :)

Co do lampek - zwierzątek. Ja zamierzam kupić żółwia z gwiazdkami i teraz jest promocja w tym sklepie http://www.marko-baby.pl/promocje.html jak się kupi lampki albo pozytywki firmy Cloud b to dostaje się delfina - pozytywkę za 1zł.

Dziewczyny "szyjkowe" i z innymi problemami (cukier, ciśnienie), trzymam kciuki kochane! Będzie dobrze, na pewno donosicie swoje maleństwa!

Agusia ;), lkc, xpatiiix3, sisiiii, Fidelissa, pinsleepe, Maga31 lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa witam w klubie krotkich i rzwierajacych sie szyjek:) jakos damy rade.
    Optimus tu masz cos na poprawe humoru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:14

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam Prawo Agaty, placuszek wciśnięty, ale spanie bierze.

Dotty ja ciuszki układam najpierw segreguje rozmiarami np 56, 62, potem rodzajami ciuszków, body, śpioszki, pajace. Także mam 3 kupki np. bodów w każdym rozmiarze i tak dalej, układam sobie w takiej wysokiej komodzie, na górze po kolei rozmiar 56, potem 62, a 68 to już mam na dole na potem.

Agusia naprawdę już nie wiadomo jak Ty masz jeść, musisz notować te wyniki po danych posiłkach i to skonsultować.

Maga ja raz mam piersi miękkie, raz twarde, ale w III trymestrze zrobiły się mega wrażliwe i trochę mnie pobolewają. Może produkcja rusza :)

lkc, Agusia ;), Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pierwsze:)
    Od 11 mamy szkole rodzenia:))

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc....to przerazajace!!!!
    Normalnie bym palnela w leb - dzieci za noge jak brudne gacie trzepac!
    Podnioslo mi to cisnienie tylko! :/

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, doskonale Cię rozumiem, moja też się ułożyła pośladkowo. Lekarz powiedział, że czekamy jesczze miesiąć do 35 tygodnia. Ale że są raczej nikłe szanse na to że zmieni pozycję. Powiedział, żebym się nastawiła lepiej na cc, a najwyżej jak się inaczej ustawi to będę miło zaskoczona.

Agata, śliczny brzusio!:)

Madlen super wieśic, cieszę się dzieciaczki tak dzielnie rozną. No i idealnie przebiegająca ciąża, aż się miło czyta takie wieści:)

Nata, nie martw się, moja też wczoraj ledwo ponad 1400. Ale jest w normie, także waga to też bardzo indywidualna sprawa.

niecierpliwa21 piękne zdjęcie:)

Dotty, śliczna córunia!:)

Wracam dalej nadrabiać, juz mi nie dużo zostało!:)

Madlen222, xpatiiix3, niecierpliwa21, Dotty84 lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ikc....to przerazajace!!!!
    Normalnie bym palnela w leb - dzieci za noge jak brudne gacie trzepac!
    Podnioslo mi to cisnienie tylko! :/

nie wiem na ile ten filmik jest wiarygodny, ale wg mnie to dzieci nie wygladaly na niezadowolne - oprocz akcji z woda. ale i tak wydaje mi sie malo realne zeby cos takiego bylo mozliwe z malym dzieckiem...

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkc ja pieeeerdole bym chyba zabiła... Nie da sie tego oglądać, o luuudzie żebym zobaczyła to bym poszła i po mordach sklepała... :/

Strupka ja gadałam z mamą już i u Nas jak drugie i każde kolejne to najpierw czekają jak postępuje poród i czy rozwarcie się robi czyli mecza mecza i na końcu CC jeżeli nie da rady.. Czyli jak się nie przekreci to mnie skatuja i tak na końcu potna... Wiec się modle aby się przekrecila jednak, bo wizja takiego porodu mnie przeraza... Oni chyba sobie żartują, ze taka rozrywkę mi zafunduja, także i tak czy siak czekac muszę i jak sie zacznie wtedy na IP..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 11:12

ÓptimusPrime, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo!
    U mnie wstrętne lato, od rana ciepło, słonecznie :/ ble, ble, ble....Jesień chce!!!! Jesień!!!!
    Mnie dziś od rana coś głowa pobolewa;( I znowu jestem cały czas głodna, zjadłam już pół bagietki, dwa jajka, dwa banany, twixa i ciągle jestem głodna. Już nie wiem co mam jeść...

Dziewczyny z problemami szjkowymi, ciśnieniowymi, cukrowymi i innymi trzymam kciuki! Będzie dobrze!!!

Dotty piękne zdjęcie i śliczna córeczka, no i w ogóle bardzo wyraźnie foto:)

Nam wczoraj położna też przełączyła na 3d i ani Lena ani Julek nie chcieli się pokazać, Lena odwrócona twarzyczką a Julek wciskał się w łożysko...no ale może jeszcze się uda:) Chciałabym choć jeszcze jedno ładne zdjęcie 3d:)

Miłego dnia dziewuszki:)

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ