Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
lkc wrote:pytanie ktore pewnie bylo juz 100 razy, w jakiej temp pierzecie ubranka?
i pyt numer dwa - uzywacie plynu do plukania? ( oczywiscie dla dzieci) - bo zastanawiam sie czy kupic czy sobie darowac...
co do płynu tez się zastanawiam, bardziej jestem za jak przeciw -
nick nieaktualnyJa ze swoimi okresami nieregularnymi to tez nie wiem. Najgorzej, jak cc bede musiala miec, nawet sie nie umowie na konkretny dzien, bo szczerze, to do konca nie wiem, w jakim tyg.jestem na serio...
Cykl, w kt zaszlam byl pierwszy I tak dziwny....ze OMG!!! Szczerze, bylam zaskoczona, ze w ciazy jestem!
Wg usg mam... od 16 do 20.11. Moj okres byl 5 dni intensywnego plamienia I 5 dni krwawiemia, jesli liczyc od poczatku krwawienia, to termin na 24.11... I badz tu madra! A, I sluz plodny (jak na obrazkach) mialam 3 dni po koncu krw, pozniej znow po 2 dniach I pozniej raz jeszcze....
A pamietacie moze (zwlaszcza mamusie chlopakow), ile Wasi wazyli w 27 (skonczonym) tygodniu? Moj wazyl 1129gr (+/- 165gr).
Aha, I glowke moj ma wieksza, na 29+, a brzuszek I kosc udoww na 27+. Myslicie, ze to jest git?jakos sie zaczelam przejmowac....nie wiem, moze skonsultowac sie z innym gin. Czy poczekac do 32 tyg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:08
-
lkc wrote:Sylvi to bedzie wtedy jak najbardziej w terminie:)
ja mam na 18 listopada...
zobaczymy co powie mój ginekolog na ten temat
jeszcze nie wiem w którym szpitalu chcę rodzić, ale wiem jedno, koniecznie spakować walizkę do szpitala na początku października -
sylvi wrote:ja jeszcze jestem przed praniem ale mam zamiar wyprać w 30 stopniach
co do płynu tez się zastanawiam, bardziej jestem za jak przeciw
troche niska ta temperatura chybamyslalam nad 60 - 90
ze sklonnoscia do 60 a plyn wydaje mi sie zbedny skoro i tak trzeba plukac 2 razy... ale czekam na wasze opinie:)
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja też mam na 19.11 termin, jakoś 29.10 mamy ciążę donoszoną, ale ja na CC więc nie chciałabym by sie akcja zaczęła przed terminem wyznaczonego CC, bo też będzie nieciekawie. Mam nadzieję, że CC wyznaczą na 5-6.11.
Próbuję się dostać na NFZ do lekarzy po zaświadczenia, no lipa, terminy takie, dodzwoniłam się do poradni neurologicznej odebrała moja lekarka i mówi to zapraszam do domu, no ładnie, a wszystko kosztuje. Wrrrrr.
Ja wszystkie ciuszki prałam w 40stopniach, uzywałam proszku Dzidziuś i płynu do płukania Dzidziuś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:08
-
torbe do szpitala to ja juz spakowalam. brakuje tylko bajerow do porodu - majtek, podkladow itp. - nie moge sie zebrac i zamowic w koncu na allegro. Musze jeszcze kupic druga torbe na rzeczy dla Malej, bo chce ją spakowac osobnoAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
lkc wrote:troche niska ta temperatura chyba
myslalam nad 60 - 90
ze sklonnoscia do 60 a plyn wydaje mi sie zbedny skoro i tak trzeba plukac 2 razy... ale czekam na wasze opinie:)
Ja prałam w 40 stopniach i płyn do płukania używam zawsze. Wcale nie płukałam 2 razy. I wydaje mi się że 60-90 stopni to trochę za dużo, a 90 to już w ogóle. Ja 90 stopni nigdy w swojej pralce nie włączyłam, a w 60 to piorę pościel, ręczniki, itp.
Bała bym się że w 60 czy w 90 stopniach te małe ubranka mi się poniszczą. -
Óptimus moja córa też ma "starszą" głowę od reszty, wyprzedza mniej więcej tydzień (trochę więcej) także myślę, że to normalne i nie ma się czego obawiać
u mnie każdy inaczej ustawia tygodnie, wg szpitala mam 30+3, wg mojego gina 28+6 i bądź tu mądryÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Optimus wydaje mi się ze nie masz się czym martwić. U mnie też jest zawsze tak, że kość udowa Julka jest o 2,3 tygodnie młodsza niż powinna. Mój mąż to już się martwił że karzełek będzie. Ale lekarka mówi że takie rozbieżności są normalne i nie ma w tym nic niepokojącego. Jeśli dziecko rośnie to wszystko jest ok:) Spokojnie czekaj do następnej wizyty:)
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam termin 11.11. Ale wg USG od początku jest dwa tygodnie starsza, więc i tak stawiam na końcówkę października. Ja nawet jak będę mieć CC to i tak chcę poczekać aż akcja porodowa się sama rozpocznie. Mała najlepiej wie kiedy wyjśc, nie chce jej pośpieszać.
A moja też ma główkę większą ale mój lekarz powiedział, że to jest jak najbardziej prawidłowo i że główka zawsze jest większa.
Ja ubranka prałam w 40 stopniach, z płynem do płukania dzidziuś.
Pieluszki w 90 stopniach.ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wlasnie, badz tu madry... stres, bo nie wiesz, kiedy akcja moze sie zaczac... bardzo sie boje, ze np. Wyznacza mi cc na 18.11, a moje Dziecie moze by chcialo posiedziec w brzuchu do 4.12...
Moj Sr marzy, aby Pilkarzyk sie urodzil 22.11 w nasza rocznice poznania sie I osiwadczyn, ja bym chciala, aby 16.11 urodzil sie, moja mam marzy, aby sie urodzil 22.10, ale juz ja zjechalam, bo co jak za wczesnie to bedzie?! A moja matka to jest taka, ze potrafi "wyczarowac" rozne rzeczy, serio... juz mam stresa...
Znowu sie nakrecam! Ah, ta ciaza, tzn. 3 trym., coz zes ze mna zrobil/a??? -
nadrobiłam, zaczęłam po 9 ale koleżanka wpadła na kawkę więc same rozumiecie. Lampki nie zamawiałam, nie wiem czy w ogóle jest sens bo młody z nami w sypialni ale wydała mi się fajna i zapisałam ją sobie w katalogu DZIECKO
ciuszki prałam w proszku lovela w 40 stopniach a do płukania dałam normalnie lenor ten biały, ślicznie pachną
pod koniec września będę je odświeżała i dopiero wtedy je wyprasuję, pewnie poproszę mamę żeby mi pomogła
moi znajomi piorą normalnie w proszku dla dorosłych tylko dwa razy płuczą wtedy, ja na początku w dzieciowym ale po miesiącu chcę przejść na normalny.
Za wszystkie trzymam kciuki żeby jednak donosić ciąże, ja mam nadzieję że jednak urodzę w terminie a najlepiej 14.11.14Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylvi wrote:o właśnie pieluszki, ile w końcu macie tetrówek?
Nie mam 90st, wiec pralam w 60 I 40, ale 2xplukanie, a potem jeszcze parowalam zelazkiem.
Mam plyn do prania Dzidzius, tylko jego uzywalam, bez plukanki. Tez kupilam platki mydlane dzidziusia, ale to wykorzystam, jak sie Mlody pokupka, czy zabrudzi mocniej...